akosmo, nie grzebałem nic w plikach. Zainstalowałem 1.0, potem 1.2 i odpaliłem grę. Wszystko śmiga tylko jest ten problem z małżeństwem.
Wersja 1.2 jest oddzielna nie instaluje się jej na 1.0 Nie wiem dlaczego tak akurat u ciebie jest ale spróbuj porozmawiać z innym lordem i jeśli będzie tak samo to wywal moda i zainstaluj wersje 1.2, potem dodatek 1.22 (zawiera fixa 1.121). Nic więcej nie jestem w stanie ci poradzić.
EDIT: A może grasz na wersji 1.143?
Grałem ostatnio w ten mod i jestem pozytywnie zaskoczony.Nie łatwo jest odnalezc wszystkie zbroje(mam buty i zbroje).Podoba mi się to uzbrojenie słowiańskie,które bodajże pochodzi z Rusi,z XIII wieku chyba.Spodobał mi się również Klan Niedzwiedzia.Dobrze,że zwycięstwo turnieju podwyższa renome o 50 i stosunki z miastem o 15 punktów.Walczące kobiety?Hmm..Na początku byłem dość sceptycznie nastawiony,ale spodobało mi się to.W tawernie można nająć jednostke podobną do samurajów(przepraszam,ale zapomniałem jak się ona nazywa).Więc Akosmo,jesteś jednym z najlepszych moderów.Więc czekam na Nową Ojczyzne 2,ponieważ 8 królestw nie przypadło mi zbytnio do gustu.Pragnąłbym,aby się pojawiła walka na morzu,religie i usprawnione zarządzanie państwem,nowe frakcje i mapa,no i ta mgła wojny.
Co do nowej wersji N.O. to na pewno będzie nowa mapa czyli mgła wojny też, nowe frakcje (raczej wymienię wszystkie na nowe niż dodam, po prostu znudziły mi się te z native), kilku nowych bohaterów, więcej rodzai bandytów, więcej miast zamków i wiosek przez co będzie trudniej namówić lordów na dołączenie do frakcji. Będę też chciał zrobić obozy bandytów gdzie będzie można ich nająć. Nie będzie na pewno religii w stylu SOD. Na razie pracuję w wolnym czasie nad questem w "Tajemniczej Świątyni" (to tanie aktywna ikonka w 8 Królestwach), będzie można zdobyć tam unikatową broń, będzie to quest aktywny od początku ale trudny więc na pewno szybko go nie da się wykonać. Walki na morzu? ciągle kombinuję z skryptem który by u mnie nie robił problemów z PBOD, jeśli się uda na pewno będą. Co do "8 Królestw" to sam napisałem tam że to mój zabijacz czasu i że jest średniakiem (dla mnie). Nowa wersja N.O. na pewno szybko się nie ukaże, więcej czasu wolnego będę miał dopiero za miesiąc więc dopiero wtedy zacznę go przenosić na nową wersję i rozbudowywać. Ale jeżeli już piszę że będę kontynuował rozbudowę to na pewno tak będzie. Pozdrawiam.