Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 859691 razy)

Opis tematu:

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #495 dnia: Stycznia 01, 2012, 13:51:49 »
    Albo marszałek też...
    Vivat Pomerania!

Offline Kuguar

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #496 dnia: Stycznia 02, 2012, 11:00:59 »
    A ja mam takie pytanie. Kto ma już wszystkich nowych hero z wersji 1.155, jakie mają nicki, jakie lvl, kogo lubią i nie lubią w teamie? Chodzi mi głównie o to z kim się gryzą.

Offline LuqassPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #497 dnia: Stycznia 02, 2012, 20:23:23 »
    W modzie jest opcja że można wyłączyć narzekanie towarzyszy ;p A co do moda to można by było dodać więcej jednostek templariuszy... np Templariusz z lancą żeby oddzielić ich od mieczników,kuszników,łuczników itd...

Offline Kuguar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #498 dnia: Stycznia 02, 2012, 21:14:12 »
    Acha dzięki. Jest 4 nowych hero?

Offline BodziuRat

• Użytkownik
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #499 dnia: Stycznia 02, 2012, 22:21:38 »
    Modzik ciekawy, acz jednak wolałem samego diplomacy&osp, z powodu realniejszej "zabawy".
    Czas na małe narzekania.
    Za mało towarów dostępnych w miastach oraz ich nieuporządkowanie w systemie : dane miasto produkuje tylko dany towar. Przykładowo Tulga- worki przypraw, Jekalla- niewyrobiony jedwab, aksamit, Sargoth-len itd. Teraz jest to bardziej chaotyczne co mocno przeszkadza w czasie handlu.
    Następna sprawa dość mocno irytująca, mianowicie pole walki, na którym od samego początku konnica wrogich wojsk, uderza natychmiast do ataku. Tylko 2x zdarzyło mi,  się spotkać z typowym ustawieniem formacji przed bitwą, reszta atak. Szkoda bo lubię jak wróg ustawia się najpierw, a potem powoli ruszają do przodu szykiem. W ustawieniach mam tak samo jak grałem w D&OSP, czyli prędkość walki -  normalna. Może jak zmniejszę to coś da.
    Nie mogę znaleźć kryjówek bandytów, szajek pustynnych po dodaniu zadania od lorda. Tylko dwie "lokacje" są poprawne: okręt korsarzy i górskich bandytów na terenie Veagirów, u Rhodoków jeszcze nie sprawdzałem.
    Przy średnich ustawieniach grafiki bez AA (105% wydajności), podczas jazdy na mapie klatkuje dość znacznie, na podstawce i z modem D&OSP tego nie było.
    Sprzęt nie mam za mocny - AMD 2800/2100 , 2GB RAM, ASUS AH3650 512mb- lecz jak wspomniałem problemów nie miałem.
    Spore koszta utrzymania wojsk : przy 170 luda, wyszkolonych pośrednio, tygodniowy koszt to ponad 5000 denarów, gdzie w faktoriach zarabia, się teraz mniej. To może uda mi, się samemu zmodyfikować.
    Dużym plusem i przeważającym dla mnie, jest spora różnorodność ciekawych i "miłych" dla oka zbroi. Także tyczy się to koni jak i dodatkowych broni.
    Pozdrawiam i gratuluję zaparcia w stworzeniu czegoś "innego", niż znudzone i oklepane mody.
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline L i p t o n

• Użytkownik
    « Odpowiedź #500 dnia: Stycznia 03, 2012, 08:38:36 »
    Po pewnym czasie pieniądze nie  stanowią problemu, bankier ma niezły procent a i miasta potrafią dostarczać 15-17k na tydzień.
    Problem z SI jest zdaję się wszechobecny - ataki kamikaze konnicą, zwłaszcza wrodzy npc, przywódcy klanu niedźwiedzia czy szefowe bandytek padają w pierwszych minutach, czasem sekundach bitwy... powinni mieć chyba kulawe konie, albo chodzić pieszo.
    Zbroje i broń wypasione (poza ninja-to, pomijając jej fikcyjność, wymaga większej siły od no-dachi (?!) i jest lepsza od katany O_o... a zostało przecież sporo klimatycznego żelastwa z kraju kwitnącej wiśni ;). Czuje się także lekki niedosyt w kwestii zbroi ( a jednak... ) brakuje np, napierśnika czy płytówki z tuniką heraldyczną albo chociaż przepasaną szarfą. Hmmm...

Pytanie: Czy NPC mogą używać witaminek do regeneracji HP? Zauważyłem, że nimi rzucają, ale to zaraz na początku bitwy, więc  chyba tylko je marnują...
    Pytanie2: Szturmował ktoś zamek Knudarr? Brak drabin, brak wieży, otwarta brama i... samobójstwo. Forteca nie do zdobycia, łucznicy zmasakrowali moją i 3 sojusznicze armie (700+) przy stratach własnych około 150.

BTW: ten macho, wojak z ekranu wczytywania miażdży :)
    BTW2: Orientuje się ktoś co to za piosenka z menu, oraz ta melodja pod nazwą travneutral_0 ?

Offline Vesemir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #501 dnia: Stycznia 03, 2012, 12:36:51 »
    Cały czas mam ten sam problem, podczas jakiejkolwiek bitwy wyrzuca mnie do pulpitu. Ktoś wie jak można temu zaradzić? Podczas oblężeń jest wszystko w porządku, jedynie w polu po chwili gry wyrzuca mnie z "raportem o błędach".

Offline L i p t o n

• Użytkownik
    « Odpowiedź #502 dnia: Stycznia 03, 2012, 13:32:02 »
    U mnie przy wyłączonym AA, HDR, Shader na nisko, braku cieni i ciał poległych wyłącza się już zdecydowanie rzadziej, przy całkowicie losowych okolicznościach, raz tu, raz tam, raz z tymi, raz z tamtymi hehe.
    Zostaje tylko max rozdzielczość, tekstury i te duperele na końcu opcji, plus max 366 ludzików na polu bitwy.

Sprzęt mam całkiem dobry i nie miałem tylko CTD nawet w zmodowanym F3...

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #503 dnia: Stycznia 03, 2012, 16:29:22 »
    Cały czas mam ten sam problem, podczas jakiejkolwiek bitwy wyrzuca mnie do pulpitu. Ktoś wie jak można temu zaradzić? Podczas oblężeń jest wszystko w porządku, jedynie w polu po chwili gry wyrzuca mnie z "raportem o błędach".
    Wywal najemnych rycerzy.

Mi też klatkuje na mapie świata, ale nie ma co narzekać.
    Niszczy mnie to przy wybieraniu "Twój ojciec był Templariuszem" KRZYŻOWIEEEEC!
    (click to show/hide)

Offline LuqassPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #504 dnia: Stycznia 03, 2012, 17:13:30 »
    Wywal najemnych rycerzy.

Mi też klatkuje na mapie świata, ale nie ma co narzekać.
    Niszczy mnie to przy wybieraniu "Twój ojciec był Templariuszem" KRZYŻOWIEEEEC!

Tak to rozwala :D zauważyłem w grze pistolet i naboje do niego, czyżby w modzie był plan broni palnej? ciekawsza rozgrywka by była <3 i mam pytanie dotyczące gry a mianowicie jak podpisać pakt handlowy ?

@down No trudno :( ale nadal pytanie o pakt handlowy ;p
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2012, 17:30:06 wysłana przez LuqassPL »

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #505 dnia: Stycznia 03, 2012, 17:21:52 »
    Akosmo pisał coś o broni palnej, że  ponoć nie pojawi się w kolejnych wersjach.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #506 dnia: Stycznia 03, 2012, 19:17:45 »
    Broń palna chyba została tylko w skryptach TW zrezygnowało z tego.
    (click to show/hide)

Offline Tuiq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #507 dnia: Stycznia 04, 2012, 17:18:04 »
    Może masz włączony cheaty w menu mody w menu obozu? (ale spam tych menu). Nie znam się  zbytnio ale, polecam standardowe re-istalle :D
    Nope. Reinstalowałem kilka razy i dalej to samo.

Ktoś ma pomysł co się dzieje?
    Ja mam taki problem, że gdy rozpoczynam grę, to cały ekran po prawej stronie spamuje mi się errorami. Jest ich tak dużo, że nie mogę zobaczyć co się dzieje podczas bitwy, jakie zadaję obrażenia i innych informacji na mapie świata. Jak to rozwiązać? Poza tym wszystko działa prawidłowo. Jest może jakiś sposób na wyłączenie reportów o errorach?

Offline ThomSSon

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #508 dnia: Stycznia 07, 2012, 14:52:55 »
    A czemu mi wyskakuje błąd o treści ,,Unable to open file: Modules\1155B\resource\actions_mod.brf '' ?  Co mam zrobic ? Z gory dzieki ;) Moja wersja warband to 1.34
    Produkcją muzyczną zajmuję się od 8 lat.
    Mogę zrobić dla Ciebie za darmo
    ✔ Podkłady muzyczne oraz samą muzykę różnego gatunku
    ✔ Efekty dźwiękowe
    ✔ Efekty specjalne
                             i wiele więcej!
    Kontakt priv oraz:
    Է Fan page - www.facebook.com/ThomSSon.Official
    Է Tel. 883 938 759

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #509 dnia: Stycznia 07, 2012, 15:05:06 »
    Wersja moda którą masz czyli 1.155 jest na Warbanda 1.143 dlatego pojawił się ten błąd.