Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową wersję moda 0.84?

Świetnie
    71 (45.8%)
    Dobrze
    26 (16.8%)
    Może być
    20 (12.9%)
    Słabo
    4 (2.6%)
    Fatalnie
    34 (21.9%)

Głosów w sumie: 154

Autor Wątek: The Witcher Warband Mod  (Przeczytany 224984 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pato66

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: The Witcher Warband Mod
    « Odpowiedź #945 dnia: Września 17, 2011, 18:50:28 »
    Świetnie że pracujesz nad nową wersją bo już szczerze mówiąc zwątpiłem.Trzymam kciuki żeby wszystko sie powiodlo.Co do czarów byłbym raczej sceptykiem.

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • ...and ideas are bulletproof.
    « Odpowiedź #946 dnia: Września 17, 2011, 19:28:13 »
    Dzięki Kovas i Idibil otrzymałem dostęp do prawie całej zawartości Brytenwald, więc spodziewajcie się zupełnie nowych modeli dla Aedirn, znacznie bardziej klimatycznych i zachodnich.

Offline thelin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #947 dnia: Września 17, 2011, 21:36:53 »
    Mam prośbę aby w nowej wersji nie zabrakło wojsku sprzętu bojowego, bo jak wcześniej pisałem znalazłem kilka braków w wyposażeniu. Niektóre elitarne jednostki miały braki w opancerzeniu (rękawice,nogawice) , lekka jazda Kaedweńska posiada tylko lance(jak inne wspomniane jednostki). Aby ten problem był naprawiony w nowej wersji bo znacznie osłabia wartość bojową sporej części jednostek wojskowych.

Jak będzie możliwość można było by poprawić wygląd Redańskich wojsk, chociaż zbroje weteranów są świetne lecz większość "kuleje". Być może się czepiam ale takie poprawki zwiększyłyby grywalność.

Pozdrawiam

Offline Avenroth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #948 dnia: Września 18, 2011, 04:32:49 »
    Był chyba taki skrypt "Lancers, Use the right weapon" czy cóś, bo w paru modach widziałem Można by to użyć i dać kawalerii po szabelce albo innym majchrze. Aha, chyba to było ogólnodostępne, ale głowy nie dam.

No, czekam bardzo niecierpliwie.

Offline matix1256

• Użytkownik
    « Odpowiedź #949 dnia: Września 18, 2011, 09:16:38 »
    Venris nie chce narzucać ci więcej roboty ale :( czy mógłbyś wstawić takie smaczki jak dziwki na ulicach hehe :) hehe to ofcorse żarcik a tak serio czy zamierzasz wprowadzić Zerikanie  (chyba tak to się pisze?) Bo fajnie było by nająć wojowniczki zerikańskie czy tamtejszych zabijaków?

Offline gucias

• Użytkownik
    « Odpowiedź #950 dnia: Września 18, 2011, 11:17:58 »
    Venris nie chce narzucać ci więcej roboty ale :( czy mógłbyś wstawić takie smaczki jak dziwki na ulicach hehe :) hehe to ofcorse żarcik a tak serio czy zamierzasz wprowadzić Zerikanie  (chyba tak to się pisze?) Bo fajnie było by nająć wojowniczki zerikańskie czy tamtejszych zabijaków?

"Zerrikania" jako kraj na pewno nie :P... bo nawet Sapkowski jej na mapie nie umieścił - pokazał tylko w którą jest stronę...
    a co do wojowników to jak narazie masz przecież najemników... - zerrikańskich łuczników.

Offline triv777

• Użytkownik
    « Odpowiedź #951 dnia: Września 18, 2011, 11:51:34 »
    witam!

dopiero co zaczalem czytac ten watek. Jestem dopiero na 16 stronie ale postanowilem cos dopisac od siebie, pisze odrazu jako ze mam tendencje do sklerozy.

Wielkie gratulacje za checi i pomysl oraz prace wykonana dla tego moda. Jestem przekonany, ze bede musial w niego zagrac.

Wpadl mi do glowy taki pomysl, aby dla bohaterow (postaci dolaczajacych) w zaleznosci od ich wyczynow/rasy/klasy mowiac w uproszczeniu dodac jakis rozbudowany quest(nawet skladajacy sie z kilku kolejno wykonywanych questow) na zdobycie ciekawych itemow. Nie musza byc oczywiscie najpotezniejsze w grze, ale powinna tylko taka postac moc kozystac z niego. O ile to mozliwe, itemy mogly by tez posiadac bonusy do charakterystyk postaci (oczywiscie lekkie), jest przykladowo realny fakt, ze wiedzmin lepiej macha mieczem wykonanym dla niego, idealnie wywazonym, anizeli jakims ciezkim toporem czy mlotem. Oczywiscie chodzi takze o predkosc ataku.

Jaskier moglby tez sie pojawiac w karczmach losowo i opowiadac o swoich problemach (questy jednorazowe, odpowiednio trudne, przynoszace wieksze zyski), jednak nie wiem jak odnosi sie do tego problem tworzenia questow. Mysle ze postac w karczmach nie stanowila by problemu, jedynie wyglad Jaskra.

Jeszcze raz wielkie podziekowania i gratulacje za wytrwalosc.
    pozdrawiam,
    « Ostatnia zmiana: Września 18, 2011, 13:28:44 wysłana przez triv777 »

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #952 dnia: Września 18, 2011, 12:41:01 »
    W sumie dziwki i zamtuzy to integralna czesc swiata Wiedzmina hehe.

Offline Senrix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #953 dnia: Września 18, 2011, 14:50:20 »
    @wyżej

a w różnicy, iloczynie i ilorazie? :D

żartuję.

da się dodać nowe sztandary a nie tylko podmieniać?
    ponadto denerwuje mnie inteligencja jednostek np.
    w czasie szturmu na zamek:
    - panuje ścisk na drabinie, ciężko się przebić, a nawet można zostać zepchniętym
    -wojacy jako "zbita kupa" prą nawet do jednego ostatniego wojaka i to tylko jedną ścieżką

ponadto:
    -możliwych ścieżek np. na wieżę strzelców jest mało albo jest jedna i panuje ścisk
    -wrogowie "spawnują" się w jednym miejscu i obie strony (walczące) przeciskają się w jednym miejscu

trzeba by spawnować jednostki w różnych miejsca i dać różne ścieżki, wtedy nie było by ścisku i wrogowie mogli by zaskoczyć nas np. kiedy będziemy na dziedzińcu zamku, to od tyłu zajść i strzelać.

z innej beczki:

dlaczego władcy nie mają rodziny? przez ślub z córką króla można by wiele więcej zyskać ;)

Offline gucias

• Użytkownik
    « Odpowiedź #954 dnia: Września 18, 2011, 15:03:51 »
    @wyżej

a w różnicy, iloczynie i ilorazie? :D

żartuję.

da się dodać nowe sztandary a nie tylko podmieniać?
    ponadto denerwuje mnie inteligencja jednostek np.
    w czasie szturmu na zamek:
    - panuje ścisk na drabinie, ciężko się przebić, a nawet można zostać zepchniętym
    -wojacy jako "zbita kupa" prą nawet do jednego ostatniego wojaka i to tylko jedną ścieżką

ponadto:
    -możliwych ścieżek np. na wieżę strzelców jest mało albo jest jedna i panuje ścisk
    -wrogowie "spawnują" się w jednym miejscu i obie strony (walczące) przeciskają się w jednym miejscu

trzeba by spawnować jednostki w różnych miejsca i dać różne ścieżki, wtedy nie było by ścisku i wrogowie mogli by zaskoczyć nas np. kiedy będziemy na dziedzińcu zamku, to od tyłu zajść i strzelać.

z innej beczki:

dlaczego władcy nie mają rodziny? przez ślub z córką króla można by wiele więcej zyskać ;)

Wszystko to co Ci się nie podoba jest częścią gry M&B....
    odkąd w tę grę gram zawsze tak było i nie wydaje mi się by dałoby się to zmienić w modzie.

Offline Senrix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #955 dnia: Września 18, 2011, 15:36:07 »
    tylko wiesz, mam M&B Warband tylko dlatego bo kolega moda polecił.

Tak więc nie wiem co jest co :)

Offline Wabciu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #956 dnia: Września 18, 2011, 19:15:43 »
    co do tego ścisku to jak jest mało miejsca to zawsze tak było nawet w książce opisane
    "Dla Geralta było to coś, czego nie znał, zupełnie nowy rodzaj walki. Nie było mowy o fechtunku i pracy nóg, była tylko chaotyczna rąbanina i nieustanne parowanie ciosów, które leciały ze wszystkich stron."
    "Widzieliście go? Rycerz chędożony! Herbowy! Trzy lwy w tarczy! Dwa srają, a trzeci warczy!"

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • ...and ideas are bulletproof.
    « Odpowiedź #957 dnia: Września 18, 2011, 19:43:56 »
    co do tego ścisku to jak jest mało miejsca to zawsze tak było nawet w książce opisane
    "Dla Geralta było to coś, czego nie znał, zupełnie nowy rodzaj walki. Nie było mowy o fechtunku i pracy nóg, była tylko chaotyczna rąbanina i nieustanne parowanie ciosów, które leciały ze wszystkich stron."
    Chrzest Ognia, słynna bitwa na moście :).

Offline Senrix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #958 dnia: Września 18, 2011, 20:28:08 »
    pamiętam, pamiętam, ale mi bardziej chodzi, o idiotyczne zachowanie AI które opisałem.
    choć nieco więcej przestrzeni - tak żeby mimo wszytko nie było trzeba było wchodzić na mury, kiedy poprzednie 30 wojaków zostanie zarąbanych...bo tak nie zdążę na drabkę albo strzelam z łuku i potem mogę tylko czekać aż poprzednią wiarę obrońcy wykoszą.

Ogarniacie o co kaman?

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #959 dnia: Września 18, 2011, 20:43:30 »
    odkąd w tę grę gram zawsze tak było i nie wydaje mi się by dałoby się to zmienić w modzie.

Koniec kropka - AI to AI, i o ile nie jest się bogiem programowania, a Venris opiera się chyba w tym względzie raczej na OSPach, to wojsko będzie się pchało najkrótszą drogą.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".