Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Reprezentacja Polski WB 2011  (Przeczytany 32670 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Reprezentacja Polski WB
    « Odpowiedź #75 dnia: Lutego 13, 2011, 14:14:02 »
    Klan Wolves prezentuje swój skład na Nation Cup. Jest to nasza propozycja.

Dopiski w nawiasie są moje:)

Blackitt (jak dla mnie musowo dowódca, niesamowicie walczy 2h i dobrze radzi sobie jako konny)
    Quatal (bardzo dobry piechociarz, mocno rozgarnięty podczas bitew zawsze jest tam gdzie go aktualnie potrzeba)
    New_Player (również silny piechociarz, bardzo dobrze walczy 1h i ma dobrego manuala)
    Lor (kolejny silny piechociarz, bardzo dobry manual, zazwyczaj gra 1h co wychodzi mu jeszcze lepiej niż 2h)
    GorN (mocny jako 1h, autor taktyki zwanej "spamem GorNa". Jak dla mnie najsłabsze ogniwo ale co tam:D)
    Okocha (Niesamowity 2h, jestem pewien że z poza reprezentacji nie ma nikogo kto pokonał by go na 2h)
    Argaleb (Grywam wszystkim, radzę sobie jako kusznik, walczę 1h całkiem dobrze i jeszcze lepiej 2h. Prócz tego na otwartych mapach jestem konnym)
    El_Hombre_Loco (Kolejny gość mocny w 1h, walczy podobnie do GorNa)
    Szymczak (Jeden z najlepszych 2h w Polsce i świetny łucznik)
    Kąbiner (Bardzo dobry manual, prócz tego dobrze radzi sobie z kuszą)
    Plebsiak (Bardzo dobry strzelec, świetny w walce 1h, dobry manual, pierwszy skład 22nd mówi sam za siebie)
    L00kbehind (Mocny strzelec i do tego dobrze walczy 1h)
    Sir_Michał (Całkiem niezły piechociarz do tego bardzo dobry konny, nikt nie umknie jego nachylonej:D)
    Dalhi (Silny piechociarz i dobry konny, nic dodać nic ująć)
    + W przypadku zwiększenie ilości osób w teamie:
    Rikardo
    DzioOoB
    « Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2011, 14:22:30 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Apollo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #76 dnia: Lutego 13, 2011, 15:01:41 »
    Argaleb przedstawiasz to nieco tak, jakby WV było w stanie wystawić cały reprezentacyjny skład z minimalną pomocą REF albo przedstawicieli z innych klanów...

Sprostuję wynik jaki padł pomiędzy naszymi drużynami na mistrzostwach. Owszem, wygraliście ale z drugim składem (w którym grałem również ja) naszego klanu, który był kombinowany totalnie naprędce nawet z rekrutów tylko po to, żeby dostarczyć chłopakom trochę rozgrywki przez rozegranie kilku spotkań. Myślę, że mecz ze składem pierwszym wyglądałby bardziej korzystnie dla ZKM.

Uprzedzając ewentualne teorie, że za dużo sobie wyobrażam. Uznaję wyższość WV nad ZKM w grze grupowej, pisałem Ci to nawet na steamie Argaleb, uznaję siłę jaką stanowi REF i WV, ciężko, żeby było inaczej, te klany istniały już (WV pod postacią SRT i BS na piracie) kiedy przykładowo ja dopiero zaczynałem grę na multi (Dowód? Mam rozegrane zaledwie 220h w WB). Z samego WV znam LoRa, Szymczaka i Hojrena, których uważam za naprawdę świetnych graczy i miałem okazję uczyć się od nich jeszcze pod tagiem BS (byłem w tym klanie przez jakiś czas pod innym nickiem) ale pod względem umiejętności poszczególnych jednostek śmiem twierdzić, że w innych klanach są ludzie, którzy dorównują przedstawicielom REF czy WV dlatego pomysł z eliminacjami jest właśnie trafiony (pomijam formę tych eliminacji, nie wiem jak to będzie wyglądało) ponieważ dadzą one szansę (niewielką ale jednak) na przebicie się i pokazanie tego co potrafią. W żadnym wypadku nie mam tutaj na myśli siebie, nie mam ani czasu na grę w WB (cóż, sesja nie ma litości dla studentów) i jestem po prostu za słaby ale myślę, że kilku graczy ZKM, IPL, HITMEN czy z byłego CG mogłoby wam coś udowodnić.

Tyle ode mnie, mam nadzieję, że nie będę musiał przez tydzień odpowiadać na czyjeś ataki za szerzenie takich warbandowskich herezji jakie zamieściłem w tym poście.

Pozdr.
    A

EDIT Powodem wymienienia przeze mnie takich a nie innych graczy w poście powyżej spowodowane jest tylko tym, że z innymi, zapewne bardzo dobrymi graczami nie miałem okazji grać bądź grałem za mało, żeby obiektywnie ocenić ich umiejętności, więc proszę nie traktować tego jako dyskryminacji.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2011, 15:11:48 wysłana przez Apollo »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #77 dnia: Lutego 13, 2011, 15:15:28 »
    Okej więc wymień mi te super gwiazdy które spokojnie mogłyby być w reprezentacji.

Co do ZKM-u.

Myślę, że mecz ze składem pierwszym wyglądałby bardziej korzystnie dla ZKM.

Co? Okej...wysłałem wam propozycje sparingu a wy powiedzieliście że nie możecie bo nie czujecie się wystarczająco silni. Czyli co tydzień temu nawet nie chcieliście grać a teraz jesteście lepsi?

Nie o to chodzi...eh...jak dla mnie liczą się tylko WV i REF i gracze z zagranicy...zresztą nie chce mi się prowadzić dalej tej dyskusji...elminacji i tak nie odwołam więc tylko wezmę w nich udział i już nic nie piszę...
    « Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2011, 15:29:08 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Ryszard_I_Lwie_Serce

• Użytkownik
    • King of England
    « Odpowiedź #78 dnia: Lutego 13, 2011, 15:19:02 »
    Argaleb,

Z tego co mi wiadomo to nie tylko WV czy REF są polskimi klanami. Jest wielu dobrych graczy w innych klanach. Jeśli uważasz, że wszystkie klany poza "wszechmocnym" WV są nie ważne no to sory....

Pozdro

PS jeśli już miałby być team z najlepszych klanów to wystawiłbym REF a nie was...
    Nowa Reprezentacja Polski:

1. MoS_Blackitt
    2. MoS_Okocha
    3. MoS_Kula
    4. MoS_UFO
    5. MoS_New_Player_FTW
    6. MoS_Szymczak

Offline Zardes

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Do zobaczenia.
      • Profil Youtube - MrZardes
    « Odpowiedź #79 dnia: Lutego 13, 2011, 15:21:23 »
    Skończcie dyskutować kto jest dobry a kto nie... gorzej niż w polityce. Żenada, wg ten opis jak kto gra, jest nie na miejscu... raczej w tym dziale Luca prosił o zgłaszanie się poszczególnych graczy a nie na ich ocenianie... powstaje tu awantura na na prawdę niskim poziomie... nie jestem na scenie WB aż tak długo i nie wiem czy były rozgrywane już tego typu mistrzostwa, ale jeśli były, nie można rozwiązać tego tak jak ostatnim razem? Bo jeśli mają grać gracze, którzy nie będą mogli się dogadać i wyjdzie z tego jakaś patologia to ja już wolę, abyśmy nie brali w ogóle w tym udział... z całym szacunkiem, ale jeśli tutaj nie możecie się dogadać, to jakiejkolwiek współpracy na polu bitwy - nie widzę...

Co? Okej...wysłałem wam propozycje sparingu a wy powiedzieliście że nie możecie bo nie czujecie się wystarczająco silni. Czyli co tydzień temu nawet nie chcieliście grać a teraz jesteście lepsi?

JESTEŚCIE ZAJEBIŚCI KOCHAM WAS NIKT WAS NIE POKONA <3 11!!1111!!!!
    Przeczytaj Panie Argaleb`ie dokładnie temat tego wątku, bo mnie oczy bolą i przepraszam bardzo szanowną administrację za wulgaryzm, ale cenzury nie użyję - może w końcu dotrze do co poniektórych co tu się dzieje...

http://www.youtube.com/watch?v=bdaQ5nPV_zM     -=| Trailer The Deluge|=-

http://www.youtube.com/watch?v=z1s2jrmx3KY      -=| Bitwa pod Kircholmem |=-

http://www.youtube.com/watch?v=8VSOdp_rt2I      -=| Bitwa pod Tczewem |=-

https://www.youtube.com/watch?v=hZxB9WPkjzw    -=| Prezentacja wersji v0.8 |=-

https://www.youtube.com/watch?v=FQu4yEVL1Jg    -=| Prezentacja wersji v0.9 |=-

Offline Sokół

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #80 dnia: Lutego 13, 2011, 15:30:04 »
    Argalebie dla twojej wiadomości odrzucamy wszystkie propozycje sparingów, ponieważ robimy reorganizacje klanu.

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Lutego 13, 2011, 15:31:03 »
    Zrobcie te eliminacje i problem z głowy.. wyłonią sie najlepsi.. ludzie ale macie problem.. kazdy pokaze co potrafi.. zrobi sie z tych osob turnieje (konnica vs konnica , piechota vs piechota.. bo nie moze byc konnica vs piechota ) i juz
    Retarded are everywhere

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Lutego 13, 2011, 15:33:56 »
    Nigdzie nie napisałem że tylko WV jest mocne, nigdzie nie napisałem że jest lepsze od REFu...i widzę tu jakieś bezpodstawne oskarżenia. Cały czas proszę o przykłady super zajebistych graczy z innych Polskich klanów, zresztą...nie będę się dalej na ten temat kłócił bo to do niczego nie doprowadzi...
    « Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2011, 15:54:38 wysłana przez Argaleb »

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #83 dnia: Lutego 13, 2011, 15:41:28 »
    Co do postu Zardesa, to nie możemy zrobic tak jak to nyło ostatnio, bo w tedy był 1 dowódca uznawany przez wszystkich - Pifcio i on wybrał skład.

Offline Grzewit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Lutego 13, 2011, 16:50:50 »
    Argalebie zauważ że nie było wtedy czołówki naszego plemienia :P
    graliśmy tak naprawdę w sporym osłabieniu (nie żeby się tłumaczył) ale wielu dobrych graczy po prostu nie było
    A kto umarł, ten nie żyje.

Offline Apollo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Lutego 13, 2011, 18:38:16 »
    Właśnie, w tym leży problem, samo to, że wypowiedziałem się tutaj jako niewiele znaczący na polskiej scenie gracz powoduje taką a nie inną odpowiedź... Aż się boję pomyśleć co by się stało, gdybym ośmielił się zgłosić do rozgrywek...

A teraz bez ironii. Nie twierdzę, żeby od razu wstawiać graczy spoza REF i WV do składu, lecz żeby tylko (choć w tym wypadku "tylko" powinno być zastąpione słowem "aż" bo sam pomysł pozwolenia innym na grę budzi kontrowersje) pozwolić mniej znanym graczom na spróbowanie swoich sił w eliminacjach, nic ponadto ale i nie mniej.

Ofertę sparingu odrzuciłem bo są w klanie niepoukładane sprawy, odszedł jeden z założycieli więc chyba nadszedł czas, żeby ogarnąć parę spraw. Proponuję kolejny raz przeczytać mojego pierwszego posta, jeżeli znajdziesz tam fragment wypowiedzi świadczący o tym, że uważam, że po tygodniu staliśmy się nagle lepsi to będę kajał się i przepraszał, jeżeli natomiast takowego nie znajdziesz to nie atakuj również mnie ponieważ niczego złego na temat Twój jak i WV do tej pory nie napisałem, ba, wyraziłem nawet kilka pochwał.

Kogo u nas wymienię? Supergwiazd na miarę Ciebie Argaleb może nie ma, przynajmniej ja traktuję to w innych kategoriach. Czy mogą być w reprezentacji? Nie mam bladego pojęcia, jeżeli wystartują (powtarzam jeżeli wystartują) w eliminacjach i udowodnią swoją przydatność to będą, jeżeli nie to nie, prosta sprawa, podchodzę do tego z nieco większym dystansem.

Ryszarda, Soula, Grewarda i Sokoła jako solidnych piechociarzy.

Vito jako bardzo dobrego łucznika, który również operuje nieźle 2h.

Husarz i Ryszard jako konni.

Zardes słusznie stwierdził, że temat ten ma na celu wyjaśnienie innych spraw, chciałem jedynie poprzeć pomysł eliminacji, które mam nadzieję dadzą równe szanse wszystkim startującym. Tyle ode mnie, więcej śmiecić i grzeszyć spamem nie będę.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #86 dnia: Lutego 13, 2011, 18:44:43 »
    Posłuchajcie ja myślę że, najlepszą metodą jest to aby kapitan sam sobie wybrał reprezentacje i tyle...
    Nie róbmy z reprezentacji komisji poborowej ;p

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Lutego 13, 2011, 19:21:30 »
    Posłuchajcie ja myślę że, najlepszą metodą jest to aby kapitan sam sobie wybrał reprezentacje i tyle...
    Nie róbmy z reprezentacji komisji poborowej ;p

Popieram:)

Dodam od siebie tylko tyle że proponowani kapitanowie powinni sami między sobą ustalić kto tak naprawdę nadaje się do tej roboty:) Skoro któryś z nich ma być kapitanem to raczej będzie na tyle dojrzały by to ustalić...

EDIT: Phyrex, jest niesamowitym duelowcem ale na polu bitwy nie odnajduje się kompletnie, można mu bez problemu wejść w plecy.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2011, 19:45:19 wysłana przez Argaleb »

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #88 dnia: Lutego 13, 2011, 19:28:13 »
    Najlepiej byłoby Duet zrobić może? Czyli wspólnymi siłami to robić, niby reprezentujemy kraj...

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Lutego 13, 2011, 19:33:21 »
    Szwedzi=Cały Einherjar + BaldRider(główny dowódca w 22nd),Lezard,Beaver i Armand z 22nd...Pewnie jeszcze dojdzie kilku z IG itd.

Poza Lezardem w szwedzkim teamie znajdzie się też afaik Phyrex, co oznacza wielki bad news. Coś się obawiam, że jakby wystawić taki skład jak tutaj rzucacie listami to będzie po spotkaniu ze Szwedami identyfikacja po zębach co najwyżej. :)

Anyway, niezbyt podoba mi się obecny tok dyskusji i to przekrzykiwanie się, kto tam jest trochę lepszy od kogo i kto z kim wygrał w minizawodach w graniu w butelkę na zapleczu. I naprawdę nie wiem, po co niektóre osoby tutaj się biorą za jakieś pseudoselekcjonowanie na kolanie jeśli ani nie są do tego wyznaczone ani same nie prezentują ponadprzeciętnych umiejętności. Wprowadzacie tylko zamęt.