Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ława: Taka nasza Polska  (Przeczytany 130611 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Odp: Taka nasza Polska
    « Odpowiedź #585 dnia: Listopada 18, 2012, 01:51:04 »
    Dla mnie jeśli ktoś przychodzi na pokojowy marsz zamaskowany z kijem w garści, albo jako organizator pozwala by tacy osobnicy w nim uczestniczyli nie ma praw do żadnych usprawiedliwień.
    Gdyby organizatorzy marszu nie pozwolili w nim uczestniczyć zamaskowanym osobnikom, automatycznie nie było by w nim miejsca dla zamaskowanych "urojonych" prowokatorów.

Urojonych? Czy rozmawianie z funkcjonariuszami przed startem, przebieżka i rzucanie racami do nich to urojenia? A później pytanie o dokumenty sprowokowanych?

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #586 dnia: Listopada 18, 2012, 15:23:15 »
    Urojonych? Czy rozmawianie z funkcjonariuszami przed startem, przebieżka i rzucanie racami do nich to urojenia? A później pytanie o dokumenty sprowokowanych?
    Tak jakby kibole potrzebowali prowokacji, policjanci w cywilu wmieszani w tłum to standardowa procedura, udowodnienie ze w tłumie byli policjanci nie jest tożsame z udowodnieniem "prowokacji".

Dla mnie to wszystko kojarzy się z dziecinnym "Mamusiu to oni zaczęli a nie my". Obrona zamaskowanych bandziorów na pewno nie pomaga organizatorom marszu. Organizatorom zależało tylko na ilości uczestników, nie interesowało ich nic innego. Teraz szukają winnych zamiast przyznać się do błędów w organizacji. Nikt mnie nie przekona ze marsz "razem" z zamaskowanymi kibolami służy Ojczyźnie, co najwyżej kilku politykom mogącym pochwalić się statystykami

Nie mam nic przeciwko marszowi samemu w sobie ani większości uczestników, demonstrowanie swoich przekonań to podstawa demokracji, irytuje mnie tylko podejscie organizatorów. Po tak zwanej "prowokacji" marsz odbywał się tak jak powinien od początku, pytanie czy organizatorzy na pewno nie byli w stanie nie dopuścić do marszu zamaskowanych osobników (w tym "prowokatorów) których można było "sprowokować" ?. Nie jestem ekspertem, ale wśród tylu obecnych organizacji na pewno można było wyłonić jakiś rodzaj służb porządkowych.

Fakt ze marsze zawsze odbywają się w ten sposób nie jest dla mnie żadnym usprawiedliwieniem. Organizatorzy kolejnych marszów twierdzą ze chcą zmian, ale samymi marszami pokazują ze interesuje ich tylko statystyka, smutna prawda.

BTW. Przynajmniej zarzuty o neofaszyzm się nie sprawdzają, co by złego o nich nie pisać, faszyści potrafili marsze organizować :P (to jest żart).
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #587 dnia: Listopada 18, 2012, 15:48:54 »
    W każdej porządnej demonstracji i takich tam poza policją dookoła zgromadzonych wysyłani też są funkcjonariusze "szpiedzy". Jest tak na każdym legalnym marszu więc nie widzę problemu z tym związanego.
    A to, że ktoś przychodzi na taki marsz zamaskowany, z kijem albo czymś do naparzania chyba jednoznacznie stwierdza o braku pokojowych intencji.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #588 dnia: Listopada 18, 2012, 16:43:00 »
    Tak jakby kibole potrzebowali prowokacji, policjanci w cywilu wmieszani w tłum to standardowa procedura, udowodnienie ze w tłumie byli policjanci nie jest tożsame z udowodnieniem "prowokacji".
    Wiec ponowie pytanie, bo z tego co czytam wnioskuję, że Ty tam oczywiście byłeś i widziałeś jak oni "nie" prowokowali, tak?

Dla mnie to wszystko kojarzy się z dziecinnym "Mamusiu to oni zaczęli a nie my". Obrona zamaskowanych bandziorów na pewno nie pomaga organizatorom marszu. Organizatorom zależało tylko na ilości uczestników, nie interesowało ich nic innego. Teraz szukają winnych zamiast przyznać się do błędów w organizacji. Nikt mnie nie przekona ze marsz "razem" z zamaskowanymi kibolami służy Ojczyźnie, co najwyżej kilku politykom mogącym pochwalić się statystykami
    A, więc teraz sugerujesz, że jestem kibolem i byłem zamaskowany? Bo to kibole i zamaskowani faszyści wszystko prowokują, tak? Cóż- nie, bo kibolem nie jestem, a i zamaskowany nie byłem. 

BTW. Przynajmniej zarzuty o neofaszyzm się nie sprawdzają, co by złego o nich nie pisać, faszyści potrafili marsze organizować :P
    Potrafili, co w zepsutej demokracji jest nie do pomyślenia...

I zapewne też nie widzisz żadnych powodów, dla których policja mogłaby chcieć zamieszek? A raczej nie policja, a rząd? Nie ma takich, co? Słuchaj, zapoznaj się z kilkoma faktami, z aktualnym podziałem i "poprawnością", weź sam udział w marszu, zobacz jak to wygląda. Może za którymś razem zobaczysz kilka ciekawych incydentów i przestaniesz klepać powtarzane przez media bzdury, gdyż widzisz tylko to, co oni chcą byś widział. Jak kiedyś zobaczysz coś innego, to zachowaj to po prostu dla własnej świadomości, bo i tak nigdzie się z "inną" informacją nie wybijesz.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #589 dnia: Listopada 18, 2012, 18:40:17 »
    Wiec ponowie pytanie, bo z tego co czytam wnioskuję, że Ty tam oczywiście byłeś i widziałeś jak oni "nie" prowokowali, tak?
    Niestety widziałem tylko efekty tej pokojowej manifestacji następnego dnia w Warszawie.

Naprawdę wierzysz, ze wszyscy zamaskowani osobnicy w marszu to Policjanci?, albo ze rozeszli by się grzecznie do domów gdyby nie prowokacja?
    A, więc teraz sugerujesz, że jestem kibolem i byłem zamaskowany? Bo to kibole i zamaskowani faszyści wszystko prowokują, tak? Cóż- nie, bo kibolem nie jestem, a i zamaskowany nie byłem. 
    Niczego takiego nie sugeruje, w marszu brały udział dziesiątki tysięcy normalnych ludzi.
    Z drugiej strony maszerując razem z zamaskowanymi osobnikami (nawet jeśli byli to zamaskowani policjanci) dobrze wiedziałeś w co się pakujesz.
    I zapewne też nie widzisz żadnych powodów, dla których policja mogłaby chcieć zamieszek? A raczej nie policja, a rząd? Nie ma takich, co? Słuchaj, zapoznaj się z kilkoma faktami, z aktualnym podziałem i "poprawnością", weź sam udział w marszu, zobacz jak to wygląda. Może za którymś razem zobaczysz kilka ciekawych incydentów i przestaniesz klepać powtarzane przez media bzdury, gdyż widzisz tylko to, co oni chcą byś widział. Jak kiedyś zobaczysz coś innego, to zachowaj to po prostu dla własnej świadomości, bo i tak nigdzie się z "inną" informacją nie wybijesz.
    Policja miała dokładnie tyle samo powodów do prowokacji co uczestnicy żeby się nie dać sprowokować.

Irytują mnie tłumaczenia i usprawiedliwienia. Gdyby czołówka marszu nie dała się sprowokować byłby to powód do dumy. Tymczasem brak zainteresowania bezpieczeństwem ze strony organizatorów i uczestników doprowadził do żałosnej sytuacji, ale zamiast wyciągnąć wnioski obarcza się winą Policje.

Skoro wiadomo było ze Policja i Rząd maja powody to prowokacji, a na czele marszu znajduje się paruset zamaskowanych osobników, to pytanie brzmi czy organizatorzy byli "niezbyt bystrzy" czy zależało im na zamieszkach?
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #590 dnia: Listopada 18, 2012, 18:48:49 »
    Myślałem że w rozmowie trzeba być w temacie ;)
    To nie było czoło marszu! Czoło znajdowało się daleko za kordonem policji, ponieważ gdy ono przeszło naglę wyprzedzać wszystkich zaczęli panowie w kominiarkach. Wtedy odcięto przód marszu od całej reszty. Można to było nawet zobaczyć w TV, oprócz TVN.
    Sława!

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #591 dnia: Listopada 18, 2012, 18:58:33 »
    Niestety widziałem tylko efekty tej pokojowej manifestacji następnego dnia w Warszawie.
    Ano widzisz...

Naprawdę wierzysz, ze wszyscy zamaskowani osobnicy w marszu to Policjanci?, albo ze rozeszli by się grzecznie do domów gdyby nie prowokacja?Niczego takiego nie sugeruje, w marszu brały udział dziesiątki tysięcy normalnych ludzi.
    Z drugiej strony maszerując razem z zamaskowanymi osobnikami (nawet jeśli byli to zamaskowani policjanci) dobrze wiedziałeś w co się pakujesz.Policja miała dokładnie tyle samo powodów do prowokacji co uczestnicy żeby się nie dać sprowokować.
    Ależ policja po tajniaku, nie oznacza policji w maskach. Ja mówię o zupełnie innej, sytuacji, o której tu nie będę mówił, bo to nie ma sensu. I nie muszę w nią wierzyć, bo ją widziałem i to już na którymś marszu z kolei, ale zawsze w nieco inny sposób.

Skoro wiadomo było ze Policja i Rząd maja powody to prowokacji, a na czele marszu znajduje się paruset zamaskowanych osobników, to pytanie brzmi czy organizatorzy byli "niezbyt bystrzy" czy zależało im na zamieszkach?
    Sam sobie odpowiedz.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #592 dnia: Stycznia 24, 2013, 01:18:59 »
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #593 dnia: Lutego 28, 2013, 17:12:40 »

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #594 dnia: Marca 08, 2013, 00:48:48 »
    Wyczytałem dziś że nasza Maryla Rodowicz została wybrana człowiekiem roku na Ukrainie.Oczywiście wielu naszych rodaków pod owym niusem pozostawiło swoje super komentarze.Jakie to były komentarze,zapewne się domyślicie.Postanowiłem wkleić wam komentarz pewnego usera i mam nadzieje że nikt mi za złe tego czynu mieć nie będzie.

~UKR - Wczoraj (20:30)
    Wiecie co, czytaju te waszi komentari i za golowe lapie! Jak mozna tak nisko upas??? Svoimi komentarami plujecie nam w duszu, ale przedewyskim, przepraszam, sriote na sebe! Narodowi, ktory ma taki buket wybitnych postati w ostatnim stuletiu, jak Jan Pawel 2, Lech Walensa, Wiacheslaw Nemen, nie wspominaj o Maryli... Pamietam, jak jeszcze za Sovka, chodil na Czerwoni Hytary i na Marylu, wlazyly na drewa - biletuw ne bulo- NIESAMOWITE! Woshel, tu, dla interesu, prosto, bylo cikawe, co poljaki dumajut' pro svoih zirok, pochytav... Pamientaju pogoworku - ne rusz polakiw, sami pozagryzajut'sya! Szos' w tym je. Mozna Wam zazdrostit takih gwiazd, ale jim ne mozna zazdrostit takiego narodu. PS. Wybaczte, ne maju poskich znakiw.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #595 dnia: Marca 08, 2013, 06:05:11 »
    . Mozna Wam zazdrostit takih gwiazd, ale jim ne mozna zazdrostit takiego narodu. PS. Wybaczte, ne maju poskich znakiw.

Ze niby co.Po kilku idiotycznych komentarzach podpisujesz /podpisał cały naród?
    Ja bynajmniej nie pisalem nic na ten temat a nawet go nie znalem.Wiec co.Nie naleze do tego narodu czy co?
    Podaj link do tematu chetnie poczytam te zuee komentarze...

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #596 dnia: Kwietnia 23, 2013, 20:27:13 »
    Innego lepszego tematu nie znalazłem, ale co tam. Jeszcze trochę i również nas to będzie dotyczyć.
    http://www.youtube.com/watch?v=K5FuE5Wcv7o&feature=player_embedded

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #597 dnia: Kwietnia 23, 2013, 21:47:52 »
    Zeby nas dotyczylo to musieli bysmy miec taki sam poziom zycia jak zachod a mamy coraz gorszy wiec nam to w ogole nie grozi na najblizsze kilkadzieisat lat;]

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #598 dnia: Kwietnia 23, 2013, 22:06:13 »
    W Polsce dużego zagrożenia nie ma. Mamy za niski socjal. Za to na zachodzie są coraz większym problemem.
    Islam jest religią siły. Nasze osiągnięcia cywilizacyjne uznają za przejaw słabości. I wykorzystują to, tak jak to zresztą nakazuje Koran. W dodatku polityczna poprawność zakazuje o nich mówić źle. I dlatego nikt nie mówi, że w Szwecji za większość przestępstw seksualnych odpowiadają muzułmanie. Tu, gdzie teraz mieszkam, też stanowią spory problem. Jest tu ulica zamieszkana głównie przez Pakistańczyków. Gdy idę sama, unikam jej jak mogę. Nocą nawet policja boi się tam wjechać. Zresztą, policja ma tu problem z interwencjami, bo zaraz politpoprawne oszołomy krzyczą, że rasizm. A ten biedny Muslim dziabnął nożem sąsiada, bo na pewno ma za niski zasiłek. Albo sąsiad go obraził ubierając choinkę na Boże Narodzenie. Wiecie jak trudno teraz kupić w Wielkiej Brytanii kartkę z życzeniami na Boże Narodzenie albo Wielkanoc? Zastępuje się je życzeniami z okzaji zimowych lub wiosennych świąt, bo święta chrześcijańskie mogą urazić mniejszości. A mnie krew zalewa, mimo że ateistką jestem.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #599 dnia: Kwietnia 23, 2013, 22:14:53 »
    Zeby nas dotyczylo to musieli bysmy miec taki sam poziom zycia jak zachod a mamy coraz gorszy wiec nam to w ogole nie grozi na najblizsze kilkadzieisat lat;]
    Coraz częściej takie debilne wpisy czytam - ludzie pomyślcie zanim napiszecie coś takiego. Ekipy rządzące były jakie były i są jakie są, jest sporo pierdów i przeszkód w prawie itp. ale naprawdę w Polsce jest coraz lepiej. Nie wierzcie w propagandę opozycji która chce nas pokazać jako kraj 3 świata, mieszkańcy krajów 3-go świata chcą mieć takie problemy jakie my mamy. Dziwna moda na dramatyzowanie nadal trwa, jakby było tak strasznie źle tobyś nie napisał tak debilnego posta bo po prostu nie miałbyś z czego. A jednak widać masz internet i jedzenie, do tego nie jesteś analfabetą - pomyśl trochę. Nie jest idealnie ale do tragedii daleko.

* ale tak - zagrożenia nie ma bo nieroby przyjezdne nie dostaną zasiłków.