Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mount Blade wersja 1.010  (Przeczytany 117443 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Mount Blade wersja 1.0 (przed premiera)
    « Odpowiedź #30 dnia: Września 16, 2008, 22:49:49 »
    Ludzie opanujcie sie, czemu nie mozecie o tym prywatnie porozmawiac? Regulamin forum obowiazuje takze w tym temacie, jeszcze kilka takich postow to bede zmuszony wykasowac wiekszosc dyskusji...

Tyle ze sluzbowych obowiazkow, a teraz od siebie - napalacie sie jak niewiadomo na co, za kilka dni na pewno wszystko sie wyjasni, nikogo to nie zbawi jesli nie chce sie bawic w samodzielne szukanie. Pomijajac juz to ze jesli ktos spedzil troche czasu przy wersji 960 to nowa wersja go znudzi po pol godzinie, dla nas, weteranow M&B nowa wersja na razie nic ciekawego nie oferuje, jest skierowana do nowych odbiorcow oraz osob zainteresowanych edycja pudelkowa.

I jeszcze zeby rozwiac watpliwosci - to, co wycieklo z serwerow paradoxu w istocie musi byc wersja ostateczna, ktora powstala juz jakis czas wczesniej - recenzenci w koncu musieli oceniac gotowa gre, mozliwe ze powstana nowe udpate`y ktore zmienia obecny stan rzeczy ale do tego trzeba juz byc optymista...

Tia, widząc jakie zmiany były dokonywane od wersji 0.890 to raczej ciężko się spodziewać rewolucji :/
    « Ostatnia zmiana: Września 16, 2008, 22:55:00 wysłana przez Arcylisz »

Offline pasterz861

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • PAPAROACH-Blood Brothers -6 yers and still #1
    « Odpowiedź #31 dnia: Września 17, 2008, 00:07:34 »
    Dobra obiecuje ostatni post w tej kwesti!

Potwierdzam jakoby wersja z przecieku była finalną.Wszystko sie zgadza (TODO itp.).Pozatym panowie spójrzcie na to logo paradox'u! ,czy te oczy mogą kłamać...chyba nie!
    Tak wiec chyba wszystko jasne.Moze sie wydawac ze góra urodziła mysz,ale przeciez (tak jak w poscie wyzej) nikt nic nie obiecywał.Na TW natomiast niejaki Janus sam przyznał iz to jeszcze nie koniec upiekszania gierki,lecz tego mozemy sie spodziewac dopiero gdy paradox wypusci na rynek kolejna trzecia juzz czesc fallout'a ,na ktora ja jak i wilu z was zapewne czeka z niemniejszym podnieceniem jak na M&B v1.0

ps:szkoda tylko ze zamiast wielkiego ogłoszenia na TW ze nowa wersja jest dostepna ,za pare dni bedzie tylko echo bo jak mniemam mało kto nie bedzie miał jeszcze v1.0
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #32 dnia: Września 17, 2008, 07:13:32 »
    ps:szkoda tylko ze zamiast wielkiego ogłoszenia na TW ze nowa wersja jest dostepna ,za pare dni bedzie tylko echo bo jak mniemam mało kto nie bedzie miał jeszcze v1.0
    Zapewniem Cię, że ja nie będe miał, bo czekam na wersje pudełkową. Nie wiem też jak mogli dopuścić do stracenia swoich danych, przecież to są straty dla firmy oraz "kilka" zawiedzonych osób.
    Ja cały czas nie mogłem się doczekać tego "boom" w dniu premiery,  a tu już temat się wyczerpuje kilka dni przed :P. No nic pozostaje życzyć pomyślności w robieniu Mount&Blade 2 :D.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Września 17, 2008, 11:49:44 »
    Ehh, nie wiem, dlaczego tym temacie jest takie duze zawiedzenie. Taleworld wydał cudowną gierkę, która lada chwila trafi na nasze półki. Fabuły jako takiej nie ma, ale to przecież nie pierwsza gra bez fabuły, która odniosła duzy cukces. Ma za to ciekawe questy. Wersja 1.0 jest adresowana raczej do ludzi, którzy nie mają bladego pojęcia o MountBlade, i dla nich ta gra będzie wspaniała. Przypomnijcie sobie własne chwile, w których odkryliście tę grę. Była jeszcze gorsza niż teraz a jednak nas zauroczyła.

Gra mi się naprawdę podoba, bo ma jeszcze więcej grywalności, a przecież o to właśnie chodzi. Dlatego trochę was nie rozumiem, tym bardziej, ze nigdy Armagan nie mówił o jakiejś fabule.

Może po prostu nie umiecie czerpać z tej gry takiej radości jak przedtem?
    « Ostatnia zmiana: Września 17, 2008, 12:12:02 wysłana przez Emil »

Offline tul

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #34 dnia: Września 17, 2008, 12:47:33 »
    Fabuły się nie czepiam, nie wyobrażam sobie jej porządnego zaimplementowania w mechanice M&B. Nie ten styl rozgrywki. Obecność fabuły byłbym skłonny uznać nawet za wadę. Brakuje mi jednak unikalnych miejsc, charakterystycznych postaci, czy bardziej zarysowanych realiów świata gry. Obecnie wszystko wydaje się losowe. Jest 5 frakcji i każda postać i miejsce ma swój dokładny odpowiednik u każdego z narodów, nie różnią się nawet dialogami. Nie ważne czy mamy do czynienia z chłopem khergickim mieszkającym na stepie, czy z nordyckim nad morzem, obaj mają do powiedzenia to samo, dadzą ci to samo zadanie itd. Ta schematyczność rozciąga się na wszystkie aspekty gry, jest okropecznie sztuczna i to jest to, czego w M&B nie lubię najbardziej.
    Co do wersji finalnej, to obiecano poprawione oblężenia, a ja tego nie widzę.
    Nie mówię też, że M&B to zła gra, skądże znowu! Nie piszę o zaletach, bo po co, skoro są one niezmienne już od wielu miesięcy. Nie ukrywam jednak, że jestem rozczarowany wersją 1.0. Nie chodzi mi o brak jakiś rewelacji, czy nie wiadomo czego, ale o liczne niedociągnięcia, które ciągną się z wersji na wersję, a w zasadzie nie wydają się trudne do poprawienia.

Offline pasterz861

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Września 17, 2008, 13:22:53 »
    Zgadzam sie w pełni z Tu'lem.Tez chciałem popisac troszke o roznicach miedzy poprzednimi a finalną wersja ,ciagnacymi sie od kilku wersji niepoprawionymi bugami i tak dalej ,ale tylko bym przynudzał.Wszyscy przeciez to znamy od 3 lat.

Troszkę z innej beczki.Popisałem ,pogadałem troszkę z zaufanymi moderatorami z TW i co sie dowiedziałem?
    Wszyscy,a na pewno wiekszosc twórców modów na które czekamy(oczywiscie nie podam autorów ani nazw modów) mają wersje finalną ,mało tego ich mody są juz zaportowane w v1.0.Nikt jednak sie nie wychyla z oczywistych względów.To było by samobójstwo na całej scenie M&B.

Mogę tylko poinformowac ze gdy tylko zostanie oficjalnie ogłoszone wydanie nowej werszyn,to nie przyjdzie nam długo czekac na wysyp upragnionych modów.Wtedy to sie dopiero zacznie extasa i wielogodzinne "gwałty" na klawiarurach i myszkach.
    Ja juz sie uzboiłem w nową klawke i myszaka 1GB dodatkowego ramu(a co jestem optymistą).

Szkoda tylko ze twórcy i wydawcy M&B tak to wszystko przeciagają.

Acha jeszcze jedna bardzi wazna sprawa,mam nadzieje ze to tylko plota.Mianowicie z powodu przecieku ,wydawca ma zamiar zbojkotowac jakoby to co wypłyneło z paradox'u miało byc wersją finalną.Dziwne nie? przeciez pisze jak byk byk 1.0!
    W związku z powyzszym premiera ma byc przeniesiona na poczatek pazdziernika.Nawet gdyby to była prawda to czy zdązą w tak krutkim czasie cos zmienic aby z nacznie wpłyneło na rozgrywke lub chociazby grafike ?!?
    Wiadomos ta nie pochodzi z pewnego zródła tak wiec chyba mozemy ja spokojnie uznac za zwykłą plotke ,ktorych wiele przed premierą tej i wielu innych obiecujacych i wyczekiwanych produkcji.
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Września 17, 2008, 13:33:20 »
    Wszyscy,a na pewno wiekszosc twórców modów na które czekamy(oczywiscie nie podam autorów ani nazw modów) mają wersje finalną ,mało tego ich mody są juz zaportowane w v1.0.

Czy to przypadkiem nie byli tzw. "dobrowolni betatesterzy", o ktorzych pare razy czytalem na TW? Zamkniete betatesty to raczej normalna rzecz przed premiera. Swoja droga jestem bardzo ciekawy kiedy toto zostalo wlasciwie ukonczone, czyzby juz na przelomie lipca/sierpnia ?

Mianowicie z powodu przecieku ,wydawca ma zamiar zbojkotowac jakoby to co wypłyneło z paradox'u miało byc wersją finalną.Dziwne nie? przeciez pisze jak byk byk 1.0!
    W związku z powyzszym premiera ma byc przeniesiona na poczatek pazdziernika.
    To brzmi tak glupio, ze mam wrazenie ze to projekcja wyobrazni jakiegos zawiedzonego fanboja... przez pol roku nic poza szlifami nie zrobili wiec na pewno w te kilka tygodni odpicuja te gre nie do poznania heh...

Offline WarCrow

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Września 17, 2008, 14:12:20 »
    Coś mi się wydaję, że z tą wersją 1.0 będzie podobnie jak z ETSem (Euro truck simulator) Aż się prosi aby wspomnieć o http://www.purepc.pl/rozrywka/karta_praw_gracza ale to daleka przyszłość :)

Offline k.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Września 17, 2008, 14:23:07 »
    Dziwi mnie ta cała sytuacja.

Tysiące wspierających od wielu lat beta-testerów, nie dość że darmowych to dodatkowo płacących za produkt, otrzymają grę dopiero w kilka dni po premierach. A spodziewałem się, że zostaniemy nagrodzeni wcześniejszą "wewnętrzną" premierą, okazuję się, że jest wręcz przeciwnie, bo z torrentów nie mam zamiaru ściągać 1.0 skoro już ją zakupiłem.

Poirytowany wracam do urlopowych zajęć...

Więcej szczegółów:
    http://www.taleworlds.net/mb_buy.html

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #39 dnia: Września 17, 2008, 15:06:04 »
    Wszyscy,a na pewno wiekszosc twórców modów na które czekamy(oczywiscie nie podam autorów ani nazw modów) mają wersje finalną ,mało tego ich mody są juz zaportowane w v1.0
    Jak, skoro nie ma jeszcze nowego "module system"???

bo z torrentów nie mam zamiaru ściągać 1.0 skoro już ją zakupiłem.
    To nie do końca jest piractwo, bo grę ściągasz w takiej samej postaci, jak wcześniej - bez kodu aktywacyjnego możesz sobie pograć tylko w trybie demonstracyjnym (do 6 albo 8 poziomu postaci, nie pamiętam już). Prawo jest dość zawiłe w tej kwestii, ale przecież nabyłeś u autorów prawa do korzystania z tego produktu i nikogo nie powinno obchodzić, czy ściagasz zakupiony produkt z serwerów oficjalnych, czy z innego źrodła, no nie? Poza tym, te osoby, które przez te kilka lat wspierały twórców i już zakupiły klucz, dostaną grę najpóźniej, podczas gdy inni już od wczoraj grę mogą sobie nabyć.

No a patrząc na wersję 1.0 i na jej polską cenę to zastanawiam się, za co my niby mamy zapłacić? Jak rok temu kupowałem "Wiedźmina" za nieco ponad 70zł, to wyraźnie widziałem za co płacę - za wyśmienitą muzykę, za genialne filmiki zrobione przez prawdziwych artystów, za wiele godzin świetnie nagranego dubbingu, za doskonały motion capture i przepiękne style walki, za bogatą fabułę etc. etc. Podobnie miałem w przypadku Call Of Duty 4, który kosztował mnie mniej więcej tyle samo - widać było wyraźnie, że ta kasa się należy, bo gra jest niemal perfekcyjna i mnóstwo ludzi mnóstwo godzin nad nią poświęciło. Szczerze, to Mount&Blade bardziej przypomina budżetówki, które sprzedają w supermarketach za mniej niż 20zł. Fakt, grywalość ma świetną, jest też parę dobrych pomysłów, można ją dość łątwo modować... ale gdzie cała reszta? Nie, nie spodziewałem się, że nagle gra przeskoczy przez kilka etapów produkcji i w wersji 1.0 ujrzmy grę na światowym poziomie. Ale jak patrzę na cenę to śmiać mi się chce.

« Ostatnia zmiana: Września 17, 2008, 15:08:39 wysłana przez Daedalus »

Offline pasterz861

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Września 17, 2008, 15:23:39 »
    -Skąd module system? Spytaj tych na TW.

-Zgodze sie z tobą w kwesti ceny.Wielu nowych graczy nieznających wszystkich zalet M&B raczej nie zdecyduje sie na zakup.
    Fakt ze mimo tego ze najprawdopodobniej bede grac w M&B moze jeszcze nawet pare lat ,nie kupił bym tej gry w wersji    pudełkowej za tą kwotę.

Wiedzmin...przypomniałes mi o nim ...komu ja to pozyczyłem?
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline tul

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Września 17, 2008, 19:57:25 »
    ...wiekszosc twórców modów na które czekamy(oczywiscie nie podam autorów ani nazw modów) mają wersje finalną ,mało tego ich mody są juz zaportowane w v1.0
    To nie jest trudne, WFAS działa już pod wersją 1.0. Nie w 100%, bo np zmienił się sposób zapisu jednostek, ale większość rzeczy działa. To tylko dowodzi jak niewielkie zmiany wprowadza wersja finalna, konwersja modów nigdy wcześniej nie była tak prosta. Nawet module system nie jest do tego potrzebny.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #42 dnia: Września 17, 2008, 21:45:22 »
    Moim zdaniem najlepsze trailery o Mount & Blade. Naprawdę polecam, oczywiście wszystko w temacie gdyż przedstawiają wersje 1.0
    http://www.youtube.com/watch?v=XbVcCgiy4aE
    http://www.youtube.com/watch?v=SR4gWXC1NI4

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #43 dnia: Września 17, 2008, 22:59:45 »
    Skoro Tul mówisz, że portowanie moda jest takie proste to możecie się spodziewać za parę tygodni nowej wersji LoEY. Co do ceny ustalonej przez CDP - IMO jest to kompletna pomyłka, gra powinna kosztować w granicach 50-70 zł. jak na taki niskobudżetowy projekt i w gruncie rzeczy trochę niepodokańczany.

Offline pasterz861

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Września 17, 2008, 23:28:13 »
    Tul a moze bys tak udostepnił WFAS dla kilku graczy ,no wiesz dla pasjonatów ,taki przywilej ,rozumiesz polski mod to i wypadało by aby testerzy byli tez z Polski ;)
    Ja sie chetnie pisze! Oddał bym ostatni wolny bit na partycji D: aby w to zagrac...ahh... bądzcie ludzmi!

ps:
    Nikomu nie powiem ze gram w WFAS ... będe zbyt zajęty!!! hehe

Co to ma wspólnego z tematem? Czemu nie na pw?
    « Ostatnia zmiana: Września 18, 2008, 12:25:31 wysłana przez Józef Sztacheta »
    ATF ,FNS ,MND i DFC