Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Native][PE] Polish Eagles  (Przeczytany 35806 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Teblar

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: [Native] [PE] Polish Eagles
    « Odpowiedź #75 dnia: Października 03, 2011, 22:20:50 »
    virtual, PE ma teraz koło 40 graczy z czego... może 8 ma poniżej 15 lat. Co do wypowiedzi lorda, wiem jak mają się stosunki PE z polską sceną, i uwierz mi, że próbuję je naprawiać z paroma osobami, ale stosunek naszych sił jest zbyt mały do liczby trolli.
      Mistrzostwa Świata 2012 Europejska Liga (ENL) 2012 Puchar Polski 2012 Puchar Polski 2013

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #76 dnia: Października 03, 2011, 22:41:49 »
    virtual, PE ma teraz koło 40 graczy z czego... może 8 ma poniżej 15 lat. Co do wypowiedzi lorda, wiem jak mają się stosunki PE z polską sceną, i uwierz mi, że próbuję je naprawiać z paroma osobami, ale stosunek naszych sił jest zbyt mały do liczby trolli.

Banalna recepta- wywal "element demoralizujący". Będzie spokój.

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #77 dnia: Października 03, 2011, 22:45:29 »
    Nie jest lepszy klan mniejszy z ogarniętymi, kulturalnymi ludźmi, z którymi fajnie się gra, od klanu, gdzie jest masówka, 40-50 osób, z czego pisków i jęków połowy nie da się słuchać na tsie?

Offline Teblar

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #78 dnia: Października 03, 2011, 22:53:03 »
    To nie do końca jest tak. Po pierwsze, ja sam o tym nie decyduję, po 2 nawet jakbym decydował to stosował bym bardziej ciężkie środki, ale nie wyrzucał bym za wielu osób, bo są dobrymi kumplami i ziarnko, że tak powiem normalności w nich widać, a z ziarnka może wyrosnąć wielki dąb. Zobaczymy co los przyniesie
      Mistrzostwa Świata 2012 Europejska Liga (ENL) 2012 Puchar Polski 2012 Puchar Polski 2013

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #79 dnia: Października 03, 2011, 22:56:30 »
    To nie do końca jest tak. Po pierwsze, ja sam o tym nie decyduję, po 2 nawet jakbym decydował to stosował bym bardziej ciężkie środki, ale nie wyrzucał bym za wielu osób, bo są dobrymi kumplami i ziarnko, że tak powiem normalności w nich widać, a z ziarnka może wyrosnąć wielki dąb. Zobaczymy co los przyniesie

Przez chwilę poczułem się jak na wykładach z filozofii profesor Zboroń .....

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Października 04, 2011, 09:08:58 »
    A teraz z biblii, może niezbyt dokładnie. Nie jestem jakimś księdzem, klerykiem tudzież osobą super wierzącą ale to tutaj idealnie pasuje :)
    "[...]kolejne(ziarna) wpadły pomiędzy chwasty i nie zdołały przetrwać, gdyż wątłe młode rośliny zagłuszyły ciernie[...]"

A ja z wami chwilę, jako ktoś inny, siedziałem na TS i z przykrością stwierdzam, że większość jednak zachowuje się jakby miała mniej niż 15, nawet 14 lat :P
    Widać u was typowy dla gimnazjalistów efekt próby zaistnienia w grupie. Inteligencją jest się ciężko wykazać, łatwiej robić głupie rzeczy, trolować, obrażać i wyśmiewać się z innych. Jedna osoba tak robi, reszta słucha. Parę osób do podchwyci i robi się nagonka. Po chwili, ta mniejszość, która zaczyna stanowić źródło głupoty okazuje się w waszej społeczności kultowa, mimo że ich zachowania i ideały pozostawiają wiele do życzenia. A pozostali członkowie klanu widzą w nich ideał, bo oni cisną IPL... są fajni, bo oni trolują... są fajni, bo oni nasikali im na głowę... są super. Ci młodsi, mimo ziarna normalności, chcą być w tej ich paczce trolli. Zaniżają swój poziom do ich, zostają kumplami. Są szczęśliwi, bo mają przyjaciół, którzy jak znajdą powód to i zaczną najazd na kogoś z ich paczki, bo będzie śmiesznie. Jak ktoś się wtrąca w ich sprawy okazują niebywałą agresję, wszelkie próby zwrócenia uwagi również spełzają na niczym.

PE na polskiej scenie to podręcznikowy przykład tego co się dzieje z polskimi gimnazjalistami (bez obrazy dla gimnazjalistów :P) Kilku przetrwa, zachowa coś z siebie. Inni zostaną szarymi śmierdzącymi trollami. Może zróbcie u siebie dwie grupy, Polish Trolls i Polish Eagles. Większość przejdzie do Polish Trolls, mówiąc że to dla żartu. Ale oni sami do końca nie będą wiedzieć, że sami stali się elementem żartu :P Przekładając na realia gimnazjum, zostaną głupimi dresikami, których celem jest wychłeptanie browara na ławce z ziomsami, wysłuchanie pseudo hip hopu w którym jakość piosenki określa ilość przekleństw, rzucenie paru kurw donośnym głosem by oznaczyć teren oraz wystukanie laski która prawdopodobnie jest równie pusta jak on sam. Dresiki... obiekt ogólnopolskiej drwiny i kompromitacji, którzy sobie nie zdają sprawy z tego, że są wyśmiewani.

Obserwuję wasz klan od chwili powstania, więc sformułowałem już pewne wnioski, które powyżej przedstawiłem. Jest to moje zdanie na wasz temat. Nie zmienia to faktu, że spora część z was jest normalna i można z wami rzeczowo pogadać. Jednak w grupie wam odbija.
    Powodzenia w dalszym warbandowym życiu,  pzdr.
    Amo
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Wojan

• Użytkownik
    • Wojan
    « Odpowiedź #81 dnia: Października 04, 2011, 09:23:24 »
    Cóż za wykład, ale Amoresso ma rację.Przez takie zachowanie psujecie też innym graczom radość z gry, bo co to za frajda grać na serwerze gdzie się tk, wyzywają, lub podszywają pod innego gracza(to jest ogólny przykład). Takie zachowanie odstrawsza nowego gracza i, albo przechodzi na inny serwer, albo idzie na singla :P

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #82 dnia: Października 04, 2011, 14:43:14 »
    Nie jest lepszy klan mniejszy z ogarniętymi, kulturalnymi ludźmi, z którymi fajnie się gra, od klanu, gdzie jest masówka, 40-50 osób, z czego pisków i jęków połowy nie da się słuchać na tsie?
    Należy tu się zastanowić nad jedną kwestią !
    Kiedy zostałem liderem, chciałem mieć z każdym dobre stosunki. Wierzyłem, ze jest to możliwe, a na polskiej scenie nie ma czegoś takiego, że kto się pokłóci z klanem IPL, jest już skreślony.
    Pozwolicie, że rozwinę !
    Otóż, to z IPL chciałem mieć najlepsze stosunki. Wiedziałem, co do nich czuje Lygryss, ponieważ będąc jeszcze na okresie próbnym u rycerzy, miałem z nim do czynienia. Jednak, wymyślanie, że ich obrażamy na ich TS oraz napisanie dumnie na tawernie przez Vondagara i Arona słów "z całego serca życzymy szybkiego rozpadu" doprowadziło mnie do szału i.... jak wiecie, rozpoczęła się wojna z IPL.
    Tak więc, gdybym miał cofać czas i decydować, czy mam liderować sztywny klan, który musi lizać (wiemy co) każdemu czy też "wyhodować" pokolenia trolli (w sumie, troszkę się nim stałem) to śmiało wybrałbym ponownie drugą opcję. Nie oszukujmy się. Po kłótni z IPL miałem nadzieję, że tylko z tym klanem będzie problem, jednak późniejsze wydarzenia na scenie, na tawernie (np. olewanie prowokacji pana LL przez pewnego moderatora) spowodowały naszą a w szczególności moją frustrację. Zresztą, każdy wie, że polska scena Warband to jak polska szlachecka - każdy się wykłóca, wymyślając nowsze i coraz głupsze pomysły jak i rozwiązania (tak, przytoczyć tu należy pomysł "Wielkiej Rady" na jakiej zasadzie będzie dobierana reprezentacja). Nie było tak? Było i nikt nie zaprzeczy. Scena nie wyobrażała sobie reprezentacji złożonej z większości WV. Pewnie towarzyszył tu nie smak do SRT, co kiedyś napisał Blackitt po odejsciu z REFu do ów SRT.

Ostatnia akcja z IPL przyznaję, była głupia. Jestem pełen podziwu, że Blacha "lata" po TSach, przeprasza, stara się. Widać, że jest o wiele lepszym liderem niż ja. Znając sytuacje na scenie, ja bym zapewne to olał lub też wziął udział, jeżeli byłbym wtedy na komputerze.

Nawiązując do tekstu Amo, dokładnie:
    PE na polskiej scenie to podręcznikowy przykład tego co się dzieje z polskimi gimnazjalistami (bez obrazy dla gimnazjalistów :P) Kilku przetrwa, zachowa coś z siebie. Inni zostaną szarymi śmierdzącymi trollami.
    muszę napisać, że będąc liderem PE nie zamierzałem nikogo uczyć jak się zachować wśród ludzi. Wg mnie klan, to ludzie, którzy mają się dobrze bawić podczas wspólnej gry, a to, że ktoś się w życiu realnym nie potrafi zachować przy innych, to już jego problem. Zresztą, średnia wiekowa to 15 lat, czyli tak naprawdę jest to wiek "buntowniczy" Dla sprostowania napiszę, że ja w internecie i ja w rzeczywistości to dwie, całkiem inne osoby. W internecie szaleję, czasem aż za bardzo, z czego zdaję sobie sprawę, w rzeczywistości jestem osobą na poziomie, powoli ograniczającą kompa i przyczynę uzależnienia - Warband (tak, już na dniach, ja i Warband to będzie hostoria), potrafię się zachować w prawie każdej sytuacji.
    Powyższy tekst, jest moją osobistą opinią na temat tego i owego. Na temat zachowań i sceny. Tak wiem, często nawiązuje do tematu sceny Warbandowskiej, ale każdy wie jaka ona jest. Jest pełna zawirowań, głupich pomysłow. Ja nie zamierzałem i nie zamierzam podporzadkowywać się zdaniu innych i dalej uważam to co uważam. Nie wstydzę się swoich poglądów (ponieważ nie przekraczają norm etycznych jak i prawnych) i mogę śmiało je wygłaszać/wypisywać.
    Tym samym mam nadzieję, że zakończymy już ten temat, bo może doprowadzić to do tego, co kilka miesięcy temu, gdzie dzięki zaangażowaniu atek PE został zamknięty po kilku postach. A wiadomo, ktoś z niecierpliwością wyczekuje, aby móc zamknąć nasz topik.
    Bardzo dziękuję za przeczytanie tego tekstu.
    « Ostatnia zmiana: Października 04, 2011, 14:47:22 wysłana przez Kamillo18 »

Offline Sir_Michal

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #83 dnia: Października 04, 2011, 14:46:44 »
    Róbcie jak Wam Amo nakazał, zwłaszcza że wasz poziom trollingu jest naprawdę słaby.

Grać pod cudzymi tagami, na nie swoim serwerze. W dodatku na tej samej kopii WB co zwykle xD

Tak naprawdę oprócz banów na Hitmenach i Refie to nic więcej nie osiągnęliście.
    Mecz 22nd vs REF, rozkaz IvEgo:
    "Konnica schodzi z koni i atakuje Harlequina" (który siedzi w ruinach z łukiem). Po chwili cała konnica pada - runda przegrana

Offline Jagielon

• Użytkownik
    • I tak Cie dopadnę!
    « Odpowiedź #84 dnia: Października 04, 2011, 15:05:08 »
    Nie oszukujmy się. Po kłótni z IPL miałem nadzieję, że tylko z tym klanem będzie problem, jednak późniejsze wydarzenia na scenie, na tawernie (np. olewanie prowokacji pana LL przez pewnego moderatora) spowodowały naszą a w szczególności moją frustrację.

Powiem ci kamil tak, jeśli SirLuca nie olewał by tak długo Legioniste to ty czy nawet ja zamiast mieć na kącie po 2 ostrzeżenia dawno mielibyśmy bany, wiec nie ma co wracać do starych czasów:)

Przeczytałem ze 3 razy kamillo twój cały tekst i w sumie nie ma to trochę jak dla mnie sensu ale ok każdy może mieć własne poglądy, prawda jest taka żeby PE nie trolowało, bylo normalnym klanem, musi mieć lidera który cały klan po prostu trzyma za mordę....

Offline MrHK94

• Użytkownik
    • Grzmocić wroga
    « Odpowiedź #85 dnia: Października 04, 2011, 15:20:24 »
    Ludzie weźcie się od nich odczepcie...
    Czy wy nie rozumiecie że oni najwidoczniej mają głęboko co o nich myślicie? Wake up! to nie jest życie hello to gra.
    Zabawili się chłopaki, dostali za to karę(po 2 bany na łepka) i koniec historii.Jakby ktoś w moim klanie na takie coś wpadł to pewnie sam bym też zagrał, przecież to zabawa ludzie ogarnijcie się.

Teraz może trochę poza tematem PE...
    Jak słyszę teksty pokroju "Wytłumacz się na tawernie", "Tawerna będzie oceniać twój klan","Bo ludzie z tawerny was nie lubią", "Bo macie się podporządkować tawernie"
    A słyszę takie teksty bardzo często, szczególnie od ludzi których kiedyś uważałem za normalnych, poszli grać do jakiegoś z klanów "tawerny"
    to bierze mnie kurwica, a co to jest tawerna? czy ona zmartwychwstała? wątpię.
    Czy wy nigdy nie zrozumiecie że są ludzie którzy mają w poważaniu bardzo głębokim to co piszecie na tawernie?
    Że nawet jeżeli nikt nie będzie chciał z nimi grać meczu to albo pójdą do zagranicznego klanu, albo pójdą pograć w piłkę.
    Że nie każdy jest no-livem który budzi się rano i myśli Ohh Ihhh Ahhhh Co napisali o mnie na tawernie.
    Ohhhh ihhhh ahhhh co napisali o moim klanie.

Zrozumcie że są klany które maja gdzieś was i wasze zdanie, że są klany w których gracze się bawią bo maja wyjście awaryjne-Orlik/Pub/Prywatka
    Mam tylko nadzieję że zrozumiecie mój post.

Offline Kolaczow

• Użytkownik
    • Ja stawiam Ty płacisz!
    « Odpowiedź #86 dnia: Października 04, 2011, 15:27:26 »
    Piszesz jak by opinia o innych się nie liczyła. A jednak sie liczy na Tawernie jest zbiór najlepszych graczy na scenie Warbanda Polskiej Przynajmniej. Zresztą jeśli nie podoba ci się że ktoś wyraża o tobie opinie to po co w ogóle zakładać klan? Klany są po to by sie świetnie bawić,ale ciężko się bawić jeśli wszyscy liczący się Polscy gracze warbanda mają was za Zero...

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #87 dnia: Października 04, 2011, 15:32:53 »
    Jak słyszę teksty pokroju "Wytłumacz się na tawernie", "Tawerna będzie oceniać twój klan","Bo ludzie z tawerny was nie lubią", "Bo macie się podporządkować tawernie"
    A słyszę takie teksty bardzo często, szczególnie od ludzi których kiedyś uważałem za normalnych, poszli grać do jakiegoś z klanów "tawerny"
    to bierze mnie kurwica, a co to jest tawerna? czy ona zmartwychwstała? wątpię.
    Czy wy nigdy nie zrozumiecie że są ludzie którzy mają w poważaniu bardzo głębokim to co piszecie na tawernie

Tak. Doskonały przykład. Zwłaszcza z twojej strony.

Skoro tawerna jest taka mała, głupiutka i nic nieznacząca, to może zaadresuj posta zacytowanego powyżej swojemu szefowi, by potem nie płakał, gdy dostanie tutaj kolejnego (około lipca pogubiłem się w rachunkach, ale myślę że czternastego) bana. Ponadto, pisząc w ten sposób, sugerujesz, że twój post jest gówno wart, i w zasadzie nie miało sensu jego napisanie.

So much for logic.

Napisałbym coś więcej, ale chciałem tylko prztyknąć inteligentnego pana z BC. Właściwy spór powinny rozstrzygnąć między sobą (jak to powinno być zawsze) zwaśnione klany.
    « Ostatnia zmiana: Października 04, 2011, 15:37:38 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Sir_Michal

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #88 dnia: Października 04, 2011, 15:42:17 »
    Tak, i dodatkowo jaki jest sens zakładania klanu, jeżeli inny klan może, według pana MrHK94 bezkarnie i dla "dobrego" żartu, wejść pod innym tagiem na serwer i bawić się udając kogoś innego? Hmmm... Chyba żaden. Może zamiast zakładać klan, wpiszcie sobie tagi jakiegoś istniejącego. A później zastanawiajcie się skąd te bany... Dlaczego inni mają takie a nie inne zdanie o was.
    Mecz 22nd vs REF, rozkaz IvEgo:
    "Konnica schodzi z koni i atakuje Harlequina" (który siedzi w ruinach z łukiem). Po chwili cała konnica pada - runda przegrana

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #89 dnia: Października 04, 2011, 15:44:23 »
    Kilka rzeczy,

1 ) Kamillo to kłamca - jestem nikim przy nim jako lider
    2 ) Lordzie Typhoonie - jakie kłamstwa , jakie obłudy ?
    3 ) Amoresso z całym szacunkiem , może twoje słowa to prawda o tych i tamtych gimnazjalistach, ale powiedz, czy dojrzałe było dołączyć do nas, nie wiem - by szpiegować czy cuś ?
    4 ) Co do trolli - wielu z nich to dobrzy kumple i nie chciałbym ich wyrzucać ( niestety czasami trzeba ), a trollowanie da się ogarnąć
    5 ) co do meczu IPL vs WV - potępiam ten wyczyn , ale .....

Jak ktoś nie zareaguje na to co teraz napisze , niech nie czyta, szczególnie szanowni rycerze z Imperium Polskiego

Czy IPL ugrałby z WV 8 punktów ? I to jeszcze mając w składzie takich (nie)koxów jak Lygryss? Także tutaj możnaby powiedzieć , by IPL był wdzięczny :)

P.S. Panowie z IPLu, nie dotarłem do was z przeprosinami - nie znam hasła na ts-a
    (click to show/hide)