Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową wersję moda 0.84?

Świetnie
    71 (45.8%)
    Dobrze
    26 (16.8%)
    Może być
    20 (12.9%)
    Słabo
    4 (2.6%)
    Fatalnie
    34 (21.9%)

Głosów w sumie: 154

Autor Wątek: The Witcher Warband Mod  (Przeczytany 224822 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rastii

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: The Witcher Warband Mod
    « Odpowiedź #1230 dnia: Października 09, 2011, 13:44:43 »

Offline maniu

• Użytkownik
    • Wielki fan wiedżmina(ksiazki i gry)
    « Odpowiedź #1231 dnia: Października 09, 2011, 13:46:48 »
    Pobralem nowa wersje i znowu RGL ERROR
    http://imageshack.us/photo/my-images/714/beztytuu0123.png/
    Mam 10000 MB pamieci wirtualnej a tu cos takiego.Inne gry chodza mi na luzie i to o wiele wyzszych wymaganiach.
    4 GB RAM
    Athlon 2,8 x 4
    I w uj miejsca na dysku a to sie nie chce wlaczyc.Przy koncu ladowania sie wylacza.Co z tym poradzic?
    widzę ze masz pirata od fairlaight

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • ...and ideas are bulletproof.
    « Odpowiedź #1232 dnia: Października 09, 2011, 13:49:32 »
    http://imageshack.us/photo/my-images/809/2011100900006.jpg/
    Screen do skrytki na konkurs :D
    Rastii wygrywa konkurs!

Majaribio to w rzeczywistości eksperymenty w języku suahili, wystarczyło wejść w google tłumacz i wybrać funkcję wykrywania języka. Skrytka znajduję się na prawo od wejścia na Wyspie Thanedd. Zwycięzca zostanie umieszczony w modzie w kolejnej wersji, jako bohater jednego z questów, nad którym teraz pracuje. Gratuluje wygranej. Jeśli ten konkurs przypadł wam do gustu, to mogę zrobić jeszcze kilka innych, co wy na to?

Offline Rastii

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1233 dnia: Października 09, 2011, 13:52:44 »
    Dziekuje bardzo ; D
    Powiem wam ze strasznie trudno nie bylo ; P Jak juz zajarzylem ze Majaribio oznacza 'eksperymenty' to odrazu mi sie skojarzylo z czarodziejami i wyspa Thanedd.

Offline gucias

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1234 dnia: Października 09, 2011, 14:10:17 »
    Rastii wygrywa konkurs!

Majaribio to w rzeczywistości eksperymenty w języku suahili, wystarczyło wejść w google tłumacz i wybrać funkcję wykrywania języka. Skrytka znajduję się na prawo od wejścia na Wyspie Thanedd. Zwycięzca zostanie umieszczony w modzie w kolejnej wersji, jako bohater jednego z questów, nad którym teraz pracuje. Gratuluje wygranej. Jeśli ten konkurs przypadł wam do gustu, to mogę zrobić jeszcze kilka innych, co wy na to?

Kurczę, byłem tam z trzy razy i zawszę się tym szkieletom przyglądałem :D
    Niestety nie skojarzyłem ich z Majaribio :?

Offline Jagang

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Sword_of_Valor
      • SwordOfValor
    « Odpowiedź #1235 dnia: Października 09, 2011, 14:21:16 »
    Ja tak samo nie skojarzyłem tego.
    Makaveli tha don thats why they tell me im moving it on

Offline Grzyborro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1236 dnia: Października 09, 2011, 14:26:06 »
    Moja rozgrywka kończy się na rozmowie z kupcem w jego domu.
    Pojawia się błąd Microsoft Visual C++ Runtime library. Nie jest mi dane nawet zobaczyć jak wygląda mapa...
    Jest mi ktoś w stanie pomóc? Dodam że z poprzednią wersją problemów nie miałem żadnych ani z innymi modyfikacjami.

Offline SzogunEathal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1237 dnia: Października 09, 2011, 14:42:48 »
    Mod jest wręcz wspaniały nie licząc kilku "błędów":
    1.Varpen na dialog Ves o czym już wspominano
    2.Jaskier ma dialog Borcha Trzy Kawki
    3.Adam Pangratt ma dialog Vernona Rocha
    4.Isengrim Faolitiarna na dialog kapitana Willenmerta (nie wiem czy dobrze napisałem)
    5 A w Twierdzy Błędnych Rycerzy kiedy zagaduje jakiegoś z Rycerzy wyskakuje dialog: "Poddaj się lub giń! -Nie boję się was, będę walczył!" (o co chodzi?)

Co do innych aspektów postaci - są one zrobione wspaniale jak np. pierwsza rozmowa z Zoltanem...

A i od dzisiaj zapuszczam brodę. Dotąd nie wiedziałem, że broda dodaje +15 do obrony głowy xD

Offline gucias

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1238 dnia: Października 09, 2011, 14:43:55 »
    Moja rozgrywka kończy się na rozmowie z kupcem w jego domu.
    Pojawia się błąd Microsoft Visual C++ Runtime library. Nie jest mi dane nawet zobaczyć jak wygląda mapa...
    Jest mi ktoś w stanie pomóc? Dodam że z poprzednią wersją problemów nie miałem żadnych ani z innymi modyfikacjami.

Już tyle razy podawałem gotowe rozwiązania...
    a teraz zrobię dla Ciebie wyjątek:
    oto Quest... na kilku z 80 stron odpowiedzi w tym wątku jest rozwiązanie twojego problemu...
    Znajdź je, a nagrodą będzie normalnie działająca modyfikacja...

Przyjmujesz questa?

5 A w Twierdzy Błędnych Rycerzy kiedy zagaduje jakiegoś z Rycerzy wyskakuje dialog: "Poddaj się lub giń! -Nie boję się was, będę walczył!" (o co chodzi?)

no i w twierdzy można kupić dosłownie to samo, co widziało się w poprzednim mieście...
    np. byłeś w Oxenfurcie patrzysz czy jest coś ciekawego do kupienia... jedziesz do błędnych rycerzy i możesz kupić to samo....

aaa... jeszcze jedno... nie wiem dlaczego, ale zbroję krasnoludzkiego berserkera można kupić u handlarza końmi...
    « Ostatnia zmiana: Października 09, 2011, 14:47:47 wysłana przez gucias »

Offline Premislaus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1239 dnia: Października 09, 2011, 14:56:03 »
    Modzik fajny ale dla mnie kompletnie niegrywalny :(. Dzieje mi się coś takiego, że obraz przeskakuje co jakiś czas, postacie przemieszczają się do przodu i do tyłu co chwile, pomaga jedynie alt+tab. Tyle, ze na innych modach miałem to rzadko i tylko raz w bitwie,a  tu co kilka, kilkanaście sekund mimo, że mi bitwy działają płynnie. No nic wrócę do moda jak będę miał lepszy komputer, albo jak ktoś zna rozwiązanie problemu niech mi da znać!

Muzyka załapała po zdefragmentowaniu folderu z grą, za pomocą Defragglera.

A tak to żadnych błędów visual c++ i RGL nie załapałem jeszcze.

Modzik bardzo dobry, fajnie przedstawione realia powieści Sapkowskiego.
    A teraz pytanie, czy u każdego arma Dzikiego Gonu stoi w miejscu cały czas ? I atakuje tylko jeden z nich ?
    z Hanzą mam to samo, scoiatel stoją przynajmniej w szeregu ale jak podejdę i zaczynam ich siepać to ani rusz
    co się wydaje dość dziwne

U mnie łażą po mapie. Bardzo ładne jednostki! Maski i te konie wyśmienite!

Co mnie denerwuje w podstawce, w tym modzie i paru innych? Nie wszystkie frakcje mają kuszników i łuczników, a powinny mieć, to tylko jeden z rodzajów broni. Chciałem pograć po stronie Koviru, ale stanęło na Keadwen bo mają kuszników - nie lubię jednostek łuczników, kusza to jest to.

Można by do gry dodać kiedyś Zerikanię.

Mat berserker dzięki za info odnośnie muzyki, nie wiedziałem tego.

Offline Eljah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1240 dnia: Października 09, 2011, 14:58:06 »
    Mój RGL error wygląda tak; Unable to open texture file Modules\tWwm\Textures\grass.dds . Mi to wygląda na to że moje sterowniki są inne niż wymagane.. Ja mam : AMD Athlon(tm) 7750 Dual-Core, więc od karty graficznej raczej to nie zależy.. Czy ktoś obeznany mógłby mi pomóc na pw. :)

Offline Wedge Antilles

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #1241 dnia: Października 09, 2011, 15:18:12 »
    Co do dialogów - nie wszystkie są napisane i stąd te liczne błędy. Nad dialogami cały czas pracuję i będę wdzięczny za wszelkie uwagi.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #1242 dnia: Października 09, 2011, 15:19:14 »
    Pobrałem, odpaliłem, pograłem, wyłączyłem i żadnych crashy nie doświadczyłem (jedynie wydłużone wczytywanie - ale to już wina silnika) :P

Boli natomiast mnie:
    - rozmiar oddziałów bandyckich - z kim niby walczyć, skoro na "dzień dobry" wita nas oddział 20 jednostek "Dzikiego Gonu"? Nawet rekrutów nie da się zebrać, gdyż szybko nas doganiają...*
    - animacje walki - niektóre wymachy są bardzo powolne, niektóre aż zbyt szybkie - czasami nawet nie wiem, kiedy ktoś atakuje, albo z której strony wyprowadza cios...
    - twarze postaci (kids-land?) - ten suwak wieku chyba jest w przedziale 15-30 lat (pomijając siwiznę włosów)...

* Myślę, że lepszym rozwiązaniem byłyby mniejsze (ilość jednostek) oraz liczniejsze (ilość grup) oddziały które łączyłyby się w bitwach.

Pozdrawiam!

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • ...and ideas are bulletproof.
    « Odpowiedź #1243 dnia: Października 09, 2011, 15:59:15 »
    Błędni rycerze w fortecy nie mają jeszcze dialogów, dlatego coś takiego. Sklepy w Fortecy Błędnych Rycerzy, to w rzeczywistości sklepy losowego miasta, które zmienia się co tydzień. Kuszników nie ma tylko Aedirn, Kovir i Poviss ma wszystkie dostępne jednostki, zarówno kuszników, jak i łuczników. Pozmieniałem już by oddziały bandyckie na początku były mniejsze, dodam to w patchu.
    « Ostatnia zmiana: Października 09, 2011, 16:08:58 wysłana przez Venris »

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1244 dnia: Października 09, 2011, 16:20:53 »
    - Borch został podmieniony na Jaskra a dialog pozostał ten sam, Jaskier potrafi walczyć i jest świetnym tropicielem? chyba po pijanemu xD
    npewno było już wspomniane o krasnoludzkim hełmie który po założeniu wygląda jak liniak, źle obrócona tekstura

- fajnie było by wprowadzić że gdy polegniemy to kamera pozostaje aktywna, bo bez sensu gapić się w niebo, w sumie można też odblokować listę komend i mapę strategiczna jeśli fanatycy realizmu nie maja nic przeciwko

- hooo Venris gratulacje za koronę , przynajmniej ta w sklepie ;-)

- zmiana chłopa w markietantke? hmm spoko też jestem za równouprawnieniem ale transwestyci to już przesada ;-)
    « Ostatnia zmiana: Października 09, 2011, 16:56:43 wysłana przez wachu »
    Po co się martwić rzeczami na które się nie ma wpływu