Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: M&B 2 !!!  (Przeczytany 87703 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    Odp: M&B 2 !!!
    « Odpowiedź #105 dnia: Stycznia 14, 2012, 07:10:05 »
    Arabowie? Na kij nam druga klasa saranidów....Brakuje azjatów zdecydowanie,ewentualnie w multi granie bandytami jako nacją ;p

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #106 dnia: Stycznia 14, 2012, 07:53:36 »
    W połowie 2012 wychodzi "War of the roses" (czyt. Battlefield 1470), Kopia M&B nastawiona na MP z większym budżetem i brakiem pomysłów.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #107 dnia: Stycznia 14, 2012, 09:47:19 »
    Ludzie nienawidzą arabów. Ludzie kochają eskimosów. Chcemy eskimosów? Chcemy!
    Zacznijmy myśleć nad tym poważnie!!
    Wyobraźcie sobie pojedynek, rycerz ze Swadii kontra eskimos!
    Można byłoby dla pozorów zmienić im nazwe za eskimios!
    Tylko ktoś musi to wysłać do taleworlds, zaakceptują na pewno. ;)
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #108 dnia: Stycznia 14, 2012, 10:44:31 »
    Mysle, ze poki co najpewniejsza informacja odnosnie 2 czesci Mount Blade jest to, ze ma byc w niej dostepny tryb kooperacji. Ciekawi mnie strasznie jakby to rozwiazali. Jezeli stwrozylliby jakas minifabule, w ktorej 4 graczy mogloby wspolnie dowodzic 1 armia (lub tez kazdy swoja), to gra odnioslaby 100 razy wiekszy sukces niz jedynka, bo kto nie kocha kooperacji? Oczywiscie warunkiem koniecznym do tego sukcesu jest to, zeby to bylo zrobione dobrze i z pomyslem, ale M&B ma takie mozliwosci i potencjal, ze naprawde mozna to zrobic dobrze
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Wezyk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #109 dnia: Stycznia 14, 2012, 10:46:43 »
    Kooperacja była by świetnym pomysłem , przyznaje ;)
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #110 dnia: Stycznia 14, 2012, 12:50:14 »
    Kooperacja mówicie..... czyli cRPG po "naszemu" xD

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #111 dnia: Stycznia 14, 2012, 19:07:29 »
    (...)bo kto nie kocha kooperacji?

Zwłaszcza jak współokooperator nie potrafi latać śmigłowcem. :p Tylko Soner zrozumie ten tekst, więc nawet nie próbujcie odgadywać o co chodzi. ;)
    - DIE BITCH!!! Staralem sie :( - soner

Kooperacja miała by szanse, to fakt, jednakże TaleWorlds (czytaj studio klasy D) nie sprosta takiemu zadaniu i nowy M&B będzie kopią Warbanda z kilkoma nowymi duperelami - pewnie skończy się na nowej frakcji, kiilku itemach, nowym (dupnym) trybie do MP i obiweszczą to jako nową zajebistą część.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 15, 2012, 16:35:57 wysłana przez soner »

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #112 dnia: Stycznia 14, 2012, 19:12:14 »
    Proud, Sonerem nie jestem, ale chyba wiem o co chodzi :P

Nie będzie M&B 2. Będzie M&B Warband +2

Co się kryje pod tym ,,+2"? 2 ,,nowe" rzeczy. Nowy tryb MP i 1 nowy przedmiot. No dobra, może 2. Ludzie, to TW. Cudów się nie spodziewajcie.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #113 dnia: Stycznia 15, 2012, 11:52:49 »
    Archimonde - troche więcej wiary w ludzi :P

Myśle że nową frakcję i trochę lepszą grafikę też dostaniemy:D Reszta pewnie w 90% taka sama ze wszystkimi bugami

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Stycznia 15, 2012, 13:08:32 »
    Chcąc nie chcąc muszą brać pod uwagę mody pod warband.Tworząc coś co nie wniesie do gry więcej(a co gorsza mniej) w samym gameplay'u, skarze produkt na porażkę, a Twórców na pośmiewisko.
    Weźcie pod uwagę, taka Brytenwaldę(kto grał, to wie)...może możliwość pracy na roli, wiara, różnorodne zadania, czy nawet ostatnio wyniesiony "Freelancer", etc, nie jest szczytem możliwość, ale niewprowadzenie właśnie takich smaczków, czy takim podobnych, byłoby(moim zdaniem), zlekceważeniem i próbą wyłudzenia pieniędzy.Lepsza grafika?Animacje?Co mi po tym, jak mógłbym z tego skorzystać dopiero po wymianie sprzętu?

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #115 dnia: Stycznia 15, 2012, 13:56:19 »
    Chcąc nie chcąc muszą brać pod uwagę mody pod warband.Tworząc coś co nie wniesie do gry więcej(a co gorsza mniej) w samym gameplay'u, skarze produkt na porażkę, a Twórców na pośmiewisko.
    Weźcie pod uwagę, taka Brytenwaldę(kto grał, to wie)...może możliwość pracy na roli, wiara, różnorodne zadania, czy nawet ostatnio wyniesiony "Freelancer", etc, nie jest szczytem możliwość, ale niewprowadzenie właśnie takich smaczków, czy takim podobnych, byłoby(moim zdaniem), zlekceważeniem i próbą wyłudzenia pieniędzy.Lepsza grafika?Animacje?Co mi po tym, jak mógłbym z tego skorzystać dopiero po wymianie sprzętu?
    Jak prawie zawsze się z tobą zgadzam ;)
    Co do Brytenwaldy jest to mod, za którego w takim Empiku bez żalu zabuliłbym nawet 50zł... :D
    Ja w M&B 2 liczę przede wszystkim na ułatwienia dla modderów, zmniejszenie ilości bugów, usprawnienie mp i oskryptowane machiny oblężnicze (Tak wiem pomarzyć moożnaa... :/ )...
    Myślę że patrząc na rozwój M&B => M&B Warband, są w stanie zrobić coś co nas zaskoczy ale na cuda bym nie liczył (żegnajcie balisty i katapulty)...
    Mam nadzieję że twórcy wreszcie raczą zwrócić uwagę na mody, które w dużej mierze przyciągają i zatrzymują graczy przy M&B i wprowadzą kilka usprawnień także do sp. Jedyną rzeczą której nigdy nie chciałbym zobaczyć w M&B 2 jest jakakolwiek fabuła.... Może to dlatego że mam przykre doświadczenia z OiM DP gdzie kampania była prawdziwą mordęgą usłaną bugami :(
    Co do grafiki itp dostaniemy pewnie kilka nowych shaderków, które i tak g***** zmienią, oraz może trochę lepsze teksturki dla odgrzewanych przedmiotów...

Offline krzysioo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Stycznia 15, 2012, 15:49:22 »
    Nie spodziewałbym się niczego wielkiego po M&B 2. Nowego silnika nie stworzą bo to szmat czasu (jak się ma tak małą ekipę jak TW) i nowego nie kupią, bo to masa pieniędzy. Pewnie będzie mały skok w górę jakości i będą musieli też zmienić realia, bo nikt nie kupi znowu tego samego. Jeśli chcemy dużego skoku musimy poczekać jeszcze parę części ;p Boję się jak będzie wyglądało Mount & Blade za parę lat (jeśli jeszcze w ogóle będzie tworzone)

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #117 dnia: Stycznia 15, 2012, 16:54:02 »
    Nie wierze, po prostu nie wierze, ze nie stworzą nowego silnika do gry i zbuduja calego swiata od nowa. Gdyby pod nazwa M&B 2 wydali nieco dopieszczonego  warbanda, to oznaczaloby, ze sa największymi gamedevowymi nieudacznikami ever. Jezeli mysla, ze 3 raz niskim kosztem uda im sie zdobyc sukces jadac tylko na oryginalnym pomysle, to sa rowniez nie mniejszymi naiwniakami.
    Jeżeli przy Dzikich Polach nie grzebali programisci z talewords, to trzeba wziac pod uwage, ze od czasu warbanda (czyli poczatek 2010roku) nie wydali nic wiekszego niz patch. Na pewno pracuja nad M&B2 od czasu wydania warbanda i mniej wiecej od tego czasu na ich stronie wisi ogloszenie o prace. Czyli developuja gre juz ponad 2 lata i poki co nie dostalismy zadnych info odnosnie tego jak gra ma wygladac, a w przypadku Warbanda zaproszenie na bete rozeslali prawie rok przed finalnym opublikowaniem gry. Po prostu nie dam sobie wmowic, ze przez tyle czasu nie zaorali kodu i zrobili na ruinach cos nowego.
    Obstawiam, ze najwcześniej o nowym M&B oficjalnie dowiemy sie na tegorocznym E3. Jezeli mieliby wydac gre w tym roku, to obstawiam pazdziernik, chociaz bardziej prawdopodobne jest, ze wypuszcza go na wiosne 2013, tymbardziej, ze tegoroczny plan wydawniczy paradoxu nic nie mowil o nowym M&B
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Stycznia 15, 2012, 19:47:47 »
    Zuy człowiek jest dobrze poinformowany...przynajmniej stwarza wrażenie dobrze czytającego między wierszami :D

Zwłaszcza jak współokooperator nie potrafi latać śmigłowcem. :p Tylko Soner zrozumie ten tekst, więc nawet nie próbujcie odgadywać o co chodzi. ;)
    - DIE BITCH!!! Staralem sie :( - soner

hehe

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Stycznia 15, 2012, 20:27:21 »
    Nie wierze, po prostu nie wierze, ze nie stworzą nowego silnika do gry i zbuduja calego swiata od nowa. Gdyby pod nazwa M&B 2 wydali nieco dopieszczonego  warbanda, to oznaczaloby, ze sa największymi gamedevowymi nieudacznikami ever. Jezeli mysla, ze 3 raz niskim kosztem uda im sie zdobyc sukces jadac tylko na oryginalnym pomysle, to sa rowniez nie mniejszymi naiwniakami.
    Jeżeli przy Dzikich Polach nie grzebali programisci z talewords, to trzeba wziac pod uwage, ze od czasu warbanda (czyli poczatek 2010roku) nie wydali nic wiekszego niz patch. Na pewno pracuja nad M&B2 od czasu wydania warbanda i mniej wiecej od tego czasu na ich stronie wisi ogloszenie o prace. Czyli developuja gre juz ponad 2 lata i poki co nie dostalismy zadnych info odnosnie tego jak gra ma wygladac, a w przypadku Warbanda zaproszenie na bete rozeslali prawie rok przed finalnym opublikowaniem gry. Po prostu nie dam sobie wmowic, ze przez tyle czasu nie zaorali kodu i zrobili na ruinach cos nowego.
    Obstawiam, ze najwcześniej o nowym M&B oficjalnie dowiemy sie na tegorocznym E3. Jezeli mieliby wydac gre w tym roku, to obstawiam pazdziernik, chociaz bardziej prawdopodobne jest, ze wypuszcza go na wiosne 2013, tymbardziej, ze tegoroczny plan wydawniczy paradoxu nic nie mowil o nowym M&B

Chyba za bardzo w nich wierzysz...
    Ja nie oczekuję nic wielkiego, szczególnie po tej porażce z patch'em 1.141, czy  1.142, gdzie podrzucili nam więcej błędów, niż poprawek - swoją drogą, ja nie zauważyłem nic na lepsze.Może dlatego, że już dawno olałem native i bazuję głównie na modach.
    Multi?Moim zdaniem w M&B to porażka, szczególnie przez skaczące puszki z ciężkimi mieczami - nowa edycja Gumisiów, czy co?
    Kooperacja?Jeżeli nie będzie możliwa w kampanii, to niech sobie darują...
    A czy jest możliwa?Pewnie, czego dowiódł już zespół Brytenwaldy, dając możliwość rozgrywania potyczek z kampanii w trybie Multiplayer.