Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Słabe hitboxy?  (Przeczytany 16144 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wolfar_666

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Wolfar
    Odp: Słabe hitboxy?
    « Odpowiedź #120 dnia: Marca 03, 2012, 09:26:59 »
    Mam nadzieję że wliczam się do tych kilku warriorsów :D

Z doświadczenia wiem że gdy stracę tarczę to przez kilkadziesiąt sekund mam manual +30 Tak bardzo nie chcę zginąć :D

Raz trafiłem  na serwer chyba 6 HITMEN, 4 REF, wyszedłem po kilkunastu minutach... xD, lecz muszę przyznać, że  nie był to mój najlepszy dzień. Dobrze że są tacy mocni gracze na naszej scenie, mam od kogo się uczyć  :)

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #121 dnia: Marca 03, 2012, 11:31:52 »
    Raczej nie ode mnie.Gdyż o ile mogę cokolwiek ugrać na koniu o tyle na piechocie mnie rozwalacie;(
    Poza tym,jest tak ze wielu graczy obecnie prezentuję sobą poziom taki ze aż chce się uciec z servera,ale często zostaję i walczę by zginać.Do czego zmierzam?W tedy jest z kim się zmierzyć i nie jest ujma zbierać baty.przykład?Ok,wbił ostatnio na server HITMEN-ów Niger Boy,jechał mnie przez 3 mapy,sam zabiłem go chyba 2 razy,ale nie zraziłem się.Chłopak świetnie walczy,więc zamiast go znienawidzić jak zrobiliby to niektórzy zacząłem darzyć go szacunkiem.Gdyż ja do takiej formy nie dojdę prędko lub w ogule;/
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Lutter

• Użytkownik
    Re: Słabe hitboxy?
    « Odpowiedź #122 dnia: Marca 03, 2012, 11:34:02 »
    Może na temat manuala i ja się wypowiem. Owszem, nie należę do dobrych graczy, co paru forumowiczów może przyznać, bo widziało mnie w akcji. Mimo wszystko, zamiast ćwiczyć na duelu z kimś manuala, wybieram deathmatche. Czemu? Po pierwsze, nie ma mnie nikt uczyć [a ten, co chciał to tylko mnie wyśmiał że od razu na serwer IPL się pcham zamiast ćwiczyć z nim manuala. Dziwne, bo on nie ma czasu. Tak więc nie mam nawet z kimś ćwiczyć, aby uniknąć podobnych sytacji], po drugie, podczas duela zupełnie inaczaj odczuwam całe, że tak powiem, otoczenie. Na duelu wiadomo, starcie 1v1, nie ma kto od tyłu zajść. A jak podczas bitwy atakuje Cię trzech ludzi na raz w tym jeden od tyłu? Tutaj jest zupełnie inaczej, przynajmniej dla mnie, i nic czego się nauczyłem na duelu nie skutkuje. Zupełnie inne, że tak powiem, emocje są podczas starcia z większą ilością wrogów i trzeba się mocno pilnować. Poza tym zauważyłem wyraźny wzrost w skuteczności mojego manuala odkąd zacząłem grać na IPL oraz Outlawed niż na duelu...

Offline Wolfar_666

• Użytkownik
    • Wolfar
    « Odpowiedź #123 dnia: Marca 03, 2012, 12:23:39 »
    Ja też nie uciekłem od razu, ale byłem chory, źle się poczułem a jak przegrywam to jest furia, do klanów takich jak REF, HITMEN, ZP czy inne potężne z polskiej sceny mam  ogromny szacunek.

Lutter:  ja np. nie mogę grać na DM, bo przestaję myśleć, włącza mi się lampka: "jak zginę to nic się nie stanie" , zazwyczaj gram konno więc nie wolno mi zginąć, stracić konia itp. bo to może  mnie i cały team wiele  kosztować. Na duele wchodzę bo czasem i tak  stracę konia, a tarcze konno kupuję podstawową na początku, więc szybko pada...

Co do manuala, to może wreszcie coś pomogę, nie wiem jak inni, ale mój manual znacząco się polepszył od kiedy gram na czułości 100%, dzięki  temu mniejszy ruch wystarczy do zablokowania ataku, lub ataku przyspieszonego. Może na początku ciężko ogarnąć kamerę ale się przyzwyczaić można.

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #124 dnia: Marca 03, 2012, 13:00:49 »
    Lutter granie na DM nie ma sensu, ponieważ na DM jest większość ludzi co biegają i spamują z 2h, a jak wejdziesz na bitwe to zaraz Heada dostaniesz. Nawet nie zdążysz zrobić ataku bo ci się tarcza odchyli co oznacza Heada.
    Jeśli chodzi o trenowanie manuala on sam przyjdzie, ja tam na żadnym Duelu nie gram. Może i lamię na Manuala ale uczę się kopać i tym podobne, a nie tylko blokować. Trening czyni mistrza. W sumie mam lepszego manuala jak walczę z 2-3 niż 1 na 1.
    Polecam Servery takie gdzie grają dobre klany oraz dobrzy gracze. Zawsze można podpatrzeć na grę innych i się wiele nauczyć. Moim zdaniem powinniście się uczyć grać taktycznie z innymi bo sami nic nie zdziałacie.

Offline Wolfar_666

• Użytkownik
    • Wolfar
    « Odpowiedź #125 dnia: Marca 03, 2012, 15:20:56 »
    Wiesz, ja też wolę walczyć  3 lub 2v1(gdy jestem  sam) bo wtedy sami sobie przeszkadzają, zaczyna miec problemy gdy  zostanie 1v1  i dlatego wchodzę na duele...