Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ława: Taka nasza Polska  (Przeczytany 130502 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Ława: Taka nasza Polska
    « Odpowiedź #960 dnia: Września 21, 2014, 20:15:28 »
    Chciałbym przypomnieć o Helikopterkach, fiński wywiad jak nic na tegoroczny PP xD

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #961 dnia: Września 21, 2014, 20:34:03 »
    Przeglądam ich stronę. W sumie, artykuł o Niemcach jest ciekawy. Jeśli odrzeć go z wymowy i odrzucić pewne hasła, które mają sugerować, że żyjemy w ustroju totalitarnym to sam proces naginania społeczeństwa niemieckiego, krok po kroku został opisany ciekawie.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #962 dnia: Września 23, 2014, 19:22:15 »
    Widzieliście ostatni wyskok Ziemkiewicza? Ręce i cycki opadają. Skąd się biorą tacy ludzie?
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #963 dnia: Września 23, 2014, 20:28:49 »
    Założę się, że był piany. Nie ma o czym rozmawiać. : )
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #964 dnia: Października 05, 2014, 15:38:46 »
    Coraz bliżej do wyborów, coraz więcej sondaży. Przygotowując posiłek, chwilowo wysłuchałem wyników sondażu TNS Rząd Polska i kolejny raz się zastanawiam, czy tyle ludzi - około 1/3 - już jest ubabrana w szambie PO, czy może ludzie są coraz bardziej głupi i nieświadomi politycznie, czy może już maja w dupie to wszystko i głosują na nich by szybciej kraj nasz rozkradli, czy może to znów jakże piękna propaganda?

Tu nachodzi mnie pytanie - właściwie dwa: Glosujecie bądź ktoś wam znany na tą bandę z PO-PiSu, Postawimy Swoich Ludzi albo Sojuzu Lewizny i dlaczego? Czy uczestniczyliście, bądź ktoś wam znany był ankietowany - i w jaki sposób, jeśli - w takim sondażu przedwyborczym TNS'u bądź CBOS'u?

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #965 dnia: Października 05, 2014, 15:45:49 »
    I tak jest lepiej, niż w większości państw Europy. : ))

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #966 dnia: Października 05, 2014, 17:30:19 »
    Coraz bliżej do wyborów, coraz więcej sondaży. Przygotowując posiłek, chwilowo wysłuchałem wyników sondażu TNS Rząd Polska i kolejny raz się zastanawiam, czy tyle ludzi - około 1/3 - już jest ubabrana w szambie PO, czy może ludzie są coraz bardziej głupi i nieświadomi politycznie, czy może już maja w dupie to wszystko i głosują na nich by szybciej kraj nasz rozkradli, czy może to znów jakże piękna propaganda?

Tu nachodzi mnie pytanie - właściwie dwa: Glosujecie bądź ktoś wam znany na tą bandę z PO-PiSu, Postawimy Swoich Ludzi albo Sojuzu Lewizny i dlaczego? Czy uczestniczyliście, bądź ktoś wam znany był ankietowany - i w jaki sposób, jeśli - w takim sondażu przedwyborczym TNS'u bądź CBOS'u?
    Jeszcze tylko zabrakło tekstu o żydach. Nie wiem gdzie szukasz spisków i pieprzenia o rozkradaniu. Tak, politycy swoje zarabiają, dają sobie premie i z lewej czy prawej coś uszczypną ale nie da się ot tak rozkraść pieniędzy kraju które są liczone w miliardach złotych. Można zaprzepaścić wielką sumę ale bez przesady. Uważasz się za wielce oświeconego - tak jak większość ludzi walącymi identycznymi tekstami w necie jednak w rzeczywistości nawet nie wiesz w jaki rzekomy sposób miałby ten kraj być tak tragicznie rozkradany. Nikt z nas nie wie jak to działa, więc zamiast sypać teoriami spiskowymi lepiej dać sobie siana. Ba, przecież to wszystko wina żydów lol... SPISEK, BIĆ W DZWONY!!! PEWNIE PO USTAWIA WYNIKI SONDAŻÓW11!!
    Są politycy dobrzy i politycy nieudolni. Partie głównego nurtu są ich mieszankami co skutkuje stagnacją a ambitni są szybko ustawiani w szeregu, za to w mniejszych partiach się nie wybiją. Mimo ogromnych pokładów malkontenctwa i narzekania w Polskim internecie - trzeba przyznać że trochę rzeczy się im udaje. Jakoś kraj się ciągle buduje - nie zasługa polityków a zwykłych ludzi - bo hajs się obraca - i won na drzewo z tekstami typu "ale wszystkim żądzą xxx (tu wstaw tych złych)".
    PO wybierają raczej ci których zbytnio nie obchodzą wydarzenia w polityce - ci którzy chcą na swój sposób stabilności. Taki typowy kowalski.
    PiS przyciąga ludzi o poglądach bardziej konserwatywnych, zarówno tych którym się w życiu bardziej udało jak i całą resztę. Ale opozycja zawsze przyciąga tych, którzy chcą zmiany. Bo "okradło mnie państwo".. zły bank kazał spłacić pożyczkę (lol, jak oni śmieli!1!1!) itp. Mniej lub bardziej słuszni "opozycjoniści".
    SLD - ... nie wiem jak można na to głosować ale widocznie ktoś może i trzeba ich zrozumieć xd
    Także te dwie największe partie odzwierciedlają ogól społeczeństwa, mimo że krzykaczy i płaczków czy innych agitatorów najbardziej słychać większość ludzi ma politykę tam gdzie słońce nie dochodzi a gdy w TV pojawia się Tusk/Kaczyński (zależy kto kogo nie lubi) zmieniają kanał. Tak samo nie obchodzą ich wyniki sondaży (którymi i tak można sobie podetrzeć tyłek). Myślę że sporo wyborców przeskakuje nawet bezpośrednio pomiędzy PiS i PO.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #967 dnia: Października 05, 2014, 18:42:54 »
    No, właśnie dlatego monarchia jest najlepsza. Zgadzam się Trebron!

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #968 dnia: Października 05, 2014, 19:00:44 »
    Nie płacz.
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #969 dnia: Października 05, 2014, 20:02:43 »

PO wybierają raczej ci których zbytnio nie obchodzą wydarzenia w polityce - ci którzy chcą na swój sposób stabilności. Taki typowy kowalski.
    Upraszczasz, powiedziałbym raczej ze są to realiści którzy rozumieją jak działa system parlamentarny.

Nie przeczę ze PO to partia "ciepłej wody". W praktyce jest to zlepek ludzi/polityków o tak różnych poglądach ze dałoby się stworzyć co najmniej 4-5 partii politycznych. Moim zdaniem jest to zarazem największa wada i zaleta PO. Ponieważ co by złego nie mówić, przynajmniej jest to grupa skupiona pod jednym przywódcą, potrafiąca się dogadać ze sobą i koalicjantem.

Jak mówi przysłowie "gdzie dwóch polaków, tam trzy opinie", nie da się w Polsce stworzyć partii większościowej o jednorodnych poglądach, a koalicje kilku małych partii muszą skończyć się awanturą i przedwczesnymi wyborami. Ktoś tym krajem musi rządzić, a awantury polityczne i wybory co rok/dwa lata wcale nie gwarantują zmian na lepsze.

Niestety dla PO nie ma alternatywy, nie dlatego ze wyraża słuszne poglądy, albo jest sprawna w rządzeniu, ale dlatego ze to jedyna partia która rozumie jak działa system.
    Koalicja kilku radykalnych partii opozycyjnych (np. PIS + KNP) ze względu na sprzeczność poglądów nic nie zdziałała, a w wyniku awantur nie przetrwa połowy kadencji (przykład PIS + Samoobrona).

Nie wystarczy ze partia ma słuszne poglądy, trzeba jeszcze wygrać wybory i stworzyć większość parlamentarną, a potem utrzymać ją przynajmniej do końca kadencji. Tak działa system i nie da się tego przeskoczyć.

BTW. Rozmowy o monarchii wolę miedzy bajki włożyć, premiera Tuska jeszcze zniosę, król Tusk to przesada :P.
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #970 dnia: Października 05, 2014, 22:38:05 »
    No, król Tusk to była by tragedia. :) Socjaldemokratyczny król to najgorsze, co może spotkać państwo... Ale taki Jan Adam II Liechtenstein nadał by się idealnie. :)

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #971 dnia: Października 19, 2014, 17:00:29 »
    Co myślicie o tej sprawie ze strażą miejską w Szczecinku?
    Dosyć bolesny problem tego, że strażnicy przekroczyli kompetencje. Ironicznie dodam, że ulica wydała wyrok już. Bo w necie pełno komentarzy z prośbą o upublicznienie danych czy sugestiami co by warto zrobić z winnymi.
    Jakie jest wasze zdanie?
    « Ostatnia zmiana: Października 19, 2014, 17:15:00 wysłana przez Warder »

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #972 dnia: Października 19, 2014, 19:29:33 »
    Dosyć boleśnie to oni potraktowali tego chłopaka. Nie będę ukrywał, że mam stosunek taki do SM, że już dawno powinni ją usunąć za wiele przewinień, złych "akcji" z nią w roli głównej jak i z powodu bezmyślności jej "strażników prawa", którzy częściej to prawo łamią niż chronią. Choć może to anegdotka - albo i prawda, w co wątpię - ktoś kiedyś chciał iść do SM, ale się nie dostał, bo napisał zbyt dobrze test na inteligencję...

Co prawda, również niezbyt szanuję "ziomków" z pod znaku RPK, Wsrh itp - widziałem kolegę którego pobili w telewizji - ale nie sądzę, by to była jakaś ustawka czy prowokacja. Najbardziej przerażają mnie wypowiedzi pana komendanta, który uważa za winnych tych chłopaków - że niby mieli na nich wezwanie, pili alko itp. To w takim razie czemu się nie wypowie ta osoba, która zrobiła zgłoszenie? Czemu nie ma raportu z określoną nietrzeźwością autorów filmiku? Przecież oni powinni to wszystko mieć, jeśli nie mają, sprawę uważam za rozstrzygniętą - oczywiście na korzyść chłopaków.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #973 dnia: Października 19, 2014, 19:33:04 »
    SM to zupełnie niepotrzebna (za to kosztowna służba). Jedyne co potrafią to ścigać babcie handlujące pietruszką i stać z suszarką za krzakami. Nie znam miasta w którym SM miałoby dobrą opinię. Jak dla mnie- rozwiązać a fundusze przesunąć dla policji.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #974 dnia: Października 19, 2014, 19:36:51 »
    Również tak uważam. Policja wystarcza, jeszcze gdyby fundusze przeznaczone na SM wyłożyć na policję, wyszłoby to zdecydowanie na dobre.

A tak z ciekawości, SM w ogóle wykazała się jakąś szczególną akcją w obronie prawa (i nie mówię tu o bohaterskim zdjęciu kota z drzewa)? xD Bo ja o takich nie słyszałem.