Jest dostępna najnowsza wersja 1.145 Beta moda. Masochistów N.O. zapraszam do testowania. Ja w tym roku już chyba za dużo nie zdziałam (ciągłe wyjazdy), ale zawsze jak wrócę do kraju to zajrzę na forum i wyłapane błędy poprawię.
Mam pytanie odnośnie dwóch nowych skrzyń, czy obydwie są w wioskach? Bo przeszukałem wszystkie i znalazłem jedną skrzynie. W ogóle mam 140 wiosek, a nie 145 ;p
Tak obydwie są w wioskach.
Najnowsza wersja posiada mgłę wojny (co mnie zaszokowało, kiedy po starcie nie widzę miasta, przy którym zacząłem :P; akurat ten jeden szczegół można by zostawić widzialnym - wiadomo, jakie to miasto i jak się nazywa).
Taki jest już skrypt, ja go tylko dodałem do moda, Ale jeśli mgła wojny nie odpowiada graczowi to w wersji 1.145 ma przy rozpoczęciu gry wybór czy chce mgłę czy nie. Ja osobiście grałem bez mgły wojny (jeśli nie ma nowej mapy a starą się zna na pamięć to po co mi ta mgła). Dodałem ją tylko dlatego że parę osób mnie męczyło na PW by już była.
Panowie jakie są te kody ??
Kody są wszędzie (jak włączysz) od menu obozu, raport postaci, dialogi z lordami i na mapie świata. Ale uwaga zauważyłem że nadmiar oszukiwania potrafi sknocić moda (szybkie podbicie osady, kazanie lordowi by się przyłączył do naszej frakcji). Więc używacie ich na własną odpowiedzialność.
Ej panowie mam pytanie czy ktoś wie jak zwerbować Templariuszy ??? Albo czy po wybudowaniu Zakonu Templariuszy bende mógł ich wtedy zwerbować ????
Jeśli wybudujesz w swoim mieście odpowiednią budowlę to co pewien czas dołączy się do ciebie 2 Templarów. Lub wersja bardziej brzydka "Menu oszustw"
Ja Bloomy mogę rzec szczerze, iż między innymi ten mod, i kilka innych Polskich jest chlubą dla polskiej sceny MB - Polak potrafi. Gratulacje dla autora tego modu za zajebiste animacje, rozkoszną muzykę w tle, i masę innych zajebiaszczych rzeczy.
Dziękuję ale ten mod istnieje dzięki osobą którzy są w creditsach. Prawie wszystkie itemy są innych autorów i wiele skryptów też. Jeśli o kimś zapomniałem to przepraszam, tak jak Kea dzięki któremu udało mi się trochę namieszać w turniejach.
Mod jest wspaniały. Najlepszy w jakiego grałem. Tylko nie rozumiem o co chodzi z tymi wydarzeniami losowymi. (oczywiście mam włączone)
EDIT: Nie mam pojęcia dlaczego, ale usunęło mi mojego sejwa, na którym grało mi się chyba najlepiej ze wszystkich. (Byłem lordem u vaegirów) Wchodzę do gry i po prostu pokazało, że plik jest uszkodzony. Miał ktoś tak może?
Co do wydarzeń losowych to co jakiś czas spotka cię coś miłego lub nie, wiadomości mogą być pokazywane w oknie lub na dole ekranu. Wydarzenia losowe będą cię dręczyć tak co dwa tygodnie. Co do zapisku gry to nie jestem w stanie ci pomóc, ja miałem tak wersji warbanda 1.131 jak się nie mylę i to zawsze na pierwszym slocie w zapisach. Ale wiem że ten błąd został już dawno naprawiony.
Witajcie! Cóż, proszę Cię o pomoc, problem jest taki że nie pojawiają się napisy ani podczas bitwy ani nawet podczas podróży po mapie. Czytałem na forum, że jeden użytkownik miał podobny problem ale on miał zdaje się starszą wersję, a według mnie mam najnowszą. Oto jak instalowałem grę od samego początku:
1. Instalacja Warbanda 1.134
2. Przekopiowanie do głównego katalogu z grą zawartości folderu NO z1134 do 1143 ???
3. Wklejenie do folderu Modules folderu Nowa Ojczyzna w wersji najnowszej tj. 1.135
Nie wiem czy dobrze robię w pkt. drugim ale tylko tak działa mi wersja 1.135 Nowej Ojczyzny, ale i tak nie ma komunikatów. Poradzicie coś? Proszę, źle się gra bez komunikatów. Mogę podesłać jakieś screeny lub pliki jeśli będą potrzebne. Pozdrawiam
Nie wiem czy ktoś już ci pomógł, ale jeśli nie to z tego opisu na pewno źle robisz. Z 1134 DO 1143?. Zalecam ci reinstalacje gry, aktualizacje gry do 1.143 (steam sam to zrobi) i potem granie na N.O. 1.135 (jest pod 1.143) lub 1.145 (beta) a nie przerzucanie starszej wersji na nowszą.
Da się jakoś zmienić imiona bohaterów i postaci? Bo wkurzające jest "Nizarek, "Sułtan Ali Baba"
Co chcesz od Ali-Baby! No ale jeśli musisz sobie zmienić to nie kombinuj w troops.txt tylko idź do folderu languages (w folderze z modem) i pl, i tam w pliku troops sobie pozmieniaj.
Uciazliwy natomiast jest blad, gdy chce uwolnic swojego krola z niewoli i on zamiast uciekac, stac czy pomagac mi, atakuje mnie i nie moge wyjsc ze sceny dopoki go nie zabije, oczywiscie wtedy zadanie nieudane. Spotkal sie juz ktos z tym i moze cos rozwiazal?
Powiem ci że ja się z takim czymś nie spotkałem ale dzisiaj na TW wyczytałem że ten błąd zdarzał się ludziom grającym na modzie "Dyplomacji" a jak wiesz N.O. też używa tego moda. Wiem że w najnowszej wersji dyplomacji ten błąd został już naprawiony, więc jak tylko będę miał więcej czasu to na pewno ten fix nie ominie N.O.
No to po miesiącu nieobecności na forum mogę znowu zniknąć, pewnie też na miesiąc. Pozdrawiam i życzę miłej zabawy. Jak wrócę to zajmę się wszystkimi wyłapanymi bugami (mam nadzieję że nie za dużo, bo jak tak to wyjadę na dłużej).