Doszło do ataku na serwery TaleWorlds. Pada cała sieć, korporacja zdołała nawiązać kontakt z jednym z graczy i prosi go o przekazanie komunikatu o tym co zaszło innym graczom, osoba ta przekazuje informacje na swój sposób, a jest nią:
Baldwin - eee, ale jaja serwery padły i to akurat jak miałem zafragować jakiegoś nooba.
huth -

Nie mogę znaleźć oficjalnych danych na forum TaleWorlds, ale najwyraźniej będzie przerwa w graniu. Może to i lepiej, bo ta gra w sieci jest jeszcze gorsza niż w singlu. Przynajmniej ogarnie się trochę śmieci w działach, może nawet ktoś co sensownego napisze, skoro nie ma wyrzynki. Boże, sam siebie już oszukuje, to chyba z tej rozpaczy gram też w tak cinką grę opartą na grindzie.
Dyktator - dziś rano doszło do ataku na serwery TaleWorlds, udało mi się prześledzić skąd dochodził sygnał który wykorzystywał haker. Maskował swój atak wyprowadzając go pod przykrywką serweru na Malediwach. Oficjalnie nie zostało to wykryte, więc nie mogę jeszcze niczego udowodnić, ale mam już pewne podejrzenia, że za tym atakiem stoi osoba dobrze znana nam na Tawernie. Więcej napiszę gdy uda mi się zebrać wystarczający materiał dowodowy.
lllew - hura serwery padły, teraz przygoda RPG ruszy pełną parą! Ale fajnie!
Sefirot - ci tego całego TaleWarlords coś od mnie chcieli, ale zapomniałem co, pewnie jakieś bzdury. A wiecie, że jest nowe wykonanie sonaty b-mol op.35, marsz żałobny - zawsze po tej muzyce jestem zdołowany, ale nie sposób jej nie słuchać.
beanshee - jeżeli szukacie pozycji popularno-naukowych które warto przeczytać, zajrzyjcie tutaj -
http://madreksiazki.org/Treborn -

4L3 J4j4, 53Rw3Ry P4Dły!
Waldzios - moi drodzy, niestety mamy awarię serwerów. Nie umiem niestety powiedzieć kiedy nastąpi powrót do status quo.
Warder - a ja coś wiem, ale wam nie powiem!
adriankowaty - mamy awarię serwerów, czy w związku chcielibyście posłuchać jakiś marszów z XIX wieku? Może marsze niemieckie?
firentis - serwery padły, ale nie mam z tym nic wspólnego!
^IvE - zastanawiacie się czy zachodnia cywilizacja się sypie? To zobaczcie na nasze serwery! Od początku wiedziałem, że tak będzie, już dawno o tym mówiłem, czego się spodziewaliście w liberalno-demokratycznej demokracji pana Tuska? Cóż się dziwić, że nawet nad twitterem nie potrafią zapanować.
Leinnan - jest jakaś dziwna sytuacja, ale nie umiem jeszcze podać szczegółowych danych. Wiem, że Dyktator coś ustala.
ZdzisiuDywersant - ale jaja, serwery padły. Buhhhaahaaa! ;)
HappyDexter - serwery się spierdzieliły, też mi problem. Idę pograć w Chivalry Medieval Warfare.
sirLuca - jak tylko dorwę tego cwaniaka co rozwalił serwery, to zaręczam - nie będzie taryfy ulgowej! Tym razem polecą bany, skończył się dzień dziecka!
Garedyr - serwery padły, komu to przeszkadza w modowaniu, gdzie oni widzą problem?
PruSak - siedzę sobie na serwerze na Malediwach, a tu ni z tego ni z owego, serwery padły.