Grałem. Freebuild w multiplayerze to jakaś kpina. Niewiarygodnie nudne. Survival jest fajny, ale whitelistowanie doprowadza (niestety całkiem słusznie) do tego, że trzeba cholernie długo czekać na slota. Grywam w singla, do multi podchodziłem kilka razy, i odczucia mam takie jakie wypisałem powyżej.
Ale na temat. Nie, oczywiście że nie będą hermetyczne, to by była bzdura. Podobno grasz w Minecrafta? I nie wiesz, jaki jest tam system? Żeby postawić jeden zakichany bloczek trzeba zdobyć odpowiednią rangę. Nie wiem jeszcze jak to będzie działało w TWW, ale jestem prawie pewien, że na serwer nie będzie mógł wejść byle kto. Zbanowanie randomera to dla admina kwestia 2 sekund. Shredzor bardzo to usprawnił. Po wciśnięciu Tab, ukazuje się, jak zwykle, lista graczy. Admini mogą z tego poziomu banować i kickować graczy, czyli to kwestia dwóch kliknięć. Podoba mi się takie podejście do sprawy - twórcy PWMODa w ogóle o czymś takim nie pomyśleli.
Hasło będzie można zdobyć po złożeniu aplikacji (nie wiem jak to się nazywa po polsku, podanie?) na subforum moda (możecie być pewni, że po premierze Shredzorz je dostanie). Z tego wniosek, że randomer spędzi co najmniej kilkanaście minut (jeżeli akurat będzie jakiś admin online) na zdobywaniu hasła, potem kolejne kilkanaście na zdobywaniu surowców i craftowaniu, po czym dostanie bana w 10 sekund bo zaraportowaniu do admina, a cała jego ,,twórczość'' zniknie po kolejnych 5. W PW wystarczyło wejść na serwer i znaleźć broń przy jakichś zwłokach, żeby móc zrobić bajzel, a admini olewali randomerów.
Aha, a propos nadzorowania budowy wsi. Zniszczenie budowli to nie jest machnięcie parę razy mieczykiem. Będą to robić głównie administratorzy serwerów. Większość szczegółów poznamy po premierze.