Szanowni Użytkownicy, doskonale rozumiem ogromne zainteresowanie, jakim darzycie niezwykły serial My Little Pony, wszakże jest on nie tylko pełen piękna, dobroci i ciepła, ale też i jego wykonanie stoi na bardzo wysokim, niespotykanym od dawna w filmach tego typu poziomie. Pragnę jednak wyrazić swoje zaniepokojenie faktem, iż serial ten cieszy się aż tak dużą popularnością u niektórych dorosłych mężczyzn. Moim bardzo skromnym zdaniem, a także zdaniem wszystkich znanych mi dorosłych osób, mężczyzna w sile wieku winien zajmować się nieco innymi rzeczami, niż oglądanie filmów animowanych dedykowanych dla kilkuletnich dziewczynek, a już pod żadnym pozorem nie powinien publiczne i radośnie obnosić się z takim faktem. Możliwe, iż negatywne postrzeganie owego osobnika ma swoje źródło w głęboko zakorzenionych w naszej kulturze stereotypach, bardzo często niesłusznych i krzywdzących, jednakże nie zmienia to faktu, iż tak właśnie te osoby są przez resztę dorosłego społeczeństwa odbierane. Do końca nie wiadomo dlaczego mężczyzna, który upodobał sobie kucyki jest przez kobiety i innych mężczyzn postrzegany jako znacznie mniej męski, tak samo jak nie wiadomo dlaczego w podobny sposób patrzy się na mężczyzn noszących damskie ubrania, malujących usta i oczy, czy też bawiących się lalkami. Mimo iż jest to bardzo niesprawiedliwe, to tak właśnie jest i bardzo ciężko będzie skłonić do innego spojrzenia na sprawę tę ignorancką i zacofaną część społeczeństwa... do której sam niestety się zaliczam. Z poważaniem.
Lepiej? Cóż, przykro mi, ale nienawidzę owijania w bawełnę. Za dużo tego wszędzie i aż się rzygać od tego chce. Jestem człowiekiem prostym i dość bezpośrednim. Może Ty wolisz, gdy ktoś powie Ci np. "jesteś nie do końca mądry" zamiast "jesteś idiota", ale dla mnie to wciąż to samo. Ba, gorzej, bo gdy ktoś nie mówi wprost, kręci i używa wyszukanych słówek, to znaczy, że się wywyższa i swych rozmówców uważa za skończonych debili. Ja was za takich nie uważam i piszę wprost to, co myślę, bez bawienia się Tusków czy innych popaprańców.