Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Piłka nożna - wątek główny  (Przeczytany 77837 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kamilos44

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Piłka nożna - dyskusje
    « Odpowiedź #480 dnia: Marca 23, 2012, 20:22:15 »
    Yoda spokojnie :) wezmę się za to :)
    Soy un madridista y tengo una alma blanca
    Hala Madrid

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #481 dnia: Marca 23, 2012, 20:26:10 »
    Hahaha mój kolega z klasy , kibic Barcelony zna tylko z niej Messiego , a co do filmików to jak dla mnie autentyczne , a słowa Farii przy klaskaniu były skierowane do Cristiano Ronaldo. „Trzymaj się, Cris”, mówił do swojego zawodnika i został wyrzucony.  Czerwo dla Ozila rozumiem , dla Ramosa też , ale faul na Callejonie i nie ma kartki WTF ?  ! 

Jurek Dudek najlepszego  :D
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Jacu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #482 dnia: Marca 23, 2012, 20:48:21 »
    youda jest to jeden z najgorszych filmow barcelonskich jakie widzialem, nie postarales sie jak to zazwyczaj bylo na naszych rozmowach. przyklay?? ok: faul na Kace - prawa noga zachacza o prawa (dokladnie stopa o stope), reki igły nie ma - jest to część barku ktora bardzo czesto zdobywa sie nawet bramki (pamietacie ronaldinho?? on tak nie raz sobie podawal czy strzelał), karny na benzemie - prawy łokieć bramkarza zachacz lewą noge napastnika, faul na igle - nie mow mi ze obroncy by mieli ta piłke bo dla jendego byla za szybka a drugiego zasłaniał igła ktory mial czysta pozycje strzelecka, w chwili strzaly ktos na niego wpada. faul na ronaldo...w sasadzie nie wiem czy musze komentowac, ronaldo go przeszedl a ten cos łapami jeszcze macha i go uderzyl (pewnie nie tak mocno jak ronaldo to pokazal ale chyba yoda nie masz pretensji bo jak powiedzial to kiedy adebayor "barcelona przewraca sie i płacze jak dzieci" http://www.youtube.com/watch?v=mkdBjtvHM0I ), spalony mallorcy? fakt nie ma i to nie ma sie co oszukiwać błąd sedziego - ale skoro mam byc tylko PROreal to dodam (jak w pryzpadku spalonzch dla barcelony) taka okcja to jeszczen nie bramka a casillas to jeden z najlepszych bramkarzy na swiecie (jesli nie najlepszy) a za kopanie piłki do bramki po gwizdku powinna byc kartka (jak w przypadku van persiego w LM przeciw barcelonie:) ), reka ramosa ??!! :O kurde nie mowcie ze nie widzicie tam tego uderzenia w lewe żebra...(az to sciagne i spowolnie i zobacze kaltka po klatcei wrzuce) faul na pepe -  wiadomo ze nie ma ale widac chcial odplacic za to barcelona robi perfekcyjnie, deptanie reka dla mnie jest majstersztykiem xd palenie jana i rżnięcie glupa <3 (ale sąd jest), faul na kace - siagniecie za koszulke jest, kontakt jest obronca by do tego nie doszedl bo piłka mu uciekala wiec uwazam ze faul mozna podyktowac, faul na ozilu -  jest tylko jedna powtorka, szybka i z daleka wiec nie wypowiem sie na ten temat ale jak puszczamy akcje to jest gol benzemy (i nie mow ze po gwizdku  boto bylo w tej samej seknudzie, obrnoca tez szedl do pilki a brmakrz tez gral), reka pepe w polu karnym - fakt jest powinine  byc karny (karny to niue bramka )... no i w sumie tyle,
    nie wiem co za kibic barcelony robil ten film ale sie nie postaral, jest on zrobiony na tej samej zasadzie co ten artykul co mi Yoda wyslales wczoraj o 3 w nocy...(zabije cie ze musialem to czytac xd) jakies sytuacje widziane kątem oka fanatycznego kibica barcelony, skrzywdzonego przez swiat wyolbrzymialjacych bledy przeciw a niwelujacy i nie zwracajacy uwage na bledy dla bercelony po ty bi nastoletni kibice  barcelony coraz bardziej nienawidzili sedziow swiata i real nie znajac sie na zasadach footbalu i nie wiedzacych po co to wszystko
    gdzies mi sie przypomnialo ktos cos pisal o artykulach ze 2-12 meczow, ale nie dodal ze innyc artykul mowi ze jak arbiter nie ma dowodow to jest to wymiar kary 2-3 mecze a arbiter nie ma jak tego udowowdnic dlatego kara jest jaka jest
    tak czy siak madridisci maja swoje filmy a kibice barcy swoje i mozmwy sie nimi obrzucac w nieskonczonosc bo kazdy ma swoje podejscie i nikt nie umie patrzec na to obiektywnie ( Yoda ty tez nie ;p)

a na deser http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=38528&akcja=new&kom=ok
    « Ostatnia zmiana: Marca 23, 2012, 20:52:42 wysłana przez Jacu »

Offline kamilos44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #483 dnia: Marca 23, 2012, 20:49:25 »
    Yoda, proszę uprzejmie
    1:20 faul na Kace jest :)
    1:45 faul na Cristiano jest :)
    2:20 mam wątpliwości ale nigdzie nie ma kamery od przodu tak jak u Ramosa
    3:00 Benzema jest faulowany, sędzia mógł wyciągnąć czerwo i to zrobił. Jego decyzja
    3:40 chyba, Di Maria jest faulowany, nawet jeśli to dokłada od siebie :) [ja nim we FIFIE 3 karne w meczu zdobyłem :) ]
    4:20 za całokształt akcji faulujących i za pacnięnie (bo to nie było uderzenie) można żółcień dać
    Taki offtopic o Itturalde Gonzalezie Był rozjemcą 291 meczów, w których 114 razy triumfowali gospodarze, a 76 razy gości. Pokazał 1647 żółtych kartek [rekord] i 118 razy wyrzucał zawodników z boiska. Hiszpan podyktował także w swojej karierze 104 rzuty karne [kolejny rekord].
    6:20 pacha :)
    8:05 Kaka jest pociągany za koszulkę, oczywiście wapno
    8:50 ok.  Ozil jest faulowany, dziwna decyzja sędziego dająca karny zamiast gola
    Żeby wyjaśnić http://www.youtube.com/watch?v=TspKCGXR444 od 5:40

Trochę ładniej od ciebie Jacu to ująłem ;)

Jacu popracuj nad stylistyką, bo może cię spotkać los nie ciekawy :)
    Jeden użytkownik miał 2 osty w postach :D
    « Ostatnia zmiana: Marca 23, 2012, 21:01:28 wysłana przez kamilos44 »
    Hala Madrid

Offline Jacu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #484 dnia: Marca 23, 2012, 21:09:29 »
    wydaje mi sie ze przekleństw nie użyłem xd
    a jesli chodzi o stylistyke to sorry ale właśnie wstałem
    a jakbyś od paru miechow klucil sie z yoda o to samo też byś troche sie juz denerwował ;p

Offline kamilos44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #485 dnia: Marca 23, 2012, 21:14:26 »
    Yoda to jest taki, żeeee :) brak słów na jego upartość :)
    Hala Madrid

Offline Jacu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #486 dnia: Marca 23, 2012, 21:15:49 »
    ja mam "Barcelona"... xd ale i tak go kochamy xd
    « Ostatnia zmiana: Marca 23, 2012, 21:21:18 wysłana przez Jacu »

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #487 dnia: Marca 23, 2012, 21:19:48 »
    Yoda,nie prowokuje,tylko daje tobie odpowiedz.A co,kolegom popytać się nie możesz czy ich znają?Ja jestem fanem Realu i mogę powiedzieć z mego doświadczenia,że fani Barcy nie znają historii klubu.Ba,niech któryś powie,czy zna Zamore czy Alcantare.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #488 dnia: Marca 23, 2012, 21:26:18 »
    Za każdym razem kiedy popełniam ten błąd i wchodzę do tego wątku, skuszony temat, który naprawdę mnie interesuje, muszę ( a w zasadzie nie muszę i tego nie robię) czytać  rozmowy o Realu i Barcelonie. Mam tak serdecznie dość informacji o tych klubach, że już bardziej interesują mnie rozgrywki 3 ligi polskiej. Gówno! Nawet nic konstruktywnego nie chce mi się napisać, po prostu wymiotuję już żygowinami koloru niebiesko białymi... Jeśli ktoś będzie chciał odpisać na mojego posta to uprzedzam- więcej nie będę tutaj zaglądał a samą wypowiedź potraktujcie jako przerywnik w rozmowach o Krystynie i innych.

Offline kamilos44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #489 dnia: Marca 23, 2012, 21:30:02 »
    Post Oktawiana narodził mi pomysł aby założyć nowy temat Real-Barca. Może tak będzie lepiej?? Może nie będziemy zabijać tego tematu rozmowami o GD :)

Prusak: Zamore to może jeszcze znają bo jest trofeum Zamory :)
    Hala Madrid

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #490 dnia: Marca 23, 2012, 21:42:45 »
    Post Oktawiana narodził mi pomysł aby założyć nowy temat Real-Barca.

No pewnie. Ba! Idźmy dalej. Załóżcie osobny wątek dla każdego klubu jaki znacie w tym piździeckim sporcie.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #491 dnia: Marca 23, 2012, 22:04:42 »
    A no fakt i Zamora należy również do tych piłkarzy,co grali i w Realu i w Barcelonie.Ale bramkarz był z niego świetny przed wojną,tak jak Planicka.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #492 dnia: Marca 23, 2012, 22:07:05 »
    Znowu Yoda pisze :/ Pewnie to jeden z moich ostatnich postów tutaj, bo to nie ma sensu.

Yoda,nie prowokuje,tylko daje tobie odpowiedz.A co,kolegom popytać się nie możesz czy ich znają?Ja jestem fanem Realu i mogę powiedzieć z mego doświadczenia,że fani Barcy nie znają historii klubu.Ba,niech któryś powie,czy zna Zamore czy Alcantare.

Albo jesteś młodym człowiekiem i możesz nie pamiętać, albo kibicujesz Realowi od niedawnego czasu, ale spójrz na to w ten sposób - pamiętasz przełom wieków? Pamiętasz, co się działo, jak Real zwyciężał? Wtedy nie było Internetu, nie było to tak widoczne, jak teraz, ale dzieciarnia szalała! I to nic, że znali tylko Raula, albo potrafili wymienić podstawową jedenastkę i nic poza, biegali i kibicowali Realowi. Teraz jest tak z Barceloną. To jest drużyna na topie. Ale polecam dyskutować z kibicami, którzy mają coś do powiedzenia, a nie dzieciarnią "Lubię Messiego, Krystiano jest gópi" :)

I tak, prowokujesz. Ja mogę wyzwać kibiców Realu od dzieci, które potrafią krzyczeć tylko "Hala Madrid" i mówić o sukcesach z lat 60 za czasów Franco, ale tego nie robię. STARAM SIĘ dyskutować. Poza tym, użyłeś pseudoargumentu zwrotnego - zamiast bronić siebie, zacząłeś atakować przeciwnika. Zamiast tłumaczyć się z tego, co teraz odwala Real, zacząłeś wspominać jakieś szczątkowe i głupie stereotypy dotyczące Barcelony. Krzywdzące i dużej części nieprawdziwe (ale się zacznie napaść za te słoooowaaaa!!).

A Alcantarę znają, ale tego młodszego :P

Na Jaca post nie odpowiem, bo nie mam sił go czytać. Stylistycznie cienko, a w następnym poście rujnujący błąd ortograficzny :(

a na deser http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=38528&akcja=new&kom=ok

Pismaki mają mało do powiedzenia - sędzia mówi piłkarzowi, jaki jest rzut wolny. Jeśli był bezpośredni, Senna się przymierzył i strzelił. Gesty nie mają znaczenia.

Lubię dyskutować, ot i tyle. Głupio się czuję, że jako jedyny rozpisuje się na kilkanaście linijek co post, że w odpowiedzi spotykają mi burknięcia pokroju "uparty, zapalczywy kibic Barcelony, zaślepiony" itp, ale nadal staram się znaleźć jakiś punkt zaczepienia. Nie udaje mi się i niewykluczone, że przestanę w końcu dyskutować, bo do niektórych i tak dotrzeć się nie da :)

Ludzie, proszę Was, czytajcie, oglądajcie, analizujcie, a nie powtarzajcie jak mantry słów Mourinho czy innego Karanki. Oni chcą tego, żebyście ich ślepo słuchali. A jak jeden z drugim odejdą, to będziecie mieli takie bagno, że się z tego nie otrzęsiecie przez parę kolejnych lat.

Na koniec polecam przeczytać takowy artykuł: http://www.blaugrana.pl/news/9240/mistrzowska_kradziez.html - tak, jest o artykuł ze strony Barcelony, ale naprawdę daje do myślenia dla wszystkich oskarżających "Barcelona aktorzy, symuluje, kupuje sędziów" itp. Zazdrość przykra sprawa, naprawdę (i tak pewnie nikt tego nie przeczyta, bo Yoda jest zaślepiony).

P.S.
    klubu jaki znacie w tym piździeckim sporcie.

To, że jesteś administratorem czy tam moderatorem, nie daje Ci prawa do obrażania sportu będącego dla wielu bardzo ważną częścią życia. Jeśli ktoś go lubi, to chce o nim dyskutować, rozmawiać, analizować. Jeśli Ci ten "piździecki" sport nie pasuje, to zamknij kolejny temat i będziesz miał po problemie. To nie jest prowokacja czy podpucha, po prostu nie podoba mi się obrażania czegoś, co Ci nie pasuje. Możesz nie akceptować, nie rozumieć, ale chociaż szanuj.

EDIT:
    P.S. 2:
    Jak donosi Mundo Deportivo, trójka sędziowska rozstrzygająca w meczu Villarreal - Real Madryt przyznała się do popełnienia kilku błędów w tym spotkaniu. Po analizie powtórek po meczu, jako swe przewinienia wymienili:

- brak karnego za faul Arbeloi na Nilmarze

- Sergio Ramos za faul na Nilmarze powinien otrzymać bezpośrednio czerwoną kartkę

- brak czerwonej kartki dla Cristiano Ronaldo za gestykulację i słowa "kradzież, kradzież, tylko kradzież"

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #493 dnia: Marca 23, 2012, 22:27:36 »
    Dobrze Yoda, nie podoba mi się to co wyrabia Real.Co chwile mają jakieś pretensje do arbitrów,a nie skupiają się na grze.Barcelona za to mistrzowska jest w symulowaniu.I co,czy na tym polega futbol?Początkowo miała być to gra dla dżentelmenów,ale jakoś nic nie wyszło z tego.
    A co do przełomu wieku.Internet posiadam od 1,5 roku.I co,myslisz,że nie znałem innych piłkarzy?Mam 16 lat,mój brat jest starszy o 8.Ale od 14 lat kupujemy gazete "Piłka Nożna".Więc jak ktoś się stara to może i bez internetu poznać historie klubu.
    A najlepiej sie słyszy w szkole.Jest dajmy Puchar Króla,mecz Real vs Barcelona. I co mówią kibic Realu?Na pytanie kto wygra,mówi Real.Jak ma powiedzieć dlaczego,to nie odpowiada już że jest fanem Realu,tylko je*ać Barce.I na odwrót.Czasami tak myślę,że nie trafiłem do tego pokolenia co trzeba.
    A co do postu Prouda,to dlaczego od razu mówisz,że futbol to piździecki sport? Może jesteś fanem siatkówki i co,ja mam mówić,że siatkówka to pedalski sport?Chyba nie na tym polega dyskusja,by obrażać hobby innych użytkowników.

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #494 dnia: Marca 23, 2012, 22:29:36 »
    Na koniec polecam przeczytać takowy artykuł: http://www.blaugrana.pl/news/9240/mistrzowska_kradziez.html - tak, jest o artykuł ze strony Barcelony, ale naprawdę daje do myślenia dla wszystkich oskarżających "Barcelona aktorzy, symuluje, kupuje sędziów" itp. Zazdrość przykra sprawa, naprawdę (i tak pewnie nikt tego nie przeczyta, bo Yoda jest zaślepiony).

Przeczytałem cały <wow>  ,  i to uważnie   i jest tam sporo prawdy , ale widać  że napisany przez kibica Barcy  ,  nie jest on obiektywny . Autro zapomniał wspomnieć o meczach w których sędziowie ''mylili się '' na korzyść blaugrany .

Ludzie, proszę Was, czytajcie, oglądajcie, analizujcie, a nie powtarzajcie jak mantry słów Mourinho czy innego Karanki. Oni chcą tego, żebyście ich ślepo słuchali. A jak jeden z drugim odejdą, to będziecie mieli takie bagno, że się z tego nie otrzęsiecie przez parę kolejnych lat.

Mourinho to wielki trener i obroni jeszcze naszą przewagę  , i nie sądzę żeby Mou  odszedł  po tym sezonie . I lepiej zobacz na Barce , bo u nich może być jeszcze większe bagno po tym jak odejdzie Guardiola ..
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze