Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wild Wind  (Przeczytany 15909 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Wild Wind
    « Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 29, 2011, 12:41:28 »
    Z drugiej strony taka gra robi się bezsensowna gdy masz załóżmy godzinke czasu na grę, bo nic przez ten czas nie zrobisz. A lvl'e nie byłyby złe, to nie cRPG i gra nie polegałaby na pojedynkach, więc wchodząc na serwa nie byłbyś skazany na porażkę.
    Sława!

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 29, 2011, 13:01:54 »
    Ale przecież twoja kasa, surowce i to, co zbudowałeś się zapisuje. Natomiast jeżeli będzie to wyglądało tak jak w cRPG, że za czas spędzony na serwerze dostajesz expa, przez co możesz windować swoje statystyki na niebotyczny poziom (bieganie setki w 5 sekund, 100% celności z byle rewolweru z 50 metrów, te sprawy) to dziękuję postoję, już bym chyba wolał PWMODa.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 29, 2011, 19:15:41 »
    Sensowne levelowanie nie byłoby takie złe, powiedzmy ostateczny limit 30lvl. Tak, żeby każdy mógł sobie zbudować postać według uznania, a nie używać gotowych już klas, których jednak nie można dowolnie poprowadzić, a może ktoś chce hybrydę?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 29, 2011, 19:38:15 »
    A ja obstaję przy opinii, że to nie ma sensu, bo gdyby ktoś chciał takie levelowanie, to by zagrał w cRPG. Klasy właśnie powinny być bardzo ściśle określone, bo na dzikim zachodzie człowieka renesansu byś raczej nie uświadczył. Jak ktoś był bankierem to był bankierem, a nie bankieremstrzelcemwyborowymrolnikiemhan dlarzemjeźdźcemibarmanem. To oczywiście moje prywatne zdanie, ale sądzę że rozwiązanie które proponuję przesunie środek ciężkości rozgrywki z expienia i wbijania leveli (ponawiam pytanie: jak wbiłbyś level?) na RP, crafting, handel, survival etc.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline kmao551

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 29, 2011, 21:13:19 »
    No dobra trochę źle to napisałem. Dla mnie ideałem były by klasy postaci (rolnik, handlarz etc.), które można by levelować do, powiedzmy, 3 levelu za kasę. Główne statystyki danej klasy by się zwiększały znacząco, a reszta odrobinkę np. Handlarz - handel, crafting z 5 na 10 i handel tak samo. U Żołnierza zwiększały by się głównie statystyki siły (żelazna skóra, siła uderzenia etc.) A jeśli chodzi o "randoming" to kasy nie zdobywało by się tak wiele jak w pwmodzie, a zresztą żeby nie było randomerów to muszą być sprawni admini, bo randomerzy byli, są i będą. Randoming jest zmorą wszystkich modów RolePlay i to nigdy się nie zmieni.

Offline 4ECH

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 30, 2011, 19:40:55 »
    Lvl może być max 3 -5 ale chodziło by o to że odblokowywało by to nowe zdolności.  taki początkujący budowniczy nie zbuduje przecież wierzy czy muru. a handlarz nie przewiezie tak dużo drogich towarów co już doświadczony handlarz. itd. Rozumiecie??

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Lipca 07, 2011, 19:38:36 »
    Wygląd map w TWW:

(click to show/hide)

Jak dla mnie wygląda miodnie. Zwróćcie uwagę na brak budynków - wszystko będą robić gracze.

EDIT: Jeszcze luk z góry.

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 07, 2011, 19:54:29 wysłana przez Hofiko »

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #37 dnia: Lipca 07, 2011, 22:01:29 »
    Ulżyło mi :D W końcu mod oparty na RP! Gy wychodziły coraz to nowsze wersję PW, można było oszaleć, teraz można cierpliwie czekać na pracę (jak wcześniej stwierdzono) uznanego modder'a, z pewną dozą sceptycyzmu podchodzę do usprawnień, ale wierzę iż będzie zabawa na co najmniej tydzień.

P.S Poniższe screeny skojarzyły mi się z True Girt ;).
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Lipca 07, 2011, 22:06:20 »
    Sceptycyzm jest jak najbardziej uzasadniony, wstępne betatesty wykazały kilkanaście istotnych bugów, które wymagają szybkiego naprawienia (niemożność przyznania umiejętności powyżej 9 pomimo iż zjada ci punkty, buty kowboja zostające w miejscu, gdzie go zabito, znikający slot w ekwipunku etc). Ale właśnie od tego są testy. Shredzor z pewnością da sobie z tym radę, i już w ciągu paru tygodni będzie można się cieszyć tą znakomitą modyfikacją. : )

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Lipca 07, 2011, 22:08:28 »
    Tę parę tygodni zostało wspomniane przez twórców, jeżeli tak to wspaniale! Aby tylko się nie śpieszyli, od razu przypomina mi się Ogniem i Mieczem, na gwałt wydane przed Bożym Narodzeniem (mam na myśli starszą wersję, nie Dzikie Pola).

www.pustamiska.pl

Offline Arturos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Lipca 08, 2011, 17:02:15 »
    Już widzę klany które próbują założyć własną wioskę.
    Miodzio!
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Piasek300

• BANITA
    • Użytkownik
    • Tigorner
    « Odpowiedź #41 dnia: Lipca 17, 2011, 13:34:37 »
    Jak dla mnie, to będzie chyba najlepszy mod do Warbanda . Nie wiem jak wam, ale ten mod, przypomina mi troche minecrafta xD

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #42 dnia: Lipca 17, 2011, 13:49:05 »
    O ile wyjdzie, to może nawet nawiąże walkę z cRPG...
    No, zobaczymy. A tymczasem ja kupuję oryginał minecrafta ;P

(UP dobrze, że mi przypomniałeś, że mam kupić MC :P)
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Lipca 17, 2011, 19:33:58 »
    Bump.

(click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Muzyka:
    http://www.youtube.com/watch?v=NuAD7ep0DIQ

To tylko moja opinia, i żaden z twórców (Shredzor już nie pracuje sam) tego nie powiedział, ale to może być kwestia dwóch tygodni, i wyjdzie beta. Parę skryptów szwankuje, ale że tak sobie pozwolę siebie zacytować:

Shredzor z pewnością da sobie z tym radę, i już w ciągu paru tygodni będzie można się cieszyć tą znakomitą modyfikacją. : )

EDIT: Woooo, ale się posypała rzeka komentarzy :D
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2011, 21:02:31 wysłana przez Hofiko »

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Lipca 18, 2011, 13:31:37 »
    :O

Nie wiem jak inni użytkownicy tawerny, ale ja jeszcze takich dziwactw nie widziałem! Zapowiada się, ba jest wspaniale! Teraz tylko czekać, jak zbuduję swoją twierdzę :D

www.pustamiska.pl