Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Słabe hitboxy?  (Przeczytany 16062 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Słabe hitboxy?
    « Odpowiedź #75 dnia: Lutego 08, 2012, 18:42:14 »
    Cwicz manuala w saperze.

Pierw zaczyna się od łucznika albo 2h przynajmniej tak bylo ponad rok temu jak jeszcze nikt nie ogarnial manuala.
    Teraz masz cięzszy start niz w cssie na steamie jesli nikt cie niczego nie nauczy.
    Idz do klanu jakiegos bo mysle ze teraz kazdy klan wytlumaczylby ci co to faint i hold oraz pocwiczyl manuala.

Chyba ze chcesz grac konnym - wiekszosc konnych nie jest specjalnie zajebista na manualu jedynie to na tarczy.. z tym ze trzeba ogarnac teraz jescze manuala na koniu, lance , mieczyk itd.

Albo zacznij strzelcem ! najprostsza jednostka a mimo tego jest bardzo duze zapotrzebowanie na dobrych strzelcow
    Retarded are everywhere

Offline michail424

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #76 dnia: Lutego 08, 2012, 19:54:33 »
    Lanca powinna zabijać nawet bez wyprowadzania ciosu(o ile mamy pewną prędkość)

Jak można trafić bez wyprowadzenia ciosu?
    Nie można. Co do tego obrywania, tutaj chodzi o odpowiednie manewrowanie. Przy odpowiednim manewrze pieszym z krótkim mieczem pokonasz konnego z długa lancą, a konnym z długą lancą pikiniera. Nic tylko... trening, obserwacja, trening itp. itd. i sam się nauczysz. Trochę chęci.

To jest w pewnien sposób odwzorowane w grze i nazywa sie "uderzenie lancą z przysiadu" (Zowi zapewne o tym wie), podczas jazdy z duża prędkością wciskasz X o ile masz lance i ile możesz takie uderzenie wykonać (wtedy jest takie białe kółeczko koło broni) wtedy postać wystawia broń jednocześnie blokując się tarczą (chociaż nie w pełni) taki atak jest nie do zablokowania i zabija odrazu (można zablokować ale tylko tarczą i to zazwyczaj kończy się zniszczeniem jej)
    Co do hitboxów nie da sie zaprzeczyć że gra ma wady jak zresztą każda inna, jednak ja osobiście nie znam innej takiej gry z tak fajnym systemem walki. Wylewanie żali na forum nic Ci tu nie pomoże, jedyne czego potrzebujesz to trening i zapewne kiedyś pokochasz te grę jak my wszyscy :), o ile za szybko się nie zniechęcisz.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #77 dnia: Lutego 08, 2012, 20:38:36 »
    Szczerze to sam czasem myśle , że nawet nie wyprowadzając ataku a trzymając odchylona lance można by komuś coś zrobić, lub też zabic :P
    (click to show/hide)

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #78 dnia: Lutego 08, 2012, 21:26:59 »
    Nie Blachaaa coś takiego nie ma miejsca.

Co do nachylonej - oprócz oczywistych zalet ma ona wiele wad. Jest mało mobilna i ciężko ją nakierować a kąt jej uderzenia jest mały dlaczego przy dobrym szczęściu piechur może wyskoczyć i ściągnąć cię z konia choćby krótkim mieczem.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Lutego 09, 2012, 07:13:59 »
    Nachylona raczej jest do wjeżdżania w plecy albo walenia konia innym konnym (wiadomo o co chodzi) jezeli nas nie widzą i gdzies sie ofiary zablokowaly.

Chociaz ja polecam Xowac na ciasnych mapach kiedy przejezdzamy zza drugi rog. Zawsze ktos sie moze trafic, a jezeli ktos na nas poluje to raczej nie wyskoczy.
    Retarded are everywhere

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #80 dnia: Lutego 09, 2012, 09:49:32 »
    (...)walenia konia innym konnym(...)

Nie wiem co Ty tam robisz na tych serwerach...

Offline Gazi

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #81 dnia: Lutego 09, 2012, 11:10:13 »
    CO ZA DEKLIZM. Podobno z bliska ataki nie są efektywne(tzn. nie robią dmg). To jakim cudem kolo z siekiera 2H rozbija tarczę i mnie tnie samą drewnianą "kolbą"? OMG..

A ten system bloków jest beznadziejny. Tylko nerdzi go obkumają, którzy przesiedzieli nad nim minimum 1k godzin. Żadna gra tak nieintuicyjnego i słabego systemu bloków nie ma jak M&B.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 09, 2012, 11:38:32 wysłana przez Gazi »

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #82 dnia: Lutego 09, 2012, 12:24:06 »
    Gazi, jeżeli nie dostaniesz ostrzeżenia, to tawerna schodzi na psy. On mnie obraża! Poza tym, taa, na pewno jest lepszy system bloków z gothica, gdzie jednym kliknięciem bronisz wszystkie rodzaje ataków(wiem, że g to rpg, ale nic innego nie przychodziło mi do głowy) :p
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline MikiBar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Lutego 09, 2012, 13:19:50 »
    Jesteś żałosny Gazi. Nie dość nie że nie umiesz grać, ba - nawet nie chce Ci się próbować, to jeszcze hejtujesz na forum. To że nie potrafisz przesunąć myszki w odpowiednią stronę równocześnie klikając prawy przycisk myszki, bo przecież na tym ten cały "nieintuicyjny i słaby system bloków" polega - nie znaczy że gra jest słaba. Dopiero po kilku stronach odpowiedzi odkryłeś, że możesz decydować w którą stronę zrobić blok, widać że nie chciało Ci się samemu niczego ogarnąć, poszukać w opcjach i po prostu poćwiczyć, tylko od razu chcesz być pro wymiataczem. I jeszcze obrażasz innych, którym chciało się ćwiczyć i potrafią grać w przeciwieństwie do Ciebie. Te osoby chciały Ci pomóc, dać rady żebyś spróbował i się czegoś nauczył, a Ty zamiast z tego skorzystać i podziękować, to jeszcze bardziej hejtujesz. Wiesz jak nazywa się ktoś, kto tak się zachowuje? Troll.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 09, 2012, 13:30:34 wysłana przez MikiBar »

Offline Gazi

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #84 dnia: Lutego 09, 2012, 13:45:41 »
    Po prostu zapytałem się dlaczego dzieje się tak, że gościu stykający się ze mną ciałem i wyprowadzający cios w bok "ścina" mnie jednym machnięciem drewnianą częścią siekiery, kiedy w zalinkowanym tutaj tutorialu, który obejrzałem jest przedstawione, że takie ataki są z góry skazane na niepowodzenie poprzez odskoczenie/odbicie się broni... . Co do bloków. Nie grałem długo, to fakt, ale mam już ponad 30h na liczniku, a ten system bloków ani trochę jeszcze mi się nie przyswoił. Podczas spamu jakiegoś gościa z 1handem nie jestem w stanie się obronić, bo albo blok nie pójdzie w tą stronę którą chciałem albo zostanie wyprowadzony za późno natomiast blokowanie tarczą w porównaniu do bloków 2h jest tak dziecinnie proste, że sprowadza się do naciśnięcia 1 guzika i masz 100% szansy bloku. Nieważne, że ktoś cię akurat trafił w odsłonięte nogi czy głowę... .

Offline MikiBar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Lutego 09, 2012, 13:50:55 »
    Gra nie jest realistyczna ani historyczna, i nigdy nie miała taka być. To jest gra akcji. Są pewne elementy trudne, można powiedzieć niezbalansowane dla początkujących, ale to wszystko jest do wyćwiczenia. Kiedyś nauczysz się tego wszystko, jak załatwić typa co spamuje, jak załatwić typa z wielkim toporem i tak dalej, i tak dalej - oczywiście jeżeli będziesz ćwiczył, a nie marudził na forum. Wcześniej pisałeś o Jedi Academy - otóż może łatwiej będzie Ci skumać jeżeli też posłużę się tym przykładem. Tam też był irytujący spam (dla początkujących) - mianowicie gość z 2 mieczami i lecący na Ciebie na najszybszym stylu i tylko LPM trzyma. Dla początkujących mogło to być właśnie to czym dla Ciebie są takie rzeczy w M&B. Potem natomiast jak ktoś nauczył się grać, to odkrył że np. na takiego spamera trzeba pojedynczy miecz i "najcięższa" forma walki, wtedy pada na 1 hita itd. Tutaj jest podobnie, tylko wystarczy ćwiczyć.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 09, 2012, 13:57:10 wysłana przez MikiBar »

Offline Wojan

• Użytkownik
    • Wojan
    « Odpowiedź #86 dnia: Lutego 09, 2012, 13:54:44 »
    Gazi nie pisz już postów, bo nie jest to już śmieszne. Nie ogarniesz bloków tak szybko jak byś chciał. Do tego musisz mieć dużo godzin i miesięcy przegranych. Niektórym przychodzi to szybko, a niektórym wolno. 30h to nic w porównaniu do niektórych graczy. 30 godzin to ja w becie robiłem w niecałe 1,5 dnia, a teraz mam już ponad 5061h i nadal nie opanowałem manuala do końca. jasne blokuje ciosy, robię zmyłki itd, ale zdarza się,że blok nie wskoczy, albo wskoczy inny xD Weź się do gry, bo tylko ludzi zacząłeś wkur**** , bo nikt nie widział nigdy tak narzekającego początkującego gracza. Jak cię ta gra denerwuje to ją odłóż na półkę i graj dalej w Star Wars gdzie masz auto-block i używasz mocy.

Offline Rooster1999GER

• Użytkownik
    • DEEP♀DARK♀FANTASY
    « Odpowiedź #87 dnia: Lutego 09, 2012, 14:03:47 »
    Gazi, zacznij trenować albo chociaż zagraj trochu w singla, skoro nie wiedziałeś jak się nawet kierunek ataku ustawia, skill przyjdzie potem. Musisz grać a nie wypisywać jakieś brednie na forum że "hitboxy w tej grze są słabe,buuu", bo to bez sensu i nie będziesz lepszym graczem.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Lutego 09, 2012, 15:41:09 »
    Sam nie lubię Warbanda - tak, to nie jest ironia. :p Grałem w betę, później pełnej wersji niemal nie tknąłem, ale czytanie Twoich postów nawet mnie irytuje... Olej tę grę jeśli Ci się nie podoba i tyle. Po co się męczyć nad czymś co denerwuje mimo tego, że powinno sprawiać przyjemność? Może uprawiasz jakąś formę sado maso - w to już nie wnikam.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #89 dnia: Lutego 09, 2012, 16:40:17 »
    CO ZA DEKLIZM. Podobno z bliska ataki nie są efektywne(tzn. nie robią dmg). To jakim cudem kolo z siekiera 2H rozbija tarczę i mnie tnie samą drewnianą "kolbą"? OMG..

A ten system bloków jest beznadziejny. Tylko nerdzi go obkumają, którzy przesiedzieli nad nim minimum 1k godzin. Żadna gra tak nieintuicyjnego i słabego systemu bloków nie ma jak M&B.

Jesteś noobem. Nie, nie newbie. Jesteś noobem, nie ogarniasz gry i hejcisz. Noobstwo. Nigdy nie nauczysz się grać jak będziesz płakać jak mała dziewczynka/dziecko z piaskownicy kiedy okazało się że nie jest królem podwórka...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012