A niby w CoD bez trybu Hardcore to niby jak jest? Jak nie wystrzelasz wiadra śrutu to nic nie ustrzelisz. To samo jest w BF. Tryb hardcore to już zupełnie inna sprawa. Przeciwnik w BF nie pada po jednym strzale, chyba, że w głowę, ale w CoD można za to zabić... granatem rzuconym przez przypadek... Nie mówię o wybuchu a bezpośrednim trafieniu. Ze skrajności w skrajność...
Co do nowego CoD`a - nie kupię na bank. Widziałem filmiki, podziękuję. Zwykła powtórka z MW2, nawet grafiki zbytnio nie chciało im się poprawiać. Wciąż ten sam debilny stary silnik, który niczym już nie zaskoczy.
Gra robiona pod konsole, co widać. Stara grafika, niskiej jakości tekstury. Konsole więcej nie pociągną, chociaż wydaje się to kłócić z wersją BF3 na konsole, bo jednak niby coś tam jeszcze potrafią. Zresztą, nie ma się co dziwić, w końcu to gra spod dziurawych skrzydeł InfinityWard i wydawcy Activision, czyli wydawać stary, skapciały i odgrzewany kotlet, póki jeszcze można na nim zarobić... Nie wiem jeszcze jak będzie z serwerami, ale jakoś wierzyć mi się nie chce, że taki badziew jak IW zainwestuje choć kilka $$$ więcej w wersję PC, żeby udostępnić dedyki. Po prostu w to nie wierzę. Nawet na pokazach grają na padach, więc widać od razu, że priorytet to konsola.
Krótko. MW3 to nic innego jak pakiet nowych skryptów do MW2, równie dobrze mogą to wydać jako płatny DLC...
Kolejna sprawa, to ilość cheaterów. Jeśli nie będzie dedyków, nie będzie adminów. Będzie za to powtórka z MW2, gdzie po dwóch miesiącach 75% graczy to dzieci próbujące się dowartościować za pomocą skill.exe...