Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mount Blade wersja 1.010  (Przeczytany 116811 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Mount Blade wersja 1.0 (przed premiera)
    « Odpowiedź #45 dnia: Września 18, 2008, 01:28:17 »
    Ja tak jeszcze któtko odnośnie ceny. Moim zdaniem CdP powinno stworzyć serię gier pod nazwą śmieszna cena. M&B powinno się tam znaleźć obok Diablo2 (kurde 8 lat po wydaniu nadal 50zł kosztuje o_0) i Europy Universalis 3 (twórca - Paradox xD) - cena początkowa - 149,90 ;/. Heh, ale z drugiej strony rozumiem trochę Cd Projekt, wiele gier puszczają tanio i muszą se na czymś odbijać ;)

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #46 dnia: Września 18, 2008, 09:18:26 »
    Ale w takie gry jak diablo 2, eu3, czy genialne doomsday  będzie grało sie latami i niepójda one w zapomnienie jak wiele gniotów, to tłumaczy cenę, z drugiej strony saga Gotic była tania...M&B musi swoje kosztować oby powstawały nowe versje

Offline pasterz861

• Użytkownik
    • PAPAROACH-Blood Brothers -6 yers and still #1
    « Odpowiedź #47 dnia: Września 18, 2008, 13:21:50 »
    Nowe wersje? ...jak najbardziej.M&B ma tak szeroki wachlaz mozliwosci jak mało która gra rpg i nie tylko.Najpierw jednak wiekszosc z nas usatysfakcjonuje wydanie wreszczie v1.0, bo zaczynam sie martwic nie wspominając juz o kończącej się cierpliwosci i zszarganych nerwach.

PS:
    Jezeli chodzi o gry kultowe w ktore gra sie latami ,to nasuwa mi sie kilka tytułów ,ale wymienie tylko jeden ,ktory ma swoje własne miejsce na mojej półce z grami.Gra w którą gram od poczatku,bede grac ,do której wydano o wiele wiecej modów niz do M&B ,chodzi mi oczywicsie o OFP:Cold war crisis i dodatek Resistance oraz Red hammer.Pierwsza gara która uzekła mnie rozmachem i swobodą działani (swobodą nie koniecznie do końca ...ale...).
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Września 18, 2008, 14:19:06 »
    Ja tak jeszcze któtko odnośnie ceny. Moim zdaniem CdP powinno stworzyć serię gier pod nazwą śmieszna cena. M&B powinno się tam znaleźć obok Diablo2 (kurde 8 lat po wydaniu nadal 50zł kosztuje o_0) i Europy Universalis 3 (twórca - Paradox xD) - cena początkowa - 149,90 ;/. Heh, ale z drugiej strony rozumiem trochę Cd Projekt, wiele gier puszczają tanio i muszą se na czymś odbijać ;)

Co do ceny, to muszę sie zgodzić. Jest trochę wygórowana jak na polskie realia. IMO powinna kosztować góra 50 zł. Swoją drogą, to nie powinno być tak, ze po imporcie i polonizacji jakiejś gry jej cena powinna drastycznie spaść? Dajmy na to taki GTA: San Andreas nie był spolszczany i wiadomo ile potem kosztował (coś ok. 230 zł).

Offline pasterz861

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Września 18, 2008, 20:51:46 »
    Jak zapewne juz wam wiadomo ,ale dla tych którzy jeszcze nie wiedzą ,to jutro ukaze sie finalna wersja, sam Armagan to ogłosił.
    A widzieliscie to na forum? Haha Napisał : ... tomorrow Monday19th ... I zaraz wżóta ze nie spał od ostatniego poniedziałku.
    Ale ciesze sie ,no moze nie z nowej wersji(nic nowego juz) ale z modów ktore lada dzien bedą sie ukazywać.
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Września 19, 2008, 19:43:34 »
    Nie wiem, czy to jest już oficjalnie, ale na Taleworld znalazł się link do wersji 1.03, która naprawia niektóre błędy z wersji press. Oto link do topica: http://forums.taleworlds.net/index.php?topic=45207.msg1180992#new

Osobiście radzę poczekać na oficjalną notkę od Armagana.

EDIT: Tak jak myślałem - to oficjalny link. Potwierdzenie od Janus'a.
    EDIT 2: http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,45208.0.html
    Czas chyba otworzyć nowy wątek?
    « Ostatnia zmiana: Września 19, 2008, 22:32:29 wysłana przez Emil »

Offline Kryk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Września 19, 2008, 23:28:10 »
    Oto screen wykonany przeze mnie, widać na nim nową animacje wyciągania broni :P

Offline AdamSBN ( Selorin )

• Użytkownik
    Odp: Mount Blade wersja 1.003
    « Odpowiedź #52 dnia: Września 20, 2008, 10:04:27 »
    ... Jak na zdjęciu można widzieć animacje ?.
    *** ANTY ŻAL !!! ***

Offline Kryk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Września 20, 2008, 11:41:35 »
    sam widok, że broń nie jest już wyciągana z kręgosłupa, i że ręka nie jest ciągle zgięta? :P

Offline pasterz861

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Września 20, 2008, 12:40:29 »
    Tak znaczące i widoczne zmiany ,jak nowe animacje zapewne kazdy zauwazył ,wiec nic nowego nie odkryłes ,a ze zdjecia faktycznie nic nie widac.

Wszystkie nowe animacje są świetne ,no mze poza animacją biegu ,choć i do tego da sie przyzwyczaić.
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #55 dnia: Września 20, 2008, 20:57:29 »
    Z tego co widzę na Grach-online to MB w Polsce ma wyjść 9 października. Ale chyba jest to źródło mało wiarygodne, gdyż jakoś nie mogę znaleźć oficjalnego orzeczenia CDP...

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #56 dnia: Września 20, 2008, 21:06:15 »
    Byłem dzisiaj w empiku i zapytałem się kiedy będą mieli " dostawe"  Mount & Blade. Odpowiedz to: poniedziałek wtorek. Lubie tego sprzedawce, od razu wiedział o co chodzi:)

Offline pasterz861

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Września 20, 2008, 22:45:07 »
    Tak,ja też odwiedziłem dziś sklep tej sieci.sprzedawca też wiedział od razu o co chodzi,ale jest to wynikiem racji wykonywanego zawodu.Tez pracuje jako sprzedawca(branza budowlana) i było by mi poprostu wstyd ,gdybum nie znał własnego asortymentu(także nowości) i dokładnej daty jego dostawy,pozatym byłoby to poprostu nieprofesjonalne.

Jeszcze kilka słów odnośnie strony gry-online.Świetna strona,pod względem ilosci informacji,niezatko płatnych niestety(recenzje,zapowiedzi),świetne galerie screen'ów.Jednakże jeżeli chodzi o daty premier i daty wejścia gier na rynek ,strona kompletnie nie wiarygodna.Skąd oni biorą te daty!? ... graję w marynarzyka!?
    « Ostatnia zmiana: Września 20, 2008, 22:47:21 wysłana przez pasterz861 »
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #58 dnia: Września 21, 2008, 11:33:06 »
    Nowa wersja jest jak dla mnie trochę zbyt kolorowa... ;)

Te różne barwy komunikatów informują o stratach wśród prowadzonych przez nas jednostek oraz osobno o stratach sojuszników. Chyba... :P

Aha, no i wreszcie można używać poliskich liter przy wpisywaniu imienia naszej postaci.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #59 dnia: Września 21, 2008, 12:04:38 »
    te napisy były przez cały czs.... Wyłącz je w opcjach :)
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor