Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Call of Duty (seria)  (Przeczytany 59959 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Akame

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Nie wylewaj waćpan wina...
    Odp: Call of Duty (seria)
    « Odpowiedź #300 dnia: Października 25, 2011, 18:27:25 »
    Moim zdaniem BF wcale nie króluje wręcz ta gra to porażka strzelanie do gościa prawie jednego magazynka to idiotyzm(nie wiem jak to dokładnie w BF3 wygląda bo grałem tylko trochę u kumpla w BFBC2 i od razu jak to ujrzałem odrzuciło mnie od tej gry.), posiadasz MW2 i BO czyli: MW2 w miarę dobra część z CoD-ów ale zrobiła niesamowitą sieczkę z tej gry, BO jeżeli chodzi o singla to jest to film przerywany grą co jest porażką ze strony twórców i napieprzanka na multi nie to co w starym dobrym CoD-dzie, BO moim zdaniem to jest najgorsza część CoD-a nawet WaW nie jest taką porażką. Nie posiadasz najlepszej części CoD-a(w której nie walczymy już w II WŚ) mianowicie CoD-a MW czyli 4, premiera była w 2007 roku i nadal serwery są pełne. Jeżeli chcesz grę zespołową to kup sobie Arme.

I dlaczego juz sie pienisz? Tylko wyrazilem moja opinie, a ty odrazu sie plujesz, ze nie mam najlepszej wersji CoD'a. Wedlug mnie BO jest jedna z najlepszych wersji CoD'a gdyz w 2011 roku kiedy grafika jest zajebista, a gameplay "wygodny" nie bede wracal do starych czesci. Jezeli wedlug ciebie Black Ops jest najgorsza wersja Call of Duty no to brawo dalej graj w 10 letnie czesci najlepiej jeszcze zamknij sie w piwnicy i nie wychodz do ludzi.Fakt ze w BFBC2 trzeba strzelac wiele razy aby kogos zabic, ale to nie jest zadna przeszkoda jak sie umie grac lecz oczywiscie nie kazdy jest mistrzem i nie dziwie ci sie, ze tak mowisz skoro pewnie konczysz runde z wynikiem 5/30. Jak ci sie tak bardzo "stary dobry CoD" podoba to wracaj do niego, ja nie zyje przeszloscia i gram w nowsze gry ktore wcale nie sa porazka jak to ujales tylko dlatego, ze przypominaja film wrecz przeciwnie jest to fajne. Jesli BF nie kroluje to ja jestem Tusk i sprawilem, ze w Polsce zyje sie zajebiscie,w Battlefieldzie przynajmniej masz dedyki i nie wywali cie z gry, nie stracisz punktow przez jakiegos dzieciaczka co musial wylaczac konsole i przez niego wyjebalo graczy i w ogole cala gre.
    « Ostatnia zmiana: Października 25, 2011, 18:30:31 wysłana przez Akame »

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #301 dnia: Października 26, 2011, 16:42:34 »
    Jak dla mnie kolejna część call of duty to będzie 2,5 i nic więcej. W dwójce, i jedynce call of duty siedziało się w budynku z mosinem i czekało na jakiś noobków/ewentualnie wysadzało się flak88. A w modern warfare i wyżej w multiplayer to: Biegniesz, seria z karabinu, trup.

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #302 dnia: Listopada 08, 2011, 22:24:34 »
    Dzisiaj była premiera CoD MW 3  ,   ja jeszcze nie grałem , grał ktoś ?   Bo nie wiem czy opłaca się kupić ;d

Mi się zdaje że to będzie to samo co 2 , nawet grafika nie wygląda zbyt fajnie ;d
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #303 dnia: Listopada 09, 2011, 13:43:24 »
    Nie grałem jeszcze w MW3 i na pewno nie zagram. Powód? Nie będę grał w kolejny chłam poświęcony w 99% konsolom. Brak dedyków wystarczy jako dowód. Tzn. dedyki są, ale nierankingowe. To na ch** mi takie?! Panowie z IW mogą sobie to wsadzić głęboko. Graficznie różni się bardzo niewiele od MW2. Jest to nic innego jak kolejny pakiet nowych skryptów i map, który równie dobrze mógłby być wydany jako DLC za 50 zł, ale po co, skoro rok od premiery MW2 minął, to trzeba wydać kolejną "kurę znoszącą złote jajka".
    Życie MW3 w wersji PC będzie wyglądało podobnie jak w przypadku MW2, czyli najpierw na HURRA wszyscy grają, z czego 80% od razu pojedzie na czitach, bo przecież inaczej nie można. Przed kolegami przecież trzeba się czymś wykazać, prawda? Te 20%, które na czitach nie gra, zrezygnuje po miesiącu zabawy, ewentualnie jakimś cudem uda im się uzyskać ten max level i będą grać na nierankingowych dedykowanych. Po kolejnych dwóch-trzech miesiącach z hostowaniem będą się bawić tylko debile z czitami i zapaleńcy wierzący, że ten tytuł się jeszcze zmieni, czyli tzw. fanboy`e.
    Konsolowa wersja mnie nie interesuje. Dzieci będą grać w kolejną prostą giereczkę zrobioną specjalnie dla nich.
    Dlaczego tak jadę po konsolach i CoD?
    Konsole sprawiają, że ludzie są coraz głupsi, bo robią 90% rzeczy za nich sprawiając, że tak ceniony przez niektórych organ zwany mózgiem staje się po prostu zbędny.
    CoD`a przestałem szanować jako grę po tym, jak jego twórcy zaczęli stawiać konsole (które do shooterów się zupeęłnie nie nadają) a olali kompletnie sprawę PC. Rozumiem, że piractwo, rozumiem, że większe dochody są na konsolach. Co z tego, skoro i tak "właściciele" pirackich kopii mogli grać poprzez IWNet z resztą graczy? Taki zabieg w ogóle nie wypalił, wręcz przeciwnie, zraził tych, którzy liczyli na coś lepszego, w tym mnie.
    Do CoD`a raczej nie wrócę, chyba, że zacznie go robić inna ekipa niż IW, tak jak w przypadku Black Opsa.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #304 dnia: Listopada 09, 2011, 15:43:26 »
    Ja jedyne Call of Duty jakie szanuję i lubię to MW i WaW. Obie są niezwykle klimatyczne, ścieżka dźwiękowa jest w nich bardzo dobrze dobrana, a dodatkowo do "czwóreczki" mam sentyment gdyż był to mój pierwszy FPS. Natomiast MW2 to już zachłyśnięcie sukcesem MW i wydanie czegoś na gwałt, aby zarobić jak najszybciej, podobnie jak OiM ;).
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #305 dnia: Listopada 10, 2011, 06:35:32 »
    MW dostał 9+. Czy jest ktoś kto już grał?

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #306 dnia: Listopada 10, 2011, 07:06:07 »
    Czytalem juz opinnie graczy z roznych zrodel.Przewaznie panuje niezadowolenie i wielki zawod.Jezeli fani CoDa daja ocene 2.1-3 max (na 10ofc) to cos jest nie tak.Ogladajac trailery BF3 spodziewali sie niewiadomo czego po swoim nowym dildo,a tu kupa,nie ma niespodzianki.Ta sama grafa i ograniczenie w dzialaniu.Ehh olac,juz to samo przeciez bylo w MoH skad wywodzi sie przeciez ekipa od pierwszych CoDow.
    Jak to pisal "woyo-sensei"-rownie dobrze,mogli dac DLC za 50zl :D
    MImo wszystko.....milej gry zycze.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #307 dnia: Listopada 11, 2011, 16:05:29 »
    Może to zabrzmi "nielegalnie", ale postanowiliśmy ze znajomymi odpuścić sobie CoD'a, a podzielić się jedną zapożyczoną wersją.Myślałem że po porażce Black Ops, twórcy ockną się i postanowią coś zmienić...
    Nie!Całe szczęście, że nie kupowałem...Po 3 misji grę odinstalowałem i przekazałem kolejnemu do spróbowania, ale ten po naszych opiniach zastanawia się czy warto śmiecić sobie dysk!
    Wniosek!Nawet po promocji jej nie kupię!
    Nuda, Nuda, NUDA!Od Cod MW(4) gra oprócz lekkiej poprawy graficznej nic się nie zmieniała!Nowe maty, odgłosy, tekstury, dialogi.

Offline LeperMessiah

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • Como estais amigos ?
    « Odpowiedź #308 dnia: Lipca 27, 2012, 16:33:33 »
    .Myślałem że po porażce Black Ops, twórcy ockną się i postanowią coś zmienić...
    lol ? Po porażce ? Wg mnie to jedna z najlepszych części CoDa  zaraz obok CoDa 1 i 4 ;O
    Terror, terror leci przez wieś. Ścigani czy ścigający? Szaleni i okrutni z wściekłości czy ze strachu? Przelecą,
    nie wstrzymując koni? Czy też rozjarzy się za chwilę noc ogniem gorejących strzech?
    Cicho, cicho, dzieci...
    Mamo, czy to demony? Czy to Dziki Gon? Zmory z piekła rodem? Mamo, mamo!
    Cicho, cicho, dzieci. To nie demony, nie diabły...
    Gorzej.
    To ludzie

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #309 dnia: Lipca 27, 2012, 17:35:07 »
    Jeśli chodzi o fabułę, to imo Black Ops niszczy wszelkie Battlefieldy i inne CoDy.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #310 dnia: Lipca 27, 2012, 18:21:24 »
    lol ? Po porażce ? Wg mnie to jedna z najlepszych części CoDa  zaraz obok CoDa 1 i 4 ;O

Chyba Cię suty pieką. Nie porównuj nawet cod 1 do BO, mam obie i w tej drugiej chodzi o to kto szybciej wyładuje w drugiego magazynek, i dobije nożem. Żadnej taktyki, chowania się itd.

Chcesz kolejne ostrzeżenie? Zacznij się grzeczniej odnosić do innych.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2012, 21:48:23 wysłana przez Mat Berserker »

Offline Thomas Marshal

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Ból jest tymczasowy, honor jest wieczny.
    « Odpowiedź #311 dnia: Lipca 27, 2012, 20:49:33 »
    Szkoda że porzucili temat II wojny światowej, bardzo mi się fajnie grało w te gry :) Mogli by do jakichś historycznych wydarzeń jeszcze powrócić :P

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #312 dnia: Lipca 28, 2012, 12:39:43 »
    Nah. Wyczerpali temat z łusej, to nie wiedzą co począć.

Offline Cypisek

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #313 dnia: Lipca 28, 2012, 15:41:47 »
    Szkoda że porzucili temat II wojny światowej, bardzo mi się fajnie grało w te gry :) Mogli by do jakichś historycznych wydarzeń jeszcze powrócić :P
    Nikt nie będzie robił ciągle gier o wojnie, to się nudziło zupełnie jak teraz owe oklepane "modernowe" strzelanki.
    <00:04:22>"Argaleb": czas to ja mogę marnowaćna hejcenie refu, punisher jest zwykłym chłystkiem

Offline Michał Warszawiak

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • 4pp_XW_KprGr_WarszawiaK
    « Odpowiedź #314 dnia: Lipca 28, 2012, 15:56:51 »
    Ciekawie by było gdyby zrobili I WŚ :)
    Siedzenie w okopach itp :)