Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Version 0.960 is out!  (Przeczytany 64704 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline k.

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Version 0.950 is out!
    « Odpowiedź #45 dnia: Kwietnia 29, 2008, 16:25:45 »
    (...)

Możliwe, że ja przesadzam, bo nie mam za dobrego sprzętu i niestety muszę używać dx7, który powoduje trzy dość denerwujące rzeczy. Psucie się liter, randomowe lagi i zepsute tekstury na itemach.
    Wiem, że to zostanie naprawione i wiem, że ta wersja jest naprawdę klimatyczna, ale jak mówiłem, osobiście razi mnie to co na mym (zaiste antycznym) komputerze nie działa prawidłowo ;)
    Jednak czas zagoi rany a .951 zagoi takie duperele.

Nie wiem czy ktoś z was wspomniał o tym, że w 950 jest nowy system powiadomień, o zajęciach miejsc, wypowiedzeniach wojen itp. Nareszcie na pełnym ekranie coś co da się zauwazyć a nie jak to miało miejsce "wypierdziane" "someones declares war to someoneelse" ktorego sie nie dalo czesto zauwazyc.

Offline wujek_bulus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #46 dnia: Kwietnia 29, 2008, 16:50:29 »
    Kto jeszcze tego nie zauważył. Kiedy w końcu zostajemy wasalem w którymś z państw, mamy do wyboru jeden z wielu bannerów (ich liczba również jest zwiększona). Kiedy go wybieramy, każdy pancerz i tarcza z opisem "heraldic" ma na sobie wzór naszego bannera! Jest to o tyle lepsze, że również nasze wojsko nosi nasze kolory i herb. Niby mała rzecz, ale bardzo przyjemna i ułatwia o wiele rozpoznanie swoich na polu bitwy :].

Mylisz się, nie kiedy zostajesz wasalem a kiedy zdobywasz zamek/maisto - co mozna zrobic bez wstąpienia do danej frakcji. Kolejnym nowum jest ueaga, wypowiedzenie wojny Tobie przez daną frakcję.

Litery są wqrwiające i na Direct7 i na 9 :/

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #47 dnia: Kwietnia 29, 2008, 17:48:13 »
    "Psucie się liter, randomowe lagi i zepsute tekstury na itemach."
    Te losowe lagi mam tez na DirectX9 pomimo dobrego komputera, zdarzają się i podczas bitwy i podczas wędrówki na mapie świata. Trochę to irytujące ale trzeba z tym żyć jak na razie :(

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Kwietnia 29, 2008, 18:09:35 »
    Hmm, tekstury w najnowszej wersji zachowują się "nieco" dziwacznie. Oto mój (były) koń:
    http://img265.imageshack.us/my.php?image=yuyunn0.png
    Dodam jeszcze, że podskakiwał do góry w takim stanie xD

Zauważyłem jeszcze jeden bug. Gdy jakaś panna zleca ci zadanie pojedynkowania się z jakimś lordem, po walce wywala do pulpitu. Też niezbyt przyjemne...Ale i tak to najlepsza wersja od 0.751. Ma chociaż ten stracony klimat.

Offline k.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Kwietnia 29, 2008, 19:44:28 »
    Kurcze bez bicia przyznaje się, że się wkręciłem w nową wersję. Daje czadu ;]
    Zwłaszcza jak ponad pół tysiąca twoich sprzymierzeńców oblega zamki.

Po każdym crashu wpadam na fora m&b, włączam gre znowu i życie zaczyna się układać :P

Jednakże... czas niestety wrócić do pracy ;)

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #50 dnia: Kwietnia 29, 2008, 19:47:39 »
    Ha, a ja niestety nie mogę sobie pozwolić na dłuższą rozrywkę, bo po zaczęciu każdej bitwy i oblężenia gra wywala mnie do pulpitu :/. Chodzi o cienie otoczenia, ale nawet po ich wyłączeniu nadal występuje problem.

Od razu widać, że w tej wersji maczał palce Winter - pamięta ktoś może w jakich okolicznościach gracz mówi(ł) "I'm selling fine tapestries"?:P
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 29, 2008, 19:58:48 wysłana przez Kolba »

Offline AdamSBN ( Selorin )

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Kwietnia 29, 2008, 20:29:27 »
     ... Dokładnie ten sam problem, od czasu ściągnięcia 6 razy miałem debuga z informacją o Environment shadows choć naturalnie były wyłączone poza tym Konie po śmierci albo znikają albo stoją w powietrzu jako nieruchomy model
    ( ktoś już o tym wcześniej wspomniał ), Bądź wyskakują 5 metrów nad ziemie w niedorzeczny sposób i trzęsą się na ziemi przez 4 sekundy. Irytujące ...

Do najcudowniejszego plusa uznam sposób wchodzenia postaci po schodach ... żeby tak zmienili poruszanie się jednostek w terenie.           

*** ANTY ŻAL !!! ***

Offline Alexy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Kwietnia 29, 2008, 20:31:09 »
    Fajnie, że nowa wersja, ale mam pytanie jak można grać w nowszą wersje tą samą postacią? Wystarczy zainstalować w folderze gdzie jest wersja 903?

Offline WarCrow

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Kwietnia 29, 2008, 20:35:31 »
    A zauważyliście że można kilkać na jednostki/miasta prawym przyciskiem myszki aby pojawiło sie minimenu? Jest w nim odnośnik do encyklopedii i rozkaz ruchu. Inna rzeczą są napady bandytów który mnie już irytuje bo są zdecydowanie zbyt częste, w co drugim mieście/wsi mnie atakują. :(
    @AdamSBN ( Selorin ) Da sie tak w terenie chodzić, z wciśniętym SHIFTem jeśli o to Ci chodzi. Chyba że masz na myśli bieg to wtedy co innego i też jestem za lekką zmianą :)
    No nic idę grać dalej...

Offline AdamSBN ( Selorin )

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Kwietnia 29, 2008, 20:40:27 »
     ... Mam na myśli by całkiem zmienić styl i wygląd biegu, bo to śmieszne pedalskie machanie nogami i rękami przy biodrach frustrowało mnie od pierwszego styku z M&B i dalej nie widzę poprawy ... dopiero w tej wersji niestety tylko po schodach.
    *** ANTY ŻAL !!! ***

Offline k.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Kwietnia 29, 2008, 21:33:03 »
    A zauważyliście że można kilkać na jednostki/miasta prawym przyciskiem myszki aby pojawiło sie minimenu? (...)

Było już jakiś czas temu :)

A z tego co czytam to widzę, że rzeczywiście nie mam co narzekać. Mnie aż tak często gra nie atakuje pulpitem i bugami ;) Ale częściej niżeli kiedyś...

Offline tul

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Kwietnia 29, 2008, 22:26:11 »
    Ja zawsze jestem wyjątkowy, gra nie wywaliła mi się ani razu i podobnie jest z większością gier. Zadbany system?

Offline dagoth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Kwietnia 29, 2008, 22:37:19 »
    Mnie najbardziej denerwuje to że wszystkie itemy mi się świecą.Aż oczy bolą.Bardzo podobają mi sie tarcze z moim herbem i obleganie miast z innymi lordami.Nareszcie coś nowego może nie rewolucja ale jest.M&B robi się coraz przyjemniejsze i oby tak dalej.A co do bugów z końmi to mnie też to denerwuje.Martwe konie które stoją-porażka.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Kwietnia 29, 2008, 22:57:05 »
    Rzeczywiscie - konie wymiataja w tej wersji;) http://img166.imageshack.us/img166/3533/kunea7.jpg

Ale do rzeczy - pogralem tym razem dluzsza chwile i ta wersja mi sie bardziej spodobala - za soba mam jedna wyprawe wojenna... niestety w trakcie nie wiedziec czemu reszta wasali sie rozeszla i zostalem tylko ja z krolem, a bylismy dopiero w polowie drogi:/ Dzieki temu teraz mam wiecej wrazen, bo robie jako osobista eskorta krola - fajnie teraz wygladaja bitwy, wkoncu nie dowodzimy calymi silami sprzymierzonymi tylko wlasnymi oddzialami, domyslam sie ze bitwy 4x4 musza byc jeszcze bardziej emocjonujace.

Bugi - u mnie poza bugami zwiazanymi z animacja, i questem z porwana nic nie wywala. To bodajrze najmniej zabugowana wersja w jaka dane mi bylo grac.

PS: teraz krajobraz po bitwie wyglada jak galeria osobliwosci koni... psycho http://img509.imageshack.us/img509/6994/kun2ri7.jpg
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 29, 2008, 23:05:56 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Cavalete

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Kwietnia 29, 2008, 23:11:27 »
    Te druga "końska" fota po prostu zabójcza :]
    Właśnie zajrzałem na forum Tale Worlds i kto nie widział, jak na razie aktualna lista bugów:
    Cytat: Archonsod
    1. Looting skill reads as giving somewhere in the region of a million extra denar per level.

2. Direct X 7 rendering - many textures appear as a kind of shiny black or otherwise screwed up.

3. Journal / Quest bugs - Several quests, particularly the "follow noble" style quests, give you different information in the dialogue history and the journal. Dialogue seems to be correct.

4. Skinheads appear to have invaded Calradia; particularly noticable on the old arena heroes and kidnapped girl. Looks like it might be a missing hair texture?

5. Pink and purple colouring appears on some hair styles.

6. Some quests offer you the grand reward of 0 Denars

7. Leather Warrior's Cap seems to be able to rust

8. Kidnapped Girl refuses to go home

9. Some spears and pikes seem to have a ridiculously high range

10. "Balanced two handed battle axe c (Voulge)"

11. When fighting in the melee practice in any town arena the usual target cursor is replaced with the menu cursor, which can get somewhat distracting

12. Opcode error when completing training; doesn't seem to have any further effect.

13. Spawning inside of trees, walls or several feet off the ground has made a return

14. In the NPC dialogue you always refer to an individual as "her" no matter their actual gender - "Tell her you have my full support in this ..."

15 Ragdoll problem with horses, rather than fall over and die their legs grow strangely long while they remain, alternatively a few horses have been noticed going airborne. Seems to affect the new horse models.

16(?) Old shadow quality bug appears to have returned (crash due to environmental shadows, even if you have environmental shadows turned off).

Anyone suffering from 16 could you please provide the DX renderer being used and the shadow quality settings?

Czyli te błędy które nas rażą być może już w najnowszym bugfix'ie będą poprawione.
    Nobody expects the Spanish Inquisition!