Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Serwer 1_Deluge_Tawerna  (Przeczytany 57320 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Odp: Serwer 1_WFaS Tawerna
    « Odpowiedź #45 dnia: Sierpnia 30, 2011, 14:53:05 »
    Świętoszki w postaci Rafarda, Bersekera, i CHW. Fajnie się wyzywało członka BC a dokładniej Alistaira Pogromcę?

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #46 dnia: Sierpnia 30, 2011, 14:59:49 »
    Niedługo zrobię temat - niesławną czarną listę - na której będą wypisani ci, którzy zasłużyli na pogardę i na nasze serwery mają zakaz wstępu.
    Nie mogę się doczekać tej zacnej lektury ;)

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #47 dnia: Sierpnia 30, 2011, 15:39:26 »
    Bloomy, jak nie masz dowodów (oni pomyśleli, i mają) to siedź cicho. Rozumiemy, że chcesz się zemścić, ale niestety nie potrafisz podać wiarygodnych screenów.

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #48 dnia: Sierpnia 30, 2011, 16:13:16 »
    Z członkami tej sprawy zawsze grało mi się bardzo dobrze, jednak proszę o ułaskawienie wyroku dla Bloomiego. Ostatnio dosyć często grywałem i Bloomy zachowywał się szlachetnie ;) Pewnie miał zły dzień. Ale wydaje mi się, że powinniśmy uspokoić najpierw graczy którzy na prawdę zniechęcają do gry, np. chyba Akanoth lub Makuta(kapitan;)  

PS To ma sens ;) Dzięki Hofiko

on raczej codziennie ma zły dzień :)

Offline JATU_Mc_Raider

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Sierpnia 30, 2011, 22:40:41 »
    Świętoszki w postaci Rafarda, Bersekera, i CHW. Fajnie się wyzywało członka BC a dokładniej Alistaira Pogromcę?

Tak, fajnie się wyzywało.
    "Krzywdy powinno się wyrządzać wszystkie naraz, aby krócej doznawane, mniej tym samym krzywdziły, natomiast dobrodziejstwa świadczyć trzeba po trosze, aby lepiej smakowały. "

Offline Setebos

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Możesz mnie znać jako: Dimitri lub Dimitri_Hawke
    « Odpowiedź #50 dnia: Sierpnia 31, 2011, 11:49:47 »
    Post do usunięcia.
    « Ostatnia zmiana: Września 04, 2011, 19:44:01 wysłana przez Setebos »

Offline Rafard

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    « Odpowiedź #51 dnia: Września 02, 2011, 06:26:37 »
    Hofiko mówił bym tego nie pisał, ale ja i tak to zrobię.
    Jeśli 1 Września od 12 do 19 kogoś zabiłem, chciałbym by ta osoba wiedziała, że to nie ja. VRL_Gen_Makuta podszywał się wtedy podemnie. Hofiko wie o całej sprawie i może zaświadczyć o mojej niewinności. O całej sprawie dowiedziałem się właśnie od Hofika i ludzi, którzy gadają ze mną na TSie. Podobno prosiłem by mnie zbanował i robiłem masowe TK.
    Napisałem to byście wiedzieli, że to nie byłem ja. Oprócz tego chciałbym żeby makuta wreszcie dostał bana, na co zasługuje od dawna. Podobno miał go dostać po tym granacie, którym zabił Hofiko i paru innych graczy w tym mnie bo stałem akurat obok.

To na tyle.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #52 dnia: Września 02, 2011, 14:35:23 »
    Uparty gnom, mówiłem że sprawę załatwię z Daedalusem i Bartusem. :P Ale skoro już wyszła, to też się wypowiem: Makuta, moim zdaniem powinien natychmiast dostać permanetnego bana, z możliwością odwołania się najwcześniej za pół roku. Teamkillowanie (częste i chętne, mam wielu świadków) i teamhitowanie to sprawa subiektywna, ale gdy ktoś podszywa się pod innego gracza, to jak dla mnie rzecz jest jasna. Obecnie, Makuta jest najgorszym graczem na serwerze, i nie mam najmniejszego zamiaru go tolerować. Daedalusowi wysłałem PW bodajże w środę lub wtorek, mamy piątek, a jegomość chyba bana nie dostał. No cóż, czekam dalej, cierpliwie, tymczasem zadowalać się będę banami godzinnymi i bezustannymi slayami.....
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #53 dnia: Września 02, 2011, 20:53:04 »
    Cóż sprawa nie wygląda zbyt pozytywnie. Zrozumiem jeszcze teamhitowanie/killowanie, cóż dostanie się wtedy kicka, lecz podszywanie się pod innych graczy jest po prostu bezczelnym gestem w stronę drugiej osoby. Rujnowanie pozycji osoby drugiej może i jest wygodnym rozwiązaniem, lecz kiedy prawda wychodzi na jaw trzeba niezwłocznie rozpocząć postępowanie karne w sprawie danej osoby. Moja propozycja to Perm Ban. Niech ten przykład będzie upomnieniem dla innych, że podszywanie się pod inne osoby będzie niezwłocznie, bezlitośnie i surowo karane.

Offline Drakkanien

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Września 03, 2011, 10:04:27 »
    Z członkami tej sprawy zawsze grało mi się bardzo dobrze, jednak proszę o ułaskawienie wyroku dla Bloomiego. Ostatnio dosyć często grywałem i Bloomy zachowywał się szlachetnie ;) Pewnie miał zły dzień. Ale wydaje mi się, że powinniśmy uspokoić najpierw graczy którzy na prawdę zniechęcają do gry, np. chyba Akanoth lub Makuta(kapitan;)  

Makuta i Akanoth to ta sama osoba, tak gwoli ścisłości.

Dziwne, ale oni mają zupełnie inny styl gry... Akanoth to taka pierdoła... jedyne co robi to spamuje "za mną" i "mam plan"
    A zamiast walczyć buduje okopy, lub stawia drewniane barykady...

Brus to ja

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Września 03, 2011, 10:24:11 »
    Makuta robi dokładnie to samo.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #56 dnia: Września 12, 2011, 19:44:54 »
    No dobrze... Dzisiaj grając na serwerze Tawerny miałem (nie)przyjemność spotkać dwie osobistości. A mianowicie Rafarda i Kozak_nzv_semen_goluchowski (nie wiem czy goluchowski było dokładnie tak, bo nick był długi i liczba zabitych/zgodnów zasłaniała końcówkę). Otóż postanowili oni, że pobawią się w samosąd. Oczywiście na mnie. Stwierdzili, że strzelanie z aramt podwójnymi kulami to straszne oszustwo (Hofiko który był jednocześnie na serwerze, stwierdził, że mogę tak robić). No i za każdym razem, gdy strzeliłem tak z armaty byłem TeamKillowany (Goluchowski zabił mnie 2 albo 3 razy, Rafard raz). Gdyby tego było mało, to potem na czacie prowidzili dyskusje, który gdzie mnie trafił i czyje zabójsto było lepsze. Oczywiście nasz wielki admin Hofiko nie zareagował. Po chwili dostali bany z głosowania (gdy onie chcieli jeszcze mnie zbanować, to admin też nie przerwał głosowania), ale wydaje mi się że to zdecydowanie za malo. Dlatego zgłaszam wniosek, o przyznanie im dłużyszych banów. Może nie od razu permów, ale chociaż 2 tygodnie. Nie mam screenów, bo byłem tak wkurzony (delikatnie mówiąc), że o tym nie pomyślałem, ale przecież nasz kochany admin wszystko widział, może potwierdzić. Jednocześnie muszę zwrócić uwagę, na ponowne przyjrzenie się Hofikowi. Kiedyś również byłem w ten sposób TKowany, różnicą było, to, że tamten zabócja mścił się za to, że raz oberwał ode mnie na inwazji (wiadomo w tłumie botów przypadkowe TK się zdarzają). Wtedy chodziło bodajże o Wojdala (ale głowy nie dam, nie jestem pewien). Oczywiście nasz admin stwierdził, że zna tego gracza i nie będzie go banował. No więc admin, który nie reaguje na takie coś, chyba nie jest najlepszym wyborem...
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Września 12, 2011, 19:56:03 »
    Fajnych się rzeczy tutaj dowiaduję. :) Ale po kolei.

Tę połowę Twojego posta która zawiera głupawe ironie i wycieczki w moją stronę skwituję bardzo krótko: nie było mnie wtedy na serwerze. Nie widziałem ani jednej z rzeczy o których mówisz, aczkolwiek mogę je skomentować: nawet gdybym był, nie oddaliłbym żadnego polla który został zgłoszony, z bardzo prostej przyczyny: Nie byłem w waszej drużynie, a zabijaliście się za szybko, żebym mógł do was dojechać i choć kątem oka przyjrzeć się sprawie. Być może też nie zauważyłeś, bo Twój egoizm zasłaniał Ci ekran, że za każdym razem, gdy Cię tkowali, dostawali slaya (bo to akurat na ogół nie zależy od tego, czy tk był ,,słuszny'', czy nie). Nie wiedziałem, kto z was ma rację, więc i tak nie oddaliłbym, ani nie zaakceptował żadnego polla; pozwoliłbym zadecydować waszej drużynie, co nawiasem mówiąc, się stało. Drużyna orzekła że są winni, i dostali po bananie. O co więc się pienisz? O co chodzi? Mam Cię przeprosić, że wyszedłem na spekta, albo że nie zbanowałem ich obu od razu? Ochłoń.

PS. W sprawie z Wojdalem (w sumie w tej też) zapomniałeś o jednym: Ty też go tkowałeś. Pamiętam dobrze tą sytuację, i gdy po zmianie mapy znów Cię zaatakował, dostał slay i został upomniany. Potem był spokój. Nieśmiało przypominam, że tym, który zaczął wymianę tk, byłeś Ty.
    « Ostatnia zmiana: Września 12, 2011, 21:45:14 wysłana przez Hofiko »

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #58 dnia: Września 12, 2011, 21:27:05 »
    A to ciekawe... po prostu nie wiem co powiedzieć. Może zacznę od cytatów.

Nie widziałem ani jednej z rzeczy o których mówisz
    że za każdym razem, gdy Cię tkowali, dostawali slaya
    Mam Cię przeprosić, że wyszedłem na spekta

To w końcu widziałeś to i slayowałeś ich, czy może nie widziałeś i byłeś na obserwatorze?

I nie mów mi, że ich slayowałeś, bo widziałem, jak wesoło patatajtowali sobie na koniach po mapie. Z tego co kojarzę, to raz goluchowski wyszedł z serwera. Jeśli to ty go kickąłeś, to naprawdę, skutecznie go zniechęciłeś. Po chwili dostałem kolejne TK! I dopiero po kilku TK od goluchowskiego i jednym od Rafarda, ja nie wytrzymałem i wpakowałem Rafardowi (był bliżej) całą zawartość garłacza. Więc nie mów mi, że ja też TKowałem. Miałem czekać aż ty łaskawie ich powstrzymasz? A tak nawiasem. To jeśli ktoś jest adminem, to gdzieś mam jak dobrze mu się gra, jeśli widzi 2 TK pod rząd w tą samą osobę plus groźby na czacie, to jego cholernym obowiązkiem jest wejść na obserwatora i przez jakiś czas poobserwować TeamKillerów. A co do zbanowania obu od razu to właśnie od tego jesteś. Ale nie. Wielki Hofiko tego nie zrobi.

Jeszcze co do Wojdala. Faktycznie po tym jak dwa razy mnie TKnął też go zabiłem. Przepraszam! To była tylko i wyłącznie moja wina, on był biedną ofiarą mojego psychopatycznego gniewu. Powinienem poczekać jeszcze z dwie rundy jako trup, może by mu się znudzilo, a Hofiko przestałby wypisywać po każdym TKu jakieś emoty na czacie. Tak, ja też to pamiętam.
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #59 dnia: Września 12, 2011, 21:37:13 »
    Dobra, może najwyższa pora skończyć te bzdurne kłótnie. Daedalusie, podeślesz mi logi czy sam je przejrzysz? Bo ja płaczów mam już dosyć a to chyba najlepszy sposób będzie...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"