Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ława: Taka nasza Polska  (Przeczytany 131421 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Taka nasza Polska
    « Odpowiedź #375 dnia: Stycznia 20, 2012, 20:00:48 »
    będą musiały być bardzo nierzetelne.
    Właśnie nie wiem czy ktoś nie przesadził, sam nie daje temu do końca wiary ale boję się że takie coś będzie i będzie cholernie nierzetelne.
    No sorry, ale zamknięcie MegaUpload za sam fakt o podejrzenie o wspierania piractwa, mało tego, w dodatku wśród zamkniętych znajduje się osoba która współpracowała przy tworzeniu oprawy graficznej strony a nie zarządzaniem jej treścią...

Nie dość że będą cenzurowane i nadzorowane strony to w dodatku jeszcze będą kontrolowane operacje wykonywane przez internautów co także jest parodią i ograniczeniem wolności.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #376 dnia: Stycznia 20, 2012, 20:08:52 »
    Akurat za zamknięcie MU odpowiadają hamburgery zza wielkiej wody, którzy już ze swoich SOPA i PIPA się wycofali pod naporem ataków ze strony Anonymous - wystarczy poczytać ile stron rządowych (w tym FBI ^^) padło w wyniku ich ataków.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #377 dnia: Stycznia 20, 2012, 20:11:17 »
    Jeśli to jest prawda to raczej chodzi o to ze będzie narzędzie które umożliwi podsłuchanie rozmowy?(lol)

Ale po co? Co im da posiadanie setek tysięcy rozmów? Nie nadążą ich odsłuchiwać, zbyt szybko będą napływać nowe. To żadna cenzura, ani nawet nadzór. To czysta fikcja.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #378 dnia: Stycznia 20, 2012, 20:39:25 »
    Sojuz nieruszymyj riespublik swobodnych,
    Spłotiła nawieki Wielikaja Europa
    Da zdrawstwujet sozdannyj wolej narodow,
    Jedinyj, moguczij Europejskij Sojuz!
    Sław´sia, Otieczestwo nasze swobodnoje,
    Drużby narodow nadiożnyj opłot!
    Znamia europejskoje, znamia narodnoje
    Pust´ ot pobiedy k pobiedie wiediot!

Już czuje ten rozpad UE. To tylko potwierdza prawdziwość mojego avatara.
    (click to show/hide)

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #379 dnia: Stycznia 20, 2012, 21:17:55 »
    Ale po co? Co im da posiadanie setek tysięcy rozmów? Nie nadążą ich odsłuchiwać, zbyt szybko będą napływać nowe. To żadna cenzura, ani nawet nadzór. To czysta fikcja.

Jeśli to wszystko było by prawdą to nie chodziło by o podsłuch każdej osoby a o podsłuch ludzi których podsłuchanie pewnym służbom by się przydało.Nie chodzi tu chyba o podsłuch graczy MB.Po prostu może to jest początek przygotowania mas ludzi do tego ze takie rzeczy są normalne,kolorowe i nowoczesne jak wiele innych którym te latki przypisano.Krótko.Szybka,legalna w każdym momencie inwigilacja.Tak ja to widzę jeśli to o czym mówimy jest prawdą.

Albo poroniony pomysł jakiegoś urzędasa.Ale w to mi się wierzyć nie chce.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #380 dnia: Stycznia 20, 2012, 21:30:45 »
    Było tak za czasów ZOMO, chcieli przekonać do bycia TW to szpiegowali aż coś na niego znaleźli, teraz idzie to tą drogą.
    (click to show/hide)

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #381 dnia: Stycznia 20, 2012, 21:43:36 »
    Jeśli jesteśmy już przy ograniczaniu wolności słowa:
    "Z opublikowanego niedawno raportu Komisji Europejskiej wynika bowiem, że Polacy są najbardziej podsłuchiwanym i inwigilowanym narodem w Unii, a w ilości stosowanych podsłuchów zajmujemy zaszczytne, pierwsze miejsce wśród wszystkich państw wspólnoty. Raport KE podaje, że w 2010 roku policja i służby specjalne sięgnęły po 1,3 mln naszych billingów telefonicznych i odbyło się to bez żadnej kontroli sądowej czy prokuratorskiej, a także bez wiedzy osób, których to dotyczyło. Organy ścigania w Czechach, we Francji czy w Wielkiej Brytanii zaglądały do takich danych trzy, a w Niemczech 35 razy rzadziej, niż dzieje się to w Polsce. Polacy – przestrzega raport - żyją pod stałym i czujnym okiem policji i służb specjalnych".

http://iktomaracje.pl/2012/01/wytepic-niechcianego-kandydata/
    A to artykuł dotyczący "równego" traktowania kandydatów w prawyborach w USA, którymi ja osobiście bardzo się emocjonuję. Tak na prawdę te wybory, w dłuższym okresie czasu mogą mieć duży wpływ na Polskę, ale nie będę się na ten temat rozwodził, bo was to chyba nie interesuje.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #382 dnia: Stycznia 20, 2012, 21:48:22 »
    Hmm... przecież JKM nie brał udziału w wyborach parlamentarnych z powodu idiotyzmu urzędasów, ale nie wyciągnięto konsekwencji.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #383 dnia: Stycznia 20, 2012, 22:10:41 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:23:13 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #384 dnia: Stycznia 21, 2012, 04:25:13 »
    Szykuje się nam druga Korea... Najbardziej drażni mnie fakt, że o takich rzeczach decydują kretyni, którzy o tym medium pojęcia mają tyle co świnie o lataniu;/... Jak ja się nie mogę już doczekać aż wymrze w Polsce pokolenie moherów i pokomunistycznych buraków. Puki śmierć nie oderwie tych opasłych mord od koryta i nie zastąpią ich u władzy młodzi ludzie, którym zależy na kraju i przede wszystkim mają pojęcie o piastowanych przez siebie stanowiskach nic się w Polsce nie zmieni;/.
    Może trochę przesadzam ale nóż mi się w kieszeni otwiera jak widzę kolejnego idiotę bez matury podejmującego za mnie decyzję lub robiącego nam wszystkim wiochę na arenie międzynarodowej... Najbardziej boli mnie fakt, że normalnych krajach rządzi elita a u nas niestety byle śmieć może się dopchać do władzy.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #385 dnia: Stycznia 21, 2012, 10:29:53 »
    Ale wy histeryzujecie. Nikomu się nie opłaca zmniejszanie PKB i dręczenie ludzi. Zamkną parę najbardziej popularnych, piracących stron i na tym się skończy. Przecież USA nie będzie obserwowało Polski, a u nas za mało wykształconych łapek do takiej pracy

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #386 dnia: Stycznia 21, 2012, 11:35:18 »
    Mam nadzieje ze anonymous powysadza tym wszystkim urzędasom domy.
    D;

-i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #387 dnia: Stycznia 21, 2012, 13:22:23 »
    Ale wy histeryzujecie. Nikomu się nie opłaca zmniejszanie PKB i dręczenie ludzi. Zamkną parę najbardziej popularnych, piracących stron i na tym się skończy. Przecież USA nie będzie obserwowało Polski, a u nas za mało wykształconych łapek do takiej pracy
    Nie histeryzuję tylko mówię co myślę(ot jedna z zalet korzystania z internetu;d). Moja wypowiedź dotyczyła ogólnej sytuacji w polskiej polityce a nie tylko cenzury internetu.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #388 dnia: Stycznia 21, 2012, 14:51:55 »
    Słupki ankiety są bardzo wymowne jeśli chodzi o ACTA...
    (click to show/hide)

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #389 dnia: Stycznia 21, 2012, 14:56:57 »
    Musze tylko powiedzieć ze to Wy dajecie ty,m ludziom to koryto.Nie wiem czy wiecie ale w Polsce jest ponad 100 komitetów wyborczych a ludzie glosują na 4 (palikota liczę z SLD bo to jedno). By to zmienić po prostu trzeba na kogoś innego zagłosować bądź zmienić ustrój na typowo Republikański.Bo jak widać w Demokratyczno-socjalistycznym mogą robić co chcą praktycznie;]Wystarczy ,że zagwarantuje
    (click to show/hide)
    się 300mld z Unii(LOLz) i postraszy Kaczyńskim:7
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2012, 15:10:11 wysłana przez Skrzetusky »