Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Piłka nożna - wątek główny  (Przeczytany 77837 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Piłka nożna - dyskusje
    « Odpowiedź #495 dnia: Marca 23, 2012, 23:33:53 »
    A ja mam wrażenie że to co wypisuje Prusak czy Gracjan jest - bez urazy - śmieszne. Bo widzę setki postów że praktycznie wszyscy kibice to tacy i tacy sezonowcy a ja jestem ok i denerwuje mnie to strasznie. A prawda jest taka że hejterzy są w mniejszości...ale niektórzy "PRAWDZIWI KIBICE" sztucznie powiększają ich ilość chcąc pokazać jacy to oni nie są fajni, przykre...

Druga rzecz - sezonostwo. Każdy od czegoś zaczynał. Teraz są 8-letnie dzieciaki krzyczące Messi Messi. A kto wie czy za 30 lat dalej nie będą kibicować Barcelonie? Błagam cię...nie mów że nagle idąc ulicą cię olśniło i pomyślałeś - ok...to jest 11 graczy Realu, to jest ławka rezerwowych, to jest cała jego historia. Kocham go.

Bo mi jako dzieciakowi nie w głowie były wówczas takie "pierdoły" jak to że Real jest najbardziej utytułowany w historii. Ważne było dla mnie wtedy to że grał tam Boski Ronaldo, Zidane, Carlos, Raul, Guti czy (wówczas jeszcze nie wiedziałem dlaczego nie lubiany) Figo...ważne było to że Ronaldo miał fajną fryzurę i strzelał fajne gole...znałem kilka gwiazd i nic poza tym. Pewnie gdyby Real był w połowie stawki i nie miał tylu gwiazd, nigdy bym mu nie kibicował. Więc skończcie gadać głupoty - "ten sezonowiec, tamten sezonowiec nie to co ja prawdziwy kibic".

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #496 dnia: Marca 24, 2012, 10:53:48 »
    To, że jesteś administratorem czy tam moderatorem, nie daje Ci prawa do obrażania sportu będącego dla wielu bardzo ważną częścią życia. Jeśli ktoś go lubi, to chce o nim dyskutować, rozmawiać, analizować. Jeśli Ci ten "piździecki" sport nie pasuje, to zamknij kolejny temat i będziesz miał po problemie. To nie jest prowokacja czy podpucha, po prostu nie podoba mi się obrażania czegoś, co Ci nie pasuje. Możesz nie akceptować, nie rozumieć, ale chociaż szanuj.

Life is brutal. Nigdy nie byłem dobry w dyplomacji i nie mam zamiaru tego zmieniać. Macie jeden temat i musi wystarczyć, gdyż każdy kolejny będzie po g*wno potrzebny.

A co do postu Prouda,to dlaczego od razu mówisz,że futbol to piździecki sport? Może jesteś fanem siatkówki i co,ja mam mówić,że siatkówka to pedalski sport?Chyba nie na tym polega dyskusja,by obrażać hobby innych użytkowników.

To siatkówka nie jest pedalskim sportem? O_O

Offline kamilos44

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #497 dnia: Kwietnia 05, 2012, 14:15:14 »
    Barcelona-Chelsea
    Real-Bayern

Oj będzie się działo :)
    Soy un madridista y tengo una alma blanca
    Hala Madrid

Offline Dawidous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #498 dnia: Kwietnia 05, 2012, 17:32:29 »
    Co sądzicie o sędziowaniu ćwierćfinału pomiędzy AC Milanem, a Barceloną? Sędzia faworyzował Barcelonę i sędziował na ich korzyść. Gdyby nie on Milan prawdopodobnie przeszedł by dalej z wynikiem 2:2 lub 2:3. Skoro zauważył że Nesta ciągnie za koszulkę, czemu nie widział Puyola?  Pierwszy karny się oczywiście należał, ale ten drugi? Skoro daje karne za takie rzeczy, czemu nie podyktował na Ibrahimoviću? A ta sytuacja kiedy Milan przejął piłkę, a potem strzelił gola?
    Mam nadzieję że w finale/półfinale Barca przegra.

A teraz o drugim meczu- Real-Bayern. real ma chyba większe szanse na wygraną, ale Bayern jak przejdzie to będzie grać u siebie finał, co ich może zmotywować. jestem obojętny na wynik spotkania, bo uwielbiam oba kluby, choć wolałbym Bayer, żeby przeszedł.

Troszkę temat zamarł, a tyle się ostatnio działo...

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #499 dnia: Kwietnia 05, 2012, 18:00:18 »
    Co sądzicie o sędziowaniu ćwierćfinału pomiędzy AC Milanem, a Barceloną? Sędzia faworyzował Barcelonę i sędziował na ich korzyść. Gdyby nie on Milan prawdopodobnie przeszedł by dalej z wynikiem 2:2 lub 2:3. Skoro zauważył że Nesta ciągnie za koszulkę, czemu nie widział Puyola?  Pierwszy karny się oczywiście należał, ale ten drugi? Skoro daje karne za takie rzeczy, czemu nie podyktował na Ibrahimoviću? A ta sytuacja kiedy Milan przejął piłkę, a potem strzelił gola?
    Mam nadzieję że w finale/półfinale Barca przegra.

A teraz o drugim meczu- Real-Bayern. real ma chyba większe szanse na wygraną, ale Bayern jak przejdzie to będzie grać u siebie finał, co ich może zmotywować. jestem obojętny na wynik spotkania, bo uwielbiam oba kluby, choć wolałbym Bayer, żeby przeszedł.

Troszkę temat zamarł, a tyle się ostatnio działo...

Temat zamarł, bo Proud nie lubi piłki i wszyscy się boją banana.

Odczucia co do meczu z Milanem mogę skomentować jednym zwrotem - jestem wku***iony. Dlaczego? Otóż dlatego, że Milan oddał 7 lub 8 strzałów na bramkę Barcelony w obu meczach. Barcelona oddała ponad 30. Barcelona dominowała w dosłownie każdym aspekcie gry nad, nie oszukujmy się, jedną z największych potęg w Europie. Momentami Milan nie mógł powąchać piłki przez kilka akcji Barcelony z rzędu.

I co z tego wszystkiego wyszło? Ludzie nie gadają o wielkiej Barcelonie. Ludzie nie mówią o dominacji cudownych dzieci Pepa. Ludzie nie mówią o geniuszu Messiego. Ludzie mówią o sędziach.

I to nie w kontekście tego, że sędzia gwizdał średnie spotkanie, tylko w kontekście tego, że pomagał Barcelonie. Nie było najgorzej, polecam ten tekst http://www.blaugrana.pl/news/9319/sos,_czyli_subiektywna_ocena_sedziow.html (i tak nikt go nie przeczyta, bo na stronie Barcelony). Tekst napisany przez byłego sędziego, tak btw.

I podobnie jak w przypadku meczu z Chelsea przed paroma laty - ludzie widzą tylko ten drugi. A karny na Sanchezie w pierwszym został spowity zasłoną milczenia. Dobry przykład w tekście - Zlatan Ibrahimovidzić, zamiast widzieć fakt, iż dotknął piłkę może 10 razy, miał jedną klarowną sytuację, którą zmarnował w sposób iście mistrzowski, widzi tylko karnego. Nic poza. Sędzia, sędzia, sędzia, sędzia. W dupach się poprzewracało, naprawdę.

Real miał miłego przeciwnika w 1/4 i podobnież miły jest w 1/2. Nie oszukujmy się, Bayern gra zbyt chimerycznie, żeby dorównać Realowi :)

A Chelsea? To już nie ta sama drużyna, co kiedyś, nadal mogą jednak zaskoczyć. Niemniej po meczu i tak będziemy słyszeć, jak sędzia pomógł Barcelonie :)

EDIT:
    Dokładne statystyki z dwumeczu, dot. pierwszego akapitu:
    Milan - strzałów 9, celnych 4
    Barcelona - strzałów 39, celnych 11
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 05, 2012, 18:05:30 wysłana przez Yoda »

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #500 dnia: Kwietnia 06, 2012, 09:36:16 »
    Nikt nie lubi hegemonów. Kibice innych drużyn łączą się i szukają dziury w całym, umniejszają sukcesy itp. Wystarczy, że Barca kogoś ogra to kibice tej drużyny zaczynają ją nienawidzić. Za parę lat ktoś inny zdominuje europejskie rozgrywki i to jego się będzie nienawidzić. Osobiście zaczyna mnie to już irytować, że każdy kibic Barcy jest postrzegany jako "sezonowiec".

Ten artykuł już chyba wszyscy czytali
    http://www.manusite.pl/?co=aktualnosci&id=26481

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #501 dnia: Kwietnia 06, 2012, 12:13:15 »
    Ten artykuł już chyba wszyscy czytali
    http://www.manusite.pl/?co=aktualnosci&id=26481

Ja go przeczytałem dopiero przed chwilą , ale muszę się z tym zgodzić  . Dla mnie stwierdzenie że barca jest najlepszą drużyną wszech czasów jest śmieszne . Jak dla mnie ich gra jest nudna  ..  setki podań  , usypiająca gra  .  Może w lidze sędziowie nie pomagają dla barcy , ale w lidze mistrzów tak jest i widać to już od paru lat . Do tego nie można dotknąć ich strzelca  tego hobbisty messiego bo od razu jest kartka .. A jak on fauluje to sędzia nawet faulu nie gwizda . Mam nadzieję że Chelsea utrze nosa barcy  .
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline kamilos44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #502 dnia: Kwietnia 06, 2012, 12:47:25 »
    Przeczytałem oba artykuły i oba maja rację :D
    Ja polecam przeczytać artykuł http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=38780
    1 akapit to dosłownie z życia (mojego) wzięte przykłady :)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 06, 2012, 12:51:17 wysłana przez kamilos44 »
    Hala Madrid

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #503 dnia: Kwietnia 06, 2012, 15:37:54 »
    Ja go przeczytałem dopiero przed chwilą , ale muszę się z tym zgodzić  . Dla mnie stwierdzenie że barca jest najlepszą drużyną wszech czasów jest śmieszne . Jak dla mnie ich gra jest nudna  ..  setki podań  , usypiająca gra  .  Może w lidze sędziowie nie pomagają dla barcy , ale w lidze mistrzów tak jest i widać to już od paru lat . Do tego nie można dotknąć ich strzelca  tego hobbisty messiego bo od razu jest kartka .. A jak on fauluje to sędzia nawet faulu nie gwizda . Mam nadzieję że Chelsea utrze nosa barcy  .

Tyle mam do pokazania

To nic, że eksperci zachwycają się nad grą Barcelony. To nic, że są setki kompilacji o rewelacyjnej grze Barcelony. To nic, że Messi pobija coraz to nowe rekordy strzeleckie.

Barcelona jest nudna, bo podaje. Bardzo przykre. Lepiej wywalać piłkę na pałę do przodu i spuszczać się nad tym, jak za 20 razem ktoś tą piłkę przejmie i strzeli bramkę ;x

Ja jednak wolę mieć wszystko pod kontrolą, niż patrzeć na wszechobecny chaos. Ale co kto woli.

Messi faulowany? Bo inaczej się go zatrzymać nie da. Liczni obrońcy nieraz już o tym mówili - on jest za dobry. Dziwne, że mało kto się kłóci, jak Messi jest sfaulowany. Nielicznymi są potwory z Madrytu, które jednak kłócą się o wszystko.

Messi w tym sezonie dostał już 4 żółte kartki i żadnej za faul. Co więcej, faulował najwyżej 2 czy 3 razy. Sad but true.

Przeczytałem oba artykuły i oba maja rację :D
    Ja polecam przeczytać artykuł http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=38780
    1 akapit to dosłownie z życia (mojego) wzięte przykłady :)

El Mundo to śmieszne pisemko, które pisało, że piłkarze Realu zostali siłą wyrzuceni z Camp Nou podczas Copa del Rey przez ochroniarzy na stadionie. Więc nie brałbym nic na poważnie :)

Real jest niesamowicie zdeterminowany, Mou wywarł doskonałą presję na sędziach, dzięki czemu mają swoje kilka minut w lidze. Ale vs Barcelona są słabsi od wielu lat, i to nie z przyczyny sędziów. Po prostu są słabsi, i musicie się z tym niestety pogodzić.

Przykro mi, że wychowujecie się w erze, w której sukcesy odnosi fanatyk i, nie przymierzając, psychol, ale tak już bywa. Zobaczymy, co zostawi Wam w Madrycie po odejściu. To samo co w Chelsea? To samo co w Interze? W takim razie bardzo Wam współczuję, bo na to się właśnie zanosi.

A, rm.pl polecało książkę "Mourinho: Anatomia zwycięzcy". Polecam przeczytać. Mou obdarty z wszelkich pozorów, trochę sobie strzelili w stopę, reklamując tą książkę :)

I znowu jest mi przykro, że muszę odpowiadać na jednozdaniowe prowokacje kibiców Realu. Nie macie czegoś więcej do powiedzenia ponad "Artykuł "Barcelona to złodzieje" mówi prawdą, a drugi "Real to miszcze" mówi prawdę"? Na przykład źródło tych artykułów, historia tych źródeł, oceny takich ludzi jak Del Bosque (możecie nie pamiętać, ale kiedyś był Waszym trenerem. Z sukcesami) czy Van Basten? Nie, no tak, lepsze są artykuły podrzędnych kibiców, mogących coś napisać z racji posady redaktora :<

Offline kamilos44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #504 dnia: Kwietnia 06, 2012, 16:41:56 »
    Yoda mój post nie był prowokacją więc chyba chodzi ci o post Gracjana/gacka :)
    Fanatyk, psychol, spoko ja to akceptuje. Ale nikt inny nie potrafi tak wpłynąć na piłkarza, je byli (piłkarze oczywiście :D)wypowiadają się w superlatywach więc to chyba dobry trener :)
    Muszę przeczytać tę książkę :)

A co do śmiesznego pisemka to pierwszemu akapitowi nie możesz zaprzeczyć :)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 06, 2012, 16:56:35 wysłana przez kamilos44 »
    Hala Madrid

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #505 dnia: Kwietnia 06, 2012, 17:14:16 »
    Dobra, już nie srajcie o tej Barcelonie i Realu.
    Słyszeliście kto ma powrócić do Wisły? Brożek i Głowacki! Niech jeszcze wezmą tego Pawełka to będą mogli zacząć budować drużynę na lata. Taka Legia czy Lech chętnie by kupili Jankowskiego czy Piecha. Ale kwota jest odstraszająca! Nagle zespołom z ligi polskiej się zachciało pieniędzy na poziomie zawodników z Bundesligi. Kiedyś to najsilniejsi kupowali od słabszych wyróżniających zawodników. Słabsi kupowali od gorszych i tak toczyło się to błędne koło. A teraz? Jakiś słaby grajek z zagranicy jest tańszy od piłkarza z Ekstraklasy, więc biorą go. Trzeba by było inwestować dużo w młodzież, bo taki Wolski, Borysiuk czy Żyro sami nie wyrosną.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #506 dnia: Kwietnia 06, 2012, 20:22:03 »
    To mnie właśnie denerwuje. Większość piłkarzy polskich (i nie tylko) dostaje w Ekstraklasie dwukrotnie więcej, niż na to zasługują.
    Dlatego nic dziwnego, że stopniowo w polskich klubach gra coraz więcej obcokrajowców. Takiej kasy w swoich krajach by nie dostali.

Tak przy okazji. Witam.

Offline kamilos44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #507 dnia: Kwietnia 06, 2012, 20:48:51 »
    Niestety taka prawda :/ Jaliens i wielu innych dostają taką kasę, że szok. Ale taniej jest kupić dobrego obcokrajowca niż młodego Polaka :/

EDIT
    Zwracam honor :) to był post gracjana
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 07, 2012, 08:06:50 wysłana przez kamilos44 »
    Hala Madrid

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #508 dnia: Kwietnia 06, 2012, 20:56:45 »
    Yoda mój post nie był prowokacją więc chyba chodzi ci o post Gracjana/gacka :)
    Fanatyk, psychol, spoko ja to akceptuje. Ale nikt inny nie potrafi tak wpłynąć na piłkarza, je byli (piłkarze oczywiście :D)wypowiadają się w superlatywach więc to chyba dobry trener :)
    Muszę przeczytać tę książkę :)

A co do śmiesznego pisemka to pierwszemu akapitowi nie możesz zaprzeczyć :)

Jak mój post mógł być prowokacją skoro napisałem, że irytuje mnie zachowanie kibiców innych drużyn... Poza tym kibicuje Barcelonie, a ten link do artykułu miał na celu pokazanie głupoty innych co sobie wmawiają sytuacje z sędziami. 

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #509 dnia: Kwietnia 07, 2012, 20:32:11 »
    Oglądał ktoś dzisiaj mecz Silesii Breslau z Bełchatowem? Według mnie żenujący poziom zaprezentowała Silesia i jeszcze Gikiewicz po meczu powiedział bezczelnie, że z taką grą to walczą o mistrza. Jakby czasami zdobyli mistrzostwo, to byłoby to gorsze ośmieszenie od nie pamiętnych czasów. Z taką grą to aż dziw, że są tak wysoko. Co było rok temu w pucharach? Z Rapidem nie nawiązali równożędnej walki, za to Legia potrafiła wyeliminować ich z Ligi Europejskiej.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...