Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ława: Taka nasza Polska  (Przeczytany 131102 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Taka nasza Polska
    « Odpowiedź #420 dnia: Stycznia 22, 2012, 14:27:24 »
    Z Kaczyńskiego zrobili wariata i z JKM tez.JKM popieram i nie popieram.Jest trochę poglądów u niego które są sprzeczne z moimi.Ale to co w Tv się najczęściej robi to zmiana kontekstu.Kiedyś oglądałem info na Polsacie i był jakiś urywek z JKMem.To były jakieś wybory bo tylko wtedy go pokazując.I co najlepsze.Kontekst tak zmieniony,tak pocięty materiał ze wyszedł tylko bełkot wariata.Jakos tydzień później przypadkowo wpadłem na cały materiał(prywatny) z tej wypowiedzi.Kompletnie inny człowiek.
    Ale co się dziwić.W Polsce nawet przekręca się słowa Komorowskiego.Prezydenta Polski.Odnośnie 11.11 kiedy to jako jeden z nielicznych medialnych ludzi w Polsce nie obarczył fałszywie Marsz Niepodległości za burdy w Warszawie.Tak jak mowie.Dzis nie używa się czołgów do propagandy a media.A Internet to jedyna płaszczyzna która do tej pory jest niekontrolowana.Zobaczymy jak długo.Tusk obiecał Irlandię a robi Białoruś.Chociaż Irlandia się spełniła ,szczególnie tym którzy wyjechali do niej.

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #421 dnia: Stycznia 22, 2012, 18:13:51 »
    Paweł Graś stwierdził, że wczorajszy atak hakerów na strony państwowe nie było atakiem hakerów. "To zjawisko, które obserwujemy, wynika z ogromnego zainteresowania tymi stronami i tematyką." Jestem za stary, żeby wierzyć w takie niesamowite zbiegi okoliczności. Zresztą bardziej wierzę jakimś anonimowym hakerom których nawet nie znam, niż naszemu rządowi. Najgorsze, że to całe ACTA jest zatwierdzane bez udział parlamentu, czyli bez należnej dyskusji i nagłośnienia sprawy w mediach. Takie postępowanie tylko wzbudza moją nieufność. Starają się wyciszyć sprawę?

I nie w temacie...
    Wyniki testu IQ poszczególnych elektoratów.
    KNP - 100,2 
    PO - 97,5 
    PiS - 95,2 
    apolityczni - 93,0 
    SLD - 92,4 
    LPR - 91,6 
    PSL - 90,1 
    Samoobrona - 88,3 

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #422 dnia: Stycznia 22, 2012, 18:20:47 »
    Ogolnie cala umowa byla tworzona przez lata w sekrecie, w gronie kilku panstw. Wszystko bylo scisle tajne i gdyby nie przecieki z wikileaks, nic bysmy nie wiedzieli do niedawna. Ostatecznie projekt zostal przedstawiony jako gotowy i sprawdzony, ktory od zaraz nalezy podpisac w celu poprawy gospodarki itp. Sam ten fakt jest niedopuszczalny. Projekt jest przedstawiany jako lepsza wizja przyszlosci, a termin ostatecznej decyzji na podpisanie krotki, panstwa sa zatem pod duzym naciskiem i presja, a przeciez nikt nie mial nawet wgladu w etap tworzenia projektu. Bardzo nieladnie.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #423 dnia: Stycznia 22, 2012, 19:46:42 »
    I nie w temacie...
    Wyniki testu IQ poszczególnych elektoratów.
    KNP - 100,2 
    PO - 97,5 
    PiS - 95,2 
    apolityczni - 93,0 
    SLD - 92,4 
    LPR - 91,6 
    PSL - 90,1 
    Samoobrona - 88,3 

Tym bardziej jestem zdziwiony. Jak ludzie inteligentni mogą głosować na Korwina?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #424 dnia: Stycznia 22, 2012, 19:55:39 »
    Tym bardziej jestem zdziwiony. Jak ludzie inteligentni mogą głosować na Korwina?

A możesz powiedzieć dlaczego nie?Jakos do tej pory nie miałem okazji poczuć na własnej skórze ja taki człowiek jak on rządzi krajem.Przeżyłem lewaków u władzy,Kaczorów mających tyle wspólnego z prawicą co świnia z niebem i aktualnie czuje przyjemny powiem zajeb*stosci pseudo liberałów z PO.I zastanawiam się jak jakikolwiek idiota na nich jeszcze glosuje.Ja w tych wyborach tez miałem zagłosować na Korwina ale po prostu nie moglem bo w moim okręgu nie było to możliwe z powodu "fałszywych podpisów" które tydzień czy dwa po wyborach juz nie były fałszywe;]
    No ale SYNDROM MACIEREWICZA SIĘ WŁĄCZA:] Juz go wyłączam...Gdzie jest ten przycisk ...

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #425 dnia: Stycznia 22, 2012, 20:00:35 »
    Właśnie przygotowuje się do swojej 20 już porażki, która nastąpi w 2014 r. – Przy każdych kolejnych wyborach prezes powtarzał, że ma bardzo wiarygodne badania dotyczące dwucyfrowego poparcia dla nas – opowiada Bartosz Sokoliński. Młodzi działacze dopytywali, dlaczego nikt o nich nie wie.
    – To zrozumiałe – odpowiadał prezes. – Jestem dla nich tak groźny, że muszą milczeć na ten temat.

Korwin jest celebrytą. On zarabia na ludziach którzy mu ufają. Wegetuje sobie spokojnie na marginesie polityki bo gdyby przypadkiem dostał się do sejmu okazałoby się że niczym nie różni się od innych. Zarabia na ludziach, 20 lat a on dalej nie uczy się na błędach. Ktoś taki miałby rządzić moim krajem? To ja już wolę Kaczyńskiego:)

Całość tego - dość ciekawego artykułu - jest tutaj:

http://www.polityka.pl/kraj/analizy/1522613,2,unii-polityki-realnej---zycie-po-zyciu.read

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #426 dnia: Stycznia 22, 2012, 20:12:02 »

"Nie wierz we wszystko, co czytasz w Internecie." - George Washington

Takie testy to można sobie wsadzić. Gdzie, kiedy, ile osób?

Korwin próbuje stworzyć piękne, wspaniałe miejsce, ale niezbyt mu to wychodzi.
    Ziemkiewicz to kolejny ultraprawicowy oszołom.
    Obu - jak też większość prawicy - łączy niezwykle zgrana armia potakiwaczy i mediów nie bojących się władzy.

Cytat: Skrzetusky
    .Kiedyś oglądałem info na Polsacie i był jakiś urywek z JKMem.To były jakieś wybory bo tylko wtedy go pokazując.I co najlepsze.Kontekst tak zmieniony,tak pocięty materiał ze wyszedł tylko bełkot wariata.

Mógłbyś troszkę uściślić? Niektórzy twierdzą, że Borubar również był pocięty.
    Media to nie żaden masońsko-hitlerowski pomiot rodem z powieści Orwella, tylko... media? Subiektywne, oczywiście, gdyż żadna osoba o zdrowych zmysłach nie powie, że Rzeczpospolita czy Polityka są obiektywne. Każda gazeta, kanał telewizyjny czy radio ma różne opinie na różne tematy (mimo, że - jak w wypadku Wprostu - mogą się one zmieniać), ale raczej nie próbują odciągnąć obywateli od informacji o zuych szwabach i kochanych kibolach.

PS Bardzo mi się podoba to, że jeszcze kilka dni temu niemal wszystkie osoby wypowiadające się tutaj skłaniały się ku prawej stronie i udawało im się kłócić, mając takie same opinie. ;-)
    PS2 Przepraszam za pisanie posta w partiach, przypadkowo wcisnąłem za wcześnie "Wyślij".
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 22, 2012, 20:22:33 wysłana przez Barudokuku »
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #427 dnia: Stycznia 22, 2012, 20:15:20 »
    Szczerze już wole kolesia który zarabia na sprzedawaniu książek niż ludzi którzy maja w swoich szeregach "Zbycha i Rycha" i robią przekręty na setki milionów PLN,po czym wyjeżdżają z kraju.Podczas odpoczynku nazywa PL dzikim krajem(chyba powód to zdemaskowanie) po czym wraca i tylko traci stołek ministra.I usuwa się ładnie w cień ale 18 tysi na miesiąc ciągnie + to co podpier**i.Z tego co Wiem Korwin z UPR się rozstał.A o samym UPR słyszałem różne opinie.I ich slaby wynik nie koniecznie wynikał z działania Korwina.Ja osobiście czekam na powstanie opcji wywodzącej się ze środowiska narodowego a już coś się zaczyna odradzać po 1939.Szczególnie we wschodniej Polsce.Moze za 5 lat coś się urodzi;]
    Nawet jak by jakimś cudem Korwin wszedł to wiadomo byl by to wynik max na minimum.Ale było by ciekawie.Moze nie koniecznie śmiesznie;]
    Argaleb a co sądzisz o wyborcach Palikota?

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #428 dnia: Stycznia 22, 2012, 20:40:55 »
    Palikota? Palikot to również celebryta. Wyborcy jak wyborcy, dla kogoś niezainteresowanego polityką taki wybór może okazać się słuszny. Palikot bierze wyborców których nikt oficjalnie nie chce poprzeć - nic więc dziwnego że zebrał w swojej partii grupy homoseksualistów, zwolenników in vitro, przeciwników kleru, ludzi związanych z narkotykami i kilka innych grup społecznych. Dla tych ludzi to w sumie jedyny wybór bo albo nikogo ich los nie obchodzi, albo jak SLD coś tam wspomina...

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #429 dnia: Stycznia 22, 2012, 22:18:27 »
    Palikota? Palikot to również celebryta.

Może lepiej powiedz, kto nie jest celebrytom, będzie szybciej. Przecież polityk musi być wyrazisty, charakterystyczny, charyzmatyczny, a nie musi się znać na gospodarce czy rządzeniu w ogóle, żeby zdobyć poparcie. Co nie znaczy, że uważam, iż to dobrze. Z drugiej strony Korwin nie jest politykiem, tylko ideologiem. Ma w dupie PR, interesuje go tylko udowodnienie swoich racji. KNP przydałby się nowy "lider", taka marionetka, sympatyczna jak Tusk czy Napieralski, ale wykonujący wolę JKM.

Korwin jest celebrytą. On zarabia na ludziach którzy mu ufają. Wegetuje sobie spokojnie na marginesie polityki bo gdyby przypadkiem dostał się do sejmu okazałoby się że niczym nie różni się od innych. Zarabia na ludziach, 20 lat a on dalej nie uczy się na błędach. Ktoś taki miałby rządzić moim krajem? To ja już wolę Kaczyńskiego:)

Korwin był w sejmie. Jego działanie doprowadziło do odwołania ówczesnego rządu. Mało brakowało, a dekomunizacja stałaby się faktem zrobiłby tym sposobem więcej niż większość polityków którzy kiedykolwiek zasiadali w sejmie. A ten artykuł to lipa, od razu czułem, że stronniczy, a nabrałem pewności, kiedy przeczytałem, jak to Korwin przemawiał obok mostu w Darłowie. Widziałem filmik z tej akcji, Korwin był otoczony szczelnym kordonem słuchaczy.

"Nie wierz we wszystko, co czytasz w Internecie." - George Washington

Takie testy to można sobie wsadzić. Gdzie, kiedy, ile osób?

Korwin próbuje stworzyć piękne, wspaniałe miejsce, ale niezbyt mu to wychodzi.
    Ziemkiewicz to kolejny ultraprawicowy oszołom.
    Obu - jak też większość prawicy - łączy niezwykle zgrana armia potakiwaczy i mediów nie bojących się władzy.

Mógłbyś troszkę uściślić? Niektórzy twierdzą, że Borubar również był pocięty.
    Media to nie żaden masońsko-hitlerowski pomiot rodem z powieści Orwella, tylko... media? Subiektywne, oczywiście, gdyż żadna osoba o zdrowych zmysłach nie powie, że Rzeczpospolita czy Polityka są obiektywne. Każda gazeta, kanał telewizyjny czy radio ma różne opinie na różne tematy (mimo, że - jak w wypadku Wprostu - mogą się one zmieniać), ale raczej nie próbują odciągnąć obywateli od informacji o zuych szwabach i kochanych kibolach.

PS Bardzo mi się podoba to, że jeszcze kilka dni temu niemal wszystkie osoby wypowiadające się tutaj skłaniały się ku prawej stronie i udawało im się kłócić, mając takie same opinie. ;-)
    PS2 Przepraszam za pisanie posta w partiach, przypadkowo wcisnąłem za wcześnie "Wyślij".
    Test to Narodowy Test IQ z 2011 roku.
    "Obu - jak też większość prawicy - łączy niezwykle zgrana armia potakiwaczy i mediów nie bojących się władzy." Innymi słowy: "obu łączy to, że ludzie mający podobne do nich poglądy nie są lemingami na modłę elektoratu PO, są przekonani do swoich poglądów i zdeterminowani wcielać swoje pomysły w życie. Media które ich popierają potrafią krytykować władzę, zamiast potakiwać jej w zamian za stołki i święty spokój." To miałeś na myśli?

Nazwanie Ziemkiewicza oszołomem przyjmuję jako dowód ignorancji. Chyba że oszołomstwem jest odwoływanie się do tradycji endeckich, w takim razie gratuluje i przepraszam. Jak masz coś do ultraprawicowości powiedz co, chętnie podyskutuję.

Wiecie jak najlepiej przekonać ludzi, że Korwin nie ma racji? Oddajcie mu władzę. Zrobi swoje reformy, zbłaźni się i będzie z nim spokój na wieki. Przecież i tak nie może być gorzej. Komunizm był u nas sprawdzany przez 50 lat (w sumie można powiedzieć, że jest testowany do teraz), przyniósł straty ekonomiczne (NRD do dzisiaj nie może się podnieść) i ludnościowe (jakieś 100 mln na całym świecie). A libertarianizm doprowadzi do rozwoju USA na początku XX wieku i podniósł Chile po klęsce socjalizmu. Istnieje więc szansa, mimo sporej grupy przekonanych, że to utopia, iż to wypali.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 22, 2012, 22:32:18 wysłana przez Drakkainen »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #430 dnia: Stycznia 23, 2012, 14:36:10 »
    To świetnie. A cesarstwo podniosło Rzym po kryzysie republiki. Może wprowadzimy cesarstwo? XX wiek to inne czasy. 100 lat to ogromna ilość czasu kiedy to wydarzyło się bardzo wiele rzeczy. Dzisiaj taki system nie miałby dla mnie racji bytu. I tu również przytoczyłbym artykuł na który kiedyś się natknąłem, tyle że nie mam go przy sobie :P

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #431 dnia: Stycznia 23, 2012, 14:54:33 »
    To świetnie. A cesarstwo podniosło Rzym po kryzysie republiki. Może wprowadzimy cesarstwo? XX wiek to inne czasy. 100 lat to ogromna ilość czasu kiedy to wydarzyło się bardzo wiele rzeczy. Dzisiaj taki system nie miałby dla mnie racji bytu. I tu również przytoczyłbym artykuł na który kiedyś się natknąłem, tyle że nie mam go przy sobie :P

Japonia jest cesarstwem i jakoś dobrze prosperuje :)
    (click to show/hide)

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #432 dnia: Stycznia 23, 2012, 15:00:52 »
    Japonia jest cesarstwem i jakoś dobrze prosperuje :)

A Wielka Brytania jest królestwem i dobrze prosperuje. Jak wszyscy wiemy, zarówno królowa Elżbieta II, jak i cesarz Akihito aktywnie angażują się w politykę ekonomiczną swych państw.

Poważnie, koledzy, to, że kiedyś wszędzie panowały monarchie, nie znaczy, że dzisiaj będzie fajnie, jeśli będzie nami dowodził jakiś Czcigodny Król Maciuś. Moim, jakże skromniutkim, zdaniem to już nie jest nawet nadmierna miłość do historii, ale żałosne przekładanie wszystkiego na swoje realia. Bez obrazy dla miłośników. ;-)
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #433 dnia: Stycznia 23, 2012, 15:11:05 »
    Demokracja ma sens wtedy, gdy obywatele aktywnie uczestniczą w życiu politycznym, i czują się związani ze swoim krajem. Przykładem dobrzedemokratycznego kraju jest szwecja. W Polsce problemem jest to, że ludzie nie mają ani jednego, ani drugiego. I teraz wychodzi twór, gdzie rząd ma duże pole manewru, może wyciekać cała masa pieniędzy, można podnosić podatki, a obywatele (władcy kraju) będą jedynie przytakiwać

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #434 dnia: Stycznia 23, 2012, 16:29:36 »

Dlaczego coś, co działało 100 lat temu miałoby nie działać teraz? Tylko nie mów sloganów, że gospodarka się zmieniła itp. tylko konkretnie - jak się zmieniła i dlaczego ta zmiana jest taka ważna. Słyszałem już wiele razy tego typu "argumenty", ale nikt nie potrafił odpowiedzieć konkretnie.

Demokracja ma sens wtedy, gdy obywatele aktywnie uczestniczą w życiu politycznym, i czują się związani ze swoim krajem. Przykładem dobrzedemokratycznego kraju jest szwecja. W Polsce problemem jest to, że ludzie nie mają ani jednego, ani drugiego. I teraz wychodzi twór, gdzie rząd ma duże pole manewru, może wyciekać cała masa pieniędzy, można podnosić podatki, a obywatele (władcy kraju) będą jedynie przytakiwać
    Nie wiem czemu Szwecja ma być przykładem demokracji i w czym jest lepsza od innych, ale zgadzam się z tezą, że demokracja wymaga od obywateli uczestniczenia w życiu publicznym, czyli śledzenia polityki i orientowaniu się w sprawach z nią związanych. Nie wyobrażam sobie, aby wszyscy posiadali wiedzę z ekonomii, bo byłoby to ogromne marnotrawstwo czasu, zresztą wpływ tych 99,99% ludzi na państwo byłoby i tak zerowe, nie licząc wyborów. Stąd wytworzenie kasty rządzącej, wyspecjalizowanej w rządzeniu właśnie, wydaję się naturalne. Wiadomo jednak, że ludzie władzy mogliby wykorzystać swoje przywileje do osobistych celów, więc oligarchia, czy monarchia nie wydaje mi się dobrym pomysłem. Myślę, że powinno się wprowadzić ograniczenia w głosowaniu. Pierwszym pomysłem jest zwiększenie wieku od którego można głosować - 20 lat to bezwzględne minimum. Druga rzecz, to wprowadzenie opłaty za głosowanie. Myślę, że zapłacenie 10 zł za możliwość głosu odstraszyłoby w pierwszej kolejności osoby, które nawet dzień przed wyborami nie wiedzą, na kogo zagłosują itp. ciecie. Do tego ograniczyłoby to praktykę kupowania głosów - takie działania stałyby się dużo bardziej kosztowne. Niedopuszczalne moim zdaniem jest emitowanie spotów namawiających do pójścia do głosowania. To robienie wrażenia, że jak nie pójdziesz, to zrobisz coś złego. Bardziej szanuję ludzi, którzy nie poszli na wybory, niż tych, którzy zagłosowali na PO.