Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Reprezentacja Polski WB 2011  (Przeczytany 32442 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Reprezentacja Polski WB
    « Odpowiedź #60 dnia: Lutego 12, 2011, 22:01:40 »
    Jeszcze nie wiesz jak to będzie wyglądało, jeszcze nie rozmawialiśmy i nic nie ustalaliśmy, a już twierdzisz, że poroniony... Kurde prorok.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Harpag

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Ave Imperator Morituri Te Salutant xD
    « Odpowiedź #61 dnia: Lutego 12, 2011, 22:11:10 »
    W życiu bym się nie zgłosił. Trzeba mieć poczucie, że jest się wybitnie skutecznym graczem, żeby wziąć na siebie odpowiedzialność za udział w takim przedsięwzięciu, a pozgłaszały się lamy gorsze nawet ode mnie. Nie przeginajcie, bo to jest śmieszne tylko do czasu. Potem będzie jak w świecie piłki... "...nic się nie stało Polacy...nic się stało..." Luca założył wątek, bo ma poczucie misji (zwróćcie uwagę, że sam się nie zgłosił, a bez niego nawet byście o sprawie nie słyszeli!), a jednocześnie jest gościem z umiejętnością oceny sytuacji, dlatego na jego miejscu sam bym ustalił skład, na podstawie dokładnego wsłuchania się w wypowiedzi dosłownie kilku wybranych osób. Gdybym to ja wybierał doradców, wybrał bym dwóch z REF, dwóch z WV i dwóch z 22nd. Cały ten światek jest mały i ciasny, więc oni już będą doskonale wiedzieli kto jest kim i na co go stać. Więc skończcie mamrotać o jakichś miejscach dla jakichś niezrzeszonych. Te kwalifikacje, to i tak ogromny ukłon w stronę naszej społeczności (i tak nie docenią, tylko gadać będą) To ma być DRUŻYNA z której wszyscy będziemy dumni!

PS. Jak zwykle moje wypowiedzi dodają mi miliony wielbicieli (lol), ale mam to gdzieś. Chcę żeby drużyna była profesjonalna.

Edit@down Grzewit
    Myślę, że źle oceniasz chłopaków. Myślę, że każdy z doradców stawiał by dobro drużyny ponad klanowe czy wszelkie inne podziały czy interesy. W końcu mówimy o REPREZENTACJI za którą byli by współodpowiedzialni. To coś jak Olimpiada. Mądry doradca dobrze wie, że trzeba patrzeć szeroko i nie zapomną o kimś wybitnym z jakiegoś małego klanu, czy nawet o wolnym strzelcu gdzieś wypatrzonym. Już oni będą wiedzieć jak prowadzić  selekcję czy system treningów itd. Nie nasz interes. Liczy się tylko efekt. W najgorszym razie, szef ekipy może zarządzić wymianę doradcy czy doradców. Ale mniejsza z tym. Nie do nas należy decyzja. Liczę, że chłopaki wiedzą co robią.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 12, 2011, 23:00:02 wysłana przez Harpag »

Offline Grzewit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #62 dnia: Lutego 12, 2011, 22:34:55 »
    Harpag masz rację. Pomyśl jednak co zrobiliby przedstawiciele tych 3 klanów. Walnęli by listę swych graczy i jeszcze by się kłócili kto ma mieć więcej miejsc.
    Rozumiem że skill w tych klanach jest większy (ogólny) choć w innych klanach jak np. w ZKM-ie Soul w IPL-u SerGrzybek, Keczup, Grim (któremu zdrowie nie dopisuje więc się nie zapisał) czy w ostateczności ja (chodź nie zgadzam się z tym w 100%). Rozumiem że REF ma Michała, Duczka, IvoMirca, a WV ma Argaleba, GorNa, Blackitta, Maharradzie, Goliata. Są to dobrzy gracze. Wiem to bo grałem z nimi. Podziwiam ich umiejętności ale ludzie których podałem z ZKM-u i IPL-u nie ustępują im umiejętnościami. Właśnie z tego powodu jestem zwolennikiem pomysłu Luci. Argaleb mówisz o takim składzie ponieważ z nimi ostatnio grałeś w jakieś lidze czy sparingach. Powidz mi jednak kiedy grałeś z IPL-em czy ZKM-em? Obstawiam że jakieś 4-5 miesięcy temu za istnienia SRT. Wszyscy jednak poszliśmy w górę.

P.S. Z góry przepraszam za pominięcie HITMANÓW GSE Swadii. Po prostu rzadko lub wcale nie grałem z graczami tego klanu więc nie mogę się wypowiedzieć na ich temat.
    A kto umarł, ten nie żyje.

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #63 dnia: Lutego 12, 2011, 22:40:16 »
    Popieram zdanie Harpaga i Zardesa, wybaczcie nie zrzeszeni i gracze z innych polskich klanów, ale WV i REF są dwoma najlepszymi klanami w Polsce (mówie, to bez przechwalania się jeżeli się z tym nie zgadza jakiś Polski klan, to niech wyzwie i pokona któryś z tych 2 klanów) są one zgrane, prezentują wysoki poziom skila, umiął walczyc w grupie i przede wszystkim są ograne. Zarówno REF, jak i WV, grają po 2-3 spary na tydzień, w większości z silnymi zagranicznymi przeciwnikami.
    Tego co napisałem o REF i WV, niestety nie mogę napisac o innych klanach. Co do graczy nie zrzeszonych, to wybaczcie, ale nie mam zaufania, ponieważ nie grali oni nigdy meczów klanowych, nie wiedzą jak bardzo to się różni od zwykłego battle.
    Harpag ja jestem twoim wielbicielem :)

Offline Okocha

• Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Lutego 12, 2011, 22:46:39 »

P.S. Z góry przepraszam za pominięcie HITMANÓW GSE Swadii. Po prostu rzadko lub wcale nie grałem z graczami tego klanu więc nie mogę się wypowiedzieć na ich temat.

Swadiia nie jest polskim klanem tak dla jasności.

Offline Grzewit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Lutego 12, 2011, 22:53:12 »
    Ale są w nim polscy gracze tak samo jak w 22nd czy IG. O to się mnie rozchodziło ;). Duczek właśnie to napisałem w moim poście wcześniejszym. Macie dobrego skilla grupowego ale niektórzy gracze przerastają część od was indywidualnymi umiejętnościami. Zresztą podałem nawet parę przykładów.
    A kto umarł, ten nie żyje.

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #66 dnia: Lutego 12, 2011, 23:05:29 »
    A co mi tam, wypiszę kogo widzę w tym i kto zapewne (o ile nie dojdzie do jakichś głupich przepychanek) zagra, podam skład realnie złożony z najlepszych graczy (a w zasadzie swoją subiektywną wizję jak powinien wyglądać) a co mi tam xd:
    (click to show/hide)

Do tych ludzi miałbym zaufanie (no może nie do wszystkich xd, ale ma grać 8), jest jeszcze kilku innych które prezentują wysoki poziom. Nie tylko indywidualnych umiejętności, ale mają pojęcie o tym co to znaczy gra dla drużyny co nie zawsze idzie w parze. Grania na otwartych serwerach jest zupełnie różne od tego w trakcie sparingu, różni ludzie różnie na to reagują, dlatego zrozumcie, że nie każdemu można zaufać, a lepiej to robić względem już sprawdzonych i ogranych osób.
    Każdy z wyżej wymienionych jest w stanie w pojedynkę wygrać rundę, jeżeli będą chcieli zagrać jako zespół to są w stanie wygrać. Rosjanie spuścili z tonu, reszta reprezentacji nie może się pochwalić tak doskonałymi graczami.
    Owszem zauważyłem, że wielu polskich graczy poszło znacznie w górę, spotykam was na serwerach, gram bardzo mało ostatnio, ale sami przyznajcie czy jesteście lepsi i macie większe doświadczenie z rozgrywanych sparingów od tych ludzi? Gracze REF niedawno zdobyli 3 miejsce w europie, panowie z WV prezentują wysoką formę na serwerach i ostatnio grają sporo sparingów, więc tego obycia meczowego mają coraz więcej. Plebsiak od roku gra z powodzeniem z 22nd, Harman i Cristo prezentują się równie  znakomicie. Są jeszcze ludzie jak Walczi, którego tu nikt nie zna, a chłopak zasługuje na słowa uznania jak i wielu innych. Z powodzeniem można wystawić trzy mocne zespoły... ale niestety dopuszczony będzie tylko jeden, więc niech będzie jak najmocniejszy.

PS To dość optymistyczna wizja, bo wiem, że część z nich żywi do siebie prywatną niechęć xd
    PS 2 Mimo wszystko powodzenia w eliminacjach :P
    PS 3 Jeszcze raz na to spojrzałem i specjalistów od strzelania pominąłem :s takich jak DziadZGór, Kabiner czy wielu wielu innych... kurna nie łatwe to zadanie.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 12, 2011, 23:34:32 wysłana przez Dalhi »

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Lutego 12, 2011, 23:38:32 »
    Rosjanie spuścili z tonu, reszta reprezentacji nie może się pochwalić tak doskonałymi graczami.

Szwedzi=Cały Einherjar + BaldRider(główny dowódca w 22nd),Lezard,Beaver i Armand z 22nd...Pewnie jeszcze dojdzie kilku z IG itd.

1. DzioOb
    2. Blackitt

Chcesz umieścić w jednym teamie 2 dowódców?Nie polecałbym...

« Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2011, 12:00:48 wysłana przez Kąbiner »

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #68 dnia: Lutego 12, 2011, 23:44:45 »
    Chcesz umieścić w jednym teamie 2 dowódców?Nie polecałbym...

Ja to sobie mogę xd

Offline killer223

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #69 dnia: Lutego 13, 2011, 08:19:13 »
    W sumie, to jak czytam posty ludzi wyżej to i ja zmieniam zdanie. Dlahi, Duczek, Zardes i Harpag mają rację. Tylko teraz trzeba mądrze wybrać, by Ci którzy mają być reprezentacją, nie żarli się z sobą (choć to raczej nie możliwe, bo zawsze ludzie znajdą coś do siebie, choć można wybrac tych bardziej "ogarniętych"). Ale w sumie niech są te kwalfikacje. Dlaczego? Bo jeśli kapitan będzie chciał kogoś wymienić to będzie wiedział że te osoby które je wygrały są wystarczająco dobre, choć wtedy powinny jeszcze przejść jakieś szkolenie, jak się zachowywać na polu bitwy itd. bo tu też zgadzam się z przedmówcami, niektórzy wpadają w panikę na sparingach, przez co szybciej giną.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #70 dnia: Lutego 13, 2011, 09:04:57 »
    Mówicie, że w składzie reprezentacji mogą wystąpić problemy, wzajemnego nieposzanowania... OK, ale jednak, wszelkie waśnie, spory na czas meczów zakończyc, logiczne, no nie ? Czemu przez kaprys 2 - 3 graczy ma ucierpieć reprezentacja ?
    Ja życzę powodzenia, macie szanse pokazać światu, że Polska to licząca się "ekipa" (jak w CS, SC2) lub jak pokazali(ście) (bo kilku z nich wypowiada się tutaj) w Bitwie Narodów ;)

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Lutego 13, 2011, 10:41:30 »
    zycze powodzenia reprezentacji (jak juz zostanie wybrana) myśle ze nie mamy szans wygrac bo bd konflikt WV z REF i beda sie TK w kazdej rundzie zeby pokazac ze umieja sami wygrac:D

a tak na powaznie to myśle ze bd dobrze i pokazacie ze Polska jeszcze nie zgineła;)

Offline Voland_s

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Lutego 13, 2011, 11:40:34 »
    To i ja się zgłaszam, mogę grać tym i owym, dowodzić, przewodzić, nie zawodzić :)

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #73 dnia: Lutego 13, 2011, 12:21:08 »
    Harpag masz rację. Pomyśl jednak co zrobiliby przedstawiciele tych 3 klanów. Walnęli by listę swych graczy i jeszcze by się kłócili kto ma mieć więcej miejsc.
    Rozumiem że skill w tych klanach jest większy (ogólny) choć w innych klanach jak np. w ZKM-ie Soul w IPL-u SerGrzybek, Keczup, Grim (któremu zdrowie nie dopisuje więc się nie zapisał) czy w ostateczności ja (chodź nie zgadzam się z tym w 100%). Rozumiem że REF ma Michała, Duczka, IvoMirca, a WV ma Argaleba, GorNa, Blackitta, Maharradzie, Goliata. Są to dobrzy gracze. Wiem to bo grałem z nimi. Podziwiam ich umiejętności ale ludzie których podałem z ZKM-u i IPL-u nie ustępują im umiejętnościami. Właśnie z tego powodu jestem zwolennikiem pomysłu Luci. Argaleb mówisz o takim składzie ponieważ z nimi ostatnio grałeś w jakieś lidze czy sparingach. Powidz mi jednak kiedy grałeś z IPL-em czy ZKM-em? Obstawiam że jakieś 4-5 miesięcy temu za istnienia SRT. Wszyscy jednak poszliśmy w górę.

Ok...jasne Grzewit...z IPL graliśmy tydzień temu sparing. Wynik? 20-0...do tego dochodzi ekipa ZKM-u. Spotkaliśmy się z nimi w mistrzostwach Polski...wynik? 32-8 dla naszego teamu. I nawet w teamach które pokonały te klany kilku od nas jest za słabych na reprezentacje...nie widziałem tam gracza lepszego ode mnie, wybaczcie...coś jeszcze?

PS: Dalhi ciekawy skład:) Masz u mnie plusa za nie wstawienie tam GorNa:D
    PS2: Ze Swadią też graliśmy...poza Okochą nie ma tam nic ciekawego:)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2011, 12:24:56 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Lutego 13, 2011, 12:22:31 »
    myśle ze nie mamy szans wygrac bo bd konflikt WV z REF i beda sie TK w kazdej rundzie zeby pokazac ze umieja sami wygrac:D

My nie wioskowa mylycja, dobry człowieku. :)