Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową wersję moda 0.84?

Świetnie
    71 (45.8%)
    Dobrze
    26 (16.8%)
    Może być
    20 (12.9%)
    Słabo
    4 (2.6%)
    Fatalnie
    34 (21.9%)

Głosów w sumie: 154

Autor Wątek: The Witcher Warband Mod  (Przeczytany 224899 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rikowwa

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: The Witcher Warband Mod
    « Odpowiedź #1245 dnia: Października 09, 2011, 16:29:22 »
    Witam mam ten sam problem co kolega
    Modzik fajny ale dla mnie kompletnie niegrywalny :(. Dzieje mi się coś takiego, że obraz przeskakuje co jakiś czas, postacie przemieszczają się do przodu i do tyłu co chwile, pomaga jedynie alt+tab. Tyle, ze na innych modach miałem to rzadko i tylko raz w bitwie,a  tu co kilka, kilkanaście sekund mimo, że mi bitwy działają płynnie. No nic wrócę do moda jak będę miał lepszy komputer, albo jak ktoś zna rozwiązanie problemu niech mi da znać!

Wie ktoś czemu tak się dzieje?

Offline Grzyborro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1246 dnia: Października 09, 2011, 16:38:39 »
    Gucias... Piszę dlatego że mi ten sposób o którym pisałeś nie pomógł. w "Wierszu polecenia" gdy wpisuję "bcdedit /set IncreaseUserVA 2990"  pojawia się tylko "Nie można otworzyc magazynu danych rozruchu. Odmowa dsotępu" Tak tow wygląda, nie wiem co zrobić. Proszę o pomoc

Offline SzogunEathal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1247 dnia: Października 09, 2011, 16:55:24 »
    No wspaniale wygląda ten śliniaczek :D
    a tekstury typu krasnoludzkie buty są tylko na krasnoludy bo jak ubierze je człowiek to wygląda jakby nie miał ze 20 cm nóg...
    I takie pytanie jak można rzucać czary? oczywiście kupiłem na Thanned książka kuli ognia i lodu ale nie potrafię ich użyć

Offline kacperq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1248 dnia: Października 09, 2011, 17:05:03 »
    najemnego kawalerzyste mozna zamienic na najemnika audie pangrata lub ... lisowczyka :D

Offline Sir Luiz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1249 dnia: Października 09, 2011, 17:16:49 »

- fajnie było by wprowadzić że gdy polegniemy to kamera pozostaje aktywna, bo bez sensu gapić się w niebo, w sumie można też odblokować listę komend i mapę strategiczna jeśli fanatycy realizmu nie maja nic przeciwko

Kamero można poruszać ale nie WASD tylko strzałkami.

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1250 dnia: Października 09, 2011, 17:27:08 »
    o dzieki dobre i to
    kolejny mały bład Ves została zamieniona w Yarpena , i dialog nie pasuje
    Adam Pangrat a przedstawia sie jako Vernon, w ogole NPC to sa do poprawki nie ma sensu każdego wymieniać
    « Ostatnia zmiana: Października 09, 2011, 17:30:44 wysłana przez wachu »
    Po co się martwić rzeczami na które się nie ma wpływu

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1251 dnia: Października 09, 2011, 17:33:33 »
    Gucias... Piszę dlatego że mi ten sposób o którym pisałeś nie pomógł. w "Wierszu polecenia" gdy wpisuję "bcdedit /set IncreaseUserVA 2990"  pojawia się tylko "Nie można otworzyc magazynu danych rozruchu. Odmowa dsotępu" Tak tow wygląda, nie wiem co zrobić. Proszę o pomoc
    Uruchomiłeś cmd.exe jako administrator?

Offline Grzyborro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1252 dnia: Października 09, 2011, 17:40:43 »
    Uruchomiłeś cmd.exe jako administrator?

Tak, mam tylko jednego użytkownika na komputerze i jest on administratorem.

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1253 dnia: Października 09, 2011, 17:53:01 »
    widzę ze masz pirata od fairlaight
    Fajnie ze jestes jasnowidzem.
    Ale moze by mi ktos odpowiedzial,jak sie z tym uporac bo widac nie tylko ja mam ten problem.

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1254 dnia: Października 09, 2011, 18:10:50 »
    Standardowy hełm yarpena mnie pozamiatał a zwie sie "NIE UŻYWAĆ" xD

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1255 dnia: Października 09, 2011, 18:39:30 »
    Fajnie ze jestes jasnowidzem.
    Ale moze by mi ktos odpowiedzial,jak sie z tym uporac bo widac nie tylko ja mam ten problem.
    Widać folder o takiej nazwie na twoim screenie........

Do tych wszystkich co mają rgl error i inne problemy... przewija się rozwiązanie na forum i również w tym wątku:
    Oj ludzie.. jak macie te wszystkie rgl errory it[, to trzeba szukać rozwiązania, a na pewno w końcu znaleźlibyście te tematy:
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,127609.0.html  oraz   http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,131274.0.html (ten koniecznie)

Poza tym obniżyć ustawienia graficzne... U mnie przy takich ustawieniach na jakich grałem w PoPa się wysypywało przy uruchamianiu, obniżenie jakości tekstur i zaznaczenie "load textures on demand" pomogło...

Ktoś coś pisał o muzyce... nikt się jeszcze nie zorientował, że przy wyborze innego modułu nigdy nie ma muzyki i dopiero trzeba włączyć drugi raz, żeby była?

Jest dużo nowych fajnych przedmiotów, ale mam nadzieję Venris, że masz jakiś plan jak to wszystko zbalansować oraz rozmieścić w sklepach, bo elfickie miecze oraz krasnoludzkie topory są wszędzie(w dodatku są imb4: 50 obrażeń kłutych przy zamachu albo 140 szybkości :O) i wypierają sprzęt "ludzki". Najlepiej udostępnić je tylko w enklawach nieludzi(i dać jakieś 5-10 abudance w sklepach ludzkich dla ich średniego sprzętu), może jest tu jakiś scene designer(:P) i zrobiłby podziemny Mahakam(on chyba był w górze?) czy kryjówki w Dol Blathanna

BTW: ta piosenka z karczmy jest taka dość... no... kontrowersyjna dla mnie :P

Edit: takie sobie screeny

Te postawy są przekozackie :P
    (click to show/hide)

Tiaa, Yarpen z Egzekutorem: 52 obrażenia kłute(czyli ze 150 normalnie będzie i to nawet w puszkę?)... takie bronie powinny się nazywać tak, żeby w pełni oddać ich moc, "Rozp*******tor" na przykład...
    (click to show/hide)

Ta animacja szarży powinna być zarezerwowana tylko dla elfów :P Inni wyglądają w niej jakby chcieli sobie elfy poudawać :P
    (click to show/hide)

Ale mom miecza..
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Października 09, 2011, 19:15:10 wysłana przez HUtH »

Offline Grzyborro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1256 dnia: Października 09, 2011, 19:15:07 »
    Powtarzam , że cos mi nie działa jak ide według instrukcji powyższych linków, kilka postów wyżej jest dokładnie napisane

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1257 dnia: Października 09, 2011, 19:20:32 »
    Powtarzam , że cos mi nie działa jak ide według instrukcji powyższych linków, kilka postów wyżej jest dokładnie napisane

Z tego wątku z rozwiązaniem:
    when i try to do the fix and i type "bcdedit /set IncreaseUserVA 2990" in cmd i says acces denied  while i am on a administrator user on my computer so i should be able to do anything.
    Sometimes with Vista and 7, even while being logged on the account with administrative privileges, the system still doesn't recognize you as the admin (for reasons unknown to me). If that happens then do just as the next point suggests - click RMB on Command Prompt and select Run as administrator.
    Żródło: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,131274.msg3891215/topicseen.html#msg3891215

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1258 dnia: Października 09, 2011, 19:25:39 »
    HUtH muza mi zatrybiła przy ponownym odpaleniu gry ;p a co do muzyki w tawernie to racja byłem trochę zaintrygowany ;-)

podczas walki na arenie zdarza się że wróg ma głowę schowaną w zbroi, wygląda to przekomicznie , taki syndrom żółwia ;p

Offline Washel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1259 dnia: Października 09, 2011, 19:39:03 »
    Nie wiem czy tylko ja jestem posiadaczem tego błędu, ale gdy zginie jakiś żołnierz, to nie upada on na ziemie, tylko zawiesza się na przykład w pozie spadania z konia i wisi tak do końca potyczki. Jeszcze mapa gry.. trochę przytłacza to, że wszystkie frakcje mają ciemnozieloną trawę, a jedna frakcja ma śnieg... Nie wiem czy się nie mylę a jeżeli tak to mnie poprawcie. Czy Nilfgaard nie leżał na terenach pustynnych ?? Bo coś mi świta, że jakieś państwo leżało...