Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 857869 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Medien

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #165 dnia: Lipca 15, 2011, 15:10:53 »
    Jest to najlepszy "Polski" mod w jakiego grałem :D Lecz, zmiana imion [ Nawet Król Rangar zmienił imie na Alayen ] jest bardzo wkurzająca...
    Gdyby nie to, mod byłby BOSKI, a tak to ledwo do nieba dosiega. :)

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    « Odpowiedź #166 dnia: Lipca 15, 2011, 15:17:09 »
    A więc tak, fix 1.21jest kontabilny z zapisami gry z łatki 1.134 (testowane). Na nowszych łatkach 1.142-1.143 prawdopodobnie trzeba zacząć nową grę. Co do 1.143 to nie posiadam tego patcha i prawdopodobnie on tak miesza.

EDIT: diego16d ja testowałem na swoim zapisie i było ok. No cóż i tak zalecam nową grę. Co do patcha 1.143 to nie wiem czy mod będzie dobrze działał na tej wersji, porównywałem module systemy 1.142 i 1.143 i nie dodano tam nowych rzeczy jeśli chodzi i singla, więc mod powinien działać, ale nie daję 100% pewności (tylko trochę poprawek ale nie wszystkie są jeszcze naprawione, dla tego jestem pewien że jeszcze będzie nowa łatka 1.144)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2011, 17:07:52 wysłana przez akosmo »

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #167 dnia: Lipca 15, 2011, 16:23:44 »
    Ja mam wersję 1.134 i musiałem rozpocząć grę od nowa abym nie miał pomieszanych imion.

Offline Medien

• Użytkownik
    « Odpowiedź #168 dnia: Lipca 15, 2011, 17:22:42 »
    @diego16d

Ja zaczołem gre od nowa i jeden z lordów nazywał sie Shariz :D ja czekam na coś żeby tego nie było :)

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #169 dnia: Lipca 15, 2011, 18:07:08 »
    @diego16d

Ja zacząłem grę od nowa i jeden z lordów nazywał się Shariz :D ja czekam na coś żeby tego nie było :)
    Nie masz na co czekać, nie będę poprawiał czegoś co działa. Jeśli chcesz grać zalecam reinstalacje warbanda 1.134, wgranie moda wersja 1.2 potem fixa 1.21 i rozpoczęcie gry od nowa. Na 1.142 nie mam pewności że u wszystkich będzie ok a na 1.143 okazuję się że nie będzie wszystko działać.
    P.S. Łatki 1.143 nie mam i nie zamierzam mieć, poczekam na 1.144 a potem znając życie na następne i dopiero potem przemyślę czy będzie mi się chciało wszystko przerzucać na nowy module system.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2011, 18:14:22 wysłana przez akosmo »

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #170 dnia: Lipca 15, 2011, 21:12:30 »
    Mam pytanko, takie małe: Skoro głosowanie było pomyśle dla mgły wojny, to czemu jej niema?

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #171 dnia: Lipca 15, 2011, 21:22:56 »
    Mam pytanko, takie małe: Skoro głosowanie było pomyśle dla mgły wojny, to czemu jej niema?
    W wersji 1.2 miała być nowa mapa świata i frakcja. Wtedy mgła wojny miała by sens (po co wprowadzać ją jak wszyscy znają mapkę na pamięć z podstawki). Wyszła też łatka 1.142 która jak wiadomo okazała się fiaskiem. Teraz 1.143 i z tego co mi wiadomo zostało jeszcze sporo bugów. Poczekam na wypełni sprawną łatkę i przeniosę wszystko na nowy module system. Wtedy też dodam nową mapę świata i mgłę wojny. Lub zostawię wszystkie rzeczy które miały być w nowej wersji na nowego moda.

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #172 dnia: Lipca 16, 2011, 09:59:42 »
    Lub zostawię wszystkie rzeczy które miały być w nowej wersji na nowego moda.

Hmm... piszesz, że na nowego moda, a można wiedzieć co to za mod, czy to tajemnica?

Ogólnie wersja 1.2 baardzo mi się spodobała, a najbardziej nowe jednostki. (chodzi mi o Klan Niedźwiedzia).

Offline AVanPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #173 dnia: Lipca 16, 2011, 10:01:11 »
    Medien , Jaką masz wersje warbanda? bo na 1.143  trzeba zacząć nową grę , bo zapisy z poprzedniego nie są dobre i  przez to zmieniają się nazwy.

Offline Medien

• Użytkownik
    « Odpowiedź #174 dnia: Lipca 16, 2011, 11:29:00 »
    Medien , Jaką masz wersje warbanda? bo na 1.143  trzeba zacząć nową grę , bo zapisy z poprzedniego nie są dobre i  przez to zmieniają się nazwy.

Mam 1.143 i zacząłem grę od nowa i nie wiem czemu ale mam bug z nazwami ;/

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #175 dnia: Lipca 16, 2011, 11:39:50 »
    A gdybyś spróbował zacząć grę od nowa na 1.134, to może wtedy nie miałbyś tego buga :) .

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #176 dnia: Lipca 16, 2011, 15:21:07 »
    Medien tak jak wszyscy piszą graj na 1.134, możesz też grać na 1.142 (tylko że ta łatka ma dużo błędów). Co do 1.143 to admin z forum taleworlds się pomylił pisząc że można grać w mody stworzone na ms 1.134. Okazało się że jednak nie, nawet jak byś nie miał problemów z tekstem to i tak z czasem w grze zaczęły by dziać się dziwne rzeczy.

Offline Medien

• Użytkownik
    « Odpowiedź #177 dnia: Lipca 16, 2011, 18:41:16 »
    Medien tak jak wszyscy piszą graj na 1.134, możesz też grać na 1.142 (tylko że ta łatka ma dużo błędów). Co do 1.143 to admin z forum taleworlds się pomylił pisząc że można grać w mody stworzone na ms 1.134. Okazało się że jednak nie, nawet jak byś nie miał problemów z tekstem to i tak z czasem w grze zaczęły by dziać się dziwne rzeczy.

Teraz mod jest BOSKI :D Gra sie wprost wyśmienicie jak narazie nie mam bugów :) jeszcze tylko Caly komplet "Zbroi Zjednoczenia" i bedzie miodzio :)

Offline AVanPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #178 dnia: Lipca 16, 2011, 18:58:47 »
    Median , ja cały czas szukam :P sprawdziłem całe miasto jedno z tym nowych - Mostovh , niestety nic nie było :/

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #179 dnia: Lipca 16, 2011, 21:56:42 »
    W wersji 1.2 miała być nowa mapa świata i frakcja. Wtedy mgła wojny miała by sens (po co wprowadzać ją jak wszyscy znają mapkę na pamięć z podstawki). Wyszła też łatka 1.142 która jak wiadomo okazała się fiaskiem. Teraz 1.143 i z tego co mi wiadomo zostało jeszcze sporo bugów. Poczekam na wypełni sprawną łatkę i przeniosę wszystko na nowy module system. Wtedy też dodam nową mapę świata i mgłę wojny. Lub zostawię wszystkie rzeczy które miały być w nowej wersji na nowego moda.
    Przeniesiesz? Czyli to jest pewne?

A jeśli dodałbyś tę mgłę to byś zrobił jakieś nakierowywanie przez npc? Tak z ciekawości się pytam bo po omacku szukać każdego miasta...