Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mount Blade wersja 1.010  (Przeczytany 116847 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warlang

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Mount Blade wersja 1.003
    « Odpowiedź #90 dnia: Września 25, 2008, 22:59:01 »
    Dziwne to wszystko, wersja finalna, która nie jest finalna, tylko już 1.003. Trochę to niepokojące. Jak gra będzie w sklepie, okaże się, że są jeszcze bugi.
    Ile gra ma kosztować w sklepie? bo nie widzę tego na forum.

Myślałem, że więcej dodadzą nowych rzeczy. No cóż, pogram chwilę i będę czekał na mody.
    Jak teraz wygląda sprawa modowania? Wszystko potrzebne jest już dostępne?

Myślałem, że multiplayera dodadzą w wersji finalnej.

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #91 dnia: Września 25, 2008, 23:09:08 »
    Myślałem, że multiplayera dodadzą w wersji finalnej.

Serio myślałeś? Przecież juz od dwóch tysięcy lat wiadomo, ze NIE BĘDZIE multi w finalnej wersji.
    Wiadomo było także, że będzie kosztować 99 polskich złotych.
    W sprawie modowania się nie wypowiadam, ale chyba czegoś jeszcze brakuje.

Gra ma bugi, ale ma ich coraz mniej. No cóz, najlepiej samemu się przekonać i zagrać. Teraz juz nie ma z tym problemu.

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #92 dnia: Września 26, 2008, 08:53:57 »
    Chyba specjalnie M&B jest tak "skromna" ponieważ daje to duże pole manewru dla twórców modów którzy mogą wtedy poszaleć i tak jak w craftmodzie stworzyć miecze które mają imiona( tak jak w średniowieczu) i możliwość tworzenia...a bugi i niedoróbki naprawde sa frustrujące, to przenikanie textur...

Offline Warlang

• Użytkownik
    « Odpowiedź #93 dnia: Września 26, 2008, 16:45:45 »
    Serio myślałeś? Przecież juz od dwóch tysięcy lat wiadomo, ze NIE BĘDZIE multi w finalnej wersji.
    Wiadomo było także, że będzie kosztować 99 polskich złotych.

Gdzie tu kiedyś czytałem, że ma być multiplayer. Ostatnio nie mam czasu regularnie czytać całego forum, a szukajka nic nie znalazła. Dzięki za odpowiedź.

Offline k.

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #94 dnia: Września 27, 2008, 01:47:49 »
    Niby wszystko fajnie z tą finalną wersją, ale:
    1. Nie czuć, żeby miasta żyły, te hipki łażą po nich jak zombie już od kilku wersji.
    2. Niestety nie wprowadzono możliwości siedzenia, a tego mi tak brakowało np. w karczmach.
    Niby nic, a jednak...

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #95 dnia: Września 27, 2008, 08:58:50 »
    Hah.. teraz dostrzegłem jak małe zmiany wprowadzili i śmiałbym się gdyby po jakimś czasie powstał płatny mod (vide końska zbroja w oblivionie)

Offline k.

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #96 dnia: Września 27, 2008, 11:50:35 »
    Hah.. teraz dostrzegłem jak małe zmiany wprowadzili i śmiałbym się gdyby po jakimś czasie powstał płatny mod (vide końska zbroja w oblivionie)
    Też bym się śmiał, bo na pewno bym nie kupił.

Offline Warlang

• Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Września 28, 2008, 21:16:23 »
    Ktoś wie, czy wersja pudełkowa dostępna w sklepie będzie zawierać klucz, który odblokuje wszystkie kolejne wersje gry? Może to tłumaczy wysoką cenę.

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Września 28, 2008, 21:28:09 »
    Ktoś wie, czy wersja pudełkowa dostępna w sklepie będzie zawierać klucz, który odblokuje wszystkie kolejne wersje gry? Może to tłumaczy wysoką cenę.

No coś Ty! Wersja za 99 zł będzie zawierać tylko i wyłącznie wersję demo (i to wersji 0.751) , wraz z książeczką reklamową CD Projektu, marną polonizacją i małą ulotką imitującą instrukcję. Przecież wiesz, ze do tego nas już przyzwyczaił CD Projekt...
    « Ostatnia zmiana: Września 28, 2008, 21:30:40 wysłana przez Emil »

Offline Gedus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Września 28, 2008, 22:27:12 »
    No coś Ty! Wersja za 99 zł będzie zawierać tylko i wyłącznie wersję demo (i to wersji 0.751) , wraz z książeczką reklamową CD Projektu, marną polonizacją i małą ulotką imitującą instrukcję. Przecież wiesz, ze do tego nas już przyzwyczaił CD Projekt...

Nie zapomnij o długopisie z logo taleworlds oraz mega hiper wymiatający brelok paradoxu :D

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Września 28, 2008, 22:52:25 »
    No dobra, skoro nie oni to ja Ci powiem. Choć na 100% można być jedynie pewnym tego, że prędzej czy później się umrze to jednak dziwne byłoby przecież jakby klucz z wersji pudełkowej nie odblokowywał pozaostałych wersji.

Offline Warlang

• Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Września 29, 2008, 07:06:48 »

Lubicie się nabijać z ludzi. Nie mam dużego doświadczenia z CD Projektem. Ogólnie mam już swoje lata i grywam baaardzo rzadko. Tylko M&B mnie wciągnął na tyle, że zaglądam do niego od czasu do czasu.

Offline pasterz861

• Użytkownik
    • PAPAROACH-Blood Brothers -6 yers and still #1
    « Odpowiedź #102 dnia: Września 29, 2008, 15:06:05 »
    Dowiedziałem się z TW ,że klucz z wersji pudełkowej będzie pasował do następnych wersji.Mało tego klucz ,który teraz posiadasz także będzie pasował do gry którą kupisz w sklepie ,ale dopiero po zarejestrowaniu gry na stronie wydawcy( nie pytajćie czy chodzi o paradox ,czy jak w naszym przypadku o CDP ... bo tego to juz nie wiem).

Teraz z innej beczki(ale w temacie topic'u). Pewnie zastanawia was dlaczego tak długo każą nam czekać na nowa wersje MS? ... bo mnie jak cholera! Już Wam mówie. Dlatego że w planach jest wydanie kolejnej wersji gry!!! ... tak to nie jest joke. Dopiero po wydaniu nastepnej werszyn ,v1.1 ,albo jeszcze z bardziej wyszukanym oznaczeniem np. v1.00000000009 -wypuszczą nowego MS'a.

Chcę jeszcze dodać ,że za uzyskanie tych informacji ,moje relacje z frakcją TW ,drastycznie się obniżyły :p . Za dociekliwość, do profilu dodali mi "watching" ,co oznacza że jestem śledzony ,a kilka dni temu skutecznie mnie wyćiszyli "muted" ... niby za "racism" ... czy to nie śmieszne!?
    Nie mieli lepszej wymówki!?
    « Ostatnia zmiana: Września 29, 2008, 15:27:23 wysłana przez pasterz861 »
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Gedus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Września 29, 2008, 15:42:21 »
    Chcę jeszcze dodać ,że za uzyskanie tych informacji ,moje relacje z frakcją TW ,drastycznie się obniżyły :p . Za dociekliwość, do profilu dodali mi "watching" ,co oznacza że jestem śledzony ,a kilka dni temu skutecznie mnie wyćiszyli "muted" ... niby za "racism" ... czy to nie śmieszne!?
    Nie mieli lepszej wymówki!?

Hahaha... Jak za komuny :D

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #104 dnia: Września 29, 2008, 15:53:30 »
    Dla mnie jest to tylkoi plotka. Nie ma żadnych dowodów jak na razie, że to co mówisz jest prawdą;) Przekonaj mnie, powiedz jak uzyskałeś takie informacje;)