Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Co sądzisz o ruchu bronych i wydarzeniach wokół serialu MLP?

Popieram, sam jestem Bronym
    14 (14.4%)
    Lubię serial, chociaż nie nazwałbym siebie Bronym
    13 (13.4%)
    Jest mi to obojętne, nie oglądam serialu
    18 (18.6%)
    Nie lubię serialu, chociaż nie mam nic przeciwko Bronym
    5 (5.2%)
    Nie oglądam i nie akceptuję ruchu bronych
    19 (19.6%)
    Ale o co chodzi? Nigdy nie słyszałem o MLP i Bronych
    28 (28.9%)

Głosów w sumie: 94

Autor Wątek: My Little Pony: Friendship is Magic  (Przeczytany 44859 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: My Little Pony: Friendship is Magic
    « Odpowiedź #90 dnia: Lipca 22, 2012, 18:11:06 »
    Łoł, a Geje to pewnie pedofile, bo skoro facetów lubią to też chłopcem nie pogardzą. A wiesz Bloomy że tak jak ty opisałeś Bronies opisywano graczy komputerowych, dodatkowo rasowy gracz miał być gruby pryszczaty i w okularach. Pasujesz do tego opisu?
    Tak.

Gejostwo tak jak pedofilia powinny być zakazane :)
    (click to show/hide)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #91 dnia: Lipca 22, 2012, 18:14:19 »
    Nie, nie pasuję do tego opisu. Jednak co niektórzy pasują tutaj do pi** które potrafią być odważne tylko przed monitorem.

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #92 dnia: Lipca 22, 2012, 18:18:00 »
    Tak.

Gejostwo tak jak pedofilia powinny być zakazane :)

Przecież są, o co chodzi?
    A poza tym to temat o kucach! A nie homosiach, tfu, na psa urok.

Nie, nie pasuję do tego opisu. Jednak co niektórzy pasują tutaj do pi** które potrafią być odważne tylko przed monitorem.

Ekhm, nie wskażę palcem...

@DOWN:

Jednak co niektórzy pasują tutaj do pi** które potrafią być odważne tylko przed monitorem.

Hmmm...

@DOWN2

Twe posty to czysta hipokryzja. Dziś robiłeś to samo a teraz czepiasz się o to mnie? Poza tym, ja tylko cytuję, nie oceniam. Nie rozumiem więc Twojej wypowiedzi.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2012, 21:25:55 wysłana przez Haller »
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #93 dnia: Lipca 22, 2012, 18:21:32 »
    Łoł, a Geje to pewnie pedofile, bo skoro facetów lubią to też chłopcem nie pogardzą. A wiesz Bloomy że tak jak ty opisałeś Bronies opisywano graczy komputerowych, dodatkowo rasowy gracz miał być gruby pryszczaty i w okularach. Pasujesz do tego opisu?

Chodziło mi o ten post. Zresztą, autor cytowanego posta pewnie moczy się na widok kucyków, a kolesie z osiedla wyciągają z niego kasę za przejście przez bramę. Elo.

Haller: Nigdy mnie w życiu nie spotkałeś, a pewnie znasz mnie tylko z tego tematu. Śmieszy mnie takie ocenianie ludzi.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2012, 18:34:22 wysłana przez Bloomy »

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #94 dnia: Lipca 22, 2012, 20:41:02 »

Ktoś tam wstawił ten gif... plusik dla niego
    Prawdą jest że oglądanie bajkowych, słodziutkich kucyków jest... co najmniej dziwne. Niby pod to samo można pod pasować wiele rzeczy, jak na przykład osoby odgrywające LARP-y, co w obecnym czasie wielu ludziom także wydaje się wariackie (bawią się jak dzieci, z mieczami latają, szatańskie Hore Potery). Tyle że jeśli przy tym drugim obie strony mają wiele argumentów to przy tym pierwszym gadanie o animacji i humorze jest bynajmniej... słabe. Jeśli ktoś ogląda bajki tylko dla animacji... cóż... wąpię żeby było wielu takich pasjonatów. Humoru zaś kompletnie nie rozumiem, bynajmniej teraz, bo może śmieszyłoby mnie to w wieku 5-6 lat. Najbardziej jednak rzuca się w oczy te... obnoszenie się ze swoją "innością" (nie wiem jak to inaczej nazwać). Podobnie jest tu z wieloma podobnymi przypadkami. Był raz taki dowcip:
    Szef zwołuje pracowników i oznajmia:
    -Muszę zwolnić któregoś z was.
    Zapada niezręczna cisza.
    -Mnie nie-odpowiada starszy pan, sześćdziesiąt na karku, niewiele do emerytury-bo związki się dowiedzą, że u pana starszy pracownik to gorszy pracownik.
    -Mnie też nie-dodał murzyn-bo wyższe instancje się dowiedzą że propaguje pan rasizm.
    -Ani mnie-mówi kobieta-bo podpada to pod szowinizm.
    -Mnie także-kończy wywód żyd-bo antysemityzm to teraz mocno potępiają...
    Wszyscy obracają się w kierunku piątego pracownika: facet młody, silny, blondyn, szykownie ubrany, tylko blady na twarzy. Wpatruje się w pozostałych, a po chwili na jego twarzy wykwita cień uśmiechu.
    -Wiecie...-zaczyna-ostatnio wydaje mi się że jestem gejem.
    Może tu wstawić "oglądam My little pony i mnie hejtują?" ? :P O ile zauważyłem, to właśnie wielu oglądających tą bajkę tak reaguje na argumenty co do nich "Jesteś nietolerancjny". Tylko że bycie żydem czy gejem to jednak... coś innego (choć to ostatnie często z fanami MLP kojarzą). Sam bajki obejrzałem tylko jeden odcinek (żeby się przekonać z czym to się je) i przeróbkę pana SatlinaCWHC, ale to się nie liczy :P . Tak czy siak... podzielam tu zdanie większości, że to jednak... dziwne i dziecinne. No ale każdy ma swojego bzika, więc hejtować nie hejtuję.

Offline sheep6665

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #95 dnia: Lipca 22, 2012, 21:35:40 »
    Haller: Nigdy mnie w życiu nie spotkałeś, a pewnie znasz mnie tylko z tego tematu. Śmieszy mnie takie ocenianie ludzi.

A linijkę wyżej:

Chodziło mi o ten post. Zresztą, autor cytowanego posta pewnie moczy się na widok kucyków, a kolesie z osiedla wyciągają z niego kasę za przejście przez bramę. Elo.

Rozumiem, że cytowany przez ciebie użytkownik to twój znajomy z RL?

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #96 dnia: Lipca 22, 2012, 21:45:41 »
    Wybacz Bane ale musze to wysłać.
    http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej

Wszystkie podgrupy które nawołują o tolerancje są idiotyczne, bo nie wołają o tolerancje tylko przywileje, a one jeszcze większą nienawiść szerzą. Love and PiS.
    (click to show/hide)

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #97 dnia: Lipca 22, 2012, 21:59:26 »
    I tu w 100% się z tobą zgadzam nawet mam przykład takiego postu:
    Zresztą, autor cytowanego posta pewnie moczy się na widok kucyków, a kolesie z osiedla wyciągają z niego kasę za przejście przez bramę.
    no jestem ciekaw czy autor tego tekstu byłby w stanie powiedzieć to samo w realu, bo przed monitorem to każdy jest kozak.
    No to pośmiejmy się razem z tobą z ciebie bo oceniłeś ludzi tu:
    Bronies to zapewne frustraci/niedowartościowane osoby szukające akceptacji wśród e-społeczeństwa.
    i tu mnie osobiście:
    Zresztą, autor cytowanego posta pewnie moczy się na widok kucyków, a kolesie z osiedla wyciągają z niego kasę za przejście przez bramę. Elo.
    Przyznaj się skąd mnie tak dobrze znasz bo ja jakoś ciebie sobie nie przypominam, bram też jakoś nie pamiętam bo ja mieszkam na osiedlu otwartym i bram tu nie ma.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #98 dnia: Lipca 22, 2012, 22:29:05 »
    Zaczynamy zabawę. Zaraz przejrzę dokładnie cały temat ale na pierwszy ogień idzie ostrzeżenie dla użytkownika o nicku Bloomy za agresywne wypowiedzi, prowokacyjne posty i obrażanie innych.

Offline Setebos

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Możesz mnie znać jako: Dimitri lub Dimitri_Hawke
    « Odpowiedź #99 dnia: Lipca 22, 2012, 22:51:53 »
    To ja się jeszcze wypowiem póki temat stoi bo potem może być krucho :P
    Ja nie mam +20 lat, ale myślę że mogę spokojnie potwierdzić słowa Daedalus'a, że ta "subkultura" to patologia. Ale z drugiej strony tak naprawdę nie ma to dla mnie większego znaczenia co sobie takowi ludzie robią (chociaż gdyby ktoś zaczął mi się tym przechwalać spojrzałbym na niego z politowaniem), mam własne zdanie i nie mieszam się do cudzego życia. Dopóki brony i cała reszta tego tałatajstwa jest nieszkodliwa (chociaż jak czytam posty Raddeo i (chyba) Matima007 to boję się że niedługo zaczną działać tak jak świadkowie jehowy [bez urazy jeśli któryś z nich to czyta] i łazić po domach ze swoim "nawróceniem"), to nic do nich nie mam. Byle z dala z tym ode mnie.

No a z dwojga złego w ciemnej uliczce wolałbym spotkać fana kucyków niż takiego typowego karczka :P

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #100 dnia: Lipca 23, 2012, 00:59:35 »
    Mat, nareszcie. Niech Bóg Ci w dzieciach wynagrodzi :)

Setebos, przesadzasz. Nikogo wbrew jego woli nie namawiałem do oglądania MLP. Ale jeśli ktoś pisze w tym temacie, to chyba spodziewa się, że dostanie opowiedź. I oczywiste, że każdy broni swoich poglądów.

Od wtrące mały news dla tych którzy oglądają :) Jakiś czas temu ktoś pytał się na shoucie o dubbing drugiego sezonu - jeśli jeszcze nie wiesz, to ma zacząć się w MiniMini w październiku. A to oznacza, że wtedy też w internecie pojawi się wersja z polskim dubbingiem.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 23, 2012, 01:08:14 wysłana przez Raddeo »
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #101 dnia: Lipca 23, 2012, 02:41:25 »
    Jak dla mnie to co w tym złego że ktoś ogląda kucyki nigdy nie oglądałem ale wolałbym żeby ludzie odlądai kucyki od bezsensownych horrorów.
    Co jak co ale te kucyki słodko wyglądają :D

Offline sheep6665

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #102 dnia: Lipca 23, 2012, 06:57:04 »
    @UP: Gościu latający na strumieniach krwi lecących z uciętych nóg gorszy od kucyków? Foch.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #103 dnia: Lipca 23, 2012, 09:57:27 »
    Horrory typu "Teksańska masakra piłą mechaniczną" to jednak większy idiotyzm niż nawet MLP. MLP chociaż coś przedstawia, a niektóre horrory idą na jak najwięcej krwi, jak najwięcej oderwanych łbów, lecące kończyny w lewo, w prawo, przed siebie.
    Jak już to z horrorów polecam Sweeney Todd: Demoniczny Golibroda, akurat ten film to taki pół horror (dziwne, bo tam nie ma brutalnych scen) pół musical.
    Jak już miałbym wybierać, albo poziom dziecięcy MLP lub dorosła "Teksańska masakra piłą mechaniczną", to jednak bym już wolał obejrzeć to pierwsze.
    Dziękuje, dzień dobry.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #104 dnia: Lipca 23, 2012, 10:34:42 »
    Porównywanie dwóch gatunków. Gdy ktoś powie twardo co o tym myśli, to foch dżuma i franca. Czekam jeszcze na partie "Ruch poparcia MLP". Tolerancja dla bronów! Ktoś już pisał, że gdyby ktoś to oglądał TYLKO ze względu że to sie mu podoba, to nie było by żadnego szału na to.
    (click to show/hide)