Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wild Wind  (Przeczytany 15878 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arturos

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Wild Wind
    « Odpowiedź #45 dnia: Lipca 29, 2011, 20:56:04 »
    K*rwa mać!
    Toćka w Toćkę minecraft.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline isKra_PL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #46 dnia: Lipca 29, 2011, 21:11:15 »
    Ej bez przesady, takie fajne jak minecraft to na pewno nie będzie.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #47 dnia: Lipca 30, 2011, 00:47:24 »
    Przede wszystkim porównywanie tego do Minecrafta to idiotyzm. Równie dobrze można by przyrównywać grę w ping-ponga do Tibii, zupełnie inny gatunek. Ta gra to będzie solidny kawał RP, a tego w MC nie ma. A co ważniejsze - w MC siła to singleplayer - tu trzeba będzie kooperować; pojedynczy gracze nie przetrwają. Martwi mnie ostatni brak update'ów, ale są wakacje, być może część testerów wyjechała.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #48 dnia: Lipca 30, 2011, 10:24:04 »
    Oczywiście społeczność TFW ma w planach jakieś wspólne granie :D ?

Mam pytanie co do rozgrywki. Jeśli to będzie tak jak w PWmodzie, kilka scen, to jak niby mają się zapisywać budynki? No właśnie, więc mapa musi być chyba tylko jedna.
    Wobec tego musi być ona ogromna, co z góry wyklucza mnie z gry. Ktoś powie, jak mają zamiar to zrobić? Ja bym myślał np. nad mapą, coś jak w Strategusie. Początkowo podzielona na obszary, później dodane wioski itp. Przemieszczamy się po mapie, idziemy do ''Wioska forłejs'' i w grze jesteśmy w tej lokacji.

Co wy o tym myślicie, a poza tym napiszcie oni chcą to rozwiązać.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #49 dnia: Lipca 30, 2011, 11:04:09 »
    Też sobie tego nie wyobrażam. Bo skoro wszystko zbudować mają gracze, to zaczniemy na wielkim pustkowiu? A co z ludźmi którzy będą stawiali wszystko i wszędzie? Mapa po kilku godzinach będzie wysypiskiem.
    Sława!

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Lipca 30, 2011, 11:58:40 »
    Solejuk - na pewno tak nie będzie. Jak dla mnie to coś takiego byłoby porażką w stu procentach. Nawiasem mówiąc, nie mam pojęcia o co Ci chodzi. Jakie kilka scen? Będzie mapa, gracze będą na niej budować, nie wiem czego tu nie rozumiesz.

Ah no tak, byłbym zapomniał. Ostatni bug wyeliminowany, za parę dni otwarta beta.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #51 dnia: Lipca 30, 2011, 14:23:17 »
    Nie rozumiem tego, jak będzie można tam grać. Ta mapa to będzie chłam, śmietnik i zacinanie się gry. Przecież jakieś randomy będą przychodzić, postawią kawałek palisady, odejdą i zapomną o tym modzie. W dodatku ta mapa musi być ogromna by pomieścić tylu graczy. Jak to sobie wyobrażasz?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Lipca 30, 2011, 14:43:55 »
    Tylu graczy czyli ilu? Wszystkie poważne serwery będą na hasło. Poza tym budynki będą zniszczalne i usuwalne przez adminów. A mapy już pokazywałem.

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #53 dnia: Lipca 30, 2011, 14:56:55 »
    Bardzo ciekawie prezentująca się modyfikacja, ale zmartwienia mam takie same jak przedmówcy:

Wchodzi sobie 10 randomów, stawiają drabinę, parę ognisk, jakąś wieżę i wychodzą. Na środku pustyni znajduje się te kilka obiektów i co z nimi? Można je jakoś usunąć? Przesunąć?

Dalsza sprawa - jeśli można usunąć, to powiedzmy trzy frakcje wchodzą sobie do gry, budują wielkie wioski, zabezpieczają, wchodzi jakiś random i ot tak sobie może je usunąć? Dodatkowo w jaki sposób te budowle są zapisywane?

Mod brzmi bardzo ciekawie, ale bardzo trudno będzie "nadzorować" budowę takich wsi i ewentualnego niszczenia ich przez rywali/randomów/trolli pod nieobecność innych.

EDIT:

Pojawił się jakiś post, tamten pozostawię i pytanie do kolejnego:

Tylu graczy czyli ilu? Wszystkie poważne serwery będą na hasło.

Czyli społeczności serwerowe będą hermetycznie zamknięte i ludzie będą się bawić po kilka osób? Żadna zabawa, kilka osób zbuduje wioskę i co? Zaczną się z nudów zabijać? A większa liczba osób zrodzi konflikty itp itp itp .. Cięzko mi to sobie wyobrazić.

P.S.
    A co ważniejsze - w MC siła to singleplayer - tu trzeba będzie kooperować; pojedynczy gracze nie przetrwają.

Pan raczy żartować z tą siłą MC w singleplayer, prawda? Błagam, powiedz, że żartujesz. Albo że nie grałeś w MC :x

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Lipca 31, 2011, 17:16:42 »
    Grałem. Freebuild w multiplayerze to jakaś kpina. Niewiarygodnie nudne. Survival jest fajny, ale whitelistowanie doprowadza (niestety całkiem słusznie) do tego, że trzeba cholernie długo czekać na slota. Grywam w singla, do multi podchodziłem kilka razy, i odczucia mam takie jakie wypisałem powyżej.

Ale na temat. Nie, oczywiście że nie będą hermetyczne, to by była bzdura. Podobno grasz w Minecrafta? I nie wiesz, jaki jest tam system? Żeby postawić jeden zakichany bloczek trzeba zdobyć odpowiednią rangę. Nie wiem jeszcze jak to będzie działało w TWW, ale jestem prawie pewien, że na serwer nie będzie mógł wejść byle kto. Zbanowanie randomera to dla admina kwestia 2 sekund. Shredzor bardzo to usprawnił. Po wciśnięciu Tab, ukazuje się, jak zwykle, lista graczy. Admini mogą z tego poziomu banować i kickować graczy, czyli to kwestia dwóch kliknięć. Podoba mi się takie podejście do sprawy - twórcy PWMODa w ogóle o czymś takim nie pomyśleli.

Hasło będzie można zdobyć po złożeniu aplikacji (nie wiem jak to się nazywa po polsku, podanie?) na subforum moda (możecie być pewni, że po premierze Shredzorz je dostanie). Z tego wniosek, że randomer spędzi co najmniej kilkanaście minut (jeżeli akurat będzie jakiś admin online) na zdobywaniu hasła, potem kolejne kilkanaście na zdobywaniu surowców i craftowaniu, po czym dostanie bana w 10 sekund bo zaraportowaniu do admina, a cała jego ,,twórczość'' zniknie po kolejnych 5. W PW wystarczyło wejść na serwer i znaleźć broń przy jakichś zwłokach, żeby móc zrobić bajzel, a admini olewali randomerów.

Aha, a propos nadzorowania budowy wsi. Zniszczenie budowli to nie jest machnięcie parę razy mieczykiem. Będą to robić głównie administratorzy serwerów. Większość szczegółów poznamy po premierze.

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Lipca 31, 2011, 18:47:06 »
    W PW wystarczyło wejść na serwer i znaleźć broń przy jakichś zwłokach, żeby móc zrobić bajzel, a admini olewali randomerów.

I jaką masz pewność, że admini tutaj będą na bieżąco śledzić listę randomów/zgłoszeń na randomów? To też ludzie, może im się znudzić :)

Aha, a propos nadzorowania budowy wsi. Zniszczenie budowli to nie jest machnięcie parę razy mieczykiem. Będą to robić głównie administratorzy serwerów. Większość szczegółów poznamy po premierze.

No ale chyba na tym będzie wszystko polegało - budujemy wsie z różnych stron i atakujemy wrogie w celu zabrania surowców czy po prostu w celu zniszczenia rywali. A może nie rozumiem do końca idei moda i polega on na Twoim ulubionym freebuildzie, bez interakcji z ludźmi z "wrogich" wiosek? :)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Lipca 31, 2011, 18:53:01 »
    Czepiasz się dla samego czepiania. Nie potrafię odpowiedzieć na coś pozbawionego treści. Sformułuj pytanie, to odpowiem.

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Lipca 31, 2011, 18:56:50 »
    Nie czepiam się dla czepiania :) Chciałbym po prostu wiedzieć, czy przewodnią ideą moda będzie "freebuild" tj kilka frakcji graczy buduje sobie wioski i w nich siedzi czy może kilka frakcji buduje wioski i w miarę postępów atakuje inne, w celu zabrania surowców/broni/jedzenia itp?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Lipca 31, 2011, 19:09:59 »
    Tego nie wiem. Wiem, że gracze będą mieli do wyboru kilka klas (streszczone w pierwszym poście), które będą czynnie uczestniczyły w rozgrywce i tworzyły coś na kształt społeczeństwa. W modzie będzie można umrzeć z głodu, pragnienia lub niewyspania, a tych wszystkich rzeczy raczej sami sobie nie zapewnimy. Dlatego jeden będzie myśliwym, który zaopatruje w mięcho, drugi barmanem, który da ci się napić, a trzeci szeryfem, który przypilnuje, żeby nie spalili ci chałupy. Nie znam wszystkich sposobów, jakimi Shredzorz zamierza wyeliminować randomów, ale zrobił juz kilka usprawnień dla administratorów, m.in. wspomniany przeze mnie mechanizm przyspieszający banowanie graczy, oraz np. opcję, która pozwoli na wskrzeszenie gracza ze wszystkimi surowcami, jakie przy sobie miał, oraz jego pieniędzmi (stosowana wobec graczy zabitych przez randomerów).

Czy będą wojny frakcji - nie wiadomo.

Offline mateuszmaciejmajor

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #59 dnia: Sierpnia 05, 2011, 20:24:40 »
    I co z betą?