Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową wersję moda 0.84?

Świetnie
    71 (45.8%)
    Dobrze
    26 (16.8%)
    Może być
    20 (12.9%)
    Słabo
    4 (2.6%)
    Fatalnie
    34 (21.9%)

Głosów w sumie: 154

Autor Wątek: The Witcher Warband Mod  (Przeczytany 224947 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • ...and ideas are bulletproof.
    Odp: The Witcher Warband Mod
    « Odpowiedź #780 dnia: Września 04, 2011, 19:52:27 »

Gotowe!
    Na obrazku macie jedną z dwóch nowych zbroi dla elfów i krasnoludzkiego bandyte. Nie musze zmniejszać modeli, bo znalazłem wzorce, pozmieniam tylko tekstury.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #781 dnia: Września 04, 2011, 19:55:03 »
    A czy nie wystarczy się pobawić skalą szkieletu w module_skins.py? Wprawdzie skalowałoby to całą we wszystkich osiach lecz wtedy wystarczyłoby pobawić się geometrią dedykowanych pancerzy aby uczynić ich bardziej krępymi. Ma to wprawdzie parę błędów(nie mogą być zbyt niscy bo ciężko będzie w nich trafić botom oraz skalowaniu ulegną też wbite w nich pociski lecz nie powinno to być aż takim problemem, w końcu krasnoludy to nie jakieś gnomy lub inne miniaturowe wróżki.

EDIT: Nienawidzę gdy ktoś meni uprzedza przy wysłaniu wiadomości :)  Ciekawie się prezentuje tylko te dłonie trochę odstają od końców ubrania.
    « Ostatnia zmiana: Września 04, 2011, 19:58:20 wysłana przez Mat berserker »

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #782 dnia: Września 04, 2011, 22:21:36 »
    A czy nie wystarczy się pobawić skalą szkieletu w module_skins.py? Wprawdzie skalowałoby to całą we wszystkich osiach lecz wtedy wystarczyłoby pobawić się geometrią dedykowanych pancerzy aby uczynić ich bardziej krępymi. Ma to wprawdzie parę błędów(nie mogą być zbyt niscy bo ciężko będzie w nich trafić botom oraz skalowaniu ulegną też wbite w nich pociski lecz nie powinno to być aż takim problemem, w końcu krasnoludy to nie jakieś gnomy lub inne miniaturowe wróżki.

EDIT: Nienawidzę gdy ktoś meni uprzedza przy wysłaniu wiadomości :)  Ciekawie się prezentuje tylko te dłonie trochę odstają od końców ubrania.
    Nie ma z tym problemu, bo mam już szkielety, tylko tekstury na to nakładam i wszystko gra. O i bym zapomniał, elfy mają teraz szpiczaste uszy :).

Offline gucias

• Użytkownik
    « Odpowiedź #783 dnia: Września 04, 2011, 22:51:07 »

Gotowe!
    Na obrazku macie jedną z dwóch nowych zbroi dla elfów i krasnoludzkiego bandyte. Nie musze zmniejszać modeli, bo znalazłem wzorce, pozmieniam tylko tekstury.

Świetne! :D

Offline Sir Luiz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #784 dnia: Września 04, 2011, 23:00:02 »
    Świetnie wygląda ten krasnolud.

Ps. Kiedy wyjdzie nowa łatka lub wersja??

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #785 dnia: Września 05, 2011, 00:18:44 »
    Świetnie wygląda ten krasnolud.

Ps. Kiedy wyjdzie nowa łatka lub wersja??
    Powinna być dostępna na dniach. Niestety, by krasnolud działał, tzn. gra używała odpowiedniego szkieletu, trzeba rozpocząć od nowa w innym wypadku nowy, wyskalowany, sprzęt będzie na starym szkielecie.

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #786 dnia: Września 05, 2011, 08:13:51 »
    Dawno nie wchodziem na stronkę ale jak teraz przejrzałem to mnie zatkało... Duże postępy, KRASNOLUDY!!!! Szczerze nie mogę się doczekać nowej wersji :)
    Pozdro i powodzenia :D

Offline Zjadacz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #787 dnia: Września 05, 2011, 16:16:19 »
    Siemka mam kilka pomysłów:
    1. Co wy na to żeby dziki gon był jednsostką elitarną ? Tzn. żeby były np. tylko 3-4 oddziały i było by tam np. po 100 upiorów, a ich ekwipunek, konie i lvle były bym baardzo dobre, tak żeby na tą 100 było potrzeba z 500 armi albo jeszcze większej.
    2. Co wy na to, aby do brokilionu dało się wejść, ale tylko gdy się przekroczy jego granice odrazu była by, hmmmm. bitwa? Tylko nie wiem czy by się dało aby była ona np. w lesie i żeby driady na drzewach siedziały, a ich strzały by leciały baardzo szybko i po linii prostej i zawsze w głowe. Co wy na to ?
    3. O ile dobrze pamiętam, w książce Elfy NIE BRAŁY opłaty tylko od razu walczyły, a w tym modzie można im zapłacić, co nieco psuje klimat.

Tyle, co wy na to ??

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #788 dnia: Września 05, 2011, 17:08:26 »
    3. O ile dobrze pamiętam, w książce Elfy NIE BRAŁY opłaty tylko od razu walczyły, a w tym modzie można im zapłacić, co nieco psuje klimat.

Niby jakie elfy walczyły dla kogoś za darmo?
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline gucias

• Użytkownik
    « Odpowiedź #789 dnia: Września 05, 2011, 17:15:30 »
    Niby jakie elfy walczyły dla kogoś za darmo?

Chodzi o scoiatel...
    o to, że kiedy Cię atakują to możesz im zapłacić i Cię zostawią...
    koledze wyżej chodzi chyba o coś takiego jak jest z korsarzami... kiedy się z nimi "spotykasz" nie masz wyboru bitwa/zapłata... jest tylko bitwa... (chyba?):P

Offline Zjadacz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #790 dnia: Września 05, 2011, 17:28:54 »
    Masz rację chodziło mi o Scoiatel, takie małe nie dociagniecie z mojej strony

Offline Grzyborro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #791 dnia: Września 05, 2011, 19:28:30 »
    Wybornie, czekałem na te krasnoludy. Uwielbiam tych karłowatych gburów:D Jak sobie pomyślę o książkowym Yarpenie, Zoltanie i pupilku Feldmarsząłku Dudzie, uśmiech oświetla moje oblicze.
    Fajna ta zbroja dla Elfów, no i szpiczaste uczy...czekam niecierpliwie:)

Offline Pato66

• Użytkownik
    « Odpowiedź #792 dnia: Września 05, 2011, 19:33:39 »
    Wszystko super tylko szkoda ze trzeba gr e zaczynac od nowa

Offline Jagang

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Sword_of_Valor
      • SwordOfValor
    « Odpowiedź #793 dnia: Września 05, 2011, 22:32:56 »
    Jak dla mnie zaczynanie od nowa nie jest problemem, na aktualnej wersji zaczynałem od nowa chyba z 4 razy hehe. A nie dawno zorientowałem się, że można pływać łodzią. No i oczywiście z ciekawości zaatakowałem grupkę bandytów stojących na wodzie. A wyglądało to tak :

(click to show/hide)

PS : Sorry za jakość, ale wolę grać na 16-bitowym rzadziej mi się zacina.
    Makaveli tha don thats why they tell me im moving it on

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #794 dnia: Września 06, 2011, 00:22:43 »
    Siemka mam kilka pomysłów:
    2. Co wy na to, aby do brokilionu dało się wejść, ale tylko gdy się przekroczy jego granice odrazu była by, hmmmm. bitwa? Tylko nie wiem czy by się dało aby była ona np. w lesie i żeby driady na drzewach siedziały, a ich strzały by leciały baardzo szybko i po linii prostej i zawsze w głowe. Co wy na to ?
    Tyle, co wy na to ??
    więc jaki sens miała by ta bitwa skoro driady zakończyły by ja w 30s ? :-D wyglądało by tak jak by 100 osobowa armia zaatakował elfy z pendora w liczbie 400 chociaż, połowa twojego woja nie zdążyła by się zorientować w która stronę się ustawić a już by miała heda, pomysł 3 jest dobry a pierwszy wspomniałem wcześniej ;-)

kid z krasnoludami grunt to elfy elfy elfy!!! xD raczej nie naciesze się ich uszami skoro większość ma hełmy, miło było by zlikwidować im zarost bo to wygląda irracjonalnie, kolor włosów głównie bląd i czarny (bron Boże rudy) jest kilka elfickich hełmów przypominających koronę które po ubraniu pozostają na łysej głowie, jeśli nie da się współgrać tego z włosami to nie widzę sensu bytu takiego itema, syndrom korony z całej sagi m&b może była fajna ale robiła  z bohatera dresa  ;/
    Po co się martwić rzeczami na które się nie ma wpływu