Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ława: Taka nasza Polska  (Przeczytany 131420 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Taka nasza Polska
    « Odpowiedź #330 dnia: Grudnia 19, 2011, 18:29:13 »
    większość moich znajomych ateistów nawrócić wierzących na swoją niewiarę - bo oni na pewno tak bardzo cierpią, są okłamywani, trzeba im pokazać prawdę, uwolnić ich (większość znanych mi wierzących patrzy z politowaniem na takie osoby, szczególnie te, które nauką chcą udowodnić nieistnienie Boga).
    Fajnych masz znajomych...
    Ja, mimo że czuję się bardziej ateistą nie staram się komuś udowadniać że buk nie istnieje dopóki on nie zaczyna z swoimi "argumentami".
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #331 dnia: Grudnia 19, 2011, 19:13:46 »
    Moi znajomi, jak i ja, uważają dyskusję za dyscyplinę sportową, a rozmowy o charakterze ideologicznym, filozoficznym i politycznym prowadzę mniej więcej co drugi dzień. A twoje prześmiewczo napisane "buk" odbieram jako demonstrację swojej wyższości względem wierzących, przez co mieścisz się w grupie osób którą opisałem.

Ale nie o tym chcę napisać. Zwracam się do Prouda: napisałeś, że słowo "suwerenność" powinno zmienić swoje znaczenie. Zapytałem, jak według ciebie powinna brzmieć nowa definicja. Nie wiem czy świadomie pominąłeś to pytanie, ale ponieważ bardzo intryguje mnie odpowiedź na nie dlatego je powtarzam.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #332 dnia: Grudnia 19, 2011, 20:06:59 »
    W końcu chyba się wypowiem, na tematy poruszone w tym wątku, aż sam nie wiem od czego zacząć. Może to niezbyt dobre zagranie, ale ponumeruję sobie odpowiednie treści. Na wstępie uprzedzam, nie jestem sowieckim agentem Angeli Merkel! Naprawdę!

1. Polska w UE, a jej suwerenność.
    Otóż, tak. Pewne prawicowe ugrupowanie, bez końca krytykuje jakiekolwiek działania postawy rządu, ale o tym później. Wasza panika o utratę suwerenności dotyczy głównie ekonomii, gdyż gospodarka amerykańska jest od niemieckiej ok. 6 razy większa, a chińska 2 razy, w takim wypadku, aby Niemcy, Europa, mogły utrzymać równowagę na świecie, muszą jakoś scalić i zjednoczyć Europę, abyśmy choć w jakimś stopniu byli suwerenni pod względem ekonomicznym od wspomnianych mocarstw, a Niemcy bynajmniej nie będą chciały uzależnić od siebie Polski i innych krajów, tylko właśnie utworzyć silny rynek, ale wolny, konkurencyjny, bo jak kończą się chęci kontrolowania całej gospodarki przez państwo, można się domyśleć, bądź nauczyć na lekcjach historii. Aha, jeżeli ktoś oczekuje że Polska po odłączeniu od Unii, ma szansę na pozyskanie statusu Szwajcarii, to raczyłby już więcej o tym nie mówić, aby się nie zbłaźnić.
    2. "Sukcesy" PiS, przytoczone przez Toma (wybacz, że nie użyłem tych znaków "_").
    Co do wzrostu gospodarczego, był to niewykorzystany przez PiS okres, gdyż wówczas na całym świecie był wzrost, a w ówczesnej Polsce był i tak bardzo niski, więc automatycznie większość twoich przytoczonych zmian, wiążą się ze wzrostem gospodarczym, a skoro był niewykorzystany, to znaczy że większość tych zmian mogłaby być większa, gdyby w pełni wykorzystano potencjał tego wzrostu. Co do nowych służb, sprawa Blidy... Można pogratulować Panom Ziobrze i Kaczyńskiemu.... jak naradzali się czy wyprowadzić ją w kajdankach czy bez... Nie ma to jak poszanowanie ludzkiej godności, PiS ciągle uważa się za represjonowaną partię, mniejszość, a co robił? Trochę takich przykładów by się znalazło... Co tych reform, twoje rzetelne źródła to Nasz Dziennik, Radio Maryja, TV Trwam? Co do zadowolenia 86%, ciekawe... skoro gdy chcieli ponownych wyborów przegrali...
    Dodatkowo, widzę że ty jesteś z kolei maniakiem PiS... Widzisz same zalety. Mogę Ci wspomnieć co było złego, za czasów PiS:
    - embargo Rosji,
    - działalność ministrów w UE np. Jurgiela,
    - minister Fotyga,
    - działalność Antoniego Maciarewicza (odszkodowania za jego postępowania karne),
    - ogólna postawa, już jako opozycji, katastrofa smoleńska to piękny pokaz ich kompetencji.
    To podane na szybko przykłady bez gruntownego przygotowanie do tej jakże poważnej dyskusji. Jeżeli uważacie, że polityka prowadzona przez PiS mogłaby się bardzo długo utrzymać to się mylicie, ta kadencja która miała być ich pierwszą, popisową a w drugiej byliby stonowani, już bardziej by szanowali władzę.
    3. XIX patriotyzm.
    Dobrze to Proud określił. Otóż widzę wśród wielu jakieś tendencje wyzwoleńcze, którzy z pięściami rzuciliby się na Niemców i Rosjan jednocześnie, tylko nad Austrią się litują bo już "swoje dostali". Ludzie mimo, iż nie doświadczyli piekła wojny, zaborów, a jedynie PRL (nie chcę również bagatelizować znaczenia tego okresu), bądź nawet nie chcą się "odegrać"... Wszędzie dostrzegają spiski skierowane w stronę Polski, dodają sobie wielką ideologię! Polska jest głosem Europy! Nie oszukujmy się, ale jak narazie nie ma wielkiego wpływu na arenie międzynarodowej. Teraz zamiast się pogodzić, z tym pokoleniem, współpracować, to wy sądzicie iż na czele tych państw wciąż stoi Hitler i Stalin, że wszyscy ich żołnierze byli takimi bestiami jak oni sami, nie moi drodzy to był przymus i zostawcie już tych ludzi w spokoju, choć nie twierdzę iż wszyscy ówcześni niemcy i rosjanie byli wcieleniem cnót i dobra, jakkolwiek nie rozumiem tej bezpodstawnej nienawiści...

Więcej nie chce mi się pisać, mam nadzieję że wszystko jest jasne, dodatkowo proszę Skrzetusky(i?)'ego o nie pisania postów z malutki pytaniem.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline T_o_M

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #333 dnia: Grudnia 19, 2011, 21:09:16 »
    Na wytłumaczenie nie jestem maniakiem PiSu, byłem za czasów Lecha, może to was dziwić ale byłem ;/ Teraz moje przekonania określa najbardziej KNP.
    Takie małe sprostowanie, PiS to teraz zbyt konfliktowa partia

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #334 dnia: Grudnia 19, 2011, 21:12:43 »
    http://www.youtube.com/watch?v=HZYKaAMjdOQ

Nigel Farange ten człowiek jest moim wzorem polityka, żałuję że takich polityków nie ma w Polsce. Jestem przeciwny jakiejś tam Federacji Europejskiej, lecz sama wspólna pomoc krajów sobie na wzajem nie jest czymś złym.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #335 dnia: Grudnia 19, 2011, 23:24:25 »

3. XIX patriotyzm.
    Dobrze to Proud określił. Otóż widzę wśród wielu jakieś tendencje wyzwoleńcze, którzy z pięściami rzuciliby się na Niemców i Rosjan jednocześnie, tylko nad Austrią się litują bo już "swoje dostali". Ludzie mimo, iż nie doświadczyli piekła wojny, zaborów, a jedynie PRL (nie chcę również bagatelizować znaczenia tego okresu), bądź nawet nie chcą się "odegrać"... Wszędzie dostrzegają spiski skierowane w stronę Polski, dodają sobie wielką ideologię! Polska jest głosem Europy! Nie oszukujmy się, ale jak narazie nie ma wielkiego wpływu na arenie międzynarodowej. Teraz zamiast się pogodzić, z tym pokoleniem, współpracować, to wy sądzicie iż na czele tych państw wciąż stoi Hitler i Stalin, że wszyscy ich żołnierze byli takimi bestiami jak oni sami, nie moi drodzy to był przymus i zostawcie już tych ludzi w spokoju, choć nie twierdzę iż wszyscy ówcześni niemcy i rosjanie byli wcieleniem cnót i dobra, jakkolwiek nie rozumiem tej bezpodstawnej nienawiści...

Więcej nie chce mi się pisać, mam nadzieję że wszystko jest jasne, dodatkowo proszę Skrzetusky(i?)'ego o nie pisania postów z malutki pytaniem.

Jeśli to jest do mnie to odnieś się do jakiegoś cytatu w którym do Niemców czy Rosjan ktoś się rzuca z pięściami.

a Niemcy bynajmniej nie będą chciały uzależnić od siebie Polski i innych krajów, tylko właśnie utworzyć silny rynek, ale wolny, konkurencyjny, bo jak kończą się chęci kontrolowania całej gospodarki przez państwo, można się domyśleć, bądź nauczyć na lekcjach historii. Aha, jeżeli ktoś oczekuje że Polska po odłączeniu od Unii, ma szansę na pozyskanie statusu Szwajcarii, to raczyłby już więcej o tym nie mówić, aby się nie zbłaźnić.

Właśnie jak się kończą chęci kontrolowania wolnego rynku.Przecież pisałem i sam możesz sobie to wyszukać ze w Unii kontroluje się rynek narzucając przeróżne dyrektywy i zakazy.A w mojej ocenie uważanie ze Kraj X (nie napisze Niemcy bo to niektórym bardzo wadzi) nie będzie chcial przez takie reformy rozszerzyć swoich wpływów ekonomicznych na inne kraje jest dla mnie naiwnością.Jaki kraj by z tego nie skorzystał mając takie narzędzia?Na pewno nie państwo którego nazwy nie wolno wypowiadać bo bardzo dobrze pilnują swoich interesów by taka okazje zaprzepaścić.Takie jest moje zdanie.Pożyjemy zobaczymy.Na starość kto miał racje.Czy będziemy jeść suchy chleb czy jeździć rocznym golfem 15:]
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2011, 22:09:00 wysłana przez Skrzetusky »

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #336 dnia: Grudnia 19, 2011, 23:52:10 »
    @wesch96
    1.Fajnie, że mi (nam) mówisz o jaką suwerenność się boimy. Otóż nie boję się o suwerenność ekonomiczną, dzisiejszy świat, może poza Kubą i Koreą Pł. to system naczyń połączonych. Nie ma kraju samowystarczalnego, a na pewno nie jest nim Polska. Zależni więc jesteśmy, czy chcemy, czy nie. Ale jestem przeciw zależności od unijnych urzędników, którzy zakażą nam połowu ryb, bo tak. W ogóle jeśli gospodarkę kontroluje urzędnik, to daję to tylko okazję do spieprzenia czegoś, np. dając łapówkę możesz sobie zagwarantować odpowiednie decyzje co oczywiście gwałci zasadę wolnorynkowości. A jeśli weźmiemy pod uwagę, że Unia wyprodukowała różnych regulacji rynkowych baaaardzo dużo, to można śmiało stwierdzić, że wolny rynek to fikcja. Stąd śmieszne jest stwierdzenie, że Niemcy będą chciały stworzyć wolny rynek, żeby konkurować z "mocarstwami". Obserwując dzisiejsze praktyki unitów można zauważyć, że wolny rynek to postulat tylko i wyłącznie eurosceptyków, a więc generalnie nie Niemców. Myślisz, że stworzenie superrządu odmieni ich dążenia?

Czemu unijne regulacje mają pomóc w utworzeniu wolnego rynku? Zniesienie ceł między krajami Unii jest ważnym osiągnięciem, natomiast odgórne nakładanie różnego rodzaju ograniczeń nie chroni przed kryzysem, bo i nie temu ma służyć.

Uważasz, że wspólna polityka fiskalna uratuje przed kryzysem, bo będzie kontrola państw członkowskich? Ograniczenia już istnieją, bodajże od traktatu w Maastricht. Orędownicy zacieśniania kontroli również łamali i łamią te ograniczenia. Czemu mieliby umieć ograniczać całą wspólnotę, skoro nie umieją ograniczyć swoje państwa? Może po prostu system centralnego planowania jest niewydolny (łatwo znaleźć takie przykłady w historii. Dodam, że wtrącenie się państwa w handel, czy ogólnie, wymianę dóbr i usług, między obywatelami to już socjalizm) i nie obędzie się bez wielkiego skubania obywateli, żeby go uratować?

Co do twojej konkurencji mocarstw - zimna wojna się skończyła, teraz nie trzeba wykorzystywać wszystkich środków do gnębienia przeciwnika. Teraz celem państwa jest zapewnienie obywatelom jak największej zamożności. A większa gospodarka nie znaczy większa zamożność obywateli, patrz Chiny. Taka Szwajcaria ma gospodarkę nieporównywalną np. z Brazylią. Ale raczej Szwajcarzy nie zamieniliby się z Brazylijczykami.

Wytłumacz mi, czemu Polska miałaby nie uzyskać statusu Szwajcarii?

3. Ten akapit to jakaś farsa, nikt nic nie pisał z tego co tutaj zarzucasz. Chyba, że boli cię to, że inni nie chcą się pogodzić z tym, że prawo ustanawiane przez ludzi niebędących Polakami, niewybranych demokratycznie przez Polaków ma pierwszeństwo nad polskim prawem. Zauważ, że jest to przejaw nieufności, a nie nienawiści do naszych sąsiadów.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 19, 2011, 23:56:20 wysłana przez Drakkainen »

Offline Heru

• Użytkownik
    « Odpowiedź #337 dnia: Grudnia 26, 2011, 09:42:23 »
    Co tu dużo mówić...
    Tak nasza polska:http://www.youtube.com/watch?v=jTvGA0xWmLc

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #338 dnia: Grudnia 28, 2011, 17:08:48 »
    http://www.youtube.com/watch?v=muq7_3cq3aM

Fragment programu Pospieszalskiego, w którym z kolei został pokazany fragment filmu dokumentalnego o stanie wojenny. Prezes TVP, Juliusz Braun, po interwencji min. Michnika przeprosił za to, że Pospieszalski odważył się pokazać materiał "szkalujący" dobre imię Geremka. Braun zapowiedział, że jeśli Pospieszalski dalej będzie naruszał zasady rzetelności dziennikarskiej, to może go wyrzucić z TV. "Gazeta Wyb**cza" próbuje podważyć prawdziwość materiału, cytując opinie S. Cioska, czyli PZPRowca, którego rozmowa z Geremkiem jest właśnie przedstawiana w filmie. Taa. Pisze też, że dokument "nie ma potwierdzenia w innych materiałach". Czyli dowody muszą chodzić parami? Ciekawe, czy michnikowszczyzna zaatakuje kanał Planete, na którym wczoraj, albo przedwczoraj można było zobaczyć cały film?

PS
    Jak już jesteśmy przy Planete, polecam film dokumentalny o eugenice właśnie, który właśnie tam zobaczyłem.
    http://www.youtube.com/watch?v=Z8Net7E3_yc

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #339 dnia: Grudnia 28, 2011, 18:04:26 »
    Nie pisz herezji!!(:P)
    Pospieszalskiego szybko nie zdejmą bo by to było dziwne dla większej liczby ludzi niż części.Chyba ze wymyślą jakiś powód.Prowadzący faszysta,nazista a może kryzys??Ale w to wątpię:P Wystarczy ze mu zmienili ramówkę na mniej wygodna dla widza.Chyba ze Pospiech się złamie.Co do Jaruzela.Chyba nikt nie zaprzeczy ze z tego pieska(nie napisałem psa by nie urazić) sowieckiego teraz chce się zrobić ofiarę:)?

Ja cały czas czekam na odp od Pana któremu zadałem pytania które są wyżej.

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #340 dnia: Stycznia 03, 2012, 16:21:16 »
    Odpisuję dopiero teraz przez zwalony internet.

Pospieszalskiego szybko nie zdejmą bo by to było dziwne dla większej liczby ludzi niż części.

Jesteś pewien? Bo politycy PO już to postulują. A że PO rządzi telewizją, to teoretycznie może wylecieć w każdej chwili. A na ludziach zastosuje się propagandę w myśl zasady "kłamstwo powtórzone 1000 razy staję się prawdą" i ludzie będą zadowoleni, a politycy będą mogli sobie składać kwiaty w nagrodę za odpolitycznienie mediów. Najlepsze jest to, że on przedstawił cudzy film, ale nikt nie krytykuję jego autora. Polemiki brak i wcale mnie to nie dziwi - szczytem retoryki PO były komentarze do "Białej Księgi" opisującej inne wyobrażenie katastrofy smoleńskiej. Zamiast odnosić się do zawartych tam treści wszyscy zgodnie stwierdzi, że Macierewicz (współautor BK) jest chory psychicznie. A teraz wisienka: http://www.youtube.com/watch?v=UXaTJfIjJeQ&feature=player_embedded

Jakby kogoś interesowało to Janusz Korwin Mikke w najbliższym czasie organizuje spotkania w Tarnowie i okolicach.

17.01, godz.: 18:00 - Tarnów, Sala Lustrzana (ul. Wałowa 10) - wybieram się, choćby z racji tego, że moja szkoła jest o rzut dobrze wyważonym beretem od Sali Lustrzanej
    18.01, godz.: 17:00 - Brzesko, Regionalne Centrum Kulturalno-Biblioteczne im. Jana Pawła II (Plac Targowy 10) - "Polska w obliczu kryzysu"
    18.01, godz.: 19:30 - Dąbrowa Tarnowska, Dąbrowski Dom Kultury - "Unia Europejska czyli bal na Titanicu"
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2012, 21:56:07 wysłana przez Drakkainen »

Offline T_o_M

• Użytkownik
    « Odpowiedź #341 dnia: Stycznia 06, 2012, 12:10:52 »
    Co do tego, że PO rządzi telewizją: JKM to jeden z tych ludzi, których do telewizji starają się/nie pozwolą aby go wpuścić; Mądry człowiek, może za bardzo prawicowy ale lepiej posłuchać go przez godzinę niż tvn'u ;/

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #342 dnia: Stycznia 09, 2012, 21:19:03 »
    Korwin sam pomaga zepchnąć się na margines. Gdyby w debacie telewizyjnej wspomniał, że jest przeciwnikiem demokracji (a wspominał, zresztą łatwo go sprowokować), to wszyscy ludzie mieli by zatkane uszy na jego argumenty. Po prostu dzisiaj demokracja jest synonimem najlepszego ze wszystkich, jeśli nie doskonałego systemu, utożsamia się go z kontrolą polityków przez naród, której nie ma i pewnie nie będzie w żadnym systemie, oraz z paroma innymi światłymi, nieistniejącymi ideami jak solidarność społeczna (socjalizm opiera się na przymusowej "solidarności społecznej". Solidarność może być przymusowa?), sprawiedliwość społeczna (czyli traktowanie dobrze zarabiających jako potencjalnych złodziei, ew. wybrańców ślepego losu, bo w innych przypadkach nazwanie tego sprawiedliwością jest błędem) itp. A jak powiedział bodajże Marks "demokracja prowadzi do socjalizmu" i na przykładzie naszego kraju widzimy, że akurat tu miał rację. Ale wracając do tematu, twierdzenia Korwin Mikkego są tak kontrowersyjne dla naszego myślącego mediami narodu, że nawet nie słuchają argumentów za, wychodząc z założenia, że skoro inni (politycy, kraje) tego nie popierają, to znaczy, że musi to być oczywiście złe. Gdyby powstrzymałby się od głoszenia poglądów niepopularnych, to myślę, że byłby dużo bardziej strawny. Gdyby wszedł do sejmu na swoim programie gospodarczym, zaproponowałby sensowny sposób przejścia przez kryzys i by go zrealizował, to zyskałby nie tyle poparcie co zaufanie ludzi, może by go nawet ktoś wysłuchał kiedy zacząłby mówić o wprowadzeniu monarchii. A tak może marzyć o karierze Hitlera i jego NSDAP. Jeśli kryzys się pogłębi (a wszystko na to wskazuję), to może to być wcale nie taki szalony scenariusz.

PS. Oficer nie trafia sobie w głowę? WTF? Pierwsza myśl, że tak naprawdę nie chciał się zabić, tylko zwrócić na siebie uwagę, tak jak ten człowiek, który dokonał samospalenia.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2012, 21:25:41 wysłana przez Drakkainen »

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #343 dnia: Stycznia 10, 2012, 00:33:36 »
    JKM ma parę fajnych poglądów ale tez ma wiele z takich z którymi się nie zgadzam.Co do Demokracji to ludzie nie widza różnicy miedzy systemem obowiązującym w Polsce a w tak ogłoszonej wszech i wobec "Demokratycznej Ameryce".I to go właśnie skreśla.Zamiast w tych wypowiedziach wytłumaczyć w klarowny sposób dlaczego demokracja jest dla niego ch***** to robi to na skróty.A to widz nie odróżniający tego co opisałem wcześniej wedlug mnie przyjmuje go za kompletnego debila i co najlepsze "faszystę" niemieckiego;>Co do monarchii.No way....Ja bym nie przeżył w tym kraju dożywotnich rządów Palikota,Kaczora czy Tuska.Według mnie najlepszym systemem państwowym jest Amerykańska Republika.Zresztą każda prawdziwa republika a nie to naginane badziewie demokratyczno-socjalistyczne nazywane teraz ladnie Republika Demokratyczna gdy jedno i drugie się wyklucza.Republiki w przeszłości dały narodom rozwój ,dobrobyt itd przykład:Rzym,Grecja starożytna(do czasu aż zmieniły się w Demokracje).

Co do naszego bohatera z ostatnich kilkunastu godzin.Musi mieć skrajnie zryta psychikę by targać się na życie.Co najlepsze rano strzał w głowę wedlug TV a wieczorem mówili ze jutro może wyjść ze szpitala.Pytanie.Wiarygodność tv jest w okolicach dna czy Polska służba zdrowia przyjęła Jezusa na etat;]?
    Szkoda słów.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2012, 10:15:25 wysłana przez Skrzetusky »

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #344 dnia: Stycznia 10, 2012, 15:42:11 »
    Ciekawe rzeczy dzieją się teraz na Węgrzech. Ciągle słyszę krzyki o ograniczeniu demokracji i wolności słowa, a Orban nazywany jest faszystą (słowo to stało się synonimem wszelkiego zła i antonimem demokracji, rozumianej oczywiście tak szeroko jak opisałem to powyżej. Nie twierdzę, że faszyzm był w którymś miejscu był dobry, chodzi mi o podkreślenie równoważności faszyzm = zło, zło = faszyzm). Cóż, delegalizacja partii komunistycznej (czy tam socjalistycznej, jak kto woli) w nagrodę za 50 lat dobrobytu (wśród oligarchów) to moim zdaniem wystarczające wyróżnienie. Ciekawe, czy oburzone światłe (lewicowe) elity tak samo oburzałyby się, gdyby w jakimś kraju ktoś zdelegalizował hipotetyczną partię faszystowską? Oczywiście, że nie bo mamy demokratyczny relatywizm, czyli każdy ciągnie płótno racji w swoją stronę, a wypadkowa jest "prawdą". I jak ktoś szuka symetrii w prawie, to dyktator, zbrodniarz itp. Orban targnął się na bank centralny, który, w mniemaniu oponentów, powinien być rządzony przez ponad wszelką wątpliwość niezależnych bankierów. Dziwne bo Tusk robi u nas dokładnie to samo, a jednak faszystą nie jest. A, no tak, przecież Tusk obiecał ponad 25 mld zł pomocy dla banków niemieckich i francuskich (chodzi o pomoc dla Grecji i Włoch), a Orban się na bankrutów wypiął.

http://wdeska.wordpress.com/

Zapoznajcie się proszę z tą sprawą. Kto chce zaprotestować przeciwko postkomunistycznym bareizmom, niech podpisze.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2012, 20:28:26 wysłana przez Drakkainen »