Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Call of Duty (seria)  (Przeczytany 60086 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Call of Duty Modern Warfare 2
    « Odpowiedź #225 dnia: Kwietnia 17, 2010, 14:01:27 »
    MW2 jest dla mnie najlepszą grą FPS, pod względem kampanii Jednego Gracza, ale multi śmiech na sali.
    Co do waszej dyskusji o BC2 i MW2, też się wtrącę:
    BC2 : Świetne multi, gra zespołowa i ogólnie czuć się można jak na prawdziwej wojnie, ale single, wychodzi średnio.
    MW2: Tutaj jest całkowicie na odwrót, Single jest świetne, ale mutli, o jeju...

Offline WielkodusznyBezduszny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #226 dnia: Kwietnia 17, 2010, 15:16:52 »
    MW2 jest dla mnie najlepszą grą FPS, pod względem kampanii Jednego Gracza, ale multi śmiech na sali.
    Co do waszej dyskusji o BC2 i MW2, też się wtrącę:
    BC2 : Świetne multi, gra zespołowa i ogólnie czuć się można jak na prawdziwej wojnie, ale single, wychodzi średnio.
    MW2: Tutaj jest całkowicie na odwrót, Single jest świetne, ale mutli, o jeju...
    Uważasz, że single jest dobry? Co prawda fabuła jest ciekawa, ale nie trzyma się kupy.Za szybko się wszystko dzieje.Nagle ruscy przełamali super-hiper obronę amerykanów.Nikt nie wie dlaczego ten generał zrobił taką złą rzecz.Single jest również bardzo krótki przelazłem grę w 2 wieczory około 2h na każdy.Multi nie będę komentował bo to jest zwrot w tył. http://www.youtube.com/watch?v=GFyPU9YzbWk ;D

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #227 dnia: Kwietnia 17, 2010, 17:12:42 »
    Shepard wyjaśnia swoje postępowanie. On stracił masę swoich żołnierzy, a nikt o tym nie mówi. Podaje tą informację w ostatniej potyczce.

Offline werbull

• Użytkownik
    « Odpowiedź #228 dnia: Kwietnia 20, 2010, 16:48:38 »
    Co mam zrobić? wchodze do gry zawiesza sie i wywala do pulpitu gdzie pisze ,,exceeded limit of 1200 weapons''

PS.Szukałem w internecie , ale nie znalazłem...mogę prosić o pomoc?

Offline Mannerheim

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #229 dnia: Kwietnia 20, 2010, 21:09:32 »
    Co mam zrobić? wchodze do gry zawiesza sie i wywala do pulpitu gdzie pisze ,,exceeded limit of 1200 weapons''
    PS.Szukałem w internecie , ale nie znalazłem...mogę prosić o pomoc?
    To coś słabo szukałeś bo wystarczy wpisać treść błędu w Google i wyskakuje sporo wyników, np. ten http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=1115400&highlight=Exceeded+limit+1200 - tu jest rozwiązanie problemu...

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #230 dnia: Kwietnia 26, 2010, 12:48:07 »
    Dzisiaj mnie Steam poinformował, że już niedługo wyjdzie paczka do MW2 dodająca kilka nowych map + najlepsze mapy z pierwszej części MW. Jakże się ucieszyłem, że będę mógł sobie zagrać na moim ulubionym Overgrown... Radość trwała może kilka sekund, aż dostrzegłem, że za ten mini-dodatek, który równie dobrze mogliby zrobić fani gry (gdyby, tak jak w pierwszym MW, udostępniono im odpowiednie narzędzia), przyjdzie zapłacić 13,5 Euro. Za grę, której nawet nie potrafiono zabezpieczyć przed głupimi cheaterami, w której kosmiczne lagi to codzienność, dałem 140 zł i teraz mam znów dać koło 50 dych za parę nowych mapek, które w sumie powinny się znaleźć w oryginalnej grze? Taaa, takiego wała!!!

Za te 50zł kupię sobie klucz do BF:BC 2 i niech sobie Infinity Ward wsadzi ten cały IW.net, razem z bandą cheaterów, kamperów i bunnyhopperów, głęboko w zadek. :)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #231 dnia: Kwietnia 26, 2010, 12:58:42 »
    Za te 50zł kupię sobie klucz do BF:BC 2 i niech sobie Infinity Ward wsadzi ten cały IW.net, razem z bandą cheaterów, kamperów i bunnyhopperów, głęboko w zadek. :)
    Ja już dawno zrobiłem to samo. ;]

Wczoraj też widziałem tę "mega-super okazję", która wyświetliła się zaraz po zamknięciu gry. 14€ za coś co powinno być dodawane za darmo jako paczka map, lub wrzucone od razu w wersję finalną? Gratuluję pomysłowości... Ciekawe kiedy wprowadzą swój genialny pomysł pobierania płatności za grę w trybie multiplayer, bo już takie sugestie przed premierą ze strony Activision i IW się pojawiały, więc... Nie zdziwcie się jeśli kolejna część zaoferuje jakże genialny system IW.net plus dodatkowe opłaty za używanie tego uber pr0 cuda bez serwerów, modów i z masą cziterów na czele. ;d

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #232 dnia: Kwietnia 28, 2010, 00:15:13 »
    Tak jak mówiłem, zamiast kupować debilne dodatki do spartaczonej w dużej mierze gry, kupiłem sobie klucz do Battlefield: Bad Company 2, pograłem trochę i stwierdzam, że Modern Warfare 2 naprawdę ssie. Nie ma nawet co porównywać trybów multi tych gier, bo to zupełnie inna klasa. Coś jakby stawiać stuningowanego i ospoilerowanego wieśniacko Fiata 126p obok Mercedesa. Nie będę tu jednak pokazywał oczywistej wyższości BF:BC2 nad MW2, bo inny jest cel tego posta (zresztą co to za sztuka kopać leżącego? ;)). A mianowicie...

Chcąc zobaczyć co świat pisze o tym nowym - jakże wspaniałym i bogatym w treści - dodatku do MW2, przejrzałem nieco notek prasowych i dowiedziałem się, że Infinity Ward, czyli studio, które stworzyło serię Call of Duty i jest odpowiedzialne za jej sukces, praktycznie już nie istnieje! Jak to możliwe, po rekordowym sukcesie finansowym? W skrócie można to przedstawić tak - Activision zwolniło dwóch szefów, założycieli studia i nie chciało wypłacić pracownikom IW należnych premii. Za swymi szefami poszli niektórzy zirytowani tą sytuacją pracownicy, zwalniając się z własnej woli. A potem zwolnili się kolejni. I kolejni. W sumie odeszło ponoć 25 osób, bardzo ważnych osób. Activision więc, przez swoje wybitne skąpstwo, praktycznie ukręciło łeb kurze, która znosiła im złote jaja.

Dobre wiadomości są takie, że wszystko wskazuje na to, iż spora część rozbitego studia Infinity Ward zbierze się ponownie. Zwolnieni szefowie złożyli bowiem nowe studio, w którym pracuje już jedenaście osób, które z IW odeszły.

Mamy więc teraz dość ciekawą sytuację -  z jednej strony Activision zapowiada, że uzupełni braki w Infinity Ward innymi ludźmi i do 2012 roku co rok będzie wydawana jedna gra z serii Call of Duty. A więc kasa, kasa, kasaaaa! Doić, póki się da! ;) Z drugiej zaś strony mamy nowe studio, Respawn Entertainment, złożone z najlepszych ludzi byłego Infinity Ward i które zapewne nie zmieni swej specjalności i dalej będzie pracować nad strzelankami wojennymi. Co jeszcze ciekawe, to nowe studio będzie współpracować z Electronic Arts, czyli z wydawcą m.in. Battlefield: Bad Company 2. :)

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 28, 2010, 11:28:42 wysłana przez Daedalus »

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #233 dnia: Kwietnia 28, 2010, 09:20:16 »
    Ja znalazłem jeszcze jedną rzecz... Szkoda że nie pamiętam gdzie, bo bym podrzucił link. ;( Otóż podobno Modern Warfare 2 nie jest wcale chronione przed cheaterami! VAC był użyty tylko jakiś czas po premierze, ale IW nie chciało przystać na warunki Valve o min. dwukrotnej aktualizacji gry w miesiącu (co jest podobno wymogiem w objęciu VAC'iem produktu), więc od tamtego czasu skrypty za to odpowiedzialne są w plikach gry, ale nie są one wykorzystywane. To może tłumaczyć dlaczego oszustów  na serwerach rozgrywkach (?) jest tak wielu... Przecież to jest jak strzał w stopę.

p.s. Pamiętajcie że podobna rzecz może spotkać Warbanda... Będzie masa cziterów jeśli twórcy nie będą wydawać patchy co dwa tygodnie, albo będą wydawać utrudniając tymi aktualizacjami cholernie robotę modderom.

Offline werbull

• Użytkownik
    « Odpowiedź #234 dnia: Maja 01, 2010, 17:58:27 »
    Mam problem...mianowicie dostałem bana na cod MW 2 Multiplayer...za to, że miałem lvl hack. Chciałbym się dowiedzieć czy kiedyś mnie odbanują czy mam coś im tam wysłać z przeprosinami???

PS. Szukałem unbana ale żaden nie dzziałał...proszę też o podanie linku do działającego unbana pod versie 1.0.194.       przez to już nigdy nieużyje hacka/cheta :(((

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #235 dnia: Maja 01, 2010, 18:01:56 »
    Haha! - to mogłoby wystarczyć za cały post. Bardzo fajnie że dostałeś bana i z tego co wiem raczej o odbanowaniu i dalszej grze możesz pomarzyć, ponieważ w przeciwieństwie do banów "serwerowych" tutaj dostajesz baniaka na konto Steam, więc... "czitowałeś to się na szczęście wielkie doigrałeś". xD Kiedyś Ty udupiałeś grę innym to w końcu ktoś udupił ją Tobie...

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #236 dnia: Maja 01, 2010, 23:02:53 »
    Jak można na necie używać kodów...W singlu jeszcze rozumiem jak byś nie mógł jakiegoś poziomu przejść ale żeby tak perfidnie innym graczom. Wstydził byś się :P

Kiedyś Ty udupiałeś grę innym to w końcu ktoś udupił ją Tobie...

Dobrze powiedziane :)
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline DimoN

• Użytkownik
    CoD 7 : Black Ops
    « Odpowiedź #237 dnia: Maja 09, 2010, 11:43:29 »
    Zapowiada się niezła część CoD'a.Jest już oficjalnie ogłoszone ,że będzie wydane przez Treyach.Wyjdzie ona 9 listopada w tym roku.Wreszcie doczekam się czasów Wietnamu , Kubie oraz Arktyce.Coś z lat 60 czyli to co ja lubię :)  http://www.modernwar.pl/call-of-duty-black-ops-wyciek-informacji-oraz-ceny-2.html
    Z tego co tu pisze w Wielkiej Brytanii już wprowadzono CoD'a.Teraz czakać na 9 listopada i zbierać na nowe części.

P.S znam wikipedia o CoD ale niestety po Angilsku http://callofduty.wikia.com/wiki/Call_of_Duty_Wiki

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    Odp: CoD 7 : Black Ops
    « Odpowiedź #238 dnia: Maja 09, 2010, 12:56:51 »
    Czytałem kilka miesięcy temu o tym w CDA. Mam nadzieję, że nie zwalą gry tak jak zwalili piątkę. Już jedynka była dużo lepsza. Ale jeśli się uda to z chęcią kupię.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    Odp: CoD 7 : Black Ops
    « Odpowiedź #239 dnia: Maja 10, 2010, 14:42:11 »
    EDIT: To co tu pisało nie jest już ważne.
    Co do gry, sądzę że wyjdzie kicha, CoD powinien zostać w II WS i trochę w dzisiejszych czasach. Zimna wojna i Wietnam to niewypał.

DOWN: Właśnie dla tego twierdzę, że to głupi temat, będziemy kierować herbaciarzami i grubymi jankesami.
    « Ostatnia zmiana: Maja 13, 2010, 21:36:24 wysłana przez Trebron »