Ja go przeczytałem dopiero przed chwilą , ale muszę się z tym zgodzić . Dla mnie stwierdzenie że barca jest najlepszą drużyną wszech czasów jest śmieszne . Jak dla mnie ich gra jest nudna .. setki podań , usypiająca gra . Może w lidze sędziowie nie pomagają dla barcy , ale w lidze mistrzów tak jest i widać to już od paru lat . Do tego nie można dotknąć ich strzelca tego hobbisty messiego bo od razu jest kartka .. A jak on fauluje to sędzia nawet faulu nie gwizda . Mam nadzieję że Chelsea utrze nosa barcy .
Tyle mam do pokazaniaTo nic, że eksperci zachwycają się nad grą Barcelony. To nic, że są setki kompilacji o rewelacyjnej grze Barcelony. To nic, że Messi pobija coraz to nowe rekordy strzeleckie.
Barcelona jest nudna, bo podaje. Bardzo przykre. Lepiej wywalać piłkę na pałę do przodu i spuszczać się nad tym, jak za 20 razem ktoś tą piłkę przejmie i strzeli bramkę ;x
Ja jednak wolę mieć wszystko pod kontrolą, niż patrzeć na wszechobecny chaos. Ale co kto woli.
Messi faulowany? Bo inaczej się go zatrzymać nie da. Liczni obrońcy nieraz już o tym mówili - on jest za dobry. Dziwne, że mało kto się kłóci, jak Messi jest sfaulowany. Nielicznymi są potwory z Madrytu, które jednak kłócą się o wszystko.
Messi w tym sezonie dostał już 4 żółte kartki i żadnej za faul. Co więcej, faulował najwyżej 2 czy 3 razy. Sad but true.
Przeczytałem oba artykuły i oba maja rację :D
Ja polecam przeczytać artykuł http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=38780
1 akapit to dosłownie z życia (mojego) wzięte przykłady :)
El Mundo to śmieszne pisemko, które pisało, że piłkarze Realu zostali siłą wyrzuceni z Camp Nou podczas Copa del Rey przez ochroniarzy na stadionie. Więc nie brałbym nic na poważnie :)
Real jest niesamowicie zdeterminowany, Mou wywarł doskonałą presję na sędziach, dzięki czemu mają swoje kilka minut w lidze. Ale vs Barcelona są słabsi od wielu lat, i to nie z przyczyny sędziów. Po prostu są słabsi, i musicie się z tym niestety pogodzić.
Przykro mi, że wychowujecie się w erze, w której sukcesy odnosi fanatyk i, nie przymierzając, psychol, ale tak już bywa. Zobaczymy, co zostawi Wam w Madrycie po odejściu. To samo co w Chelsea? To samo co w Interze? W takim razie bardzo Wam współczuję, bo na to się właśnie zanosi.
A, rm.pl polecało książkę "Mourinho: Anatomia zwycięzcy". Polecam przeczytać. Mou obdarty z wszelkich pozorów, trochę sobie strzelili w stopę, reklamując tą książkę :)
I znowu jest mi przykro, że muszę odpowiadać na jednozdaniowe prowokacje kibiców Realu. Nie macie czegoś więcej do powiedzenia ponad "Artykuł "Barcelona to złodzieje" mówi prawdą, a drugi "Real to miszcze" mówi prawdę"? Na przykład źródło tych artykułów, historia tych źródeł, oceny takich ludzi jak Del Bosque (możecie nie pamiętać, ale kiedyś był Waszym trenerem. Z sukcesami) czy Van Basten? Nie, no tak, lepsze są artykuły podrzędnych kibiców, mogących coś napisać z racji posady redaktora :<