Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową wersję moda 0.84?

Świetnie
    71 (45.8%)
    Dobrze
    26 (16.8%)
    Może być
    20 (12.9%)
    Słabo
    4 (2.6%)
    Fatalnie
    34 (21.9%)

Głosów w sumie: 154

Autor Wątek: The Witcher Warband Mod  (Przeczytany 224857 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zolta Chyway

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • zoltan
    Odp: The Witcher Warband Mod
    « Odpowiedź #855 dnia: Września 11, 2011, 08:43:28 »
    Daedalus ty męcie ten mod był świetny a ty musiałeś się wpiedzielić ze swoją dupą i wszysko popsuć . Spiepszyłeś całom sprawe i popierwsze mody są dla graczy .Po drugie moderzy nipowinni się kłucić tylko ze sobą pracować i się wspierać a nie gnoić . Takie jest moje zdanie na ten temat.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #856 dnia: Września 11, 2011, 09:07:26 »
    (click to show/hide)
    @UP Coś czuję minimum dwa osty.

A ja byłbym wnerwiony nawet, gdyby ktoś wykorzystał gdzieś bez mojej zgody choćby te dwa "modele budynków", które w przypływie hurraoptymizmu "I can wings" zrobiłem Daedalusowi gdzieś tak rok temu. Modderzy robią ze swoją pracą co chcą, na przyszłość pamiętaj o tym, bo skończysz tak jak powszechnie hejtowany przez modderów Bolo Chan.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Pato66

• Użytkownik
    « Odpowiedź #857 dnia: Września 11, 2011, 09:35:24 »
    Daedalus ty męcie ten mod był świetny a ty musiałeś się wpiedzielić ze swoją dupą i wszysko popsuć . Spiepszyłeś całom sprawe i popierwsze mody są dla graczy .Po drugie moderzy nipowinni się kłucić tylko ze sobą pracować i się wspierać a nie gnoić . Takie jest moje zdanie na ten temat.

Spokojnie opanuj sie .Takimi wyzwiskami i tak nic nie zdziałasz.

Rozumiem że prawa autorskie to ważna rzecz i nie wolno ich naruszać.Jednak mody są tworzone przez graczy dla graczy.Można chyba jakos sie dogadać nie trzeba od razu zawieszać projektu.Też uważam ,że modderzy powinni współpracować dla dobra graczy  a nie naśladować polityków z Wiejskiej kłócąc się o wszystko.To nic dobrego nie przyniesie.Mam nadzieje że prace nad nową wersją moda rusza jak najszybciej bo dla mnie to jak na razie najlepszy mod w jaki grałem

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #858 dnia: Września 11, 2011, 10:29:24 »
    Nie czytałem całej rozmowy. Szkoda trochę że Daedalus przyczepił się do czegoś co miało potencjał. Venris chyba jako jedyny polak stworzył dobry mod w tak szybkim czasie, czyżby zazdrościli ? Rozumiem że jest tam wziętych kilka piosenek i modeli, ale co z tego ? przeciętny człowiek który ma chęci na zrobienie moda ma nagrywać utwory ? Przez 50 stron postów wszystko było dobrze i nikt nie miał problemów z prawami autorskimi. Gdybym sam robił moda to nie pierniczyłbym się z z jakimiś utworami bo kto chciałby się sądzić o jakiegoś moda na którym nic nie zarobię i pobierze go max 200 osób. Dziękuję za wstrzymanie prac

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #859 dnia: Września 11, 2011, 10:36:41 »
    Nie czytałem całej rozmowy. Szkoda trochę że Daedalus przyczepił się do czegoś co miało potencjał. Venris chyba jako jedyny polak stworzył dobry mod w tak szybkim czasie, czyżby zazdrościli ?

Gratuluję gustu, gdy stawiasz mod poskładany z OSPów wyżej niż WFaS, albo RotS. Poza tym, czy Daedalus w którymś miejscu napisał

Zamknij projekt albo Cię zbanuję!

Venris to zrobił sam z siebie. Poza tym, napisanie ,,Muzyka: User192846'' to nie jest chyba jakiś potężny wysiłek myślowy, a w obliczu posądzenia o złodziejstwo chyba warto go podjąć.
    « Ostatnia zmiana: Września 11, 2011, 10:43:29 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #860 dnia: Września 11, 2011, 11:49:26 »
    Jak tak czytam komentarze, to mógłbym napisać, że się dziwię reakcji. Nie dziwię się jednak, bo zdaję sobie sprawę z tego, że większość graczy ma głęboko w rzyci to, czy jakiś mod łamie prawa autorskie, w rzyci ma kto robił jakie modele czy tekstury i ile dni nad nimi spędził. Dla większości graczy ważne jest tylko to, by sobie pograć w fajnego moda. Reszta się nie liczy.

Ktoś jednak na tymi cholernymi modelami, teksturami i skryptami musiał siedzieć i poświęcić długie godziny swego wolnego czasu oraz mnóstwo wysiłku, by reszta mogła sobie z i jego pracy skorzystać i z przyjemnością pograć. Zapłaty za to nie dostali, na rękach ich też nikt nie nosi, ani nikt im ołtarzyka nie postawi i nie będzie na nim składał młodych dziewic. Robią to za darmo i z pasji, poświęcając cenny czas i energię. W zamian proszą tylko o jedno - by sobie ich pracy nie przywłaszczać i by gdzieś zanotować, że jest to ich dzieło. Takie to, kuźwa, trudne do pojęcia?!

Był sobie tutaj świetny mod. Nieważne, że zawierał nielegalne treści, że autor olewał rzadkim sikiem ludzi, z których pracy korzystał (w kilku przypadkach w ogóle bez ich pozwolenia). Ważne, że przyszedł zły Daedalus, który nie wiadomo po co zaczął się upominać o święte prawa innych modderów, no i całą zabawę zepsuł. A taki fajny mod był. Ech, ludzie...

Nikt nie broni Venrisowi robić moda z paczek przedmiotów. Tak długo, jak będzie miał pozwolenia od autorów i uszanuje ich pracę, wypisując ich ksywki, nikt nie będzie się czepiał. Jeśli tych pozwoleń nie będzie, albo nie będzie rozpisanych "creditsów", nie będzie też moda na tym forum. Czyli do czasu aż Venris nie uzupełni listy, linki znikają z forum.

Użył cudzych prac UDOSTĘPNIONYCH ZA DARMO W INTERNECIE

Tak jak np. moje czy z SoD i PoP? Poza tym NIE NAPISAŁ CZYJE TO PRACE, A TYM SAMYM NIE SPEŁNIŁ NAJWAŻNIEJSZEGO I ZAZWYCZAJ JEDYNEGO WARUNKU! Teraz dotarło?

Oczywiście mógłby zapytać Ciebie czy innych moderatorów o pozwolenie na użycie ich prac ale nie musiał tego robić

Ooooo, hoooola, hoooolaaa. Czyli że jak niby, może sobie brać moje prace i robić z nimi co tylko chce, nie pytając mnie o zdanie i podpisując się jako ich autor? Taaaa, jasne.

Grzeczność nakazuję, abyś Venrisie wypisał w "creditsach" prace i ludzi którzy ją robili.

Nie tyle grzeczność, co etyka i prawo (sic!).

O ile mi wiadomo Bethesda nie pozwala (ale de facto przymyka na to oko) na modowanie ich gry.

Taaaa, a edytor i wsparcie modów to po kiego grzyba dodawali? Morrowind i Oblivion to gry z jedną z największych społeczności modderskich. Chyba miałeś na myśli Blizzarda...

Szkoda trochę że Daedalus przyczepił się do czegoś co miało potencjał. Venris chyba jako jedyny polak stworzył dobry mod w tak szybkim czasie, czyżby zazdrościli ?

Tak, uwziąłem się na moda, bo taki on dobry, że aż mi z zazdrości tyłek ściska. Ludzie... :/

Czepiam się nie moda, a podejścia typu "biorę to co mi się podoba i szczam na wasze warunki."

przeciętny człowiek który ma chęci na zrobienie moda ma nagrywać utwory ?

Nie. Wystarczy, że się postara zdobyć pozwolenie od autora muzyki, co czasem jest banalnie proste i przy odrobinie chęci i szczęścia można zdobyć pozwolenie na niekomercyjne użycie znanych utworów od światowej klasy muzyków (jak Hans Zimmer, czy twórcy muzyki do Medieval Total War). Darmowej muzyki też nie brakuje. Trzeba tylko chcieć, a nie od razu iść na łatwiznę i wrzucać do moda utwory z komercyjnej gry, która została wydana kilka miesięcy temu i odniosła światowy sukces, bo są fajne.

Przez 50 stron postów wszystko było dobrze i nikt nie miał problemów z prawami autorskimi.

...i nagle przyszedł zły krzyżowiec Daedalus i skończył się Dzień Dziecka...

Gdybym sam robił moda to nie pierniczyłbym się z z jakimiś utworami bo kto chciałby się sądzić o jakiegoś moda na którym nic nie zarobię i pobierze go max 200 osób.

Może nikt nie będzie się sądził, ale możesz mieć pecha i trafić na takiego upierdliwca, jak ja...

Zoltan, pierwsze ostrzeżenie za głupie pyskówki.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #861 dnia: Września 11, 2011, 12:15:32 »
    Od początku czekałem, az ktoś skończy okrzyki podniecenia nad tym modem posklejanym z kilkudziesięciu innych.

Ale może rzeczywiście nie ma innego sposobu, żeby szybko wypuścić gotowy projekt pracując samemu, smutne...

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #862 dnia: Września 11, 2011, 12:17:03 »
    Dlatego, że nie ma ołtarzyka z dziewicami, nie jestem moderem.

Jako osoba, która codziennie styka się z problematyką praw autorskich, wypowiem się na ten temat.

Jeżeli wykonam teksturę/model/moda do mount blade nie mogę czerpać z niego zysków materialnych bez pozwolenia właściciela M&B, szczególnie, jeżeli użyłem do tego oprogramowania autorstwa właściciela np. Module System.

Jeżeli jednak korzystam z tekstur/modeli innych modderów bez ich zgody, autor ma prawo podać mnie do sądu. Nie musi, ale takie prawo mu przysługuje.

Tak więc jeżeli chcę być "czysty" z pkt. widzenia prawa muszę mieć pozwolenie autora pracy na wykorzystanie teksturki w swoim modzie i nie mogę danego moda sprzedawać bez zgody posiadacza praw autorskich do MB.

Offline bambus135

• Użytkownik
    « Odpowiedź #863 dnia: Września 11, 2011, 12:59:05 »
    Pobrałem se wczoraj tego moda i mi wyskakuje błąd: get_object falied for texture : warhorse_new.
    O co chodzi?

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #864 dnia: Września 11, 2011, 12:59:57 »
    Hah doskonały atak Krzyżowcu.Wszystko super ale niezgodne z prawem...Live is brutal ale admin gorszy.

PROBLEM?

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #865 dnia: Września 11, 2011, 13:11:53 »
    Hah doskonały atak Krzyżowcu.Wszystko super ale niezgodne z prawem...Live is brutal ale admin gorszy.

Wybacz, zapomnieliśmy, że na Twoim forum są lepsi.

Offline matihoda15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #866 dnia: Września 11, 2011, 14:04:51 »
    Możliwe że tym postem żegnam się z forum na czas nieokreślony.

Daedalus weź się cmoknij w dupę.Amator robi moda jakoś mu wychodzi a ty niszczysz mu cały projekt.Ale co raz wejdzie do sieci nie zniknie z niej więc to że Venris usunął linki to nie znaczy żę nikt go nie pobierze.Więc powtórzę Pocałuj się w swoją Dupe Daedalusie.Twoje modele nadal w nim będą setki osób go pobrały.

Założe się z wami że dostane bana za urażenie Dumy Daedalusa

Nie, ode mnie dostaniesz ostrzeżenie za chamstwo i brak szacunku w stosunku do innych użytkowników forum.

Ty daj Daedalusowi ostrzeżenie za chamstwo bardzo dobry mod który on rozwalił.Żegnam się z tym forum bo zauważyłem żę administratorzy są tutaj bezkarni
    « Ostatnia zmiana: Września 11, 2011, 14:38:20 wysłana przez matihoda15 »

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #867 dnia: Września 11, 2011, 14:43:44 »
    Zachowujecie się jak dzieci ludzie.

Łamiecie prawo a potem macie pretensje.

O ile mi wiadomo, Daedalus wcale moda nie wycofał a jedynie wstrzymał dopóki autor nie zadba o uzupełnienie creditsów. Pewnie. Lepiej zamknąć moda i pozwolić by setki godzin poszło do chrzanu niż wpisać 20-30 nazwisk.

Offline matihoda15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #868 dnia: Września 11, 2011, 14:47:04 »
    Jedyny istniejący mod o wiedźminie JEDYNY.Proud chciał zrobić nie udało sie.Jacyś anglicy na talewords nie udało się.I tak ludzie na PW o linki się do Venrisa będą dobijać.Venris równie dobrze może robić moda bez tego tematu i przesłać go tylko paru osobom.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #869 dnia: Września 11, 2011, 14:50:59 »
    Jedyny istniejący mod o wiedźminie JEDYNY.Proud chciał zrobić nie udało sie.Jacyś anglicy na talewords nie udało się.I tak ludzie na PW o linki się do Venrisa będą dobijać.Venris równie dobrze może robić moda bez tego tematu i przesłać go tylko paru osobom.

No i co z tego? Przede wszystkim Venris może postować linki tutaj - jeżeli uzupełni Creditsy - tak więc ani admini ani nikt inny modowi na drodze nie stoi. To tylko 5 min roboty.

Ty myślisz, że ja na tego moda nie czekam?