Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Słabe hitboxy?  (Przeczytany 16103 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Słabe hitboxy?
    « Odpowiedź #90 dnia: Lutego 09, 2012, 16:47:28 »
    Nie wiem co Ty tam robisz na tych serwerach...

To co napisalem, wale konie. Czasami jest to znacznie wygodniejsze i przede wszystkim latwiejsze zwalenie konia niz zabicie samego jezdzcy, poprostu zwale drugiemu konnemu konia i niech sie nim zajmie piechota, na fragi nie latam co mnie to szlachta nie brudzi sobie rąk.

Dobra, dobra. ;) Walenie konia nie jest zabronione.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 09, 2012, 18:22:31 wysłana przez proud »
    Retarded are everywhere

Offline Swiezak

• Użytkownik
    • Świeżak
    « Odpowiedź #91 dnia: Lutego 09, 2012, 20:39:42 »
    mimo że koń po prostu przeszedł obok (pokażcie mi taką sytuację w rzeczywistości)

Stare ludowe przysłowie mówi, "nie zachodzi się konia od tyłu".
    -Spacerniak który oddział śmiga które cele.
    -Pierwszy, cela 3, 4, 7, a kto się pucuje.
    -Tu traper z Woli.
    -Siemano Traper.
    -Siemano Adolf który tam to Zborek?
    -Ja jestem Zborek a co?
    -Jesteś z Targówka znasz Miętusa?
    -Znam.
    -Dostaliśmy Gryps od Miętusa że się rozprułeś i chłopaków posprzedawałeś że jesteś frajer z wolności. Ch*j ci w du*e nygusie.

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #92 dnia: Lutego 09, 2012, 20:49:00 »
    A stare przysłowie graczy w Warbanda mówi "Dlaczego ja jeszcze gram w tak zbugowane g*wno" :D
    Nikt nie zna odpowiedzi:P

Offline michail424

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #93 dnia: Lutego 09, 2012, 22:34:21 »
    bo lubie zbugowane g*wna , jak widać inni potrzebują więcej motywacji , a tak poważnie gra ma swoje błędy , bugi , a także nie jest realistyczna (zresztą żadna gra nie jest), ty też możesz to wykorzystać podczas walki, ale najpierw musisz się nauczyć. A Ty poprostu nie możesz nikogo zabić i wylewasz swoje żale na forum, myślisz że ktokolwiek miał na początku łatwo? Ja gram z rok niby coś tam ogarniam a i tak są tacy co mnie jadą jak chcą ale nie płacze z tego powodu.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 09, 2012, 22:40:31 wysłana przez michail424 »

Offline niejestsuper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #94 dnia: Lutego 10, 2012, 17:15:04 »
    Czesc.

Dzieki wam, w koncu dowiedzialem sie jak blokowac :). Gralem przed chwila i jakos nie jest to specjalnie trudne, trzeba cwiczyc. Oczywiscie ja nie gram w zadnych klanach i nie bawie sie w spary itd. wiec na siege napewno przyda mi sie na ludzi z tarczami ktorzy praktycznie nie potrafia sie blokowac. Co najwazniejsze wreszcie potrafie zablokowac cios gdy jakis gosciu na koniu z lanca na mnie napiera. DZIEKI!

Co do autora: Ja nie wiem jakim cudem ty jeszcze grasz w ta gre. I po co w nia grasz. Jezeli mi np; nie pasowal multi Crysis 2 to odstawilem giere i lezy sobie.

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #95 dnia: Lutego 10, 2012, 18:57:15 »
    Wykorzystując temat  zapytam kogoś kto to ogarnia

Dlaczego jak ktoś ma włócznie , tarcze a czułość myszki na chyba 5000 i przed ciosem się okręci w kółko to do ***** nędzy  szansa że blok nie zadziała wzrasta o jakieś 80% (gra odczytuje że to cios z boku mimo że to przód)? Jakieś logiczne wytłumaczenie?

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #96 dnia: Lutego 10, 2012, 19:16:59 »
    Wykorzystując temat  zapytam kogoś kto to ogarnia

Dlaczego jak ktoś ma włócznie , tarcze a czułość myszki na chyba 5000 i przed ciosem się okręci w kółko to do ***** nędzy  szansa że blok nie zadziała wzrasta o jakieś 80% (gra odczytuje że to cios z boku mimo że to przód)? Jakieś logiczne wytłumaczenie?

Ty po prostu nie masz farta do tej gry :D Mnie się to nigdy nie zdarzyło, ale bardzo możliwe że twoją automatyczną reakcją na coś takiego mogło być puszczenie bloku...jeżeli nie to myślę że to może być odczytane jako cios z boku...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #97 dnia: Lutego 10, 2012, 22:14:30 »
    No teoria z pechem najbardziej mnie przekonuje:D Mam na mysli sytuacje jak wyżej opisałem- wiem że przeciwnik może tylko zrobić pchnięcie- jestem na to przygotowany i blokuje w dół- mimo to bardzo często jeżeli się obróci przed tym w kóło to i tak dostane cios i tak..

Offline niejestsuper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Lutego 11, 2012, 12:57:06 »
    Ignatus, tez tak mam. Za nisko blok trzymasz.

Offline Teblar

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #99 dnia: Lutego 11, 2012, 13:23:38 »
    Ignatus, tez tak mam. Za nisko blok trzymasz.
    ...nauczysz mnie trzymać wysoko dolny blok? Bo mnie też zabijają :<
    Nie pisze się postów zawierających tylko trzy znaki interpunkcyjne i nic więcej. Jak masz tak pisać lepiej zamilknij. Mam dobry humor tak więc obędzie się bez ostrzeżenia ale pilnuj się.

Dobrze, dobrze, nie gniewaj się, obiecuję, że już takiego czynu nie popełnię -.- A żeby nie było, to posta przedłużę trochę...
    « Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2012, 20:38:33 wysłana przez Teblar »
      Mistrzostwa Świata 2012 Europejska Liga (ENL) 2012 Puchar Polski 2012 Puchar Polski 2013

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #100 dnia: Lutego 11, 2012, 15:53:29 »
    Aha, za nisko blok trzymam - no to wiele wyjaśnia:D Rozwiązałeś mój problem w 100% - dziękuje

Offline Gazi

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #101 dnia: Lutego 28, 2012, 13:31:41 »
    Pograłem już trochę dłużej i muszę stwierdzić, że walka konna jest jakaś dziwna. Wystarczy, że "złapiesz" wroga w promień pomiędzy głową konia, a końcówka broni i zawsze zaliczy ci killla(no chyba, że wróg robi blok). Tak mi się wydaje po obserwacjach. Jest to trochę "nieskillowe":P.

Offline Wolfar_666

• Użytkownik
    • Wolfar
    « Odpowiedź #102 dnia: Lutego 28, 2012, 15:33:13 »
    zależy od zbroi, prędkości, miejsca uderzenia, naprawdę  nie jest to łatwe, a  na sparingach teoretyczne free fragi zaczynają robić  uniki, przez co masz problem, a żeby zabić to do takiego łucznika trzeba jeszcze podjechać (ach ta wspaniała chwila niepewności tuz przed uderzeniem). A gdy pójdziesz na innego konnego, to sprawa się znacznie utrudnia. Chyba, że to no skill.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #103 dnia: Lutego 28, 2012, 17:28:09 »
    Pograłem już trochę dłużej i muszę stwierdzić, że walka konna jest jakaś dziwna. Wystarczy, że "złapiesz" wroga w promień pomiędzy głową konia, a końcówka broni i zawsze zaliczy ci killla(no chyba, że wróg robi blok). Tak mi się wydaje po obserwacjach. Jest to trochę "nieskillowe":P.

Bynajmniej nie zawsze...jak wspomniał już kolega to zależy od wielu czynników. Do tego właśnie sparingi gdzie nie wystarczy wjeżdżać w plecy gdyż przeciwnicy widzą wszystko dookoła głowy :P

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Lutego 28, 2012, 19:03:45 »
    Konny to osoba siedząca na koniu, jeżeli nie siedzisz na koniu to nie jesteś konnym tylko piechociarzem.
    Więc jeśli siedzisz na żyrafie to jesteś żyrafistą a jeśli nie to jesteś zwiedzającym w zoo

Pozdro dla tych którzy zrozumieli tą metaforę która nie ma sensu.
    Retarded are everywhere