Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Version 0.960 is out!  (Przeczytany 64740 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Version 0.951 is out!
    « Odpowiedź #120 dnia: Maja 14, 2008, 19:30:01 »
    Czy po zostaniu marszałkiem którejś z frakcji, lordowie oblegali z wami coś?
    Stricte czy byli obecni podczas walki w zamku? Bo zauważyłem, że wszystkie jednostki są zielone a nie też niebieskie jak to miało miejsce w normalnych bitwach.

Są zielone dlatego że możesz nimi dowodzić. Jak zostajesz marszałkiem to podczas bitwy wszyscy żołnierze jak i lordowie są pod twoim dowództwem. 

Offline k.

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #121 dnia: Maja 14, 2008, 23:16:10 »
    (...)

No to w takim razie, wracam do gry, z powrotem zesmaczony (bo byłem zniesmaczony)

p.s. Ciekawa sprawa z tymi marszałkami, tyle ze ciagle jakos nie czuje potrzeby rozkazywania pladrowania itp. Imo tylko zdobywanie placowek ma sens na chwile obecna

EDIT: chyba cos jednak jest nie tak, po nieudanej probie zdobycia miasta Narra zauwazylem, ze tylko ja ponioslem straty a obie armie sojusznikow, ktorzy za mna podazali, stali nietkniecie kolo miasta.
    ktos ma jakies doswiadczenie ze jest jednak inaczej?
    « Ostatnia zmiana: Maja 14, 2008, 23:39:08 wysłana przez k. »

Offline wujek_bulus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #122 dnia: Maja 15, 2008, 00:40:03 »
    A ja mam jeszcze inne pytanie: jak stac się "marszalkiem" ?

Offline WarCrow

• Użytkownik
    « Odpowiedź #123 dnia: Maja 15, 2008, 08:52:08 »
    (...)

No to w takim razie, wracam do gry, z powrotem zesmaczony (bo byłem zniesmaczony)

p.s. Ciekawa sprawa z tymi marszałkami, tyle ze ciagle jakos nie czuje potrzeby rozkazywania pladrowania itp. Imo tylko zdobywanie placowek ma sens na chwile obecna

EDIT: chyba cos jednak jest nie tak, po nieudanej probie zdobycia miasta Narra zauwazylem, ze tylko ja ponioslem straty a obie armie sojusznikow, ktorzy za mna podazali, stali nietkniecie kolo miasta.
    ktos ma jakies doswiadczenie ze jest jednak inaczej?

Sprawdź jakie masz relacje z tymi dwoma lordami (chodzi o relathionship) jeżeli jest na minusie i lord Cię nie lubi to nie będzie wspomagał wojskiem :P

Trzeba mieć bardzo dużo "renown" i chyba tez relacje z daną nacja dostatecznie wysokie aby król Cię wyznaczył jako kandydata. Później odbywa sie głosowanie i jak je wygrasz to zostajesz marszałkiem.

Offline k.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Maja 15, 2008, 12:05:05 »

renown nabilem pod tysiaczka, relacje z panstwem kolo 70 o ile pamietam, robilem duzo questow dla lordow i mnie chyba polubili :P

w kazdym badz razie, mysle ze to czy mi lordowie pomagaja przy oblezeniach raczej nie zalezy od tego czy mnie lubia, gdyz ja wydaje im rozkazy, a nie prosby by mi pomogli
    zastanawiam sie czy to czasem nie jest w trakcie TODO

Offline gipsi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Maja 15, 2008, 12:40:14 »
    marszałkiem jest tak że w pewnym momencie odbywają się "wybory" - jest 2 kandydatów i każdy lord po kolei glosuje. wydaje mi się że to na kogo dany lord odda głos jest losowe, gdyż przed "wyborami" zrobiłem save'a za pierwszym razem było 7 na mnie i 11 na kontr-kandydata. po odczytaniu save'a miałęm już 10 lub 11 głosów także zostałem marszałkiem. stosunki z własnym państwem miałem nie wielkie ok. 16-17, a z lordami po kilka (maks kilkanaście).
    sam moment wyborów wydaje mi się że nie zależy od stosunków z państwem czy też lordami o czym świadczy porównanie mojej i wujekbulus'a wypowiedzi. dodam że raz mi się zdażyły wybory po przegranej mojej bitwie gdy zostałem pojmany byłem wtenczas tylko biernym obserwatorem...

co do dowodzenia innymi lordani
    to masz zawsze dostępne opcje takie jak:
    * "podążaj za mną" (wcześniej odpowiadali ci że to raczej ty powinieneś za nimi podążać), gość wlecze się za tobą dopóki go nie odwołasz - wydaje mi się że w przypadku oblężenia nie dołączy do ciebie;
    * zwołać kampanie - powinny się zgromadzić obok ciebie lordowie lecz na pewno nie wszyscy, ja mimo że zwoływałem kampanie to często musiałem jeszcze dać "podążaj za mną" i wtenczas dołączało mi się do oblężenia 2-3 lordów pomimo że kazałem podążać za mną z 6-7.
    * odwołać kampanię.
    jeszcze są inne opcje ale nie takie istotne...

Offline WarCrow

• Użytkownik
    « Odpowiedź #126 dnia: Maja 15, 2008, 13:23:23 »
    w kazdym badz razie, mysle ze to czy mi lordowie pomagaja przy oblezeniach raczej nie zalezy od tego czy mnie lubia, gdyz ja wydaje im rozkazy, a nie prosby by mi pomogli
    zastanawiam sie czy to czasem nie jest w trakcie TODO

Co do tego jestem pewny w 100% bo sam to sprawdzałem. Jeżeli dałeś im "follow me" a następnie atakujesz zamek i lord ma do Ciebie negatywne nastawienie nie dołączy do oblężenia! Nie wiem czy to celowy zamiar twórców czy bug ale w każdym razie tak właśnie jest.

Co do wyborów na marszałka to odbywają sie one co jakiś określony czas (1-2miesiące) i myśle, że król wybiera tych którzy w jego armii mają największa "renown". Przynajmniej ja odkąd nabiłem ok. 800renown cały czas jestem jednym z kandydatów.

" * "podążaj za mną" (wcześniej odpowiadali ci że to raczej ty powinieneś za nimi podążać), gość wlecze się za tobą dopóki go nie odwołasz - wydaje mi się że w przypadku oblężenia nie dołączy do ciebie;"
    Dołączają bo ja tak cały czas zamki zdobywam, nie chce mi sie po prostu czekać, aż po ogłoszeniu kampanii lordowie się łaskawi zlecą.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #127 dnia: Maja 15, 2008, 16:17:45 »
    A nie wiecie przypadkiem, gdzie podziewa się stary Ramun z Zendar? Czytałem na TW, że twórcy gdzieś go ukryli.

Co sądzicie o wywaleniu Zendar? Według wielu użytkowników na TW była to dobra zmiana, ale ja mam inne zdanie. Gram od wersji 0.711, a więc od dwóch lat. Zendar mimo niezbyt trafnej nazwy, było naprawdę klimatycznym miasteczkiem. Także od 2 lat polowałem na piratów, strzelałem headshoty w łysą "czaszkę" Harecka, dawałem Marnidowi Padded Cloth, czy wbijałem w ziemię Xerinę na turniejach. A teraz...*prysk* i nie ma Zendar! Mam nadzieję, że miasteczko powróci, chociaż w niektórych modach.
    « Ostatnia zmiana: Maja 15, 2008, 16:28:54 wysłana przez Kolba »

Offline k.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Maja 15, 2008, 17:16:58 »
    (..)strzelałem headshoty w łysą "czaszkę" Harecka,(...)

ja nie oszczędzałem nikogo :)

ale ciesze się, że Zendar wycofano. Nijak się miała taka szwajcaria w calradii. Co innego gdyby to była jakaś malutka frakcja, zawsze nastawiona neutralnie do reszty.

Offline Warlang

• Użytkownik
    « Odpowiedź #129 dnia: Maja 15, 2008, 18:04:43 »
    Hej! Czy ja coś źle robię, czy konie w v. 0.951 nie potrafią stawać na tylnych nogach jak koń Zorro? (ctrl+E)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 31, 2008, 10:25:01 wysłana przez Warlang »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #130 dnia: Maja 15, 2008, 18:07:56 »
    Ctrl +J zmienili aby się przypadkiem editmode nie włanczał

Offline k.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #131 dnia: Maja 15, 2008, 19:44:17 »
    (...) Jeżeli dałeś im "follow me" a następnie atakujesz zamek i lord ma do Ciebie negatywne nastawienie nie dołączy do oblężenia!(...)

Prawda, po testach stwierdzam, że miałeś rację.

Offline WarCrow

• Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Maja 15, 2008, 19:56:38 »
    A nie wiecie przypadkiem, gdzie podziewa się stary Ramun z Zendar? Czytałem na TW, że twórcy gdzieś go ukryli.

Co sądzicie o wywaleniu Zendar? Według wielu użytkowników na TW była to dobra zmiana, ale ja mam inne zdanie. Gram od wersji 0.711, a więc od dwóch lat. Zendar mimo niezbyt trafnej nazwy, było naprawdę klimatycznym miasteczkiem. Także od 2 lat polowałem na piratów, strzelałem headshoty w łysą "czaszkę" Harecka, dawałem Marnidowi Padded Cloth, czy wbijałem w ziemię Xerinę na turniejach. A teraz...*prysk* i nie ma Zendar! Mam nadzieję, że miasteczko powróci, chociaż w niektórych modach.

Ja widziałem Ramuna w jednej tavernie (na górze gdzie są miejsca do spania) w którymś z środkowych miast chyba. Nie pamiętam dokładnie bo trafiłem an niego przypadkiem i jakoś nie wzbudził mojego zainteresowania, zresztą jego funkcja pozostała ta sama :) A co do Zendar to jakoś szczególnie za nim płakać nie będę.

Offline Kowal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Maja 15, 2008, 22:39:34 »
    Jako, że to mój pierwszy post po dość długiej przerwie, chciałbym powitać wszystkich forumowiczów.
    Nie będę się za długo rozpisywał, gdyż chcę rozwiać tylko jedną wątpliwość. Otóz Ramun - znany wszystkim handlarz niewolników znajduje się na piętrze tawerny miasta Tihr.

Offline wujek_bulus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Maja 15, 2008, 23:06:40 »
    A gdzie jest trzecia skrzynia ta która była w Jakala (czy jakoś tak) z częscią stroju samurajskiego Powiem tak chodzilem prawie godzine szukając... i nic. Niewycofali gdyż pozostałe dwie zostały !!