Ta "dyskusja" i tak dawno zeszła na psy. M.in z mojego powodu, ale co tam fajnie jest :D. Niech sobie siedzą w tęczowym świecie, ale na miłość boską niech nikogo nie próbują na to nawracać i pokazywać jakie to jest super.
Odcinanie się od świata poprzez fantastykę, granie w gry, nie oglądanie wiadomości to chyba dość powszechny zwyczaj. Jeśli traktujesz oglądanie kucyków jako sposób ograniczania sobie perspektywy (Nie mam zielonego pojęcia skąd wytrzasnąłeś tą ideę), to nadal nie widzę co jest dla Ciebie problemem. Ja osobiście wolę nie patrzeć na zło świata, ba póki co (za względu na wiek i możliwości) niewielę z tym zrobię, a nie widzę żadnego powodu bym miał się tym zamartwiać.
Kto próbował cię "nawrócić" (poza naszym Raddeo) i przestawić twoją ocenę MLP ponad granicę obojętności? Poza tym dlaczego nie należy przedstawiać tej bajki w dobrym świetle skoro podoba się dość licznej grupie osób?
PS. Zanim wypowiesz się/zacytujesz o homoseksualności, pomyśl czy kochanie nie jest rzeczą ludzką i dlaczego chcesz zabrać to komuś, jeśli nikomu tym nie szkodzi.
@Wypowiedź wyżej
Krytyka, by miała sens, musi być twórcza i mieć pole do dyskusji. Twoja nie jest, a dyskusję z Tobą można porównać do kopania się z koniem.
Mówisz to co myślisz, ale czy myślisz nad tym co mówisz?