Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Crusader Kings (Mroczne Wieki i Crusader Kings 2)  (Przeczytany 88924 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Odp: Crusader Kings II
    « Odpowiedź #120 dnia: Stycznia 31, 2013, 16:12:30 »

Nowe DLC o poganach.
    http://www.paradoxplaza.com/games/crusader-kings-ii-the-old-gods#about_game-tab

Cholerne DLC wszystkie łącznie droższe od samej gry.(Steam) Połowa powinna być zawarta w grze.

Ale jak już brać to jedyne 2 konkretne DLC, Sword of Islam (jak ktoś chce grać arabami) i Legacy of Rome. Na 75% jako tako ta cena może być.
    A reszta to jakieś drobniutkie kosmetyczne poprawki i usprawnienia, a płaci się krocie. Marnowanie pieniędzy. Za równowartość DLC nawet na 75% można by polecić sporo gier na długie godziny.
    Dzisiaj na Amazonie można kupić Crusader Kings Complete  i CK2 plus wszystkie DLC za 9.99$.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 31, 2013, 18:24:50 wysłana przez Ensis »

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #121 dnia: Stycznia 31, 2013, 16:20:03 »
    Fajnie, mam nadzieję, że dobrze im wyjdzie. Jak będzie do kupienia to zapewne pojawi się u mnie ten dodatek, zawsze chciałem zagrać Poganami. Wcześniejszych dlc nie zamierzałem kupować.
    Pozdrawiam
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #122 dnia: Lutego 04, 2013, 21:38:08 »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #123 dnia: Lutego 08, 2013, 14:02:31 »
    Jak ich bardzo nienawidzę za te patchowanie za pomocą DLC. No ale po prostu tych pogan nie sposób ominąć.. niech giną w piekle.

Poczekam na promocję w tej chwili mam Sword of Islam, które zgarnąłem za -50%. Teraz czekam na -75% i zaopatruję się w Legacy of Rome, Republikę i tych pogan jak już wyjdą. Ale i tak niech się smażą w piekle. Mam tylko jedną głupią nadzieję, że może chociaż przy tym DLC zrobią polską wersję poprawnie od początku a nie będą patchować przy okazji prac nad kolejnym, które znowu popsuje wersję i tak w koło.

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #124 dnia: Marca 10, 2013, 21:55:57 »
    Mam do was pytanie.Posiadam ta gre z wszystkimi aktualnie dostepnymi dodatkami i mam rok 1276.Gram jako ksiaze Wielkopolski.
    No i wlasnie od kilku lat panuje na terenach dzisiejszej Rosji,Danii Zlota Orda i jeszcze jakies panstwo mongolskie.Czy to norma w tej grze?Bo nie zanosi sie by te duze panstwa zajmujace lacznie powieszchnie ZSRR i Danii mialy sie zamiar rozpasc po przez bunty ludow z kultura Rosyjska etc.Czy to norma w tej grze ze Hordy Mongolskie podbijaja Rosyjkie ksiestwa czy to tylko wydarzenie w moim przypadku?Bo chcial bym kiedys zagrac jako jakis rusek ale perspektywa ze w XIII wieku przyjedze na malym koniu Chan z Horda 120k wojownikow(teraz tak mialem) dobija mnie ...
    Jakie sa wasze doswiadczenia z tej gry w takich sprawach?
    Gram na poziomie normalnym.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #125 dnia: Marca 10, 2013, 22:39:15 »
    Tzn. Złota Orda zdobyła Półwysep Jutlandzki? No to nieźle...
    W mojej grze Mongołowie również zdobywali wszystko po kolei(to jest durne w tej grze, że oni przejmują te prowincje zamiast wasalizować), ale trwało to dość długo, bo te wschodnie chanaty, emiraty, itp. się opierały, no a potem trafili na mnie... Jeśli Ruś jest podzielona, to szybko upada. W ogóle problemem tej gry są wielkie imperia tworzące się właśnie tak od połowy kampanii(wybuchają w nich rebelie, ale że całe się rozpadają jest rzadkie). Gracz powinien się spieszyć, żeby też takie imperium stworzyć... wiesz, trochę słabo, że 200 lat po rozpoczęciu nadal jesteś księciem Wielkopolski :P Jest pewien plus, że to poganie, więc jest święta wojna(i bezproblemowe łamanie rozejmu) oraz dostępni krzyżowcy oraz, że wraz z czasem rośnie poziom technologiczny europejskich nacji, więc po dobiciu do pewnej granicy, ekspansja się zatrzymuje i pod wpływem wojen i obcych agentów cofa...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #126 dnia: Marca 11, 2013, 09:07:07 »
    Ja grałem dość długie 3 gry. W jednej Chanat nie wyszedł dalej za obszar kontynentalnej Rosjii. W dwóch miał co najwyżej jedną prowincję. A więc to chyba zależy od gry.

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Marca 11, 2013, 16:16:52 »
    Hmm wlaczylem sobie gre Rizaniem no i nie dziwie sie ze ksiestwa Rosyjskie rozlatuja sie gdy na starcie kazde z nich jest rzadzone wladca ktory nie nadal nic swoim podwladnym;d
    Na start wojna domowa z trzema przeciwnikami.
    Wracajac do Polski i do mojej pozycjiXD
    Moze trochę dziwne ale dopiero poznaje ta grę i powiększam swoje księstwo.Mialem trzy wojny z Krolowa Polska bo chciala mi odebrac tytuly.Nie wiem czy powodem roszczen byla moja kultura bo wladca ktorym wtedy kierowalem mial kulture Czeska.I jak zmienilem na Polska to zastopowala.
    Male sprostowanie.Polska zajmuej tereny podobne do tych z RON w XVI wieku ale bez Ukrainy bo tam rzadza Mongolowie.Tym bardziej ze po jednej wojnie urwali nam troche poludniowych ziem.I do tego jeszcze poludniowa czesc Finlandii
    Ale byl rewanz i kilkanascie lat pozniej Krolowa Malgorzata I Wielka(tak sie nazywa wladca Poslki;d) zdobyla czesc Ziem kolo Prus ktore rowniez naleza do mongolow.Zdobyli te rtereny chyba przez jakis slub,dziedziczenie bo w momencie cala Dania ktora min te prusy zajmowala przeszla pod kontrole Zlotej Ordy,

A tak w ogole to do ktorego rou gra sie toczy?
    « Ostatnia zmiana: Marca 11, 2013, 16:37:47 wysłana przez Sahajdaczny »

Offline huth

« Odpowiedź #128 dnia: Marca 12, 2013, 17:16:23 »
    1453 - upadek Konstantynopola.

Z kulturami trzeba uważać, trzeba mieć taką, żeby jak największej ilości podwładnych pasowała(to że kultura dziecka jest ustalana ze względu na kulturę nauczyciela wiesz?)
    Teraz nie wiem jak zajmiesz tron Polski, bo im większy kraj tym chyba trudniej... bo trzeba zgromadzić więcej sojuszników/uczestników intrygi...  Bo najłatwiej jest chyba na początku gry, kiedy Polska jest mała, a król wyrusza na krucjatę i zanim wróci ze swoją armią, to spokojnie da się zająć z najemnikami jego terytorium. A przez sukcesję... no to trzeba od początku gry mieć strategię dynastyczną i szczęście do asasynów :P To jest fajne w tej grze, że czasem trzeba pogłówkować, a nie tylko toczyć wojny.

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #129 dnia: Marca 12, 2013, 17:39:27 »
    No tak...
    Wypowiedzialem wojne krolowi Polski chcac posadzic na tronie zone.udalo sie ,obalilem krola zona zostala krolowa.Pewnego dnia zaprosila na uczte mnie i swoich wasali.Po kolacji na ktorej niczego nie brakowalo za,mknela mnie na tronie bo chciala mojego tytulu....Dalem jedzy by mnie wypiuscila.Wyszlo jej to bokiem bo za kilka lat umarla na jakas chorobe.
    Zasiadl na tronie moj syn ktorym bym kierowal gdyby moja aktualna postac umarla.No ale oczywiście on umarl przede mna i tytul krola padl na wnuka!

Offline huth

« Odpowiedź #130 dnia: Marca 12, 2013, 20:23:32 »
    Heh, no tak to jest :P A nie można jakoś przez elekcję wybrać tego wnuka jako twojego sukcesora? Już nie pamiętam czy w ogóle w księstwie da się zmieniać prawo sukcesji...

Offline iwomichu1

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Porucznik kawalerii Regimentu Wielkopolskiego
    « Odpowiedź #131 dnia: Marca 12, 2013, 22:56:06 »
    A przypadkiem nie jest tak że tytuły przejdą i tak na tego wnuka? Bo niekoniecznie muszą przejść przecież na dziecko.

RW_Porucznik_Iwomichu

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Marca 21, 2013, 17:56:22 »
    Jest jakis mod ktory by urozmaicil wydarzenia w Cesarstwie?Bo tam sie nic nie dzieje.Rozbilem sobie Cesarstwo na inne panstwa dajac im niepodleglosc ,ale Cesarstwo dosc szybko wchlopnelo spowrotem wiekszosc panstw niemieckich szczegolnie te male.Jest jakis modzik ktory usuwa Cesarstwo i wzamian daje panstwa niemieckie?

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #133 dnia: Kwietnia 09, 2013, 21:58:37 »
    Hej !

Serdecznie polecam modyfikacje do CK2 - "A Games of Thrones"

Gra przenosi nas w realia świata Pieśni Lodu i Ognia. Występuje tam wiele okresów zawartych w książkach jak i serialu.

Link: http://www.moddb.com/mods/crusader-kings-2-a-game-of-thrones-ck2agot
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Kwietnia 10, 2013, 16:41:46 »
    Wprowadzili jakies nowe dialogi,eventy itd?