Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Słabe hitboxy?  (Przeczytany 16060 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Słabe hitboxy?
    « Odpowiedź #60 dnia: Lutego 07, 2012, 19:05:12 »
    A mam takie offtopowe pytanie. Czy wersja steam i out of steam ma to samo i jedno multi, czy oddzielne?
    Dokładnie to samo.

Offline Gazi

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #61 dnia: Lutego 07, 2012, 19:40:45 »
    Szkoda:(. Tylko 1, góra 2 serwery po 40-60 graczy, a na reszcie pustki.

Offline Wojan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Wojan
    « Odpowiedź #62 dnia: Lutego 07, 2012, 20:03:51 »
    Gazi potrzeba chwili na serwerze,by znaleść wszystkie bugi,niewidzialne tarcze,niewidzialne ściany itd,ale ludziom którym podoba się ta gra to nie przeszkadza i akceptują te wszystkie błedy gry.

Offline Zowi

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Palahniukista
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #63 dnia: Lutego 07, 2012, 20:06:19 »
    Jeżeli chodzi o atak przed animacją, to zapewne była po prostu zmyła. On atakuje, Ty się odsłaniasz, a on jednak wciąż (lub już) atakuje - no zmyłka, innego wytłumaczenia ataku przed animacją nie widzę. Druga sprawa - są szybsi. Tutaj po prostu trzeba się wyćwiczyć - tak jak pisali inni. I na ćwiczenia manuala na początek najlepszy jest... samouczek. Nie jakieś TDM, gdzie w czasie walki obrywasz strzałą, nie NDitions, gdzie początkujący gracz ma marne (a raczej żadne) szanse, ale właśnie na samouczku - tylko bez ataków, same bloki. Potem serwer Swadii, dopiero potem NDitions [nie pamiętam jak poprawnie piszę się tą nazwę :P].

PS. I polecam ten filmik: Mount & Blade Warband Tutorial oraz inne filmiki autora tego kanału.
    PS.2. Jeżeli chodzi o lancę, to uderzaj ten metr przed przeciwnikiem - należy uderzać z wyprzedzeniem. Piszesz, że lanca przechodzi przez wroga - nie, ona tylko przechodzi przez jego model, drzewcem, kiedy animacja się kończy. A gdy uderzysz metr przed przeciwnikiem to zalicza uderzenie... No i o to chodzi :P Uderzenie nie jest z prędkością światła, należy uderzać wcześniej, zanim będzie się tuż przy wrogu.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2012, 20:14:51 wysłana przez Zowi »
    別企圖。
    Bié qǐtú.

Pozdrowienia dla wszystkich akapków :*

Offline Gazi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Lutego 07, 2012, 20:53:44 »
    Lanca powinna zabijać nawet bez wyprowadzania ciosu(o ile mamy pewną prędkość) jeżeli trafimy, a ciosy powinny być wyprowadzane wcześniej aby postać mogła wysunąć lance na odpowiednią długość. Takie jest moje zdanie. Często przytrafiają mi się też takie akcje, że wyskakuje na wprost jeźdzca i go atakuję. Ten magicznie przecina mi jądra(tak to wygląda z 3 perspektywy) i zalicza mu w ten sposób killa. To samo tyczy się zabijania jeźdźców. Nie raz byłem zdziwiony, że zabiłem jeźdzca celując w konia, który wychodzi bez szwanku.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #65 dnia: Lutego 07, 2012, 20:57:02 »
    Lanca powinna zabijać nawet bez wyprowadzania ciosu(o ile mamy pewną prędkość) jeżeli trafimy, a ciosy powinny być wyprowadzane wcześniej aby postać mogła wysunąć lance na odpowiednią długość. Takie jest moje zdanie. Często przytrafiają mi się też takie akcje, że wyskakuje na wprost jeźdzca i go atakuję. Ten magicznie przecina mi jądra(tak to wygląda z 3 perspektywy) i zalicza mu w ten sposób killa. To samo tyczy się zabijania jeźdźców. Nie raz byłem zdziwiony, że zabiłem jeźdzca celując w konia, który wychodzi bez szwanku.

Piszę jeszcze raz...warband to naprawdę nie jest najbardziej zabugowana gra na świecie. Ciągle słyszę jak narzekasz na bugi itd itd...wiesz co ci powiem? Przez kilka tygodni gry napotkałeś więcej bugów niż ja przez 2 lata intensywnego grania...przypadek?

A może pirat?

Nie, raczej nieogar;(
    « Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2012, 21:32:00 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #66 dnia: Lutego 07, 2012, 21:06:50 »
    Ehh Może zamiast spamowania na forum zacznij grać? Każdy gracz doświadczony denerwował się na tą grę wiele razy gdy zaczynał tak jak ja a teraz jestem jednym z lepszych strzelców na polskiej scenie (Chyba ;D)  Ja gdy zaczynałem grałem konnym nawet mi to wychodziło potrafiłem grać... po kilku miesięcznej przerwie trenowałem manuala (blokowanie bez tarczy) także mi wychodziło ;D Jednakże znowu skończyłem grę na trochę i gdy wróciłem skilla mi brakowało... Zmieniłem nick i powoli zaczynałem strzelać z łuku i kuszy. Po 2 tygodniach opanowałem wiele technik nawet dużo wymyśliłem ich sam ;) Mało kto gra podobnym stylem do mnie. Po miesiącu gry potrafiłem sztuczki potem było łatwiej i łatwiej :) Możliwe, że było mi łatwiej zaczynać ponieważ potrafiłem godzinami oglądać jak mój brat grywa w Warbanda ;P Zawdzięczam mu to że tu jestem i mogę grać ;D Poradzę ci granie pomimo bugów bo jest ich dużo ;p ale ludzie potrafią w to grać już nawet 2 lata i żyją ;) Graj kilkoma klasami i gdy coraz łatwiej będzie ci grać np. łucznikiem to graj nim szkól się ale przydał by się też manual bo jest to jedna z ważniejszych rzeczy jakie strzelec powinien posiadać.

Trochę się rozpisałem no ale cóż...

Offline Gazi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Lutego 08, 2012, 12:01:48 »
    Tymi 2 handami tak spamują, że szok, jednoręczne nie nadążają:p. Machają nimi jak jakimiś cepami z aluminium. W ogóle to nierealistyczne. Takie miecze kiedyś ważyły tonę, a ci wymachują jak badylem.

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #68 dnia: Lutego 08, 2012, 12:19:16 »
    Człowieku, błagam skończ już. Nie podoba ci się pograj sobie w singleplayer, tam nie spamują, nie chamberują(chociaż to zależy od poziomu trudności) i takie tam.
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #69 dnia: Lutego 08, 2012, 12:24:58 »
    Trzeba zrozumieć chłopaka...on chciałby od razu wszystko umieć i mieć staty 20-0,ale to nie ta bajka;)
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Krystian80

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    « Odpowiedź #70 dnia: Lutego 08, 2012, 12:44:27 »
    Na początek polecam ci moda mm rusia i dołączenie do klanu , w mm rusia są 2 ataki (bagnetami , szable mają 4 ataki ) . A więc łatwo się nauczysz tak blokować , potem możesz spróbować na nativie .
    http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    zapraszam do rejestracji i zarabiania pieniędzy z tego ref linku  ;)
    http://s2.postimage.org/tlyuonetl/angiel.png

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #71 dnia: Lutego 08, 2012, 15:16:39 »
    Jeśli mowa o modach, to dobrze też można ćwiczyć w Vikingrze. Wydaje mi sie, ze walka jest tam jakoś spowolniona, bo sam bez kłopotu blokuję większość ciosów.
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #72 dnia: Lutego 08, 2012, 17:33:55 »
    Na modach nigdy nie nauczysz się grać;( Tak jak mówię, czysty Native + treningi na singlu...i bez narzekania :O

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #73 dnia: Lutego 08, 2012, 17:42:10 »
    Na modach nigdy nie nauczysz się grać;( Tak jak mówię, czysty Native + treningi na singlu...i bez narzekania :O
    Ale to jeśli chcesz być konnym lub strzelcem. Piechociarza nie ucz się na singlu, to nie ma sensu.

Offline Zowi

• Użytkownik
    • Palahniukista
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #74 dnia: Lutego 08, 2012, 18:30:52 »
    Na początku każdy myśli/widzi/obserwuje, że inni "cudownie bronią 3 razy cięższą wymachują 3 razy szybciej ode mnie"... Ale tu chodzi o refleks! Poczytaj wypowiedzi, bo już wszystko zostało wytłumaczone. Ja na becie zanim skończyłem cios obrywałem już co najmniej raz - dwa razy! I to mogą być również zmyły - wnioskuję tutaj, że nie obejrzałeś filmiku do którego podlinkowałem. Tzw. "feinty" polegają na przerwaniu ataku w pewnym (wczesnym lub późnym) stadium animacji poprzez blok i jak najszybszym wykonaniu ataku od nowa. Z czasem uzyskuje się efekt, gdzie słychać jak berdysz przecina powietrze, a za ułamek sekundy robi to znowu, i wcale nie widać animacji bloku pomiędzy atakami. Musisz się wyćwiczyć, a nie zwalać wszystko na grę. Tu chodzi o refleks.

Włąśnie na myszkę ustawiłem. Bardzo często wyprowadzam nie ten co trzeba blok i koniec. IMO dobrze by było, żeby trzymając blok i machając myszką w dany bok, blok zmieniał się cały czas. Teraz jest tak,że klikasz i machasz w dany bok i robi się dany blok, chcesz w tym czasie inny blok- musisz puścić blok i kliknąć na nowo.

Wtedy blokowanie byłoby banalne, a zmyłki nie miałyby żadnego sensu. Jedyne wyjście to znaleźć serwer z autoblokiem - co jest trudne i bezsensowne. Jak widać gra jest skomplikowana.

Jak można trafić bez wyprowadzenia ciosu? Nie można. Co do tego obrywania, tutaj chodzi o odpowiednie manewrowanie. Przy odpowiednim manewrze pieszym z krótkim mieczem pokonasz konnego z długa lancą, a konnym z długą lancą pikiniera. Nic tylko... trening, obserwacja, trening itp. itd. i sam się nauczysz. Trochę chęci.
    別企圖。
    Bié qǐtú.

Pozdrowienia dla wszystkich akapków :*