Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ława: Taka nasza Polska  (Przeczytany 131098 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Taka nasza Polska
    « Odpowiedź #450 dnia: Lutego 26, 2012, 16:30:28 »
    Bagno. Palikot to pionek Tuska. Przejmuje po prostu młody elektorat, aby w ew. przegranej PO i tak byli przy władzy. Bo wtedy zrobią koalicje większościową. Ale gówniarzeria widzi w Palikocie ziomka który ich rozumie, bo przypali blanta na ulicy.

Ja bym nazwał elektorat Palikota raczej antyklerykałami,zwolenników legalizacji marihuany(wedlug mnie zbędnej bo w każdej chwili można sobie prawie wszędzie zajarać) etc i to nie koniecznie dotyczy ,młodych;]

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #451 dnia: Lutego 26, 2012, 16:43:52 »
    Skrzetusky, ale Palikot, z tego co pamiętam, od początku mówił, że popiera podniesienie wieku emerytalnego. Przed wyborami miał to w programie. Dużą, wyraźną czcionką. A to, że ktoś popierał Palikota, nie wiedząc, kogo tak na prawdę popiera, to już jego problem. Wystarczyło przeczytać program. A Twój post pokazuje, że go nie przeczytałeś ;)
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #452 dnia: Lutego 26, 2012, 18:14:45 »
    zwolenników legalizacji marihuany(wedlug mnie zbędnej bo w każdej chwili można sobie prawie wszędzie zajarać) etc i to nie koniecznie dotyczy ,młodych;]
    Po legalizacji zamiast 30 zł 1g kosztował by 2 zł :D
    (click to show/hide)

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #453 dnia: Lutego 26, 2012, 18:23:02 »
    Plus akcyzy, koncesje, podatki, cła, cholerawieco itp. Co dałoby gdzieś tak 45 zł.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #454 dnia: Lutego 26, 2012, 18:32:20 »
    Dochodzi kwestia tego że po legalizacji zioło kupione w sklepie byłoby pewne w przeciwieństwie do takiego z "ciemnego" źródła
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #455 dnia: Lutego 26, 2012, 19:36:02 »
    Dochodzi kwestia tego że po legalizacji zioło kupione w sklepie byłoby pewne w przeciwieństwie do takiego z "ciemnego" źródła

A ja wole sam sobie zasadzić krzaka i go zjarać.Robiąc to teraz jest to nielegalne.Robiąc to jak by była legalizacja to tez by było to nielegalne.Nic by się nie zmieniło poza tym ,że mógł byś jarać w wyznaczonych miejscach i zarabiali by na "legalnej" sprzedaży producenci.

Skrzetusky, ale Palikot, z tego co pamiętam, od początku mówił, że popiera podniesienie wieku emerytalnego. Przed wyborami miał to w programie. Dużą, wyraźną czcionką. A to, że ktoś popierał Palikota, nie wiedząc, kogo tak na prawdę popiera, to już jego problem. Wystarczyło przeczytać program. A Twój post pokazuje, że go nie przeczytałeś ;)
    Nie rozumiem o co Ci chodzi,do czego się odnosi Twój posti.

Offline Raddeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #456 dnia: Lutego 26, 2012, 20:11:57 »
    Do linku który dałeś ;) w którym jest o wieku emerytalnym.
    "Nasz malarz Orłowski -

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #457 dnia: Lutego 26, 2012, 20:16:52 »
    Do linku który dałeś ;) w którym jest o wieku emerytalnym.

To jak Ci odpowiem tak.1 pkt PO w 2007 to obniżenie podatków.
    A to jeden z setek pkt które wszystkie partie po 89 nie dotrzymali.Kiedy jeszcze jakieś programy przedstawiali przed wyborami a nie piosenki,rozdawanie jabłek i słabe hasła dla mało wybrednych.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #458 dnia: Lutego 26, 2012, 20:40:36 »
    Co do maryśki, to jak bym był na stołku, to bym zrobił tak. Możesz palić sadzić i legalizować sobie w domu i nic Ci nie grozi, ale chłeptając buchy na dworze będziesz karany jak teraz, bo to odurzanie osób postronnych.

E@ Nikt nie podważy ^^?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 27, 2012, 15:12:10 wysłana przez Gregoriian »
    (click to show/hide)

Offline Raddeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #459 dnia: Lutego 27, 2012, 18:08:41 »
    To jak Ci odpowiem tak.1 pkt PO w 2007 to obniżenie podatków.
    A to jeden z setek pkt które wszystkie partie po 89 nie dotrzymali.Kiedy jeszcze jakieś programy przedstawiali przed wyborami a nie piosenki,rozdawanie jabłek i słabe hasła dla mało wybrednych.

No dobra, ale jak to ma się do Palikota? On chociaż wprost mówił, że po wyborach poprze podniesienie wieku. Więc oznajmianie, że partia upada, bo dotrzymuje obietnic, jest conajmniej dziwne. Jak dla mnie, to należy mu się szacunek, że nie bał się od razu mówić, co chce zrobić ;)
    "Nasz malarz Orłowski -

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #460 dnia: Lutego 27, 2012, 19:52:51 »
    No dobra, ale jak to ma się do Palikota? On chociaż wprost mówił, że po wyborach poprze podniesienie wieku. Więc oznajmianie, że partia upada, bo dotrzymuje obietnic, jest conajmniej dziwne. Jak dla mnie, to należy mu się szacunek, że nie bał się od razu mówić, co chce zrobić ;)

A czego miał się bać?Przecież na niego nie glosowali ludzie ze względu na jego poglądy gospodarcze tylko z innych powodów chyba nie muszę pisać jakich.To co on mówił o wieku ze będzie glosował "Za" to jak mowie.nie ma znaczenia i na tym nie tracił.Szczerze mówiąc nie wiem czy coś mówił przed wyborami ,że będzie glosował "Za" mi się wydaje ze wręcz odwrotnie.Bo przed wyborami nikt na ten temat nie mówił.
    I przeczytaj artykuł dokładnie.Palikociarnia nie zaczyna się sypać bo Palikot popiera podniesienie wieku  i to co mówił przed wyborami(a jak dla mnie nic ciekawego nie mówił zresztą jak reszta która znalazła się w sejmie) tylko ,że ludzie którzy odchodzą od niego twierdzą ze RP to zaplanowane kolo ratunkowe Tuska,Zbycha,Rysia i reszty ekipy z PO.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 27, 2012, 20:03:25 wysłana przez Skrzetusky »

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #461 dnia: Lutego 27, 2012, 21:01:27 »

A czego miał się bać?Przecież na niego nie glosowali ludzie ze względu na jego poglądy gospodarcze tylko z innych powodów chyba nie muszę pisać jakich.To co on mówił o wieku ze będzie glosował "Za" to jak mowie.nie ma znaczenia i na tym nie tracił.Szczerze mówiąc nie wiem czy coś mówił przed wyborami ,że będzie glosował "Za" mi się wydaje ze wręcz odwrotnie.Bo przed wyborami nikt na ten temat nie mówił.
    I przeczytaj artykuł dokładnie.Palikociarnia nie zaczyna się sypać bo Palikot popiera podniesienie wieku  i to co mówił przed wyborami(a jak dla mnie nic ciekawego nie mówił zresztą jak reszta która znalazła się w sejmie) tylko ,że ludzie którzy odchodzą od niego twierdzą ze RP to zaplanowane kolo ratunkowe Tuska,Zbycha,Rysia i reszty ekipy z PO.

Przed wyborami czytałem program wyborczy RPP i była tam wzmianka dotycząca poparcia dla podniesienia emerytur. Tak jak napisano wyżej uważam, że partia nie rozpada się jeśli spełnia swoje obietnice, które pierwszy raz w naszej historii powszechnej zostają spełnione :D Należy mu się szacunek za to, że przed wyborami upublicznił swoje zamiary.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #462 dnia: Lutego 27, 2012, 21:15:22 »
    Zamiary:P?A jakie znaczenie mają jego zamiary jak nie jest w rządzie;]?
    A podniesienie wieku emerytalnego nic nie zmieni.Trzeba dawać miejsca pracy/podnieść Polakom poziom życia by nie wyjeżdżali zza granice i zakładali rodziny.
    Nikt ko ma teraz mniej niż 30 lat nie zobaczy na starość emerytury w Polsce.I nie koniecznie wynika to z niżu demograficznego tylko z tego ze biurokracja sama przezre to co odłożycie.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 27, 2012, 21:23:43 wysłana przez Skrzetusky »

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #463 dnia: Marca 01, 2012, 17:21:05 »
    1 marca Narodowy Dzień Pamięci „Żołnierzy Wyklętych” http://www.youtube.com/watch?v=gVPuPcwALxE&feature=related

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #464 dnia: Marca 02, 2012, 21:09:04 »
    http://www.nacjonalista.pl/2011/03/25/polska-neokolonia-rozmowa-z-profesorem-witoldem-kiezunem/
    Wiem że nazwa strony może co poniektórych zniechęcać ale zachęcam do przeczytania.
    Chociaż mi po przeczytaniu odechciewa się żyć w tym "kraju".
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii