Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 859681 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #510 dnia: Stycznia 07, 2012, 16:30:29 »
    Cóż, mod jest b. fajny ale Akosmo strzelił sobie w kolano dodając (nie) humorystyczne nazwy jednostek, tekstów itd.

Offline olafek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #511 dnia: Stycznia 07, 2012, 23:50:00 »
    Hm... niekoniecznie. Moim zdaniem chciał być oryginalny żeby nie robić kolejnego nudnego moda wyłącznie ze zmianami w skryptach gry. Tak jak sam akosmo i wielu innych użytkowników pisało wcześniej, chciał on dodać humor do gry bo jest człowiekiem z poczuciem humoru i stwierdził, że będzie się to podobało. Mówił też przecież że jeśli komuś to nie dopowiada wystarczy wprowadzić z miany w spolszczeniu :)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2012, 10:04:20 wysłana przez olafek »

Offline olafek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #512 dnia: Stycznia 08, 2012, 19:10:40 »
    Po pewnym czasie pieniądze nie  stanowią problemu, bankier ma niezły procent a i miasta potrafią dostarczać 15-17k na tydzień.
    Problem z SI jest zdaję się wszechobecny - ataki kamikaze konnicą, zwłaszcza wrodzy npc, przywódcy klanu niedźwiedzia czy szefowe bandytek padają w pierwszych minutach, czasem sekundach bitwy... powinni mieć chyba kulawe konie, albo chodzić pieszo.
    Zbroje i broń wypasione (poza ninja-to, pomijając jej fikcyjność, wymaga większej siły od no-dachi (?!) i jest lepsza od katany O_o... a zostało przecież sporo klimatycznego żelastwa z kraju kwitnącej wiśni ;). Czuje się także lekki niedosyt w kwestii zbroi ( a jednak... ) brakuje np, napierśnika czy płytówki z tuniką heraldyczną albo chociaż przepasaną szarfą. Hmmm...

Pytanie: Czy NPC mogą używać witaminek do regeneracji HP? Zauważyłem, że nimi rzucają, ale to zaraz na początku bitwy, więc  chyba tylko je marnują...
    Pytanie2: Szturmował ktoś zamek Knudarr? Brak drabin, brak wieży, otwarta brama i... samobójstwo. Forteca nie do zdobycia, łucznicy zmasakrowali moją i 3 sojusznicze armie (700+) przy stratach własnych około 150.

BTW: ten macho, wojak z ekranu wczytywania miażdży :)
    BTW2: Orientuje się ktoś co to za piosenka z menu, oraz ta melodja pod nazwą travneutral_0 ?

Zamek Knudarr był najłatwiejszym, jaki zdobyłem. Kiedy przygotowywałem drabiny do ataku na mury (mimo że jak mówisz żadnych drabin tam nie ma...), zostałem zaatakowany przez jednego z Jarli. Jego armia składała się z 250 woja, jednakże z przerażeniem spostrzegłem, że w ataku na mnie bierze udział ponad 500 jednostek. Domyśliłem się, że Akosmo stworzył przedziwny dodatek, w którym to garnizon z atakowanego zamku przyłącza się do broniącego go pana... Ale nie powiem żeby było to coś złego. Dzięki temu miałem okazję zmasakrować na otwartym polu 250 szkolonych i nieszkolonych łuczników nordyckich oraz uniknąć walki w zamku. Po wygranej walce zwyczajnie wszedłem do zamku, który automatycznie stał się mój, gdyż jego garnizon wynosił okrągłe zero :)

Offline L i p t o n

• Użytkownik
    « Odpowiedź #513 dnia: Stycznia 08, 2012, 20:45:20 »
    To się nazywa fart, inaczej byłaby mielonka :P
    Przy okazji innego oblężenia obrońcy wyszli z zamku i miałem bitwę pod murami Oo. Po niej normalne oblężenie i szturm.

Poprzednie pytania pozostają w mocy ;)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #514 dnia: Stycznia 08, 2012, 21:03:32 »
    To się nazywa fart, inaczej byłaby mielonka :P
    Przy okazji innego oblężenia obrońcy wyszli z zamku i miałem bitwę pod murami Oo. Po niej normalne oblężenie i szturm.

Poprzednie pytania pozostają w mocy ;)
    W native też tak jest, jeśli masz małą przewage nad nimi :)
    (click to show/hide)

Offline Avation

• Użytkownik
    « Odpowiedź #515 dnia: Stycznia 09, 2012, 14:27:52 »
    Mod jest GENIALNY!.
    podobają mi się nowe ciosy i Templariusze ale powinnni być 2 na miesiąc moim zdaniem.

Co do tych Witaminek to jest bug gdy rzucasz Hp regeneruje się przed wyrzutem więc klikasz rzut i jak ci się dopełni to prawy przycisk myszy.I Witaminek nie tracisz fajnie gdybyś to poprawił.
    Z oblężeniem mam cieńko bo przez nowe textury budynków troche laguje

Czekam tylko na następną wersje z bitwami morskimi. Mniej więcej za ile mod będzie gotowy?
    a i jeszcze jedno pytanie jak wgrać do tego moda np.Polished Landspaces bo wgrywam to mi sie psuje cala gra bo PL zmienia różne rzeczy podejrzewam że jest przystosowany do native ale widziałem jak niektóre osoby grają w inne mody i mają moda na grafike chyba tego.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2012, 14:57:00 wysłana przez Avation »

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #516 dnia: Stycznia 09, 2012, 15:35:27 »
    Mod Polished Landspaces z tego co wiem jest na zwykłego M&B, więc na warbanda nie będzie ci działać.

Offline Avation

• Użytkownik
    « Odpowiedź #517 dnia: Stycznia 09, 2012, 15:51:55 »
    Mod Polished Landspaces z tego co wiem jest na zwykłego M&B, więc na warbanda nie będzie ci działać.

Własnie sprawdziłem i na normalnym native pod warbanda działa elegancko ale właśnie jak się wgra do innego moda to lipa modem który ma wbudowaną grafike jest np Hundert years War

Offline Golesso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #518 dnia: Stycznia 11, 2012, 20:58:27 »
    Witam, modzik oceniam na 6+ xD . Najlepszy w jaki chyba grałem :). Mam też prośbe , mogłby ktoś mi wysłać na PW  lokalizacje Setu Zjednoczenia ? Mam Zbroje i Hełm prosiłbym o reszte (łącznie z konikiem) :D. Za pomoc serdecznie dziękuje.

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #519 dnia: Stycznia 11, 2012, 23:19:27 »
    Wysłałem PW.

Offline ziomekpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #520 dnia: Stycznia 12, 2012, 08:21:45 »
    Mam problem. Zwolniłem Konstabla, czy też Szambelana..  dla ścisłości tego od wojska.. I mam pytanie. Da rade go jeszcze raz zatrudnić? Bo troche lipa bez niego

Offline L i p t o n

• Użytkownik
    « Odpowiedź #521 dnia: Stycznia 12, 2012, 08:47:15 »
    Jeżeli masz własne królestwo, to zagadaj z ministrem/żoną i powinno być "chcę zatrudnić nowego zarządcę".

Pytanie: Czy Polityka zagraniczna ogranicza się tylko do zaoferowania pokoju, rozejmu, wypowiedzenia wojny i wysłania daru? Relacje z królestwami od 0 do 60 a opcje te same... SI co chwila podpisuje jakieś pakty, handlowe, obronne, sojusze...
    Pytanie2: Czy Kultura wpływa na coś więcej niż straż w zamku i patrol (tzn. rodzaj wojsk)? Bo w wioskach można rekrutować tylko etnicznych rekrutów, a zwerbowani lordowie biegają z macierzystą armią.

Uwaga: Jeżeli jest możliwość rekrutowania słowian to może powinna być też dostępna taka kultura?
    Uwaga2: Odnośnie areny w Praven (rzeczka, mostek, drzewka itp...), otóż wygląda fajnie ale nie nadaje się do walk konnych z kopią, sprawdzałaby się u każdej nacji ale nie u Swadian ;)

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #522 dnia: Stycznia 12, 2012, 12:03:53 »
    Pytanie: Czy Polityka zagraniczna ogranicza się tylko do zaoferowania pokoju, rozejmu, wypowiedzenia wojny i wysłania daru? Relacje z królestwami od 0 do 60 a opcje te same... SI co chwila podpisuje jakieś pakty, handlowe, obronne, sojusze...
    Pytanie2: Czy Kultura wpływa na coś więcej niż straż w zamku i patrol (tzn. rodzaj wojsk)? Bo w wioskach można rekrutować tylko etnicznych rekrutów, a zwerbowani lordowie biegają z macierzystą armią.
    Pytanie 1: Aby zawierać pakty handlowe, obronne itp. trzeba być uznanym za króla przez danego władcę (jak chcemy sojusz np. z saranidami to sułtan musi uznać nasze prawo do korony).
    Pytanie 2: Nie wiem jak w tym modzie ale chyba tak właśnie jest i raczej nic z tym nie da rady zrobić .
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline jacek gth4

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #523 dnia: Stycznia 12, 2012, 18:34:24 »
    Da się w modzie the eagle and the wolves czy jakoś tak jest skrypt, który zmienia kulturę wiosek po ich podbiciu przez inne państwo.
    Tylko nie pamiętam, który to skrypt, bo dawno się w to nie bawiłem.
    Teraz robię własnego moda, którego ukażę przed wakacjami.
    (nie mam jeszcze nazwy moda:)
    ale coś wymyślę jak zrobię mapę.
    Dodam 3 nowe frakcje i przerobię stare na lepsze i posiadające nowe jednostki.
    I mapa będzie większa.
    Jeśli ktoś ma jakieś sugestie do moda to niech napisze na pw co chciałby widzieć w modzie.
    Może wezmę to pod uwagę.

Offline LuqassPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #524 dnia: Stycznia 12, 2012, 20:23:19 »
    A mod będzie miał jakąś łatkę jeszcze? bo na razie to twórcy nie widać ;p