Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Co nowego w M&B 3  (Przeczytany 30135 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matilon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Co nowego w M&B 3
    « Odpowiedź #60 dnia: Lutego 07, 2011, 16:45:47 »
    Zmiana silnika gry, by na normalnym kompie, zrobić normalną bitwę.(tj. jak walka 500vs 500, to żeby tak było, a nie kilka rund)
    I stworzenie na palu bitwy, punktu zaopatrzeniowego, by uzupełnić amunicje.

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #61 dnia: Lutego 07, 2011, 17:14:41 »
    matigeo o coś w takim stylu mi chdziło :D nie chciało mi się jeszcze tego dopisywać ale dobrze, że to ująłeś ;]

[EDIT] : oczywiście mogliby zrobić też taki tryb w Multiplayerze, że byłoby podobnie jak w Single. Chodzi mi o to, że byłby sobie taki gracz, który zakłada armię czy oddział (jak kto woli ;]). W tawernach czy też wioskach przesiadywaliby ludzie tam byłyby czaty, mini gry itp. a od czasu do czasu przyjeżdżał by tam jakiś gracz i proponował dojście do wojska tym co są w karczmie. Na dłuższą metę byłoby to nudne ale pograć tak kilka - kilkanaście razy to zawsze jakaś frajda ;]. Rzecz jasna w takich rozgrywkach byłyby WSZYSTKIE opcje takie same jak w singleplayer.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2011, 17:20:49 wysłana przez Shagrath »
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę na swój podpis.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #62 dnia: Lutego 07, 2011, 19:13:24 »
    Tak sobie myślę, czemu nie można wprowadzić możliwości wykonania części zadań na kilka sposobów? Przykład: zadanie dostarczenia listu od lorda państwa a lordowi państwa b. Możemy je standardowo wykonać lub zawieźć list któremuś z królów. Zawozimy królowi a, to wywala nadawcę, analogicznie b wywali odbiorcę (chyba, że mamy wyskoki poziom perswazji, to możemy nakłonić króla do podawania fałszywych informacji, zatrudnić się w kontrwywiadzie lub do przewerbowania lorda.
    Inny przykład: możemy zebrać podatki lub zapłacić je z własnej kieszeni, dzięki czemu poprawiamy sobie relacje z zadłużoną wioską.

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Lutego 08, 2011, 00:34:43 »
    Co do tego przykładu drugiego to się da ;]
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę na swój podpis.

Offline Ronhi88

• Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Lutego 08, 2011, 10:45:29 »
    Że tak wtrącę...

Wytłumaczcie mi jak to jest, że gra działa poprawnie z Directx 7, a nie nowszym 9. Mam trochę słaby komputer i płynnie mi gra działa na "9", ale wtedy wiadomo cała oprawa się psuje i w ziemi odbija się niebo albo w ogóle ziemia znika oraz postaci łyse i w kolorze nicości.

Oprócz kupna nowego kompa nic nie mogę zrobić chyba, a zmniejszenie detali niewiele daje;/

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #65 dnia: Lutego 08, 2011, 17:07:06 »
    Tak sobie pomyślałam, że skoro mamy takie nacje jak Mongołowie-Azja(Khanat), Wikingowie(Nordowie) i Europejczycy ( Swadia,Rhodok,Vaegir)  to przydałaby się jakaś Hinduska nacja. Skoro one jeżdżą na koniach, wielbłądach i osłach, to Hinduskie nacje mogły by używać słoni :D

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Lutego 08, 2011, 17:17:17 »
    Taka nacja byłaby niepokonana w polu (wyobraź sobie takie monstra depczące Twoją kawalerię:D); już prędzej widziałbym Japończyków.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Lutego 08, 2011, 17:23:15 »
    Nie ma rzeczy niemożliwych :D zawsze znajdzie się jakiegoś bata na takiego słonia ;)
    Zresztą Aleksander jakoś dał radę podbić Indie na koniach stawiając czoła słoniom. A co ty matigeo co, gorszy jesteś od jakiegoś Aleksandra Wielkiego. Nie wymiękaj, chyba nie jesteś leszczem ;)

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Lutego 08, 2011, 17:39:47 »
    Wzorowałbym się na Rohirrimach z WP:PK i naspamował khergickich łuczników :D. Z drugiej strony, gracz wybierałby zawsze taka frakcję, bo sam mógłby np nakazać "wszyscy za mną!" i poprowadzić stado słoni na wroga :D. Ogólnie, to kawaleria w grze jest zdecydowanie za mocna i jeśli już, to dałbym jakąś nację, która jest świetna w polu, a kiepska w oblężeniach mimo samej piechoty (ale chyba się nie da).

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Lutego 08, 2011, 22:03:17 »
    Chętnie bym zobaczył taką perską armię w następnej odsłonie. I bez wahania bym od razu wiedział kogo obczaić najpierw ^^ Ale widok słoni powalających całe gromady wojaków i konnych = bezcenny ;]

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #70 dnia: Lutego 10, 2011, 07:38:37 »
    Bez sensu.Słonie nie nadawają się do gry średniowiecznej...

PROBLEM?

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #71 dnia: Lutego 10, 2011, 10:03:50 »
    Z tymi słoniami to tragiczny pomysł, totalne nieporozumienie..
    Ja bym chętnie zobaczył nację oparte o Japonię i Rzym

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #72 dnia: Lutego 10, 2011, 11:39:03 »
    A kto powiedział że trzecia odsłona musiała by dziać się w średniowieczu mogły by być czasy antyczne i nacje Grecy, Macedończycy, Rzymianie, Kartaginczycy i Persowie. Słonie by mieli Kartaginczycy bo to oni ich użyli ofensywnie przeciwko Rzymianom. Persowie używali słoni za czasów Alaksandra ale już w głębi swojego kraju do jego obrony. W walkach z grekami nie mieli słoni.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Lutego 10, 2011, 13:06:53 »
    Jak już pisałam wcześniej i Araden. Hannibal przeprowadził armię ze słoniami od Hiszpanii przemierzając południową Francję, by w Italii rzucić Rzymian na kolana. Historykiem nie jestem, nie wiem czy jego ofensywa była skazana na klęskę. Osobiście uważam, że Kartagińczycy przegrali tylko dlatego, że nie potrafili się dogadać, tak jak Polacy. Po unii personalnej 1568 Polska była najsilniejszym i największym królestwem w europie wschodniej. Gdyby Polscy królowie nie musieli bezustannie iść na ustępstwa szlachty, to korona Czech, Węgier a nawet samej Rosji mogłaby należeć do korony Polskiej. Uważam że w historii polski mieliśmy czterech zacnych mężów: Sobieski, Czarniecki, Batory i  Piłsucki.

No ale dosyć tego offtopica, rozpisałam się troszku :D

Tak więc powracając do słoni, to nie widzę tutaj żadnego problemu. Nie pomyśleliście o jednej istotnej sprawie. A mianowicie o  warunkach atmosferycznych, które równoważyły by zastosowanie jednostek. W grze mamy lasy, stepy, tajgi, pustynie. W modzie na którym obecnie gram, są wielbłądy, osły i konie. I jak myślicie, jakim cudem konie mogą "hasać" po pustyni bez żadnych konsekwencji ? Tak więc uważam że jednostki używające konie na pustyniach dostają punkty karne, natomiast wielbłądy punkty premii. Tak samo dotyczyłoby słoni, które raczej można by było swobodnie używać na terenach danej frakcji jak to opisał Araden. W głębi terytorium danej frakcji.

Offline TheVlikeQs

• Użytkownik
    • :P
    « Odpowiedź #74 dnia: Lutego 13, 2011, 20:45:22 »
    Ja chciałbym takie turnieje na kopie :D 1 vs. 1 60 uczestników odbywał by się taki raz na rok :D a za wygraną 20 000 złota :D  dodało by smaczku :D i 100 popularności  :D
    I <3 M&B :P