Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ława: Taka nasza Polska  (Przeczytany 131289 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Taka nasza Polska
    « Odpowiedź #390 dnia: Stycznia 21, 2012, 15:06:52 »
    Czyżby nikt nie widział oświadczenia tuż po wyborach?
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #391 dnia: Stycznia 21, 2012, 16:19:42 »
    Ale po co? Co im da posiadanie setek tysięcy rozmów? Nie nadążą ich odsłuchiwać, zbyt szybko będą napływać nowe. To żadna cenzura, ani nawet nadzór. To czysta fikcja.
    To działa trochę inaczej. Załóżmy, że na Fejsbuku/tłiterze/Naszej Klasie/forum matrymonialnym napiszesz, że nie lubisz Tuska, a jakiś agent to znajdzie. Potem będą szukać na Ciebie więcej haków, w tym rozmów telefonicznych/skajpajowych. To nie tak, że będą nagrywać każda rozmowę. Będą selekcjonować kogo trzeba inwigilować, a kogo nie. I to Twój dostawca internetowym będzie twoim Judaszem, bo jeśli ACTA wejdzie w życie, to właśnie ON będzie miał obowiązek kontrolować co wrzucasz lub wyciągasz z sieci... Nawet czytanie artykułu o aferze hazardowej będzie potencjalnym impulsem do dogłębniejszego sprawdzenia Twej osoby. Jeśli będziesz kontynuował antyrządowe, anarchiczne i wywrotowe akcje w internecie, to przyjdą panowie w niebieskich kubraczkach. tak zapewne będzie wyglądała Polska rzeczywistość, jeśli ACTA wejdzie w życie...

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #392 dnia: Stycznia 21, 2012, 16:33:33 »
    Czyli komuna. Mam nadzieję, że i jak za komuny będzie jakiś przewrót - oby taki był... A jeżeli nie... to witamy w Korei Północnej.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #393 dnia: Stycznia 21, 2012, 16:35:06 »
    안녕

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #394 dnia: Stycznia 21, 2012, 16:39:56 »
    Rany, ale demonizujecie. Jaka komuna? Jaka Korea Pólnocna?! Pogrzało was do reszty? Za komuny inwigilację prowadzono w imię rewolucji socjalistycznej, znacie pewnie te hasła. W III RP nie można nikogo skazać za niepochlebną wypowiedź o władzy, zwłaszcza że ta zmienia się już co 4 lata, za komuny się nie zmieniała w ogóle! Nikt z PZPR nie musiał się bać że po odejściu od władzy nie wybiorą go ponownie, a gdyby Tusk zrobił jak mówicie, w wyborach za parę lat zdobyłby 2% głosów i tyle by po nim zostało. Widzę że bardzo lubicie powtarzać slogan, że Polska to kraj komunistyczny... ale to bzdura.

DOWN: Tak... Tak też można to ująć, ale chciałem zawrzeć jakieś argumenty w wypowiedzi. ;)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2012, 16:49:22 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #395 dnia: Stycznia 21, 2012, 16:47:15 »
    To działa trochę inaczej. Załóżmy, że na Fejsbuku/tłiterze/Naszej Klasie/forum matrymonialnym napiszesz, że nie lubisz Tuska, a jakiś agent to znajdzie. Potem będą szukać na Ciebie więcej haków, w tym rozmów telefonicznych/skajpajowych. To nie tak, że będą nagrywać każda rozmowę. Będą selekcjonować kogo trzeba inwigilować, a kogo nie. I to Twój dostawca internetowym będzie twoim Judaszem, bo jeśli ACTA wejdzie w życie, to właśnie ON będzie miał obowiązek kontrolować co wrzucasz lub wyciągasz z sieci... Nawet czytanie artykułu o aferze hazardowej będzie potencjalnym impulsem do dogłębniejszego sprawdzenia Twej osoby. Jeśli będziesz kontynuował antyrządowe, anarchiczne i wywrotowe akcje w internecie, to przyjdą panowie w niebieskich kubraczkach. tak zapewne będzie wyglądała Polska rzeczywistość, jeśli ACTA wejdzie w życie...

Wybaczcie spam, ale jak coś takiego czytam to nie mogę się powstrzymać:

FAJNA BAJKA!

DOWN@:
    No nie xD! Mamy IV RP, to dopiero dobre! Może jutro zrobimy piątą? Tylko z jakiego powodu? A w sumie czy to ważne żeby jakiś był?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2012, 17:06:28 wysłana przez wesch96 »
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #396 dnia: Stycznia 21, 2012, 16:54:40 »
    Rany, ale demonizujecie. Jaka komuna? Jaka Korea Pólnocna?! Pogrzało was do reszty? Za komuny inwigilację prowadzono w imię rewolucji socjalistycznej, znacie pewnie te hasła. W III RP nie można nikogo skazać za niepochlebną wypowiedź o władzy, zwłaszcza że ta zmienia się już co 4 lata, za komuny się nie zmieniała w ogóle! Nikt z PZPR nie musiał się bać że po odejściu od władzy nie wybiorą go ponownie, a gdyby Tusk zrobił jak mówicie, w wyborach za parę lat zdobyłby 2% głosów i tyle by po nim zostało. Widzę że bardzo lubicie powtarzać slogan, że Polska to kraj komunistyczny... ale to bzdura.

DOWN: Tak... Tak też można to ująć, ale chciałem zawrzeć jakieś argumenty w wypowiedzi. ;)

W III może i nie, ale teraz mamy IV która jest w UESSR, Polysza jak i reszta biednych krajów z UESSR jest komunistyczna.
    (click to show/hide)

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #397 dnia: Stycznia 21, 2012, 17:15:52 »

Jest krajem socjalistycznym a to zmienia postać rzeczy;]
    Co do stołków.To jak ktoś się przyjrzy to praktycznie te same gęby nawet z PZPRu wiec zmiana polega na tym ,że nie rządzi ciągłe jedna partia a wiele innych które zmieniają tylko nazwy(przykład najlepszy to PO) i się wymieniają tylko władzą bo społeczeństwo z pewnych względów tylko o nich słyszy przez co ogranicza się tylko do takiego wyboru.Wiadomo Korei nie zrobią z jednego względu.Bo to jest nie możliwe e Europie.Trzeba się zniżać do innych środków równie skutecznych jeśli nie skuteczniejszych.A media media komercyjne z pewnością takimi są.Internet to jedyne źródło informacji którego do tej pory nie udało się kontrolować do czasu "PIPY" pomijając kraje komunistyczne.Pożyjemy zobaczymy.Stalin w 1941 roku odrzucał wszystkie raporty sugerujące ,ze Hitler zaatakuje go w 1941 ,bo nie dostał żadnej informacji o tym by Niemcy składały zamówienia na cieple ubrania.
    Ciężko odrzucać tezy o komunie i inwigilacji ludzi gdy dość niedawno wybuchła afera z nielegalnymi podsłuchami dziennikarzy zajmującymi się Smoleńskiem.
    Tez ciężko w to uwierzyć w sytuacji gdy ludziom zbiera się na jakąś rewoltę zbiera w sytuacji gdy wszystko drożeje.Dzisiaj przejeżdżałem kolo stacji i ropie brakuje 11gr do 6zł.Wszystko drożeje na około.Podwyżka dla dwóch służb mundurowych które otrzymują porządek w państwie czyli Policja i Wojsko.Kto inny by wziął się za robienie porządku jak nie te dwie służby sytuacji by wybuchło coś na taka skale jak ostatnio w Egipcie np?Raczej nie straż graniczna czy strażacy.Pisze o tej rewolcie dlatego ze z takimi komentarza stykam się coraz bardziej.Ludzie tracą prace ,a jak maja oto są wykorzystywani w ten sposób ,że kryzys i niech cieszy ze ta prace ma.
    Jeśli ktoś z was mieszka od centrum Polski po wschód i musi pracować ,co gorsza sam na rodzinę to chyba wie o co chodzi.
    A cenzurka w internecie ubrana w akcje "Stop piratom" która gówno da po prostu złagodzi sytuacje bądź chociaz da czas,przedłuży agonie.
    A jak będą burdy to TVN powie ze pseudokibice albo faszyści robią znów po 11.11 burdy i wykrzykują rasistowskie ,antysemickie hasła typu Bóg Honor Ojczyzna;]

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #398 dnia: Stycznia 21, 2012, 17:37:03 »
    Korei Północnej nie zrobią, bo to był by strzał w kolano z racji niedawno odkrytych złóż ropy ;) (wiadomo o co chodzi)

Coraz jawniejsza komuna nam sie robi panowie i panie, najlepiej to rozstrzelać w pi*du wszystkich i dać świeżych (jak ACTA wejdzie to mam inwigilie na 140%)
    Będzie rewolucja której sie nie moge doczekać.
    (click to show/hide)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #399 dnia: Stycznia 21, 2012, 17:41:04 »
    W III RP nie można nikogo skazać za niepochlebną wypowiedź o władzy, zwłaszcza że ta zmienia się już co 4 lata, za komuny się nie zmieniała w ogóle!

Powiedz to ludziom, którzy dostali mandaty pięciusetzłotowe za hasła przeciw Tuskowi. :)

Zresztą, stadiony zamykano, bo były tam burdy, a nie dlatego, że nagle kibice zaczęli skandować hasła przeciw PO... taaak, jaaaasne.

a gdyby Tusk zrobił jak mówicie, w wyborach za parę lat zdobyłby 2% głosów i tyle by po nim zostało.

Bzdura. ACTA do doskonałe narzędzie do kontrolowania treści w Internecie. Ostatecznie, Internet może wyglądać jak obecnie pozostałe media - a w nich czytamy/słuchamy/oglądamy, że Polska to Zielona Wyspa, kraj mlekiem i miodem płynący. To będzie kolejny silnik do propagandowej machiny. Zauważ, że Tuskowi jakoś nie ubywa zwolenników nawet mimo tego, że kłamie w żywe oczy (obietnice wyborcze kontra realizowana polityka), że pod rządami PO życie dla przeciętnego Polaka staje się coraz cięższe i droższe (w zeszłym roku śmialiśmy się niewesoło z "wszystko po 5zł", teraz mamy to już po prawie 6zł... a płace jak były na żebraczym poziomie, tak są nadal). Życie w Polsce jest coraz bardziej do dupy, ale propaganda cały czas robi swoje, czego skutki widać przy okazji wyborów.

Z pewnością nie będzie tak, że za publikację złego zdania o PO zaraz na chatę wpadną ci mundurowi. Cóż, przynajmniej nie od razu. ;) Podejrzewam jednak, że wszelkie treści nie pasujące rządowi będą z biegiem czasu przechodzić przez coraz to gęstsze sito, a najgorliwsi z tych, którzy takie treści będą wrzucać do sieci z biegiem czasu będą spotykać się różnymi, coraz o bardziej uciążliwymi "trudnościami". ;) Będzie się to działo odpowiednio wolno, by ludzi powoli do kolejnych etapów przyzwyczajać.

ACTA to cenzura i kontrola nad wszystkim, co w sieci robisz. To ogromna władza dla pewnych ludzi i organizacji. Nie oszukujmy się, że jest inaczej.

Padają tu hasła, że niemożliwym jest kontrolowanie wszystkich korzystających z sieci. Oczywiście, że tak. A jako że obowiązek kontroli spadnie na dostawców Internetu, to możecie być pewni, że owi dostawcy na dzień dobry ułatwią sobie trochę zadanie. Jak? Poprzez wyłączenie niektórych usług/stron/protokołów, czyli krótko mówiąc, poprzez znaczne ograniczenie swobody użytkowników w Internecie. To będą pierwsze kroki.

Kolejne padające wszędzie hasło - "demonizujecie!" Przykro mi, ale nie. Jeśli ktoś się spodziewa, że zaraz po podpisaniu ACTA zostanie zamknięta połowa Internetu i nastąpią masowe aresztowania użytkowników, to się oczywiście rozczaruje. Nic takiego nie będzie miało miejsca. ACTA to przede wszystkim otwarta furtka na przyszłość, możliwość stopniowego wprowadzania coraz to większej kontroli nad siecią i jej użytkownikami. Czarny scenariusz opowiadany przez przeciwników ACTA jest jak najbardziej realny, ale jeśli będzie realizowany to powoli, stopniowo.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #400 dnia: Stycznia 21, 2012, 17:46:28 »
    I ty myślisz że znajdziesz osobę, która będzie dbała tylko o dobro Polski, a nie swoje? Że polityka nie potrafi zniszczyć nawet największego fanatyka dobra publicznego? Ludzka naiwności

EDIT:Nie zauważyłem kolejnej strony, a piłem do skrzetuskiego na poprzedniej. Nie bierz tego do siebie.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2012, 21:38:58 wysłana przez Matim007 »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #401 dnia: Stycznia 21, 2012, 18:20:05 »
    Możesz rozwinąć tę błyskotliwą myśl? Bo nie wiem do czego pijesz i jaki, poza nabiciem sobie posta, jest cel i sens Twej wiadomości.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #402 dnia: Stycznia 21, 2012, 19:12:55 »
    Nie mogę się z Tobą zgodzić, Daedalusie. Jedna kwestia to to, że poparcie PO przypisujesz dużej liczbie szeroko rozumianych zwolenników Tuska, jako ofiarom jego propagandy. W mojej ocenie sporą grupę jego wyborców stanowią nie poplecznicy Platformy, lecz wrogowie PiSu. Drugi z rzędu sukces tej partii w żaden sposób nie dowodzi tego, że Tusk przejął władzę nad mediami, a co najwyżej tego, że Kaczyński wciąż jest uważany w niewąskich kręgach społeczeństwa za szaleńca, i wiele osób oddaje głos jego największemu rywalowi - czyli właśnie Platformie.

Abstrahując od naszej małej Polski - co ze światem, co z Europą? Tam też u władzy jest Tusk, albo jakakolwiek partia dzierżąca niepodzielną władzę? W XXI wieku przepływ informacji jest niewiarygodnie szybki, niemożliwe jest utworzenie klosza zamykającego pod sobą całe społeczeństwa, zwłaszcza że ludzie już znają smak wolności i umieją o nią walczyć (przykładów nie należy szukać daleko, bo po drugiej stronie Morza Śródziemnego). Jeden rodzynek wystarczy, żeby zburzyć wizję świata kontrolowanego dzięki rzeczonemu ACTA, z którego podobno już zaczęto się w niektórych miejscach wycofywać (choć mogą być to fałszywe pogłoski, nic nie mówię tutaj na pewno). Twoje wyobrażenie o ,,postactowym'' świecie jest bardzo zbliżone do Orwellowskich spekulacji o roku 1984, lecz znacznie mniej od nich prawdopodobne, gdyż - proszę to zanegować, jeżeli ktoś będzie w stanie - próg globalizacji i prędkość przepływu wiadomości, po którym nie jest już możliwe zastosowanie skutecznej propagandy na tak wielką skalę, dawno został przekroczony, i groźba takiej rzeczywistości została odsunięta w cień. Ja w to wierzę. Wierzę też że ktoś zrozumie swój błąd, i wszystkie te SOPY, PIPY i ACTY odejdą do lamusa, a w najgorszym razie ich efekty zostaną złagodzone do zamknięcia kilku serwisów.

Powiedziałeś, że najłatwiej kontrolować społeczeństwo nieświadome - masz rację. Ale społeczeństwo jest świadome. Jest świadome, jak jeszcze nie było nigdy, o czym świadczy gigantyczna burza wokół tych traktatów, która szybciej by się skończyła niż zaczęła, gdyby społeczeństwa ślepo wierzyły w każde słowo sączące się do nich z ekranu telewizora.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #403 dnia: Stycznia 21, 2012, 19:22:20 »
    Ja z cenzurka do tej pory miałem tylko taka styczność ze zrobiłem film o UE.Zresztą linkowałem go tutaj.Pierwszy raz jak wrzuciłem ten film na YT dostałem po paru miesiącach 2 ostrzeżenia za łamanie praw autorskich.Dwa ostrzeżenia za jeden film.Trzecie to ban konta.Drugi raz jak go wrzuciłem zablokowano go w Polsce i europie oraz Ameryce.W ogóle w w większych,bardziej cywilizowanych krajach.Mozna było go oglądać tylko w Wietnamie i jakiś tam Birmach itd.Co najgorsze.Ja moglem go oglądać z konta.Nie byle świadom ze taki cyrk jest zrobiony do czasu aż wrzuciłem link tu na forum i ludzie mi pisali ze nie da się oglądać.Nawet chyba w tym temacie linkowałem.Nie dostałem jakiejkolwiek informacji ,że podjęto działanie zablokowania tego filmu.
    Jak Dedal słusznie zauważył to wszystko nie będzie robione,nie jest robione gwałtownie tylko po woli.By ludzie nie doznali szoku.Przyzwyczajali się do tego.A jeśli ktoś będzie robił temu sprzeciw to będzie oszołomem /moherem czy jak wcześniej wspomniałem faszysta czy chuliganem.Ba nawet nie chuliganem tylko brzydkim ,bezlitosnym kibolem ale to już temat na inna rozmowę.Dlaczego t osie dzieje.Według mnie dlatego ,że establishment się sypie.W zamian za sprzedaż polskiego przemysłu który został po klasycznej komunie i został w jakiś sposób tam rozwinięty do 2004 utrzymują władzę na UE.Cos za coś.Nigdy nie ma nic za darmo.Teraz jak przyszedł czas na dopłacanie do UE może trzeba cenzurować internet by niewygodne "poglądy" przytemperować.Stadiony zamykano po tym jak zaczęły się akcje z "Szechter przeproś za ojca i brata" o euro a dokładnie przygotowaniach itd.
    No i Bydgoszcz kiedy to po pierwsze przygotowania na finał pucharu polski w dziedzinie bezpieczeństwa wyglądały tak jak na meczu 2 ligi.I w ogóle jaki szum zrobiono z tego powodu ze kibice wbiegli na murawę.nie dość ze ochrona nie podjęła jakiejkolwiek reakcji to jeszcze nazwano to wybrykiem chuliganów.Kiedy w Anglii Niemczech dzieje się to samo.I to wystąpienie Tuska ,że on na tych sprawach się zna i nikt go nie oszuka.Jazda po bandzie na całego.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2012, 19:28:14 wysłana przez Skrzetusky »

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #404 dnia: Stycznia 21, 2012, 19:48:11 »
    Hofiko.. Nie, społeczeństwo nie jest świadome, co pokazują sondaże. Rok w rok PO robi obywateli w...członka, a poparcie spada im raptem o parę procent. I tak, PO kontroluje media, bo gdyby nie ten fakt, nie udałoby im się zrobić z Kaczyńskiego wariata. Poza tym, głosowanie "na mniejsze zło" jest niczym innym, jak okazem ciemnoty. Nie chce PIS, to głosuje na PO. Czemu nie chce PiS? Bo PO tak mówi. Logika takiego rozumowania wyprzedza nasze czasy.
    A burza wokół ACTA wcale nie jest taka duża. (Raptem ok. 40tyś ludzi na fejsie...)

Przepływ informacji? proszę Cię, jeśli ACTA wejdzie w życie, to Twój dostawca internetu może zablokować ci każda stronę, którą sobie zażyczy. Jeśli uznają, że nie powinieneś wchodzić na Fejsa, to nie wejdziesz. A jeśli jakimiś pirackimi metodami wejdziesz, to niewątpliwie zostanie to odnotowane, a stosowna informacja pójdzie do odpowiednich ludzi. Nie ma szans, by w takiej rzeczywistości szarzy obywatele oparli się cenzurze i propagandzie. Internet jest wolny tak długo, jak jego źródło bije pełną mocą. Niestety, dostawcy internetowi to kurek, który rząd może skutecznie zakręcić, jak Rosjanie gaz...

Zgadzam się z Daedalusem, że jeśli ACTA i inne podobne ustalenia wejdą, to zmiany nie będą natychmiastowe. Ale z czasem ludzie będą mieli coraz mniej praw, a lista dostępnych stron/treści się skurczy.

BTW. Przed chwilą w wiadomościach na TVP1 wspomnieli o ACTA. O dziwo, nawet dali wypowiedzieć się jakiejś kobiecie, która była przeciwniczką tego pomysłu.
    Jest jeszcze nadzieja, że społeczeństwo nie pozwoli rządowi podpisać tej ustawy, bo to byłaby katastrofa.