Obecnie jestem zbyt zajęty by rozbudowywać moda. Od miesiąca jestem wysłany z pracy do Gruzji, wróciłem na dwa dni. To co mi się udało zrobić udostępniłem do pobrania w wersji 1.135 moda. Dość sporo zmian. Oczywiście tylko i wyłącznie nowa gra. Błędy tekstowe jakie były w spolszczeniu tak pozostały (na nie nie miałem już czasu). Jutro wieczorem znów wyjeżdżam i prawdopodobnie wrócę dopiero najprędzej za miesiąc. Proszę o nie pisanie wiadomości na pw do mojego powrotu (tam gdzie pracuję nie mam dostępu do internetu a nawet telewizji i po prostu nie będę wstanie odpowiedzieć, a ciężko przeczytać i odpowiedzieć na wszystkie wiadomości po dłuższym czasie nieobecności na forum). Pozdrawiam i życzę miłej zabawy.
Możliwym jest połączenie go z Diplomacy ?
W tym modzie jest dyplomacja i to trochę bardziej rozbudowana niż w modzie diplomacy.
Czy Nowa Ojczyzna podmienia jakieś pliki w Natywku bądź ma coś wspólnego z modem http://www.mbrepository.com/file.php?id=2841 Polished Native? Zauważyłem, że część spolszczenia oraz wygląd postaci "przeniknął" z jednego moda do drugiego...
Nie, nie znam tego moda ale z tego co tam wyczytałem to oboje korzystamy z niektórych scen i kilku rzeczy.
@Asasyni (jednostka, czy raczej oddział elitarnych, fanatycznych zabójców muzułmańskich. Wielu się ich bało )
- Tu się zgodzę i planuję w przyszłości zrobić gildę zabójców, którzy by byli wynajmowani by osłabić wrogich lordów a raczej ich oddziały i jak się uda pojmać do niewoli wrogiego lorda, oczywiście z małą szansą powodzenia.
- Co do buga z małżeństwem to osobiście się nie spotkałem ale ostatnio zmieniałem i to bardzo dużo ID w module związanego z dialogami i muszę przyznać że jest taki błąd możliwy. Częściowo wina leży w modzie "Diplomacy", z angielskiego forum wiem że takie przypadki się w angielskiej wersji nie zdarzają ale już jak mod korzysta z folderu languages to takie rzeczy się zdarzały, starałem się wyeliminować podobne zdarzenia w najnowszej wersji ale tak naprawdę to myślę że co niektórym jeszcze może się coś takiego zdarzyć.
- Katapult nie będzie bo nie ma sensu robić takich które by zabijały jednostki a nie uszkadzały mury a ja niestety nie umiem takiego skryptu napisać.
- Co do wielkości oddziałów to z czasem w grze lordowie mają nawet ponad 250 ludzi a królowie ponad 400, co prawda będzie to się coraz mniej zdarzać bo lordowie tak naprawdę są zmuszeni do ciągłej walki np. Vaergici mają spore kłopoty z "Klanem Niedźwiedzia" a w najnowszej wersji Sarranidzi i Khergici z Templariuszami, gracza też klan nie lubi a Templariusze też mogą się do gracza negatywnie nastawić, kwestia zachowania. W przyszłości dojdą też rebelianci z dość dużym wojskiem, Wikingowie którzy będą atakować frakcje od morza i stanie się naprawdę nie miło. Dlatego w przyszłości tak na prawdę ważne znaczenie będą miały artefakty i gildie najemników. A jeszcze jedno jednostki "Strach się bać" będą tak się dalej nazywać, ja nie chcę w tym modzie by wszystko było poważne a wręcz przeciwnie chcę by było tak że nawet jak walczysz i wiesz że bitwa jest przegrana to słysząc dźwięk "mamusiu ja już nie chcę być żołnierzem ja chcę znowu krowy paść" to zamiast się złościć uśmiechasz się od ucha do ucha, spadasz z krzesełka i stwierdzasz że ten mod jest zbyt bolesny dla ciebie (dosłownie).
Jeśli już zagracie w wersję N.O. 1.135 to bardzo polecam przed najęciem obojętnie jakiego najemnika do oddziału dość głośno ustawić głośniki (jeśli ktoś ma problemy z sercem to wręcz przeciwnie, nie chcę mieć nikogo na sumieniu) lub porozmawiać z bardami.