Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 858779 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #255 dnia: Sierpnia 14, 2011, 14:19:12 »
    Możliwym jest połączenie go z Diplomacy ?

Ale ten mod ma wbudowanego Diplomacy.

Offline Lazybones

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #256 dnia: Sierpnia 16, 2011, 14:43:34 »
    Hej, Akosmo. Znalazłem już 5 skrzyń, czyli suknia i cały komplet zbroi. (hełm, zbroja, rękawice i buty) i nigdzie nie mogę znaleźć 6 skrzyni. Ktoś może ją znalazł? Bardzo mnie ciekawi co w niej jest. Przydała by się jakaś podpowiedź, bo szukałem dobre 2 godziny i nigdzie jej nie ma. Jest tylko kilka pustych skrzyń, które mogę otworzyć.

EDIT: Już znalazłem. :)

Nie mogę się doczekać nowej wersji z nową mapą i frakcjami.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 17, 2011, 18:04:35 wysłana przez Lazybones »

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #257 dnia: Sierpnia 16, 2011, 19:58:31 »
    Czy Nowa Ojczyzna podmienia jakieś pliki w Natywku bądź ma coś wspólnego z modem http://www.mbrepository.com/file.php?id=2841 Polished Native? Zauważyłem, że część spolszczenia oraz wygląd postaci "przeniknął" z jednego moda do drugiego...

Offline cycu1973

• Użytkownik
    « Odpowiedź #258 dnia: Sierpnia 17, 2011, 18:49:07 »
    Mam pytanie czy można usunąć jakąś frakcje? Jak na moje oko w Warbandzie jest o jedną za dużo,gdyby sie dało to bylo by lepiej,nie nawidze tych Arabów...:)

Pozdrawiam

Offline VargPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #259 dnia: Sierpnia 17, 2011, 19:18:27 »
    Mam pytanie jak dać lordowi lenno który się do nas dołączy a my mamy zamki bez pana ???

Offline Medien

• Użytkownik
    « Odpowiedź #260 dnia: Sierpnia 18, 2011, 06:39:47 »
    Idz do tego co siedzi w zamku, którego wyznaczyłeś by siedział w zamku lub jak go niemasz to zwerbuj jednego Bohatera to on bedzie siedziec w Zamku i u niego mozesz dawac Lenna lub jak chcesz dac lenno jakiemus Bohaterowi w Drużynie ( Wtedy stanie sie Lordem ) to w opcji dialogowej wybierz "Czy moge cie o cos zapytac"[Albo jakoś tak] i dalej "Chcem dac ci Lenno i dajesz mu zamek albo wieś i gosc jest Happy :D

Offline matihoda15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #261 dnia: Sierpnia 19, 2011, 18:41:29 »
    Mam pytanie kiedy wyjdzie Nowa Ojczyzna 2?

Offline matigbw

• Użytkownik
    « Odpowiedź #262 dnia: Sierpnia 21, 2011, 20:04:17 »
    a czy istniała by możliwość pobrania module system którego użyto do stworzenia moda. Chodzi mi o to, że chciałbym dodać swojego boha i kilka innym rzeczy a jak włącze build_module z tymi zmianami to kasują sie rzeczy z moda

Offline Lotnik

• Użytkownik
    • Piwa: 35
    • Wyjadam żelki
    « Odpowiedź #263 dnia: Sierpnia 25, 2011, 11:42:57 »
    Dobry mod :D  A będzie można uderzać tarczą?

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #264 dnia: Sierpnia 25, 2011, 13:19:07 »
    Ale zasraliś....zaspamowaliście topic, ludzie opanujcie się.

Ponieważ skręca mnie w kiszce jak widzę wasze łzy, odpowiem wam, że gadałem z wydawcą MODa, który to (mod, nie wydawca) będzie gotowy mniej więcej za 3 miesiące. Pozdrawiam.

Offline Parkowa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #265 dnia: Sierpnia 25, 2011, 21:14:38 »
    Witam wszystkich użytkowników forum. Na początku postu składam gratulacje akosmo za stworzenie bardzo dobrego moda. Jednak dopatrzyłem się kilka błędów:
    - walcząc jednostkami słowiańskimi z Veagierami zauważyłem że słowianie bardzo szybko tracą morale
    - korsarz nazywa się "koszarz"
    - itemy ze skóry mają w nazwie błąd ortograficzny (np. skurzana tarcza)
    - dom uciech cielesnych poprawia relacje z wioską nawet wtedy gdy ona jest splądrowana

Ogólnie więcej błędów nie zauważyłem. Modzik jest świetny i grywalny. Pozdrawiam ;) 
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 27, 2011, 16:19:29 wysłana przez Parkowa »

Offline ghost888

• Użytkownik
    « Odpowiedź #266 dnia: Sierpnia 26, 2011, 16:04:22 »
    Witam, mógłby ktoś podać inne linki do downloadu, bo niektóre nie działaja i wytłumaczyć w jakiej kolejności to wszystko instalować?

Offline Lazybones

• Użytkownik
    « Odpowiedź #267 dnia: Sierpnia 27, 2011, 13:56:55 »
    Ghost, zaraz Ci napiszę wszystko po kolei.

1. ściągasz  to:
    http://www.gamefront.com/files/20518604/Nowa_Ojczyzna_1_2.rar
    i instalujesz. (Wrzucasz folder Nowa Ojczyzna do folderu Modules po prostu)

2. potem ściągasz to:
    http://www.gamefront.com/files/20562847/N_O_1_22_rar
    i wrzucasz tak samo. (wciskasz "tak na wszystkie", gdy spyta czy podmieniać pliki)

Jeśli masz wersję 1.34 to wszystko. Ale jeśli masz najnowszą, czyli 1.43 to musisz jeszcze zrobić punkt trzeci.

3. ściągasz to:
    http://www.gamefront.com/files/20655955/NO134do143.rar
    i wrzucasz tak samo jak w punkcie drugim.

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 27, 2011, 14:00:48 wysłana przez Lazybones »

Offline ghost888

• Użytkownik
    « Odpowiedź #268 dnia: Sierpnia 27, 2011, 14:12:52 »
    Wielkie dzięki :D

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    « Odpowiedź #269 dnia: Września 05, 2011, 22:16:51 »
    Obecnie jestem zbyt zajęty by rozbudowywać moda. Od miesiąca jestem wysłany z pracy do Gruzji, wróciłem na dwa dni. To co mi się udało zrobić udostępniłem do pobrania w wersji 1.135 moda. Dość sporo zmian. Oczywiście tylko i wyłącznie nowa gra. Błędy tekstowe jakie były w spolszczeniu tak pozostały (na nie nie miałem już czasu).  Jutro wieczorem znów wyjeżdżam i prawdopodobnie wrócę dopiero najprędzej za miesiąc. Proszę o nie pisanie wiadomości na pw do mojego powrotu (tam gdzie pracuję nie mam dostępu do internetu a nawet telewizji i po prostu nie będę wstanie odpowiedzieć, a ciężko przeczytać i odpowiedzieć na wszystkie wiadomości po dłuższym czasie nieobecności na forum). Pozdrawiam i życzę miłej zabawy.

Możliwym jest połączenie go z Diplomacy ?
    W tym modzie jest dyplomacja i to trochę bardziej rozbudowana niż w modzie diplomacy.
    Czy Nowa Ojczyzna podmienia jakieś pliki w Natywku bądź ma coś wspólnego z modem http://www.mbrepository.com/file.php?id=2841 Polished Native? Zauważyłem, że część spolszczenia oraz wygląd postaci "przeniknął" z jednego moda do drugiego...
    Nie, nie znam tego moda ale z tego co tam wyczytałem to oboje korzystamy z niektórych scen i kilku rzeczy.
    @Asasyni (jednostka, czy raczej oddział elitarnych, fanatycznych zabójców muzułmańskich. Wielu się ich bało )
    - Tu się zgodzę i planuję w przyszłości zrobić gildę zabójców, którzy by byli wynajmowani by osłabić wrogich lordów a raczej ich oddziały i jak się uda pojmać do niewoli wrogiego lorda, oczywiście z małą szansą powodzenia.
    - Co do buga z małżeństwem to osobiście się nie spotkałem ale ostatnio zmieniałem i to bardzo dużo ID w module związanego z dialogami i muszę przyznać że jest taki błąd możliwy. Częściowo wina leży w modzie "Diplomacy", z angielskiego forum wiem że takie przypadki się w angielskiej wersji nie zdarzają ale już jak mod korzysta z folderu languages to takie rzeczy się zdarzały, starałem się wyeliminować podobne zdarzenia w najnowszej wersji ale tak naprawdę to myślę że co niektórym jeszcze może się coś takiego zdarzyć.
    - Katapult nie będzie bo nie ma sensu robić takich które by zabijały jednostki a nie uszkadzały mury a ja niestety nie umiem takiego skryptu napisać.
    - Co do wielkości oddziałów to z czasem w grze lordowie mają nawet ponad 250 ludzi a królowie ponad 400, co prawda będzie to się coraz mniej zdarzać bo lordowie tak naprawdę są zmuszeni do ciągłej walki np. Vaergici mają spore kłopoty z "Klanem Niedźwiedzia" a w najnowszej wersji Sarranidzi i Khergici z Templariuszami, gracza też klan nie lubi a Templariusze też mogą się do gracza negatywnie nastawić, kwestia zachowania. W przyszłości dojdą też rebelianci z dość dużym wojskiem, Wikingowie którzy będą atakować frakcje od morza i stanie się naprawdę nie miło. Dlatego w przyszłości tak na prawdę ważne znaczenie będą miały artefakty i gildie najemników. A jeszcze jedno jednostki "Strach się bać" będą tak się dalej nazywać, ja nie chcę w tym modzie by wszystko było poważne a wręcz przeciwnie chcę by było tak że nawet jak walczysz i wiesz że bitwa jest przegrana to słysząc dźwięk "mamusiu ja już nie chcę być żołnierzem ja chcę znowu krowy paść" to zamiast się złościć uśmiechasz się od ucha do ucha, spadasz z krzesełka i stwierdzasz że ten mod jest zbyt bolesny dla ciebie (dosłownie).
    Jeśli już zagracie w wersję N.O. 1.135 to bardzo polecam przed najęciem obojętnie jakiego najemnika do oddziału dość głośno ustawić głośniki (jeśli ktoś ma problemy z sercem to wręcz przeciwnie, nie chcę mieć nikogo na sumieniu) lub porozmawiać z bardami.
    « Ostatnia zmiana: Września 06, 2011, 04:48:19 wysłana przez akosmo »