Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Co sądzisz o ruchu bronych i wydarzeniach wokół serialu MLP?

Popieram, sam jestem Bronym
    14 (14.4%)
    Lubię serial, chociaż nie nazwałbym siebie Bronym
    13 (13.4%)
    Jest mi to obojętne, nie oglądam serialu
    18 (18.6%)
    Nie lubię serialu, chociaż nie mam nic przeciwko Bronym
    5 (5.2%)
    Nie oglądam i nie akceptuję ruchu bronych
    19 (19.6%)
    Ale o co chodzi? Nigdy nie słyszałem o MLP i Bronych
    28 (28.9%)

Głosów w sumie: 94

Autor Wątek: My Little Pony: Friendship is Magic  (Przeczytany 44840 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    Odp: My Little Pony: Friendship is Magic
    « Odpowiedź #120 dnia: Lipca 23, 2012, 22:09:46 »
    Po wielu latach strzelić focha bo ktoś obraził kucyki. Nie wiem. Chciałbym, ale nie wiem co odpowiedzieć :D

Nie wiem, może to ja nie potrafię czytać ze zrozumieniem, ale tutaj chyba nie chodzi tylko o kucyki...
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #121 dnia: Lipca 23, 2012, 22:19:19 »
    NIFN, co oni Ci zrobili?! :O

Offline Michał Warszawiak

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • 4pp_XW_KprGr_WarszawiaK
    « Odpowiedź #122 dnia: Lipca 23, 2012, 22:55:11 »
    Widzę że te kucyki rozprzestrzeniają się jak grypa .
    « Ostatnia zmiana: Lipca 23, 2012, 22:59:05 wysłana przez Michał Warszawiak »

Offline Setebos

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Możesz mnie znać jako: Dimitri lub Dimitri_Hawke
    « Odpowiedź #123 dnia: Lipca 23, 2012, 23:00:04 »
    nie mogłem przeboleć słów pisanych z rąk administratora, którego szanowałem i uważałem, za jedynego słusznego i sprawiedliwego

Rozumiem że Daedalus mógł być dla Ciebie wzorem administratora, ale do diaska to jest tylko człowiek a nie Jezus czy inny cudowny zbawca. Nikt nie każe mu kochać i tolerować całego świata. Moim zdaniem to śmieszne, że ludzie myślą że administrator zawsze będzie bezstronny. Przecież każdy ma własne poglądy i nie widzę powodu by musiał je ukrywać ponieważ ma wyższą(!) rangę w jakieś społeczności. Ogarnijcie się i nauczcie że nie zawsze każdy dostanie po równo a wszyscy będą dla siebie cudowni. Sorry, to jest życie.

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #124 dnia: Lipca 24, 2012, 10:28:46 »
    NIFN-owi chodziło o niski poziom wypowiedzi admina. Nikt nie zabrania Daedalusowi mieć własnego zdania.
    Tak jak politykowi nie wypada kląć jak szewc przed kamerami czy głosować po pijaku tak admin powinien dobierać odpowiednio słowa w swoich wypowiedziach by nikt go nie posądzał o to że zniżył się do poziomu osób które karze.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Lipca 24, 2012, 14:09:42 »
    Szanowni Użytkownicy, doskonale rozumiem ogromne zainteresowanie, jakim darzycie niezwykły serial My Little Pony, wszakże jest on nie tylko pełen piękna, dobroci i ciepła, ale też i jego wykonanie stoi na bardzo wysokim, niespotykanym od dawna w filmach tego typu poziomie. Pragnę jednak wyrazić swoje zaniepokojenie faktem, iż serial ten cieszy się aż tak dużą popularnością u niektórych dorosłych mężczyzn. Moim bardzo skromnym zdaniem, a także zdaniem wszystkich znanych mi dorosłych osób, mężczyzna w sile wieku winien zajmować się nieco innymi rzeczami, niż oglądanie filmów animowanych dedykowanych dla kilkuletnich dziewczynek, a już pod żadnym pozorem nie powinien publiczne i radośnie obnosić się z takim faktem. Możliwe, iż negatywne postrzeganie owego osobnika ma swoje źródło w głęboko zakorzenionych w naszej kulturze stereotypach, bardzo często niesłusznych i krzywdzących, jednakże nie zmienia to faktu, iż tak właśnie te osoby są przez resztę dorosłego społeczeństwa odbierane. Do końca nie wiadomo dlaczego mężczyzna, który upodobał sobie kucyki jest przez kobiety i innych mężczyzn postrzegany jako znacznie mniej męski, tak samo jak nie wiadomo dlaczego w podobny sposób patrzy się na mężczyzn noszących damskie ubrania, malujących usta i oczy, czy też bawiących się lalkami. Mimo iż jest to bardzo niesprawiedliwe, to tak właśnie jest i bardzo ciężko będzie skłonić do innego spojrzenia na sprawę tę ignorancką i zacofaną część społeczeństwa... do której sam niestety się zaliczam. Z poważaniem.

Lepiej? Cóż, przykro mi, ale nienawidzę owijania w bawełnę. Za dużo tego wszędzie i aż się rzygać od tego chce. Jestem człowiekiem prostym i dość bezpośrednim. Może Ty wolisz, gdy ktoś powie Ci np. "jesteś nie do końca mądry" zamiast "jesteś idiota", ale dla mnie to wciąż to samo. Ba, gorzej, bo gdy ktoś nie mówi wprost, kręci i używa wyszukanych słówek, to znaczy, że się wywyższa i swych rozmówców uważa za skończonych debili. Ja was za takich nie uważam i piszę wprost to, co myślę, bez bawienia się Tusków czy innych popaprańców.

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #126 dnia: Lipca 24, 2012, 17:07:37 »
    To w jaki sposób mówisz też ma wpływ na to jak ludzie ciebie widzą, a mówienie przesadnie wprost może skutkować tym że traktowany będziesz jak cham i prostak. To nie dodaje męskości.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Lipca 24, 2012, 17:24:46 »
    Akurat mam to gdzieś. :P

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #128 dnia: Lipca 26, 2012, 00:14:46 »
    A więc tak siedzisz w autobusie i podchodzi stara babcia i krzyczy suwaj dupe kut***e ja chora jestem spier*****j stąd czy może lepiej przepraszam ustąpisz mi miejsca? Tak naprawde to przesadzam bo wyraziłeś swoje zdanie bardziej mi chodzi o ten ostatnie 2 posty Dedalusa.
    A i po co wchodzą do tematu kucyków osoby które ich nie lubią można raz wejść ale po co stale odwiedzać? NIech ludzie którzy lubią kucyki i ich ciekawią wchodzą tu a ludzą którzy tylko wchodza piszą 10 raz kucyki to pedały mówimy do widzenia.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #129 dnia: Lipca 26, 2012, 00:20:36 »
    Bo jestem ciekawy co inni o tym myślą :) Po co chlejesz jak jutro kaca masz?
    Każdy ma wypowiadać swoje zdanie, więc chyba moge się udzielić nie?
    (click to show/hide)

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Lipca 26, 2012, 00:25:36 »
    Dlatego napisałem 10 raz a nie że 1 raz i co nowego do tematu wniesiesz że kucyki to pedały,pedofile i mój pies to przebrany Brony i chce mnie porwać?

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #131 dnia: Lipca 26, 2012, 08:23:32 »
    A więc tak siedzisz w autobusie i podchodzi stara babcia i krzyczy suwaj dupe kut***e ja chora jestem spier*****j stąd czy może lepiej przepraszam ustąpisz mi miejsca? Tak naprawde to przesadzam bo wyraziłeś swoje zdanie bardziej mi chodzi o ten ostatnie 2 posty Dedalusa.
    A i po co wchodzą do tematu kucyków osoby które ich nie lubią można raz wejść ale po co stale odwiedzać? NIech ludzie którzy lubią kucyki i ich ciekawią wchodzą tu a ludzą którzy tylko wchodza piszą 10 raz kucyki to pedały mówimy do widzenia.

No właśnie przesadzasz, bo jest różnica między zdaniem
    "Wypie*alaj z tego forum pe*ale je*any, nie będziesz mi tu o kucykach pier*olił"
     a pomiędzy
    " A jeśli się zachwyca i woła na siebie radośnie "brony", to albo jest jakąś ukrytą opcją homo, albo skończoną cip**"

Po pierwsze, nie wyzywał nikogo, że tak napiszę, od fronta. Po drugie, czy to, że użył mocniejszych słów, oznacza od razu, że sam w swoim życiu osobistym jest chamem? Po prostu wyraził swoją opinię.

Dlaczego tak jest, że jeśli ktoś napisze nawet coś podobnego w działach np. klanów, a będzie to normalny użytkownik, to nikt się właściwie nie przyczepi? Bo admin to anioł i trzeba linczować, przywracać do porządku?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 26, 2012, 08:27:30 wysłana przez Solejók »

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Lipca 26, 2012, 11:41:58 »
    Nie możecie przeczytać całego posta?

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Lipca 26, 2012, 20:40:14 »
    Dlaczego tak jest, że jeśli ktoś napisze nawet coś podobnego w działach np. klanów, a będzie to normalny użytkownik, to nikt się właściwie nie przyczepi? Bo admin to anioł i trzeba linczować, przywracać do porządku?
    Proste pytanie. Z prostakami się nie dyskutuje tylko ich się olewa i wysyła moderatora by naprostował delikwenta. Admini, moderatorzy to przedstawiciele służb porządkowych i powinni dawać dobry przykład jak należy prowadzić rozmowy na forum. Powinni się wykazywać większą kulturą niż takie szaraczki jak my zwykli użytkownicy których mogą w każdej chwili zbanować. Dlatego trzeba uważnie patrzeć w jaki sposób piszą by nie zniżali się poziomem do ludzi którym stawiają ostrzeżenia. Zły administrator nie jest dobrą reklamą dla jakiegokolwiek forum.

A tak wracając do kucyków pewien fan robi, z nimi w roli głównej, bijatykę. Patrząc po filmiku to myślę że nawet przeciwnikom by mogła się spodobać. Oczywiście jeśli lubią taki gatunek gier.
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GiwZvPKhsDo

Offline Linuida

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #134 dnia: Lipca 26, 2012, 20:58:25 »
    Hm... Jestem dziwną osóbką, bo nawet będąc małą dziewczyną, nie przepadałam za kucykami. Są mi obojętne, jak ktoś je ogląda, to dobra. Pod warunkiem, że nie gada o nich non stop...