Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Któte królestwo jest najpotężniejsze

Królestwo Nordów
    141 (26%)
    Królestwo Swadi
    171 (31.5%)
    Królestwo Vaegirów
    65 (12%)
    Królestwo Rhodoków
    58 (10.7%)
    Khanat Khergicki
    45 (8.3%)
    Sułtanat Sarranidzki
    63 (11.6%)

Głosów w sumie: 540

Autor Wątek: Najmocniejsza frakcja w grze  (Przeczytany 52001 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Najmocniejsza frakcja w grze
    « Odpowiedź #225 dnia: Maja 04, 2012, 14:35:31 »
    Najsilniejsza frakcja jest zawsze ta, w której ty jesteś.... Swadia ogółem jest słaba, Rhodokowie - Veagirowie - Nordowie = Najsilniejsze Frakcje, ale sam już dawno temu oddałem głos na Nordów i to podtrzymuję
    EDIT:
    To prawda, że najsilniejsza będzie ta, w której Ty jesteś. Według Ciebie najsilniejsze to Rhodockowie, Vaegirowie i Nordowie, bo pewnie sam z nimi byłeś. A najgorsza Swadia, bo zawsze dostawała po dupie, tak?
    Też mógłbym twierdzić, że Rhodockowie i Vaegirowie są słabi, bo u mnie od razu ich zniszczyli. Jakoś po odejściu od Swadii dobrze sobie radziła (dopóki nie wypowiedzieli mi wojny). Ogólnie frakcje są dobrze zbalansowane.
    « Ostatnia zmiana: Maja 05, 2012, 13:03:57 wysłana przez Inkaska »

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • UMAD?
    « Odpowiedź #226 dnia: Maja 05, 2012, 10:25:08 »
    Nordowie mają bardzo mocną piechotę ,ale czy tylko u mnie mają kompleks ataku bez szyku ( wszyscy biegną jak po**by  i giną pod kopytami swadian)? Bo jakby robili shield walla to by było w miarę okej.

PROBLEM?

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #227 dnia: Maja 05, 2012, 11:07:55 »
    Dupa, kawaleria jest przekoksowana i rhodokowie oraz nordowie nie mogą nic robić w polu..
    (click to show/hide)

Offline Young

• Użytkownik
    « Odpowiedź #228 dnia: Maja 05, 2012, 11:39:31 »
    Co do Saranidów - wydaje mi się, ze ich harcownicy to najlepszy, nierozwinięty do końca strzelec. Pędzę z opuszczoną lancą i leci dzirda - prosto w klatę i koniec bitwy dla mnie - ok 60 obrażeń. Jak się ich ustawi w szyku, to nieopancerzone konie nie mają szans.

Veagirowie - strażnik jest po prostu świetny. Ja + 7 strażników na 33 korsarzy. Wygrałem bez problemu.

Swadia - kusznicy weterani są naprawdę nieźli. 15 takich wybiło ok. 30 nordów biegnących na mnie.

Rhodocy - szkolony włócznik (o ile się nie myle) jest naprawdę dobry. Ma w sumi samą pikę, ale to sie opłaca. Szarżująca Swadia i nagle wszyscy wypuszczają piki i konie stają w miejscu. Wiadomo co potem robią z nimi strzelcy ;)

Nordowie - przekonałem się, jacy są wytrzymali. Nordycki wojownik dostał 4 raz mieczem od góry (ok 200 umiejętności w 1h, 4 siła uderzenia) i dalej mnie bił o.O

@Lord Reginald
    Niekoniecznie. Jeśli dasz im utrzymanie pozycji a potem atak, to będę właśnie tak biegli. Daj im utrzymanie pozycji, zgrupowanie szyku i albo cały czas o 10 kroków do przodu, albo sam na koniu lub pieszo wyjdź przed i szereg i rozkaz Za mną. Jeśli na koniu, musisz jechac powoli, ale tak, żeby Cie nie wyprzedzali. Mam nadzieję, że pomogłem ;)

« Ostatnia zmiana: Maja 05, 2012, 11:44:57 wysłana przez Young »
    "Gdy­by ludzie roz­ma­wiali tyl­ko o tym, co ro­zumieją, za­padłaby nad światem wiel­ka cisza."
                                                     ~Albert Einstein

"Nie podejmuj walki, kiedy wiesz, że z pewnością przegrasz. Ale nigdy nie pozwól, żeby komuś, kto cię znieważył, uszło to na sucho. Czekaj na stosowny moment i oddaj, kiedy znajdziesz się w dużo lepszej sytuacji, nawet jeżeli nie pragniesz odwetu".
                                                     ~S. Larsson

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #229 dnia: Maja 05, 2012, 21:18:53 »
    Tylko że ja dowodzę kawalerią a wrogowie , czyli nordowie biegną na mnie na chama ze swoim jarlem na czele.

PROBLEM?

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #230 dnia: Maja 05, 2012, 21:26:37 »
    Cóż boty nie są tak inteligentne :). Najnowszy patch ponoć coś poprawia z AI, więc może on by mogł jakoś pomóc, chyba że go posiadasz.

Offline Wojak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #231 dnia: Maja 20, 2012, 23:18:08 »
    Pytanie która jest najpotężniejszą jest słabym pytaniem.Każda frakcja jest do czego innego przeznaczona,aczkolwiek dobra na wszystko...Słuchaj...Najpotężniejszą bronią jest taktyka ! Masz np. Wojnę z kher... To zbierasz sobie Rodhodów i awansujesz ich na włóczników,ew. bierzesz za plecy rodchockich kuszników bo oni są silni na dystans jak i na wręcz.Przy okazji jakieś konie lub jednostka ziemna.Polecam albo nordów albo sarranidów(tów) A jak konnych to zależy od Cb,lecz po drodze będziesz miał swadie :) I trzymasz w kupie ich ! Posyłasz konnice na atak by ich lekko skruszyć a jak podleca do włóczników i się zatrzymają to całą piechotę na atak! Na każdą frakcje jest taktyka ! można świetną zrobić taktykę mając do dyspozycji nawet tylko jedną frakcje :)
    Satysfakcja...To coś co kocham....Zawsze przy mnie ! Zawsze czeka na mnie ! Im trudniejsze wyzwanie tym większa SATYSFAKCJA !
    Dobra...Jak ktoś jakiś początkujący gracz ma jakieś pytanie lub potrzebuje pomocy...Z chęcią mu pomogę wystarczy napisać :) Czas nabić trochę postów !
    "Odkopywanie tematów" Jak dla mnie to gówno....
    Renesansowe królestwa ! Polska Was potrzebuje ! Nie koniecznie do wojny z Czechami,lecz dla ekonomi i przyjaznej gry :) !

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #232 dnia: Czerwca 30, 2012, 00:19:09 »
    Ogólnie, przydałby się jeszcze głos "moje własne państwo" bo na tym się właśnie Warband najbardziej skupia - na tworzeniu nowego królestwa.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #233 dnia: Czerwca 30, 2012, 16:30:17 »
    Ogólnie, przydałby się jeszcze głos "moje własne państwo" bo na tym się właśnie Warband najbardziej skupia - na tworzeniu nowego królestwa.

No tak. Żeby każdy głosował na swoje. Bo przecież nasze zawsze najlepsze.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #234 dnia: Czerwca 30, 2012, 19:34:18 »
    Ogólnie, w takim głosowaniu powinno nie być brane pod uwagę czym my gramy, ale to, co NAM, bez pomocy żadnych frakcji, jest najtrudniej rozwalić. Wtedy można było by określić, która frakcja jest jednak najtrudniejsza do rozwalenia.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline LeperMessiah

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • Como estais amigos ?
    « Odpowiedź #235 dnia: Lipca 16, 2012, 00:07:50 »
    N I E   M A   " N A J  L E P S Z E J " F R A K C J I ! ! !
    Ale najbardziej lubię.....khegritów/vaegirów/ nordów ;)
    Terror, terror leci przez wieś. Ścigani czy ścigający? Szaleni i okrutni z wściekłości czy ze strachu? Przelecą,
    nie wstrzymując koni? Czy też rozjarzy się za chwilę noc ogniem gorejących strzech?
    Cicho, cicho, dzieci...
    Mamo, czy to demony? Czy to Dziki Gon? Zmory z piekła rodem? Mamo, mamo!
    Cicho, cicho, dzieci. To nie demony, nie diabły...
    Gorzej.
    To ludzie

Offline Niesamowity

• Użytkownik
    « Odpowiedź #236 dnia: Lipca 16, 2012, 11:57:15 »
    Według mojego stylu, to by było tak
    Królestwo Swadii-->> Królestwo Vaegirów->> Królestwo Nordów->> Sułtanat Sarranidzki->> Khanat Khergicki->>
    Królestwo Rhodoków

Oczywiście każdy będzie miał swoich ulubieńców, więc to tylko moje skromne zdanie :)
    NIE KLIKAJ!
    (click to show/hide)

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #237 dnia: Lipca 16, 2012, 22:10:42 »
    Powiem to tak. Potęga frakcji zależy od gracza. Niby Rhodokowie są uważani za najsłabszą frakcje , lecz spokojnie można ich z łatwością poprowadzić do potęgi. Wystarczy odpowiednia taktyka a nawet Nordyccy huskarlowie padają na 3 bełty ;)

[Poziom gry : Dobry/Trudny]
    W otwartym polu najlepsi są Khergici. Dlaczego ? Są praktycznie nieuchwytni na koniach (salwy z koni mordercze).
    Podczas obrony zamku Rhodokowie/Nordowie/Vaegirowie , ze względu na dobrą piechotę (poza Vaegirami) i świetnych strzelców.
    Podczas ataku Nordowie/Swadia , ze względu na opancerzoną piechotę.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Eryk1983S

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #238 dnia: Lipca 16, 2012, 22:58:15 »
    Nie zgodzę się, że khergici są najlepsi w terenie, ale nie będzie to dyskusja nt. czy jazda ciężka jest lepsza czy lekka. O tym można gadac w nieskończonośc, bo obie formacje mają swoje zalety. Khergici w Warbandzie jednak nie mają tych zalet, co lekka jazda miec powinna, bo brakuje im sztucznej inteligencji. Racja, że ich siła polega na uciekaniu i doskakiwaniu, ale tego nie robią. Od początku bitwy lecą na frontalny atak, co jest w ich sytuacji samobójstwem. Jeśli uderzysz w nich swadiańską albo sarranidzką kawalerią i nie nadziejesz się na lance, to niewiele brakuje do osiągnięcia sytuacji "Jeden cios - jeden trup". To oczywiście przenośnia, ale faktem jest, że pancerza to oni prawie nie mają. Nawet najlepsi lansjerzy i elitarni łucznicy konni nie potrzebują wiele, by umrzec.

Owszem, nie wybijemy ich w pierwszym starciu, ale pogoń za nimi wcale też nie jest trudna. Mam tylko 4pkt. jazdy konnej i stepowego konia bojowego. Są ode mnie odrobinę szybsi i ich nie dogonię, ale zachowują się tak, że wcale nie muszę. Oni sami nawrócą do ataku na ustawione jednostki piesze. Wystarczy przyczaic takiego jednego i wjechac w niego od boku. Grunt, by piechota i strzelcy stali w miejscu w zbitym szyku. Khergici mogą sobie szybko jeździc, ale nie podjadą do takiej formacji. Ważne, by miec dobrych strzelców. Ktoś może powiedziec, że mogą nas okrążac i ostrzeliwac, bo kupa ludzi to łatwy cel. Owszem, ale tego nie robią, tylko idiotycznie wbijają się w nas. Uprzedzam niepotrzebne pytania: poziom kampanii - dobry; sztuczna inteligencja przeciwnika - dobry; umieralnośc żołnierzy - normalna. Inaczej nie brałbym się nawet za żadną analizę sił i nie publikował nic na forum, bo wszystkie moje teksty byłyby zbędne tym, co grają na wyższym poziomie.

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #239 dnia: Lipca 17, 2012, 17:21:05 »
    To jest tak jak w twierdzy (grze) podjeżdzasz konnymi łucznikami uciekasz i tak w kółko i powiedzmy masz 2 część armi ciężkoopancerzonej na wzgórzu i  szarżą na nich. Ale żeby taką armie zebrać potrzeba pinożków :D