Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 858793 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #240 dnia: Sierpnia 10, 2011, 13:52:09 »
    Dear akosmo, tell me, please, is it possible to download this mod with another link? He only on Polish?
    They are two thin links, you can take from gamefront.com. N. O. is so far Polish in English I do not recommend to play, because I in module system in descriptions added only examples which then correctly I translated. Maybe in future this will change.

EDIT:
    Rohen dobrą tanią broń znajdziesz w następnej wersji na nowych niedobrych bandytach. Ale z braku czasu nie wcześniej niż za miesiąc lub dwa.

Zgłaszam się na testera.!
    Wszyscy którzy grają są testerami
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 10, 2011, 14:32:07 wysłana przez akosmo »

Offline Zaporoscy_Kozacy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Zwycięstwo lub śmierć
    « Odpowiedź #241 dnia: Sierpnia 10, 2011, 14:37:36 »
    They are two thin links, you can take from gamefront.com. N. O. is so far Polish in English I do not recommend to play, because I in module system in descriptions added only examples which then correctly I translated. Maybe in future this will change.

Rohen dobrą tanią broń znajdziesz w następnejwersjii na nowych niedobrych bandytach.
    Dear akosmo, thank you for answer. But I have 1143 ver. Warband, and I not found other links (gamefront.com, rapidshare, turbo, ....) for 1143 ver.
    I do not have early versions of mod. I must do installation early versions of mod? Full version of mod on 1143 ver WB only 2 mb?? 
    I agree to play and on Polish, but need first download mod

Sorry pls, but I noob
    Excuse me, please, I speak and understand on Polish and English across Google-translator

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #242 dnia: Sierpnia 10, 2011, 14:54:45 »
    Dear akosmo, thank you for answer. But I have 1143 ver. Warband, and I not found other links (gamefront.com, rapidshare, turbo, ....) for 1143 ver.
    I do not have early versions of mod. I must do installation early versions of mod? Full version of mod on 1143 ver WB only 2 mb??  
    I agree to play and on Polish, but need first download mod

Sorry pls, but I noob

You have to take mod version 1.2 link: http://www.gamefront.com/files/20518604/Nowa_Ojczyzna_1_2.rar then install mod upgrade 1.143 link: http://www.gamefront.com/files/20655955/NO134do143.rar This all.

Offline Zaporoscy_Kozacy

• Użytkownik
    • Zwycięstwo lub śmierć
    « Odpowiedź #243 dnia: Sierpnia 10, 2011, 15:52:32 »
    You have to take mod version 1.2 link: http://www.gamefront.com/files/20518604/Nowa_Ojczyzna_1_2.rar then install mod upgrade 1.143 link: http://www.gamefront.com/files/20655955/NO134do143.rar This all.
    Dear akosmo, thank you very much!!!!!
    Excuse me, please, I speak and understand on Polish and English across Google-translator

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #244 dnia: Sierpnia 10, 2011, 16:03:41 »
    Dear akosmo, thank you very much!!!!!
    No problem, have the fun.

Offline Rohen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #245 dnia: Sierpnia 10, 2011, 16:31:32 »
    Znalazłem kolejny błąd. Gdy gadam z lordem Veagirów i chcę poślubić jego córkę to w odpowiedzi słyszę albo nie prowadzimy z nikim wojen albo gdy mają z kimś wojnę nic nie pisze.
    Mam jeszcze pomysł żeby była jakaś osobna twierdza Klanu Niedźwiedzi coś jak Twierdza Łowców.

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #246 dnia: Sierpnia 10, 2011, 16:36:41 »
    Znalazłem kolejny błąd. Gdy gadam z lordem Veagirów i chcę poślubić jego córkę to w odpowiedzi słyszę albo nie prowadzimy z nikim wojen albo gdy mają z kimś wojnę nic nie pisze.
    Mam jeszcze pomysł żeby była jakaś osobna twierdza Klanu Niedźwiedzi coś jak Twierdza Łowców.
    Piszesz o wersji na 1.143? Bo jeśli na 1.134 to uwierz mi że ja takich błędów nie wyłapałem ani razu. Takie błędy jak ty masz to wiem że niektórzy mają, ale jak grają na łatce 1.143 w moda na 1.134. Mod będzie miał w przyszłej wersji kilka dodatkowych klanów, twierdzy nie dostanie ale być może będzie neutralna mini frakcja która będzie posiadać inne oddziały. Na razie moim piorytetem jest przeniesienie wszystkiego na nawą mapę, zmiana frakcji na inne, bitwy morskie i dodanie kilku nowych bohaterów.

EDIT: Rohen jestem pewny że źle zainstalowałeś moda, może nie zastąpiłeś folderu languages z dodatku do 1.2. Teraz nawet jak zamienisz to i tak nie będzie już działać prawidłowo. Jedynym rozwiązaniem jest reinstalka moda + N.O 1.22.rar
    EDIT2: Dałoby się ale one za pięknie to nie będą wyglądać w N.O. (sprawdzałem)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 10, 2011, 16:53:26 wysłana przez akosmo »

Offline Rohen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #247 dnia: Sierpnia 10, 2011, 16:42:31 »
    Nie, nie ja gram na wersji 1.134.  A, i żeby nie było że się czepiam tych błędów czy coś ja po prostu sygnalizuje że takowy znalazłem.
    I jeszcze jeden pomysł mam czy dało by się dodać do moda zbroje Argonii z modu 8 królestw te podobne do Gondroskich?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2011, 11:21:00 wysłana przez Rohen »

Offline JATU_Mc_Raider

• Użytkownik
    « Odpowiedź #248 dnia: Sierpnia 11, 2011, 16:29:33 »
    Mod bardzo mi się podoba, podczas mojej gry nie znalazłem większych niedogodności czy błędów. Wyrazy uznania za świetnego moda, który idealnie wpasowuje się w gusta graczy.
    Przy okazji mam kilka pytań odnośnie moda i jego przyszłości.
    1. Czy planujesz wprowadzenie większej liczby itemów zwykłych?
    2. Czy będzie wprowadzona nowinka ze Sword of Damocles, mianowicie inwazja?
    3. Czy oprócz Słowian zostanie wprowadzone inne drzewko jednostek? Np. Germanie lub Tatarzy.

Pozdrawiam
    "Krzywdy powinno się wyrządzać wszystkie naraz, aby krócej doznawane, mniej tym samym krzywdziły, natomiast dobrodziejstwa świadczyć trzeba po trosze, aby lepiej smakowały. "

Offline PiotRasta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #249 dnia: Sierpnia 13, 2011, 18:25:25 »
    Mam prośbę gdybyś mógł rozwiń bardziej w grze dyplomacje a szczególnie dyplomacje jak jesteś królem.
    Np Traktaty Sojusznicze czyli wchodzisz w Sojusz z dana frakcja i jak coś to walicie się razem przeciwko wrogom xD
    A i dodaj nowe tekstury broni, zbroi a i HEŁM Z KORONĄ bo tego tylko temu modowi brakuje a tak poza tym mod jest ŚWIETNIE ZROBIONY.

Pozdro xD

Offline Rohen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #250 dnia: Sierpnia 13, 2011, 19:31:39 »
    Akosmo miałeś racje nie zamieniłem plików teraz działa.

Offline cougarbl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #251 dnia: Sierpnia 14, 2011, 08:41:12 »
    Dawno nie widziałem tak dobrego i ciekawego moda.
    Tym bardziej że jest tam jednostka templariuszy :) niektóre bronie baaardzo ciekawe:)
    Kawał dobrej roboty. Jak dla mnie to 8/10. Dobry pomysł z tą gildią łowców głów.

Bugi:
    -nie mogę zawrzeć małżeństwa z pannami nawet jeżeli z nimi nie gadałem ich ojcowie mówią,
    że to robiłem, albo milczą

Zmiana:
    -moim zdaniem nie potrzebny jest przyrost renomy,no chyba iż powiedzmy 5 na miesiąc
    -2 templariuszy powinno przekazywać raz na jakieś 2 miesiące czy coś (tak jakby podatek od wojskowy)
    -relacje z miastem powinny być poprawiane raz na miesiąc
    -nie wiem czy garnizony powinny być silniejsze ;p, chyba nie

Co mogłoby być:
    -przydałyby się jakieś jednostki typu: Husaria:D,kusznicy genueńscy, landsknechci,Szkoccy wojownicy klanowi
    @jednostka berserkerowie :D (Byli to wojownicy, którzy łykali przed walką narkotyki i wskutek czego nie odczuwali bólu. Taki średniowieczny komandos potrafił załatwić i do 5 zwykłych wojowników sam wychodząc z tego cało :) )
    @Asasyni (jednostka, czy raczej oddział elitarnych, fanatycznych zabójców muzułmańskich. Wielu się ich bało )
    oznacza to, że jednostka mogłaby być strasznie droga a jej limit w oddziale to np 10  :)
    @jakieś jednostki z naaaaaaaaprawde długimi pikami żeby mogły skutecznie powstrzymywać ataki konnicy
    -jakieś machiny typu katapulty czy coś ;p
    -chyba powinno być trochę więcej ludzi w oddziale. w M&B OiM:DP widziałem oddział który miał 400 jednostek;x i
     jak miałbym z takim wygrać;p?
    -jednostka strach się bać mogłaby przyjąć nazwę typu Dorin czy coś :D

Na prawdę klasa modzik wyszedł, wielki podziw :)
    Strasznie podobają mi się te nowe bronie i templariusze :D

Offline shady

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #252 dnia: Sierpnia 14, 2011, 12:24:41 »
    Mod swietny , gram w niego od dluzszego czasu.
    Brakuje mi tylko w modzie nowych itemów.

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2011, 12:28:37 wysłana przez shady »

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

http://www.viva.org.pl

Mam nieregulaminowa i za wysoka sygnaturka, wiec ja ucieli

Offline cezarian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #253 dnia: Sierpnia 14, 2011, 13:33:47 »
    Możliwym jest połączenie go z Diplomacy ?

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #254 dnia: Sierpnia 14, 2011, 13:39:35 »
    kusznicy genueńscy,
    @jednostka berserkerowie :D (Byli to wojownicy, którzy łykali przed walką narkotyki i wskutek czego nie odczuwali bólu. Taki

Oj tak , kusznicy Genueńscy jako najemnicy a Bersekerowie jako tacy łowcy głów , tzn. że można ich wynająć na określony czas np : miesiąc.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies