Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 857870 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Qzzdo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #210 dnia: Sierpnia 04, 2011, 10:47:35 »
    Mam nadzieję, że mojej postaci smakowało, ale czy na pewno nie wybaczy? należę jako wasal do Rhodoków i myślę, że wraz z sojuszem stosunki wrócą do normy. Może jako autor nowej ojczyzny. Niebawem kiedy się nią ponownie zajmiesz wiesz już co stworzysz czy na razie zajmujesz się tym innym.

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    « Odpowiedź #211 dnia: Sierpnia 04, 2011, 11:03:46 »
    To zależy co mu zjadłeś?. A tak na poważnie (chociaż jestem mało poważną osobą jak na swój wiek, niektórzy na pw się przekonali) to na pewno będę kontynuował rozbudowę tego moda. Questy i inne nowości praktycznie mam już przygotowane. Moją bolączką jest przerzucanie wszystkich skryptów na nową wersję, chodzi mi tu o 2 mody których użyłem w N.O. Dyplomację i PBOD w szczególności że jak na pech nie pozaznaczałem sobie w module systemie skryptów które pozmieniałem w dyplomacji. I mam przeczucie że jak już wszystko poprzerzucam to wyjdzie nowy patch a wtedy to o zawał u mnie nie trudno. Dlatego wolę jeszcze poczekać z przerzutem na nowy module system do końca wakacji a na razie podszkolić się w pisaniu nowych skryptów bo jeszcze sporo przede mną.

Offline Qzzdo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #212 dnia: Sierpnia 04, 2011, 11:10:43 »
    Jak sam tytuł modyfikacji wskazuje, mamy tutaj na myśli Nową Ojczyznę - w grze za to widzimy frakcje, które już są w warbandzie od dawna. Zamierzasz stworzyć własne frakcje, ich własną kulturę itd. Czy wolisz się tego trzymać co zrobili twórcy?

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #213 dnia: Sierpnia 06, 2011, 01:49:36 »
    Jak sam tytuł modyfikacji wskazuje, mamy tutaj na myśli Nową Ojczyznę - w grze za to widzimy frakcje, które już są w warbandzie od dawna. Zamierzasz stworzyć własne frakcje, ich własną kulturę itd. Czy wolisz się tego trzymać co zrobili twórcy?
    Mam 2 koncepcje albo zmienię wszystkie frakcje na inne, albo dodam dwie, miały być nowe frakcje w wersji 1.2 na oddzielnych wyspach ale był konflikt z modem PBOD podczas bitew morskich i musiałem z nich zrezygnować. Na pewno nie będą to frakcje prawdziwe.

EDIT: Lazybones na wersję 1.134 już nic nie będzie. Mod będzie o wiele bardziej rozbudowany ale na nowszej wersji.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 06, 2011, 12:29:45 wysłana przez akosmo »

Offline Lazybones

• Użytkownik
    « Odpowiedź #214 dnia: Sierpnia 06, 2011, 11:41:02 »
    Mod świetny, wczoraj dosłownie cały dzień przegrałem na nim. (smutne, ale co zrobić) Mógłbyś wydać wersję z nową mapą i frakcjami na wersję 1.134, bo te nowe wersje warbanda tylko wszystko psują. :)

Offline Avenger16

• Użytkownik
    « Odpowiedź #215 dnia: Sierpnia 07, 2011, 14:59:07 »
    Siemka. Nie mogę ożenic się z dziewoją. Ona chce, ale jak pytam Bojara czy pozwoli mi pojąc swa córkę za żone to mi wyskakuje ",twą córkę" i pogorszenie relacji.. nawet jak mam 35 relacji tak mi robi...

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #216 dnia: Sierpnia 07, 2011, 18:24:34 »
    Siemka. Nie mogę ożenic się z dziewoją. Ona chce, ale jak pytam Bojara czy pozwoli mi pojąc swa córkę za żone to mi wyskakuje ",twą córkę" i pogorszenie relacji.. nawet jak mam 35 relacji tak mi robi...
    Albo grzebałeś coś w plikach, albo odwrotnie zainstalowałeś dodatki (dużo osób tak robi a potem pisze mi na pw że coś im się pozmieniało). Wszystko jest napisane na pierwszej stronie, jak instalować dodatki, w której kolejności i co dodają. Poza tym lord nie musi wcale pozwolić ci na ślub z córką nawet jak masz pozytywne relacje z nim, niektórzy lordowie nie lubią jak rozmawiasz najpierw z jego córką a nie z nim.

- Jeszcze raz napiszę do osób lubiących sobie pozmieniać coś tam w grze - MOD NIE BĘDZIE PRAWIDŁOWO DZIAŁAŁ PO ZMIANACH W TWEAKU I TYM PODOBNYCH PROGRAMACH.

Offline Avenger16

• Użytkownik
    « Odpowiedź #217 dnia: Sierpnia 07, 2011, 19:00:37 »
    akosmo, nie grzebałem nic w plikach. Zainstalowałem 1.0, potem 1.2 i odpaliłem grę. Wszystko śmiga tylko jest ten problem z małżeństwem.

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #218 dnia: Sierpnia 07, 2011, 19:42:55 »
    akosmo, nie grzebałem nic w plikach. Zainstalowałem 1.0, potem 1.2 i odpaliłem grę. Wszystko śmiga tylko jest ten problem z małżeństwem.
    Wersja 1.2 jest oddzielna nie instaluje się jej na 1.0 Nie wiem dlaczego tak akurat u ciebie jest ale spróbuj porozmawiać z innym lordem i jeśli będzie tak samo to wywal moda i zainstaluj wersje 1.2, potem dodatek 1.22 (zawiera fixa 1.121). Nic więcej nie jestem w stanie ci poradzić.
    EDIT: A może grasz na wersji 1.143?

Cytat: Zakamuflowana Świnia
    Grałem ostatnio w ten mod i jestem pozytywnie zaskoczony.Nie łatwo jest odnalezc wszystkie zbroje(mam buty i zbroje).Podoba mi się to uzbrojenie słowiańskie,które bodajże pochodzi z Rusi,z XIII wieku chyba.Spodobał mi się również Klan Niedzwiedzia.Dobrze,że zwycięstwo turnieju podwyższa renome o 50 i stosunki z miastem o 15 punktów.Walczące kobiety?Hmm..Na początku byłem dość sceptycznie nastawiony,ale spodobało mi się to.W tawernie można nająć jednostke podobną do samurajów(przepraszam,ale zapomniałem jak się ona nazywa).Więc Akosmo,jesteś jednym z najlepszych moderów.Więc czekam na Nową Ojczyzne 2,ponieważ 8 królestw nie przypadło mi zbytnio do gustu.Pragnąłbym,aby się pojawiła walka na morzu,religie i usprawnione zarządzanie państwem,nowe frakcje i mapa,no i ta mgła wojny.
    Co do nowej wersji N.O. to na pewno będzie nowa mapa czyli mgła wojny też, nowe frakcje (raczej wymienię wszystkie na nowe niż dodam, po prostu znudziły mi się te z native), kilku nowych bohaterów, więcej rodzai bandytów, więcej miast zamków i wiosek przez co będzie trudniej namówić lordów na dołączenie do frakcji. Będę też chciał zrobić obozy bandytów gdzie będzie można ich nająć. Nie będzie na pewno religii w stylu SOD. Na razie pracuję w wolnym czasie nad questem w "Tajemniczej Świątyni" (to tanie aktywna ikonka w 8 Królestwach), będzie można zdobyć tam unikatową broń, będzie to quest aktywny od początku ale trudny więc na pewno szybko go nie da się wykonać. Walki na morzu? ciągle kombinuję z skryptem który by u mnie nie robił problemów z PBOD, jeśli się uda na pewno będą. Co do "8 Królestw" to sam napisałem tam że to mój zabijacz czasu i że jest średniakiem (dla mnie). Nowa wersja N.O. na pewno szybko się nie ukaże, więcej czasu wolnego będę miał dopiero za miesiąc więc dopiero wtedy zacznę go przenosić na nową wersję i rozbudowywać. Ale jeżeli już piszę że będę kontynuował rozbudowę to na pewno tak będzie. Pozdrawiam.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 07, 2011, 20:43:16 wysłana przez akosmo »

Offline Avenger16

• Użytkownik
    « Odpowiedź #219 dnia: Sierpnia 07, 2011, 20:47:15 »
    Wersja 1.2 jest oddzielna nie instaluje się jej na 1.0 Nie wiem dlaczego tak akurat u ciebie jest ale spróbuj porozmawiać z innym lordem i jeśli będzie tak samo to wywal moda i zainstaluj wersje 1.2, potem dodatek 1.22 (zawiera fixa 1.121). Nic więcej nie jestem w stanie ci poradzić.
    EDIT: A może grasz na wersji 1.143?

Gram na 1.134
    Rozmawiając z innym lordem po prostu mi mówi, że nie bo rozmawiałem z jego córą zanim spytałem go o zgodę. A z tym jednym cos mi sie wali ;/ A szkoda tracic tej dziewoji bo ona ma sporo lordów w rodzinie :P

Offline Zumbagi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #220 dnia: Sierpnia 07, 2011, 21:02:50 »
    Akosmo, mi też różnie odpowiadają ... raz jest pusty tekst dialogowy, potem jakiś urywek z bohaterów NPC ... zwróć uwagę na to w przyszłej wersji :)

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #221 dnia: Sierpnia 07, 2011, 21:28:01 »
    Akosmo, mi też różnie odpowiadają ... raz jest pusty tekst dialogowy, potem jakiś urywek z bohaterów NPC ... zwróć uwagę na to w przyszłej wersji :)
    Zwrócę uwagę ale dam mój przykład: Gra normalna bez kodów, 479 dni gry, własne królestwo, 12 lordów (5 bohaterów), żonka gdzieś tak od 150 dni, bardzo dużo dialogów od questów w wsiach po rozmowy z lordami i lady i zero braku dialogów czy innych dziwnych rzeczy. Grałem na 1.134 teraz mam 1.143 i nie gram. Ale może problem polega na tym jak mi ktoś napisał na pw kiedyś że instalował łatkę 1.143 i potem ponownie 1.134 na 1.143. Oczywiście odpisałem mu by tak nie robił i zrobił reinstalację warbanda. Miał trochę inny problem ale też z dialogami, zrobił tak i problemy znikły. Uwierzcie mi że samemu wszystko sprawdzić czy jest ok (w szczególności że u mnie i u innych działa) jest trudne. Szczególnie że wiele osób nie czyta co i jak zainstalować, tylko wali jedno na drugie (zdarzały się nawet przypadki instalacji wersji 1.0 na 1.2 lub wypakowywanie samego dodatku do folderu modules i pisaniu na pw że im nie działa i jeszcze obwiniania mnie że źle zainstalował).

Offline Zumbagi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #222 dnia: Sierpnia 08, 2011, 17:02:35 »
    Wiadomo, że ludzi są różni :) Ja tak tylko zwróciłem uwagę.

Takie pytanko od siebie, dorobiłbyś jeszcze parę skrzyń z limitowaną edycji scyzoryków Em0 ? ( czyt. dodatkowe eq w skrzyniach )

P.S. Daj jakieś małe wskazówk co do lokacji skrzyńi na PW :)

Offline LucivarYaslana

• Użytkownik
    « Odpowiedź #223 dnia: Sierpnia 08, 2011, 18:13:01 »
    Mógłbyś zrobić żeby po skończonej bitwie pokazywało ilu wrogów zabiłem osobiście? Często mnie to ciekawi:)

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #224 dnia: Sierpnia 08, 2011, 20:06:05 »
    Wiadomo, że ludzi są różni :) Ja tak tylko zwróciłem uwagę.

Takie pytanko od siebie, dorobiłbyś jeszcze parę skrzyń z limitowaną edycji scyzoryków Em0 ? ( czyt. dodatkowe eq w skrzyniach )

P.S. Daj jakieś małe wskazówk co do lokacji skrzyńi na PW :)
    I dobrze że zwróciłeś uwagę bo tak powinno być, sam nie przetestuję wszystkiego. Poza tym jeśli autor moda udostępnia go publicznie to powinien słuchać opinii i rad. Ja tylko dawałem do zrozumienia że jeśli coś działa u mnie czy u innych dobrze to mam prawo podejrzewać że osoba mogła grzebać coś w plikach itp. Ludzie do mnie piszą nawet z tym dlaczego u nich N.O. nie działa, przecież dobrze zainstalowali na M&B 1.011. A co do skrzyń to w przyszłej wersji będzie ich więcej ale nie tylko takie z wypasionym sprzętem, czasami też będą żarty lub rzeczy z różnych znanych filmów i będą też w wioskach a będzie ich o wiele więcej.

Mógłbyś zrobić żeby po skończonej bitwie pokazywało ilu wrogów zabiłem osobiście? Często mnie to ciekawi:)
    Mógłbym jak bym miał więcej czasu. Może w następnej wersji i może nawet coś w stylu osiągnięć się uda ale najpierw ważniejsze rzeczy.
    Pozdrawiam.